Jump to content
The World News Media

Είστε Έτοιμοι για την Πιο Σημαντική Ημέρα του Έτους;


ARchiv@L

Recommended Posts

  • Moderator

 

wp_G_20110201.jpg

Είστε Έτοιμοι για την Πιο Σημαντική Ημέρα του Έτους;

ΛΙΓΕΣ μόλις ώρες προτού πεθάνει, ο Ιησούς θέσπισε έναν ειδικό τρόπο για να τηρείται η επέτειος του θανάτου του. Αυτός ο εορτασμός έγινε γνωστός ως «το δείπνο του Κυρίου». (1 Κορινθίους 11:20) Θέλοντας να δείξει πόσο σημαντική ήταν εκείνη η περίσταση, ο Ιησούς έδωσε την εντολή: «Εξακολουθήστε να το κάνετε αυτό σε ανάμνησή μου». (Λουκάς 22:19) Επιθυμείτε να υπακούτε στον Ιησού; Αν ναι, τότε θα θεωρείτε την επέτειο του θανάτου του ως την πιο σημαντική ημέρα του έτους.

Αλλά πότε ακριβώς πρέπει να τηρείτε την επέτειο αυτού του γεγονότος; Και πώς μπορείτε να διασφαλίσετε ότι θα είστε πλήρως έτοιμοι για να αντιληφθείτε το νόημα της σημαντικής αυτής περίστασης; Αυτές είναι ερωτήσεις που πρέπει να εξετάσει προσεκτικά κάθε Χριστιανός.

Πόσο Συχνά;

Συνήθως θυμόμαστε τα σημαντικά γεγονότα σε ετήσια βάση. Λόγου χάρη, τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 τριγυρίζουν συνεχώς στις σκέψεις όσων κατοίκων της Νέας Υόρκης έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα κατά την επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Ωστόσο, η συγκεκριμένη ημερομηνία κάθε χρόνο έχει ιδιαίτερη σημασία για αυτούς.

Παρόμοια, στους Βιβλικούς χρόνους οι άνθρωποι θυμούνταν τα σημαντικά γεγονότα σε ετήσια βάση. (Εσθήρ 9:21, 27) Ο Ιεχωβά πρόσταξε τους Ισραηλίτες να γιορτάζουν σε ετήσια βάση τη θαυματουργική τους απελευθέρωση από τη δουλεία στην Αίγυπτο. Η Αγία Γραφή αποκαλεί αυτή τη γιορτή Πάσχα, και οι Ισραηλίτες την τηρούσαν μία φορά το χρόνο στην ακριβή ημερομηνία της διάσωσής τους.Έξοδος 12:24-27· 13:10.

Μόλις ο Ιησούς ολοκλήρωσε τη γιορτή του Πάσχα με τους αποστόλους του, καθιέρωσε το ειδικό γεύμα που θα αποτελούσε έκτοτε το υπόδειγμα για την τήρηση της ανάμνησης του θανάτου του. (Λουκάς 22:7-20) Το Πάσχα γιορταζόταν σε ετήσια βάση. Συνεπώς, συμπεραίνουμε ότι αυτός ο καινούριος εορτασμός που αντικατέστησε το Πάσχα πρέπει να διεξάγεται αντίστοιχα μία φορά το χρόνο. Αλλά σε ποια ημερομηνία;

Πότε;

Για να απαντήσουμε, χρειάζεται να καταλάβουμε δύο πράγματα. Πρώτον, στους Βιβλικούς χρόνους η καινούρια ημέρα άρχιζε το βράδυ, με τη δύση του ήλιου, και τελείωνε την επομένη, επίσης με τη δύση. Ως εκ τούτου, η ημέρα διαρκούσε από βράδυ σε βράδυ.Λευιτικό 23:32.

Δεύτερον, η Γραφή δεν χρησιμοποιεί το ίδιο ημερολόγιο με εμάς σήμερα. Δεν αναφέρει μήνες με ονόματα όπως Μάρτιος και Απρίλιος, αλλά μιλάει για μήνες όπως ο Αδάρ και ο Νισάν. (Εσθήρ 3:7) Οι Ιουδαίοι υπολόγιζαν τους μήνες από τη μία νέα σελήνη μέχρι την επόμενη. Γιόρταζαν το Πάσχα τη 14η ημέρα του Νισάν, του πρώτου μήνα του ημερολογίου τους. (Λευιτικό 23:5· Αριθμοί 28:16) Εκείνη την ίδια ημέρα, τη 14η Νισάν, κρέμασαν και οι Ρωμαίοι στο ξύλο τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Αυτός πέθανε 1.545 χρόνια μετά τον εορτασμό του πρώτου πασχαλινού γεύματος. Η 14η Νισάν είναι όντως ξεχωριστή ημερομηνία!

Ποια ημερομηνία, όμως, του σημερινού μας ημερολογίου αντιστοιχεί στη 14η Νισάν; Ένας απλός υπολογισμός μάς βοηθάει να προσδιορίσουμε τη σωστή ημερομηνία. Η 1η Νισάν αρχίζει όταν η νέα σελήνη που είναι πλησιέστερη στην εαρινή ισημερία (την αρχή της άνοιξης στο Βόρειο Ημισφαίριο) γίνεται ορατή κατά τη δύση του ήλιου στην Ιερουσαλήμ. Αν μετρήσουμε 14 ημέρες από τότε, καταλήγουμε στη 14η Νισάν. Αυτή η ημερομηνία είναι συνήθως η ημέρα που αντιστοιχεί στην πανσέληνο. .........................

Φέτος, λοιπόν, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ετοιμάζονται να συναθροιστούν με όλους όσους θέλουν να θυμηθούν το θάνατο του Ιησού. Προσκαλείστε θερμά να παρευρεθείτε μαζί τους σε αυτή την περίσταση. Σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά της περιοχής σας για να μάθετε την ώρα και την τοποθεσία. Δεν θα τηρήσουν αυτή την επέτειο το πρωί ή το απόγευμα, αλλά το βράδυ μετά τη δύση του ήλιου. Γιατί; Επειδή, σύμφωνα με τη Γραφή, πρόκειται για «δείπνο». (1 Κορινθίους 11:20, 25) ............................... Υπάρχει καλύτερη ημέρα για να θυμηθούμε το θάνατό του;

Πώς να Ετοιμαστείτε

Τι μπορείτε να κάνετε τώρα προκειμένου να ετοιμαστείτε για αυτή την περίσταση που λαβαίνει χώρα μία φορά το χρόνο; Κατ’ αρχάς, μπορείτε να συλλογιστείτε όσα έκανε ο Ιησούς για εμάς. Το βιβλίο Τι Διδάσκει Πράγματι η Αγία Γραφή;* έχει βοηθήσει εκατομμύρια άτομα να αυξήσουν την εκτίμησή τους για τη σημασία του θανάτου του Ιησού.Ματθαίος 20:28.

..........................................

Η Σκοπιά (2011)

Link to comment
Share on other sites


  • Views 437
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images





×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.