Jump to content
The World News Media

Σε αδιέξοδο γιατροί με ασθενή που αρνείται μετάγγιση λόγω θρησκείας!


ARchiv@L

Recommended Posts

  • Moderator
Σε αδιέξοδο γιατροί με ασθενή που αρνείται μετάγγιση λόγω θρησκείας!
 
nosokomeio-alexandroupolis-e149721037340

Σε αδιέξοδο γιατροί με ασθενή που αρνείται μετάγγιση λόγω θρησκείας!

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Κωτσαλάςστις σε: Κοινωνία

Γόρδιο δεσμό καλούνται να λύσουν οι γιατροί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με ασθενή που αρνείται μετάγγιση λόγω του ότι είναι μάρτυρας του Ιεχωβά.

Οι γιατροί κρίνουν ότι πρέπει να υποβάλλουν τον ασθενή σε βιοψία, όμως ο ίδιος λόγω των θρησκευτικών του πιστεύω και όπως όλοι οι μάρτυρες του Ιεχωβά προτιμά να κινδυνέψει η ζωή του και αρνείται κατηγορηματικά.

Για την ώρα ο ασθενής φανατικά αρνείται την μετάγγιση και οι γιατροί αρνούνται να κάνουν βιοψία με τον φόβο ότι μπορεί να χάσουν μια ζωή.

Το σενάριο που εξετάζει το ιατρικό προσωπικό είναι να κάνουν την βιοψία και αν προκύψει ανάγκη να κάνουν ότι υπαγορεύει το καθήκον τους και η προστασία της ανθρώπινης ζωής…

iehova-300x199.jpg

Βέβαια στην συγκεκριμένη περίπτωση η βιοψία είναι απαραίτητη για να διαγνωστεί η πάθηση του ασθενούς και να του χορηγηθεί η κατάλληλη αγωγή.

Οι συζητήσεις των δύο πλευρών συνεχίζονται όμως ο χρόνος κυλά πάντοτε σε βάρος του ασθενούς.

Το συγκεκριμένο ζήτημα προκύπτει από την άρνηση όσων ακολουθούν τους μάρτυρες του Ιεχωβά να δεχτούν ή να δώσουν αίμα, ακόμα και αν κάτι τέτοιο σημαίνει την πορεία προς τον θάνατο των ίδιων ή στενών τους προσώπων. Οι ίδιοι αντιπαρατάσσουν κάποιες εναλλακτικές τεχνικές που όμως τα κρίσιμα δευτερόλεπτα για να σωθεί μια ζωή, ψάξε βρες τες… Πάντως οι γιατροί σε τέτοιες περιπτώσεις βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση.

Με πληροφορίες από www.xronos.gr

 


http://www.unblock.gr/society/se-adiexodo-giatroi-me-astheni-pou-arneitai-metaggisi-logo-thriskeias/

 

Link to comment
Share on other sites


  • Views 700
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic





×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.