Jump to content
The World News Media

Τι Είναι Αλήθεια;»


ARchiv@L

Recommended Posts

  • Moderator

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.jpg

«Τι Είναι Αλήθεια;»

ΑΥΤΗ την ερώτηση υπέβαλε κυνικά στον Ιησού ο Ρωμαίος Κυβερνήτης Πόντιος Πιλάτος. Δεν ενδιαφερόταν να πάρει απάντηση και ο Ιησούς δεν του έδωσε. Ίσως ο Πιλάτος πίστευε ότι η αλήθεια είναι κάτι το άπιαστο.—Ιωάννης 18:38.

Αυτή την περιφρονητική στάση απέναντι στην αλήθεια τη συμμερίζονται πολλοί σήμερα, περιλαμβανομένων και θρησκευτικών ηγετών, εκπαιδευτικών και πολιτικών. Εκείνοι υποστηρίζουν ότι η αλήθεια—ιδιαίτερα η ηθική και η πνευματική αλήθεια—δεν είναι απόλυτη αλλά σχετική και διαρκώς μεταβαλλόμενη. Κάτι τέτοιο, φυσικά, υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι μπορούν να αποφασίζουν μόνοι τους τι είναι σωστό και τι λάθος. (Ησαΐας 5:20, 21) Επιτρέπει επίσης στους ανθρώπους να απορρίπτουν ως απαρχαιωμένες τις αξίες και τους ηθικούς κανόνες που υποστήριζαν οι περασμένες γενιές.

Η δήλωση που υποκίνησε τον Πιλάτο να κάνει εκείνη την ερώτηση είναι αξιοσημείωτη. Ο Ιησούς είχε πει: «Εγώ για αυτό έχω γεννηθεί και για αυτό έχω έρθει στον κόσμο, ώστε να δώσω μαρτυρία για την αλήθεια». (Ιωάννης 18:37) Για τον Ιησού, η αλήθεια δεν ήταν αφηρημένη, ακατανόητη έννοια. Ο ίδιος υποσχέθηκε στους μαθητές του: «Θα γνωρίσετε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει».—Ιωάννης 8:32.

Πού μπορεί να βρεθεί αυτή η αλήθεια; Σε κάποια περίπτωση, ο Ιησούς είπε προσευχόμενος στον Θεό: «Ο λόγος σου είναι αλήθεια». (Ιωάννης 17:17) Η Αγία Γραφή, που γράφτηκε υπό θεϊκή έμπνευση, αποκαλύπτει την αλήθεια η οποία μας παρέχει αξιόπιστη καθοδήγηση αλλά και βέβαιη ελπίδα για το μέλλον—αιώνια ζωή.—2 Τιμόθεο 3:15-17.

Ο Πιλάτος απέρριψε αδιάφορα την ευκαιρία να μάθει αυτή την αλήθεια.

Τι θα λεχθεί για εσάς; Γιατί να μη ρωτήσετε τους Μάρτυρες του Ιεχωβά ποια είναι τελικά η «αλήθεια» την οποία δίδαξε ο Ιησούς;

Εκείνοι θα χαρούν να μιλήσουν μαζί σας για αυτή την αλήθεια.


Η Σκοπιά (2007)
 

w_E_19950701 - Αντιγραφή.jpg

 

 

 

Link to comment
Share on other sites


  • Views 683
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images





×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.