Jump to content
The World News Media

Εκδήλωση Μετριοφροσύνης"


ARchiv@L

Recommended Posts

  • Moderator

502015218_univ_lsr_lg.jpg

Εκδήλωση Μετριοφροσύνης και Φρόνησης

13, 14. (α) Πώς μπορούμε να δείχνουμε μετριοφροσύνη όταν μας προσφέρεται κάποιο προνόμιο υπηρεσίας; (β) Πώς έθεσε ο αδελφός Α. Χ. Μακμίλαν θαυμάσιο παράδειγμα όσον αφορά την εκδήλωση μετριοφροσύνης;

13 Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να μάθουμε από τη μετριοφροσύνη του Γεδεών. Παραδείγματος χάρη, πώς αντιδρούμε όταν μας προσφέρεται κάποιο προνόμιο υπηρεσίας; Μήπως σκεφτόμαστε πρώτα την εξοχότητα ή το γόητρο που θα μας δώσει; Ή συλλογιζόμαστε με μετριοφροσύνη και προσευχή αν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του διορισμού; Ο αδελφός Α. Χ. Μακμίλαν, ο οποίος ολοκλήρωσε την επίγεια πορεία του το 1966, έθεσε θαυμάσιο παράδειγμα ως προς αυτό. Ο Κ. Τ. Ρώσσελ, ο πρώτος πρόεδρος της Εταιρίας Σκοπιά, ρώτησε κάποτε τον αδελφό Μακμίλαν ποιος, κατά τη γνώμη του, θα μπορούσε να αναλάβει την επίβλεψη του έργου κατά την απουσία του. Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο αδελφός Μακμίλαν δεν πρόβαλε ούτε μια φορά τον εαυτό του, αν και θα τον βόλευε αρκετά κάτι τέτοιο. Στο τέλος, ο αδελφός Ρώσσελ ζήτησε από τον αδελφό Μακμίλαν να εξετάσει την πιθανότητα να δεχτεί το διορισμό. «Έμεινα αποσβολωμένος», έγραψε ο αδελφός Μακμίλαν χρόνια αργότερα. «Πράγματι το σκέφτηκα, πολύ σοβαρά, και προσευχήθηκα σχετικά με αυτό για κάποιο διάστημα προτού τελικά του πω ότι θα χαιρόμουν να κάνω ό,τι μπορούσα για να τον βοηθήσω».

14 Δεν πέρασε πολύς καιρός, και ο αδελφός Ρώσσελ πέθανε, αφήνοντας κενή τη θέση του προέδρου της Εταιρίας Σκοπιά. Εφόσον ο αδελφός Μακμίλαν είχε την επίβλεψη στη διάρκεια της τελικής περιοδείας κηρύγματος του αδελφού Ρώσσελ, κάποιος αδελφός τού είπε: «Μακ, έχεις σοβαρές πιθανότητες να πάρεις εσύ τη θέση. Ήσουν ο ειδικός εκπρόσωπος του αδελφού Ρώσσελ όταν έφυγε, και εκείνος είπε σε όλους μας να κάνουμε ό,τι λες εσύ. Έφυγε λοιπόν και ποτέ δεν επέστρεψε. Φαίνεται ότι εσύ είσαι ο άνθρωπος που θα συνεχίσει». Ο αδελφός Μακμίλαν αποκρίθηκε: «Αδελφέ, δεν είναι αυτός ο τρόπος για να προσεγγίσουμε το ζήτημα. Πρόκειται για το έργο του Κυρίου, και η μόνη θέση που λαβαίνεις στην οργάνωση του Κυρίου είναι αυτή που ο Κύριος θεωρεί ότι πρέπει να σου δώσει. Είμαι, λοιπόν, βέβαιος ότι δεν είμαι εγώ το κατάλληλο πρόσωπο». Κατόπιν ο αδελφός Μακμίλαν σύστησε κάποιον άλλον για αυτή τη θέση. Όπως ο Γεδεών, ήταν μετριόφρων στην άποψη που είχε για τον εαυτό του—μια άποψη την οποία πρέπει να υιοθετήσουμε και εμείς.

 

Η Σκοπιά (2000)

Link to comment
Share on other sites


  • Views 407
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Εκδήλωση Μετριοφροσύνης και Φρόνησης 13, 14. (α) Πώς μπορούμε να δείχνουμε μετριοφροσύνη όταν μας προσφέρεται κάποιο προνόμιο υπηρεσίας; (β) Πώς έθεσε ο αδελφός Α. Χ. Μακμίλαν θαυμάσιο παράδειγμα

Posted Images





×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.