Jump to content
The World News Media

Η Ανάσταση του Ιησού—Τι Σημαίνει ;;


ARchiv@L

Recommended Posts

  • Moderator

jw-archive.org.jpg

 

16 Η ανάσταση του Ιησού επικυρώνει όλα όσα δίδαξε. Ο Παύλος έγραψε ότι, αν ο Χριστός δεν είχε εγερθεί από τους νεκρούς, η Χριστιανική πίστη και το κήρυγμα θα ήταν μάταια. Ένας Βιβλικός λόγιος έγραψε: «Αν ο Χριστός δεν έχει εγερθεί, . . . τότε οι Χριστιανοί δεν είναι παρά τα αξιοθρήνητα θύματα μιας τεράστιας απάτης». Χωρίς την ανάσταση του Ιησού, οι αφηγήσεις των Ευαγγελίων είναι απλώς μια θλιβερή ιστορία για έναν καλό και σοφό άνθρωπο που θανατώθηκε από τους εχθρούς του. Αλλά ο Χριστός πράγματι εγέρθηκε, επιβεβαιώνοντας πόσο αληθινά ήταν όλα όσα δίδαξε, περιλαμβανομένων και όσων είπε για το μέλλον.Διαβάστε 1 Κορινθίους 15:14, 15, 20.

17 Ο Ιησούς είπε: «Εγώ είμαι η ανάσταση και η ζωή. Αυτός που ασκεί πίστη σε εμένα, ακόμη και αν πεθάνει, θα έρθει στη ζωή». (Ιωάν. 11:25) Αυτή η συγκλονιστική δήλωση θα εκπληρωθεί οπωσδήποτε. Ο Ιεχωβά έχει δώσει στον Ιησού τη δύναμη να επαναφέρει στη ζωή, όχι μόνο όσους ανασταίνονται σε πνευματική ζωή στον ουρανό, αλλά και τα δισεκατομμύρια άτομα που θα εγερθούν με την προοπτική της αιώνιας ζωής στη γη. Η εξιλαστήρια θυσία του Ιησού και η ανάστασή του σημαίνουν ότι ο θάνατος θα πάψει να υπάρχει. Δεν σας ενισχύει αυτό να υπομείνετε οποιαδήποτε δοκιμασία, αντιμετωπίζοντας με θάρρος ακόμη και το θάνατο;

18. Τι εγγυάται η ανάσταση του Ιησού;

18 Η ανάσταση του Ιησού μάς δίνει τη διαβεβαίωση ότι οι κάτοικοι της γης θα κριθούν σύμφωνα με τους στοργικούς κανόνες του Ιεχωβά. Μιλώντας σε μια ομάδα αντρών και γυναικών στην αρχαία Αθήνα, ο  Παύλος είπε: «[Ο Θεός] έχει προσδιορίσει ημέρα κατά την οποία σκοπεύει να κρίνει την κατοικημένη γη με δικαιοσύνη μέσω ενός άντρα τον οποίο διόρισε, και έδωσε εγγύηση σε όλους τους ανθρώπους ανασταίνοντάς τον από τους νεκρούς». (Πράξ. 17:31) Ναι, ο Ιησούς είναι ο Κριτής που έχει διορίσει ο Θεός, και μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι η κρίση του θα είναι δίκαιη και στοργική.Διαβάστε Ησαΐας 11:2-4.

19. Πώς μας επηρεάζει η πίστη μας στην ανάσταση του Χριστού;

19 Η πίστη στην ανάσταση του Ιησού μάς υποκινεί να κάνουμε το θέλημα του Θεού. Χωρίς το θυσιαστικό θάνατο και την επακόλουθη ανάστασή του, θα παραμέναμε υπό την καταδίκη της αμαρτίας και του θανάτου. (Ρωμ. 5:12· 6:23) Αν ο Ιησούς δεν είχε αναστηθεί, θα μπορούσαμε κάλλιστα να λέμε: «Ας φάμε και ας πιούμε, γιατί αύριο θα πεθάνουμε». (1 Κορ. 15:32) Αλλά εμείς δεν επικεντρωνόμαστε στις απολαύσεις της ζωής. Αντ’ αυτού, θεωρούμε πολύτιμη την ελπίδα της ανάστασης και έχουμε κάθε λόγο να ακολουθούμε την κατεύθυνση του Ιεχωβά σε όλα τα πράγματα.

 


 

Η ΣΚΟΠΙΑ (ΕΚΔΟΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ) ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014
https://www.jw.org/el/εκδόσεις/περιοδικά/w20141115/


 

 

Link to comment
Share on other sites


  • Views 544
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Popular Days

Posted Images





×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.