Jump to content
The World News Media

Ρωσία: έφοδος της Αστυνομίας σε Αίθουσα των Μαρτύρων του Ιεχωβά !


Recommended Posts


 • Views 739
 • Replies 2
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ρωσία: έφοδος της Αστυνομίας σε Αίθουσα των Μαρτύρων του Ιεχωβά! Ρωσία έφοδος της Αστυνομίας σε Αίθουσα των Μαρτύρων του Ιεχωβά!.pdf

Dennis Christensen during the cleaning of the territory in Orel.  Photo by: jw-russia.org Деннис Кристенсен во время уборки территории в Орле.  Фото: jw-russia.org  

Posted Images

 • Similar Content

  • By ARchiv@L
   26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Αξιωματούχοι στη Ρωσία Τιμούν Μάρτυρες του Ιεχωβά, Μεταξύ Αυτών και Φυλακισμένο Δανό Πολίτη, για το Εξαιρετικό Κοινωνικό τους Έργο
     Σημείωμα από τους αξιωματούχους του Οριόλ: «Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για μια καλή πράξη προς την κοινωνία και το περιβάλλον».
   ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ—Στις 2 Ιουνίου 2017, αξιωματούχοι στην πόλη Οριόλ της Ρωσίας τίμησαν την τοπική εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους για τη συμμετοχή των Μαρτύρων στον ετήσιο καθαρισμό της πόλης στις 22 Απριλίου 2017. Εβδομήντα Μάρτυρες αφιέρωσαν εθελοντικά τη μέρα τους για να μαζέψουν τα σκουπίδια από τους δρόμους του Οριόλ και από τον ποταμό Όρλικ που διασχίζει την πόλη. Για να δείξουν την εκτίμησή τους, οι αξιωματούχοι της πόλης πρόσφεραν στους Μάρτυρες ένα μικρό δώρο και ένα χειρόγραφο σημείωμα που δήλωνε σε κάποιο σημείο: «Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για μια καλή πράξη προς την κοινωνία και το περιβάλλον».
   Ωστόσο, έναν μήνα μετά τον καθαρισμό, και μια εβδομάδα προτού λάβει επίσημες ευχαριστίες από τους αξιωματούχους της πόλης, ένας από τους εθελοντές Μάρτυρες, ο Ντένις Κρίστενσεν (απεικονίζεται παραπάνω στην ένθετη φωτογραφία) συνελήφθη για δήθεν εξτρεμιστική δραστηριότητα ενώ παρακολουθούσε μια ειρηνική θρησκευτική συνάθροιση στις 25 Μαΐου. Οι ρωσικές αρχές χρησιμοποιούν τον ισχυρισμό περί εξτρεμιστικής δραστηριότητας για να στοχοποιούν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά σε όλη τη χώρα.
   Ο Ντένις Κρίστενσεν βοηθάει σε προηγούμενο καθαρισμό της πόλης, τον Οκτώβριο του 2011.
   «Όσοι ξέρουν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν εκπλήσσονται που ο Ντένις, και τα άλλα μέλη της εκκλησίας, συμμετείχαν εθελοντικά στον καθαρισμό της πόλης τους. Προσφέρουν αυτό το έργο εδώ και πολλά χρόνια, συνεχίζοντας ακόμα και μετά τη διάλυση του σωματείου τους το 2016», δηλώνει ο Ντέιβιντ Α. Σεμόνιαν, εκπρόσωπος των Μαρτύρων από τα παγκόσμια κεντρικά τους γραφεία. «Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στο Οριόλ και σε άλλες πόλεις ανά τον κόσμο είναι γνωστοί ως υποδειγματικοί πολίτες. Να γιατί αποτελεί ειρωνεία που ο Ντένις, ένας φιλόπονος και νομοταγής Χριστιανός, αντιμετωπίστηκε σαν εγκληματίας λίγο αφότου τιμήθηκε από τους αξιωματούχους του Οριόλ για τη θετική συμβολή του στην κοινωνία. Πιστεύουμε ότι ο Ντένις πρέπει να αφεθεί αμέσως ελεύθερος και να του επιτραπεί να συνεχίσει την ειρηνική του λατρεία και το καλό κοινωνικό του έργο μαζί με τους συλλάτρεις του».
   Η
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. έγινε σχεδόν έναν χρόνο μετά τη διάλυση του τοπικού σωματείου των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Οριόλ στις 14 Ιουνίου 2016. Οι κατηγορίες προς τον κ. Κρίστενσεν απαγγέλθηκαν λίγο καιρό μετά τις 20 Απριλίου 2017, τη μέρα που Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. τη διάλυση του Διοικητικού Κέντρου των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία, κοντά στην Αγία Πετρούπολη. Ο κ. Κρίστενσεν παραμένει μέχρι σήμερα προφυλακισμένος από τις αρχές του Οριόλ. Πληροφορίες για τα ΜΜΕ:
   David A. Semonian, Γραφείο Ενημέρωσης, +1-845-524-3000
    
    
  • By ARchiv@L
   21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Βίντεο στο Οποίο Ρωσικές Αρχές Κάνουν Έφοδο σε Θρησκευτική Συγκέντρωση
   Ένοπλες ρωσικές αρχές κάνουν έφοδο σε ειρηνική θρησκευτικά συγκέντρωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Οριόλ της Ρωσίας, στις 25 Μαΐου 2017.


   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.  
    
  • By ARchiv@L
   21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Βίντεο Δείχνει τις Ρωσικές Αρχές να Κάνουν Έφοδο σε Ειρηνική Θρησκευτική Συγκέντρωση
   ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ—Πρόσφατο βίντεο που δημοσιεύτηκε από το glavny.tv, πρακτορείο ειδήσεων που ασχολείται με τα τεκταινόμενα στην Κεντρική Ομοσπονδιακή Περιφέρεια της Ρωσίας, δείχνει ένοπλους Ρώσους αστυνομικούς και πράκτορες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας (ΟΥΑ)
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Οριόλ της Ρωσίας στις 25 Μαΐου 2017. Ένοπλοι αξιωματικοί κάνουν έφοδο σε ειρηνική θρησκευτική συγκέντρωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Οριόλ της Ρωσίας στις 25 Μαΐου 2017.
   Στο βίντεο φαίνεται ο Ντένις Κρίστενσεν, ένας Δανός πολίτης, που συνομιλεί ήρεμα με τις αρχές. Τον συνέλαβαν κατά τη διάρκεια της εφόδου και είναι ακόμη προφυλακισμένος.
   Ο Ντένις Κρίστενσεν, Δανός πολίτης και πρεσβύτερος στην εκκλησία, συνομιλεί με τις αρχές. Κρατείται από την ΟΥΑ από τις 25 Μαΐου 2017.
   Ο Ντέιβιντ Σεμόνιαν, εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά από τα παγκόσμια κεντρικά τους γραφεία, δηλώνει: «Αυτό το βίντεο δείχνει ξεκάθαρα τον ειρηνικό τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, ακόμη και όταν οι αρχές χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό και τον τρόμο για να διακόψουν τις Γραφικές τους συζητήσεις. Αυτές οι απαράδεκτες επιθέσεις στη θρησκευτική ελευθερία θα συνεχιστούν αν το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας δεν ανατρέψει την άδικη απόφαση που εξέδωσε εναντίον των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Επίσης, ανησυχούμε πολύ για τον ομόπιστό μας, Ντένις Κρίστενσεν, στον οποίο απαγόρευσαν να δέχεται επισκέψεις και τηλεφωνήματα από τη γυναίκα του. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα τερματιστεί η άδικη κράτησή του».
   Πληροφορίες για τα ΜΜΕ:
   David A. Semonian, Γραφείο Ενημέρωσης, +1-845-524-3000
    
    
  • By ARchiv@L
   26 ΜΑΪΟΥ 2017
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Δανός Μάρτυρας του Ιεχωβά Συλλαμβάνεται και Φυλακίζεται στη Ρωσία Έπειτα από Εισβολή της Αστυνομίας σε Χώρο Συνάθροισης
   ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ—Στον απόηχο της απόφασης που εξέδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις 20 Απριλίου 2017 κατά των Μαρτύρων του Ιεχωβά, η ρωσική αστυνομία συνέλαβε στις 25 Μαΐου 2017 έναν Δανό πολίτη και μερικούς Ρώσους πολίτες διακόπτοντας μια ειρηνική θρησκευτική συγκέντρωση.
   Ντένις Κρίστενσεν
   Τουλάχιστον 15 βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί και αξιωματικοί της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας (ΟΥΑ) διέκοψαν ειρηνική θρησκευτική συγκέντρωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην πόλη Οριόλ, που φαίνεται παραπάνω στη φωτογραφία. Η αστυνομία πήρε τις ταυτότητες όλων των παρευρισκομένων και κατέσχεσε τις ηλεκτρονικές τους συσκευές. Επίσης, συνέλαβε έναν από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, τον Ντένις Κρίστενσεν, ο οποίος είναι Δανός πολίτης. Λίγο αργότερα, αξιωματικοί της αστυνομίας έκαναν έρευνα σε τέσσερα σπίτια Μαρτύρων του Ιεχωβά στην πόλη.
   Ο κ. Κρίστενσεν έμεινε υπό κράτηση από την ΟΥΑ όλη τη νύχτα, και σήμερα το Σοβιετικό Περιφερειακό Δικαστήριο του Οριόλ, δεχόμενο σχετικό αίτημα της ΟΥΑ, έδωσε εντολή να προφυλακιστεί μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες της ΟΥΑ. Πρόκειται για τον πρώτο ξένο που περιλαμβάνεται στις ενέργειες των αρχών κατά των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία έπειτα από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ρωσίας. Αν κριθεί ένοχος, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο μακράς ποινής φυλάκισης.
   Η χθεσινή εισβολή της αστυνομίας είναι η πιο πρόσφατη από τις 40 επιθέσεις που έχουν διαπράξει οι κυβερνητικές αρχές και άλλα άτομα εναντίον των Μαρτύρων του Ιεχωβά από τότε που το Ρωσικό Ανώτατο Δικαστήριο χαρακτήρισε τους Μάρτυρες εξτρεμιστές και διέλυσε το Διοικητικό Κέντρο τους στη Ρωσία καθώς και τις 395 Τοπικές Θρησκευτικές Οργανώσεις που είχαν σε όλη τη χώρα.
   Βάνδαλοι έκαψαν σπίτι που χρησιμοποιούνταν για θρησκευτικές συγκεντρώσεις.
   Λίγες μόλις ώρες μετά την
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. στις 20 Απριλίου, ομάδα αντρών στην Αγία Πετρούπολη έκανε βανδαλισμούς στον μεγαλύτερο χώρο λατρείας που είχαν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Ρωσία, και μάλιστα απείλησε τους παρόντες. Βανδαλισμοί έχουν γίνει επίσης και σε άλλους χώρους λατρείας καθώς και σε σπίτια Μαρτύρων στο Καλίνινγκραντ, στη Μόσχα, στην Πένζα, στο Ροστόφ, στην Αγία Πετρούπολη, στο Σβερντλόφσκ, στο Βορόνεζ και στο Κρασνογιάρσκ. Στις 24 Μαΐου 2017, στην κωμόπολη Ζεσάρτ της Δημοκρατίας Κόμι, εμπρηστική επίθεση προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε σπίτι όπου οι Μάρτυρες του Ιεχωβά συνήθιζαν να κάνουν συναθροίσεις. Εκτός από τις εισβολές της αστυνομίας σε χώρους λατρείας και αυτούς τους βανδαλισμούς, έχουν γίνει επίσης προσωπικές επιθέσεις εναντίον Μαρτύρων. Κάποιοι Μάρτυρες δέχτηκαν απειλές στο σχολείο και στον χώρο εργασίας τους ή ακόμη και απολύθηκαν από την εργασία τους. Ο Ντέιβιντ Α. Σεμόνιαν, εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στα παγκόσμια κεντρικά τους γραφεία, δηλώνει: «Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά παγκόσμια ανησυχούν πλέον ακόμη περισσότερο για τους ομοπίστους τους στη Ρωσία. Αυτά τα σοβαρά γεγονότα είναι ασφαλώς συνέπειες της άδικης απόφασης που εξέδωσε εναντίον μας το Ρωσικό Ανώτατο Δικαστήριο. Εφεσιβάλαμε την απόφαση στις 19 Μαΐου 2017. Αυτό θα δώσει στη Ρωσία μία ακόμη ευκαιρία για να θέσει τέλος στις αδικαιολόγητες και άδικες πράξεις που γίνονται κατά των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Έχουμε επίσης υποβάλει μήνυση για την άδικη φυλάκιση του συλλάτρη μας, Ντένις Κρίστενσεν».
   Πληροφορίες για τα ΜΜΕ:
   Διεθνές Γραφείο Ενημέρωσης: David A. Semonian, τηλ. +1-845-524-3000
  • By ARchiv@L
   Εναλλακτική Θητεία σε Μάρτυρες του Ιεχωβά στην Ρωσία μόνο αν απαρνηθούν την πίστη τους
    
   Σύμφωνα με αναφορές από την Ρωσία έγινε γνωστό σε Μάρτυρες του Ιεχωβά που θέλουν να υπηρετήσουν εναλλακτική κοινωνική θητεία ότι αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο αν απαρνηθούν την πίστη τους και εγγραφούν σε άλλο θρήσκευμα

    
   Στις 9 Ιουνίου ένας Μάρτυρας του Ιεχωβά παρουσιάστηκε στο τοπικό στρατολογικό γραφείο για να υπηρετήσει εναλλακτική θητεία όπως προβλέπει το Ρωσικό Σύνταγμα αλλά του επισημάνθηκε τι αυτό θα μπορέσει να γίνει μόνο αν απαρνηθεί την πίστη του και εγγραφεί σε άλλο θρήσκευμα και προσκομίσει τα έγγραφα αυτά.
   Δεν του έγινε εξήγηση πως είναι αυτό δυνατόν και σε πιο θρήσκευμα αυτό μπορεί να γίνει.
   Το άρθρο 28 του Ρωσικού συντάγματος εγγυάται σε κάθε πολίτη το δικαίωμα να πρεσβεύει οποιαδήποτε θρησκεία. Ούτε το Ανώτατο Δικαστήριο ούτε καμία άλλη αρχή δεν περιορίζει αυτό το δικαίωμα όπως αυτό εφαρμόζεται στους Μάρτυρες του Ιεχωβά όπου απαγορεύουν τις απόψεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά ως εγκληματικές
   Το άρθρο 59 του Ρωσικού Συντάγματος αναφέρει ότι Ένας οπλίτης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην περίπτωση που οι πεποιθήσεις του έρχονται σε αντίθεση με την στρατιωτική θητεία καθώς και σε άλλες περιπτώσεις που προβλέπονται από τον ομοσπονδιακό νόμο έχει το δικαίωμα να αντικαταστήσει την υπηρεσία αυτή με εναλλακτική πολιτική υπηρεσία. Ο νόμος δεν διευκρινίζει τι είδους πεποιθήσεις είναι συμβατές με αυτή την αναφορά.
    
   πηγή
       
       
           

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.  
    
   (για το αρχείο μας)
   Εναλλακτική Θητεία σε Μάρτυρες του Ιεχωβά στην Ρωσία μόνο αν απαρνηθούν την πίστη τους–.pdf
  • By ARchiv@L
   αναμετάδοσης ήχου από Αίθουσες Βασιλείας των Μαρτύρων του Ιεχωβά 
    
  • By ARchiv@L
   Βίντεο των μαρτύρων Του Ιεχωβά για το βιβλιάριο "ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή". 
    
    
  • By ARchiv@L
   8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Ο Πρόεδρος Πούτιν Απονέμει σε Μάρτυρες του Ιεχωβά Βραβείο Γονικής Φροντίδας
   ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ—Στις 31 Μαΐου 2017, σε μια τελετή στο Κρεμλίνο της Μόσχας, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απένειμε το «Αριστείο Γονικής Φροντίδας» στον Βαλέρι και στην Τατιάνα Νόβικ, Μάρτυρες του Ιεχωβά από την Καρελία οι οποίοι έχουν οχτώ παιδιά.
   Η τελετή έγινε στο Κρεμλίνο την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού.
   Το «Αριστείο Γονικής Φροντίδας» καθιερώθηκε μέσω προεδρικού διατάγματος τον Μάιο του 2008. Η Ρωσία απονέμει το συγκεκριμένο βραβείο σε γονείς που έχουν αναθρέψει τουλάχιστον εφτά παιδιά και έχουν δείξει ιδιαίτερη φροντίδα για την υγεία και τη μόρφωση των μελών της οικογένειάς τους, καθώς και για τη σωματική, διανοητική και ηθική τους ανάπτυξη. Οι οικογένειες που βραβεύονται με το Αριστείο θεωρούνται πρότυπα τα οποία ενισχύουν τον θεσμό της οικογένειας.
   Ο Βαλέρι Νόβικ, πατέρας οχτώ παιδιών, λαβαίνει το «Αριστείο Γονικής Φροντίδας» από τον Πρόεδρο Πούτιν.
   Ο Ντέιβιντ Α. Σεμόνιαν, εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στα παγκόσμια κεντρικά τους γραφεία, δηλώνει: «Για εμάς, το βραβείο αυτό αποτελεί αναγνώριση του ότι η δωρεάν Βιβλική εκπαίδευση που παρέχουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά βοηθάει τους γονείς και τα παιδιά τους να είναι χρήσιμοι πολίτες όχι μόνο στη Ρωσία αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ελπίζουμε ότι αυτό το βραβείο που απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο Πούτιν θα ληφθεί υπόψη στις 17 Ιουλίου 2017, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας εξετάσει εκ νέου την
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. το Διοικητικό Κέντρο των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία». Πληροφορίες για τα ΜΜΕ:
   David A. Semonian, Γραφείο Ενημέρωσης, +1-845-524-3000
    

    
  • By ARchiv@L
   (8 «εξτρεμιστές» και 1 πρόεδρος σε 1 φωτογραφία.)
   Με αφορμή τον τίτλο που διαβάζω εδώ, Το αντιγράφω σε αυτή τη γλώσσα.
   https://www.theworldnewsmedia.org/forums/topic/38609-a-wonderful-photo-eight-extremists-and-one-president/?tab=comments#comment-53962
    
    
    
  • By ARchiv@L
   Εναλλακτικές Μέθοδοι Αντί της Μετάγγισης—Απλές, Ασφαλείς, Αποτελεσματικές

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
      
  • By ARchiv@L
   "Ούτε Ένας Λόγος Δεν Απέτυχε"
   με ελληνικούς υπότιτλους
   Προβάλλεται στη ΣΖ&Δ την εβδομάδα από 5 Ιουνίου 2017.
    
    
    
  • By ARchiv@L
   Εισαγωγικά Βίντεο για τα Βιβλία της Αγίας Γραφής
   Εισαγωγή στο Βιβλίο του Λουκά

   Σύντομη περιγραφή του βιβλίου του Λουκά, το οποίο περιέχει μια αναλυτική αφήγηση για τη ζωή και τη διακονία του Ιησού.

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
  • By ARchiv@L
   Βράβευση Μαρτύρων του Ιεχωβά απο τον Βλαντιμίρ Πούτιν σαν υπόδειγμα Γονέων
    
   Στις 31 Μαΐου 2017, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν Βράβευσε μια οικογένεια Μαρτύρων του Ιεχωβά τον Valeriy και την Tatiana Novik γονείς 8 παιδιών κατά τη διάρκεια τελετής στο Κρεμλίνο με Το Βραβείο της “Γονικής Δόξας” το οποίο θεσπίστηκε με προεδρικό διάταγμα τον Μάιο του 2008.
    
   Η Ρωσία απονέμει την τιμή αυτή σε γονείς που έφεραν στην ζωή τουλάχιστον επτά παιδιά και έχουν επιδείξει εξαιρετική φροντίδα για την υγεία και την εκπαίδευση της οικογένειάς τους, καθώς και για τη σωματική, Ηθική ανάπτυξη.
   Ο David A. Semonian, εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην παγκόσμια έδρα τους, δηλώνει: “Θεωρούμε αυτό το βραβείο ως αναγνώριση ότι η ελεύθερη διδασκαλία της Αγίας Γραφής που παρέχεται από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά βοηθά τους γονείς και τα παιδιά τους να γίνουν παραγωγικοί πολίτες όχι μόνο στη Ρωσία,
   επίσημη σελίδα:

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
    
   πηγή:

    
   (για το αρχείο μας)
    
   Βράβευση Μαρτύρων του Ιεχωβά απο τον Βλαντιμίρ Πούτιν σαν υπόδειγμα Γονέων.pdf
    

  • By ARchiv@L
   Η χώρα της Ελλάδας στο jw broadcasting (=παγκόσμιο πολυ-γλωσσικό δωρεάν τηλεοπτικό πρόγραμμα)

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
   Κατεβάστε δωρεάν:
   jwb_GR_201706_cut1.mp4
  • By ARchiv@L
   Όργανα του νόμου διώκουν ποινικά Μάρτυρες για «εξτρεμιστική δράση», εργοδότες απέλυσαν Μάρτυρες, καθηγητές εκφόβισαν Μάρτυρες μαθητές μπροστά σε συμμαθητές τους και προκατειλημμένα άτομα έκαναν βανδαλισμούς σε Αίθουσες Βασιλείας και πυρπόλησαν δύο σπίτια Μαρτύρων, τα οποία κάηκαν ολοσχερώς.

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
    
  • By ARchiv@L
   30 ΜΑΪΟΥ 2017
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά Εφεσιβάλλουν την Άδικη Απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ρωσίας
   Στις 19 Μαΐου 2017, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Ρωσία άσκησαν έφεση κατά της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου, η οποία ουσιαστικά έθεσε υπό απαγόρευση τη λατρεία τους. Η απόφαση με ημερομηνία 20 Απριλίου, την οποία ανακοίνωσε ο Δικαστής Γιούρι Ιβανένκο, τερμάτισε όλες τις δραστηριότητες των σωματείων των Μαρτύρων σε όλη τη χώρα. Το τριμελές Τμήμα Εφέσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου θα εκδώσει την απόφασή του σε 90 μέρες, αφού λάβει όλα τα απαραίτητα έγγραφα από τον Δικαστή Ιβανένκο.
   Με την έφεση οι Μάρτυρες ζητούν πλήρη ακύρωση της απόφασης. Τονίζουν ότι η απόφαση δεν βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν είναι ένοχοι κανενός είδους εξτρεμιστικής δράσης. Υπογραμμίζουν επίσης ότι οι κατηγορίες που οδήγησαν το Ανώτατο Δικαστήριο στην απόφασή του είναι ίδιες με αυτές που είχαν χρησιμοποιήσει οι αρχές κατά τη Σοβιετική περίοδο για τον διωγμό των Μαρτύρων, οι οποίοι αργότερα έλαβαν πιστοποιητικά αποκατάστασης και απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες. Επιπλέον, τονίζουν ότι η απόφαση συγκρούεται με τις εγγυήσεις της θρησκευτικής ελευθερίας που ενυπάρχουν στο Σύνταγμα της Ρωσίας και στις διεθνείς δεσμεύσεις της.
   Η απόφαση επηρεάζει ήδη τους Μάρτυρες με τρόπους που θυμίζουν την καταπίεση την οποία είχαν βιώσει υπό το κομμουνιστικό καθεστώς. Όργανα του νόμου διώκουν ποινικά Μάρτυρες για «εξτρεμιστική δράση», εργοδότες απέλυσαν Μάρτυρες, καθηγητές εκφόβισαν Μάρτυρες μαθητές μπροστά σε συμμαθητές τους και προκατειλημμένα άτομα έκαναν βανδαλισμούς σε Αίθουσες Βασιλείας και πυρπόλησαν δύο σπίτια Μαρτύρων, τα οποία κάηκαν ολοσχερώς.
   Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά παγκόσμια ελπίζουν ότι το Τμήμα Εφέσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ρωσίας θα αντιληφθεί πόσο άδικη είναι αυτή η απόφαση και θα την ακυρώσει, προστατεύοντας έτσι τη θρησκευτική ελευθερία και την ασφάλεια των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία.
  • By ARchiv@L
   29 ΜΑΪΟΥ 2017
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Έφοδοι της Ρωσικής Αστυνομίας σε Θρησκευτικές Συγκεντρώσεις στο Οριόλ και Κράτηση Δανού Πολίτη
   Στις 25 Μαΐου 2017, βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί και πράκτορες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας (ΟΥΑ) διέκοψαν μια ειρηνική θρησκευτική συγκέντρωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Οριόλ της Ρωσίας. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να ασκήσουν ποινική δίωξη κατά των Μαρτύρων επειδή, κατά τους ισχυρισμούς τους, οι Μάρτυρες συνεχίζουν τη δράση τους ως εξτρεμιστική οργάνωση. Τον Φεβρουάριο του 2016, η κυβέρνηση διέλυσε την Τοπική Θρησκευτική Οργάνωση (ΤΘΟ) του Οριόλ με την κατηγορία του εξτρεμισμού. Επιπρόσθετα, οι αρχές κατέγραψαν τα στοιχεία όλων όσων παρακολουθούσαν τις θρησκευτικές συγκεντρώσεις, κατέσχεσαν τις προσωπικές ηλεκτρονικές συσκευές τους και αργότερα έκαναν έρευνες στα σπίτια των Μαρτύρων στο Οριόλ.
     Οι αρχές οδήγησαν τους άντρες της εκκλησίας του Οριόλ στα γραφεία της ΟΥΑ και έχουν θέσει υπό κράτηση έναν Δανό πολίτη, τον Ντένις Κρίστενσεν, ο οποίος είναι πρεσβύτερος της εκκλησίας. Ο εισαγγελέας απηύθυνε επείγον αίτημα στο Περιφερειακό Δικαστήριο Σοβιέτσκι, ζητώντας την προφυλάκιση του κ. Κρίστενσεν προκειμένου να δώσει χρόνο στην ΟΥΑ για να συγκεντρώσει στοιχεία και να βρει μάρτυρες που θα καταθέσουν στην υπόθεση. Η Δικαστής Σβετλάνα Ναούμοβα έκανε δεκτό το αίτημα, δίνοντας εντολή να προφυλακιστεί ο κ. Κρίστενσεν για δύο μήνες. Σήμερα, θα κατατεθεί προσφυγή κατά της εντολής αυτής. Αν ο κ. Κρίστενσεν καταδικαστεί, κινδυνεύει με φυλάκιση έξι έως δέκα ετών με βάση το Άρθρο 282.2, μέρος 1, του Ποινικού Κώδικα.
   Η εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Οριόλ διεξήγε θρησκευτικές συγκεντρώσεις ως ομάδα πιστών—δεν αποτελεί νομική οντότητα. Αυτή η ενέργεια των ρωσικών αρχών δείχνει ότι στοχοποιούν τη λατρεία των Μαρτύρων, όχι απλώς τις νομικές τους δομές (ΤΘΟ). Κάτι παρόμοιο συνέβη στους Μάρτυρες στο Ταγκανρόγκ, όπου οι αρχές διέλυσαν πρώτα την ΤΘΟ και κατόπιν άσκησαν ποινικές διώξεις για εξτρεμισμό εναντίον 16 μελών της εκκλησίας επειδή συνέχισαν να συναθροίζονται ειρηνικά για λατρεία. Τον Νοέμβριο του 2015,
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. , αλλά οι ποινές και τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν έχουν ανασταλεί. Η υπόθεσή τους εξετάζεται επί του παρόντος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
  • By ARchiv@L
   Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στην Ρωσία υπέβαλαν Έφεση στην απόφαση του Δικαστηρίου
   εντός Μαΐου και εντός της καθορισμένης ημερομηνίας των 30 ημερών από την πρώτη απόφαση απαγόρευσης της δράσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά και την διάλυση της τοπικός οργάνωσης και όλων των εκκλησιών σε όλη την χώρα.
   Αν και έχει ληφθεί η απόφαση για την απαγόρευση της δράσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά δεν θα ισχύσει μέχρι και την οριστική εκδίκαση της Έφεσης και την λήψη της απόφασης η οποία και θα εκδικαστεί από 3 Ανωτάτους Δικαστικούς Λειτουργούς
   Η ημερομηνία της εκδίκασης της έφεσης έχει ήδη προγραμματιστεί

   Η αίτηση της έφεσης με το πλήρες κείμενο είναι διαθέσιμη εδώ

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. (584 КБ)
  • By ARchiv@L
   Γράφτηκε Πέμπτη πρωί (6/4ου) σχετικά με το δικαστήριο,
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.

    
   (Πέμπτη 6 Απριλίου, 11:42 πμ)
  • By ARchiv@L
   (σχετικά με τη Ρωσία)
    
    

    

    
   δείτε το προηγούμενο πάλι παραπλανητικό μήνυμα !    
       
    
   η ημερομηνία ακρόασης εχει ήδη εκδοθεί .....  
   have been scheduled for 
    

  • By ARchiv@L
   Αναφορά της Άνγκελα Μέρκελ στους Μάρτυρες του Ιεχωβά κατά την επίσκεψη της στον Βλαντίμιρ Πούτιν
   Κατά την σημερινή της επίσκεψη της πρωθυπουργού της Γερμανίας Ανγκελα Μερκελ στο Σοτσι και την συνάντηση της με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε αναφορά στο θέμα της δίωξης των Μαρτύρων του Ιεχωβά και του ζήτησε να δει το θέμα αυτό που συνιστά παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τους.
    

   δείτε το βίντεο - (πηγή ):
    
  • By ARchiv@L
   Νομική Ενημέρωση για τη Ρωσία—Ιανουάριος 2017

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
  • By ARchiv@L
   Απόσπασμα από το βίντεο των Μαρτύρων του Ιεχωβά με τίτλο Μάρτυρες του Ιεχωβά—Οργανωμένοι για να Μεταδίδουν τα Καλά Νέα.
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
    
  • By ARchiv@L
   2017 Αρ.2—Ενδεικτική Παρουσίαση της Σκοπιάς—Βίντεο 1
   Ενδεικτική Γραφική Μελέτη από το Ειδικό Βιβλιάριο Το Θέλημα του Ιεχωβά—Μάθημα 8
   Ενδεικτική Παρουσίαση της Πρόσκλησης για την Ανάμνηση
   Ενδεικτική Γραφική Μελέτη από το Ειδικό Βιβλιάριο Να Ακούτε τον Θεό—Σελίδες 8, 9
   Ενδεικτική Παρουσίαση του Φυλλαδίου Βασιλεία—Δα 2:44· Ησ 9:6, υποσ. ΜΝΚ, στην αγγλική
   Οργανωτικά Επιτεύγματα— Μάρτιος:
   Οργανωτικά Επιτεύγματα—Αγγίζουμε Καρδιές στην Ψηφιακή Εποχή
    
  • By ARchiv@L
   «Το Κυβερνών Σώμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά θέλει να προσελκύσει ακόμη περισσότερο την προσοχή σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση», δηλώνει ο Ντέιβιντ Σεμόνιαν, εκπρόσωπος των Μαρτύρων από τα παγκόσμια κεντρικά γραφεία.

    
  • By ARchiv@L
   Instructions for Letter-Writing Campaign
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. In order to participate in the letter-writing campaign, please use the link below to download the instructions and mailing addresses.

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. 702017108_E_cnt_1.pdf
    

    

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.  
    
    
   The Governing Body of Jehovah’s Witnesses is inviting the over 8,000,000 Witnesses worldwide to participate.
   Το Κυβερνών Σώμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά καλεί τους πάνω από 8.000.000 Μάρτυρες σε όλο τον κόσμο για να συμμετάσχουν.
   (google translation)

   (Μετάφραση Google)
  • By ARchiv@L
   Tour of the Russia Branch

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
   download 360

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   download 720
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

      
 • Recently Browsing

  No registered users viewing this page.

 • Popular Contributors

 • Topics

 • Posts

  • Just keep in mind, in the end! None of it matters. God is the "only" game in town that people should be playing.
  • Actually, NOT! What is said about China in mostly true. However, they do have a good system for hiding the truth, and human atrocities. Now, the assumption is misplaced with SpaceX. The only debris that is uncontrollable, are from mishaps or China's deliberate actions. There's enough space junk, from all the nations that want to step up their space dominance. However, that debris has  certain a certain amount of programmed reentry. Now telecommunication in the other hand, expect thy're obsolete
  • Some metallic debris crashed through the ceiling of my house, grazed the edge of my bed, bolting me upright, and set fire to the clothes locker. Furious, I got XI on the phone and was prepared to give him a piece of my mind when I saw USA on the crumpled wing. ”Anything for the homeland,” I said, and went back to sleep. Few things are funnier than seeing the SNL libs go into conniptions at the thought of working with him.
  • I should also mention that some of the problem could be the "cult of Elon Musk." Mr. Musk can say the stupidest things and it doesn't matter because of the personality cult around him and the technocrats who love him.
  • I love a few things about China, but I hate other things, and there are plenty of good reasons to criticize it. I have found that when people decide to attack a person or people they don't like or speak against a country they don't like, that facts don't always matter. For example, you said that SpaceX debris is usually controlled while Chinese debris is not. This misses the point completely about the Google query. It's about uncontrolled debris that might fall out of orbit. Reading some
 • Members

  No members to show

 • Recent Status Updates

  • folens  »  Eric Ouellet

   Bonjour Eric merci pour cet exposé.
   Bonne journée Michel
   1LE BATEAU.pdf
   · 0 replies
  • Eric Ouellet

   La sagesse est plus précieuse que l’or et la crainte envers Jéhovah est notre salut.
    
   La vraie sagesse de Dieu est un cadeau inestimable, car seul ceux qui obéissent et suivent ces préceptes en recoivent les bienfaits. En Psaume 111:10 déclare ceci: “La crainte de Jéhovah est le commencement de la sagesse.”
   Qu’est-ce que cela veut dire? La sagesse est la capacité d’utiliser efficacement sa connaissance et son intelligence pour résoudre un problème, éviter un danger, atteindre un objectif. Elle sous-entend un bon jugement. Le commencement, la première partie, le fondement de cette sagesse, c’est la crainte de Jéhovah. Pourquoi cela? Bien que toute création est l’œuvre de ses mains et dépend de lui. Il a accordé aux humains le libre arbitre, mais pas la faculté de diriger leurs pas avec succès sans tenir compte de sa direction (Josué 24:15; Jérémie 10:23). Nous ne connaîtrons le succès durable qu’à la condition de bien saisir ces idées fondamentales sur la vie, et de nous y conformer. Si notre connaissance de Jéhovah nous donne la ferme conviction que la volonté divine est promise au succès, et qu’il tiendra sa promesse de récompenser ses fidèles, alors la crainte pieuse nous poussera à agir sagement. — Proverbes 3:21-26; Hébreux 11:6.
   Prenons un exemple: Il y a quelques dizaines d’années, un jeune homme fréquentait l’université de Saskatchewan, au Canada. Au programme de sa formation figurait la biologie, et on lui a enseigné l’évolution. Après avoir été diplômé, il s’est spécialisé dans la physique nucléaire, profitant d’une bourse pour continuer ses études à l’université de Toronto. Au cours de ses études, il a constaté dans la structure des atomes révélaient des témoignages stupéfiants d’un ordre et d’une finalité extraordinaire . Mais personnes ne répondait pas à ces questions: Qui a conçu tout cela? Quand? Et pourquoi? Sans ces réponses, pouvait-il utiliser sagement ses connaissances dans un monde remplis interrogations ? Qu’est-ce qui le guiderait? Le nationalisme? Le désir de gratifications matérielles? Avait-il acquis la vraie sagesse?
   Peu après avoir été diplômé, cet homme ainsi que sa femme se sont mis à étudier la Bible avec les Témoins de Jéhovah. Dans la Parole de Dieu, ils ont peu à peu trouvé les réponses qui leur manquaient. Ils ont appris à connaître le Créateur, Jéhovah Dieu. En étudiant ce qui est arrivé à Moïse à la mer Rouge, à Daniel et à ses compagnons à Babylone, ils ont appris l’importance de craindre Dieu, et non les hommes (Exode 14:10-31; Daniel 3:8-30). Cette crainte pieuse mêlée d’un amour sincère pour Jéhovah a commencé à les animer. Rapidement, leur vie a changé. Enfin cet homme connaissait Celui dont il avait étudié l’œuvre en biologie. Il a progressivement compris le dessein de Celui dont il avait constaté la sagesse dans ses cours de physique. Au lieu d’employer sa connaissance à élaborer des instruments de destruction, il a choisi, avec sa femme, d’aider autrui à aimer Dieu et son prochain. Ils ont entrepris le service de prédicateurs du Royaume de Dieu à plein temps. Par la suite, ils ont suivi les cours de Galaad, l’École biblique de la Société Watchtower, et ont été nommés missionnaires.
   Bien entendu, tout le monde ne peut pas être missionnaire. Mais tous nous pouvons bénéficier de la sagesse fondée sur la crainte de Jéhovah. Si nous cultivons cette sagesse, nous ne consacrerons pas le meilleur de notre vie à étudier les philosophies humaines, qui n’échafaudent que des suppositions sur le but de la vie. Nous nous appliquerons à l’étude de la Bible, livre inspiré de Jéhovah Dieu, la Source de la vie, celui qui peut nous donner la vie éternelle (Psaume 36:9; Colossiens 2:8). Au lieu de nous rendre esclaves d’un système commercial chancelant, au bord de la ruine, nous écouterons Jéhovah, qui nous conseille de nous contenter de la nourriture et du vêtement, et d’accorder à nos relations avec lui la priorité dans notre existence (1 Timothée 6:8-12). Au lieu de nous comporter comme si notre avenir dépendait d’une belle situation dans le monde actuel, nous croirons la Parole de Jéhovah, qui nous affirme que le monde est en train de passer, de même que le désir du monde, alors que celui qui fait la volonté divine demeure pour toujours. — 1 Jean 2:17.
   Dans le livre de Proverbes 16:16, Salomon nous encourage par cette déclaration certaine: “Acquérir la sagesse [la sagesse qui commence par la crainte de Jéhovah], oh! combien cela vaut mieux que l’or! Et acquérir l’intelligence est préférable à l’argent.” Poussés par cette sagesse et cette intelligence, nous considérerons l’accomplissement de la volonté de Dieu comme le premier centre d’intérêt de notre vie. Et quelle activité Dieu a-t-il confiée à ses Témoins en cette période de l’histoire humaine? Faire connaître son Royaume par la prédication et aider les personnes sincères à devenir de vrais disciples de Jésus Christ (Matthieu 24:14; 28:19, 20). Il s’agit d’une activité dont on retire une satisfaction véritable et un grand bonheur. C’est donc à propos que la Bible dit: “Heureux l’homme qui a trouvé la sagesse, et l’homme qui acquiert le discernement.” — Proverbes 3:13.
   Elle nous retient de commettre le mal
   Un deuxième bienfait que nous procure la crainte de Dieu est qu’elle nous retient de commettre le mal. Celui qui respecte profondément Dieu ne détermine pas par lui-même ce qui est bien et mal. Il ne tient pas pour mauvais ce que Dieu déclare bon, ni ne considère comme bon ce que Dieu déclare mauvais (Psaume 37:1, 27; Ésaïe 5:20, 21). De plus, celui que motive la crainte pieuse ne se contente pas de savoir ce que Jéhovah déclare bon ou mauvais. Une telle personne aime ce que Jéhovah aime et elle hait ce que Jéhovah hait. En conséquence, elle agit en harmonie avec les préceptes divins. Ainsi, comme le dit Proverbes 16:6, “par la crainte de Jéhovah, on se détourne du mal”. Cette crainte pieuse devient une motivation puissante qui permet d’atteindre des résultats qu’on n’obtiendrait pas même si une personne commence tout juste à l’éprouver, la crainte pieuse peut lui donner le courage de ne pas faire quelque chose qu’elle regretterait le restant de ses jours. Au Mexique, par exemple, une femme enceinte a demandé à une chrétienne Témoin de Jéhovah ce qu’elle pensait de l’avortement. La chrétienne lui a lu plusieurs versets bibliques, puis lui a tenu ce raisonnement: “Pour le Créateur, la vie est très importante, même la vie de ceux qui ne sont pas encore nés.” (Exode 21:22, 23; Psaume 139:13-16). Des examens laissaient entendre que le bébé serait anormal. Néanmoins, après ce qu’elle avait vu dans la Parole de Dieu, cette femme a décidé de garder son enfant. Son médecin a refusé de la revoir, et son mari l’a menacée de la quitter, mais elle a tenu bon. Elle a finalement donné naissance à une magnifique petite fille, normale et en bonne santé. Par gratitude, elle a recherché les Témoins et s’est mise à étudier la Parole de Dieu avec eux. Moins d’un an après, son mari et elle se faisaient baptiser. Quelques années plus tard, à une assemblée de district, tous deux ont été enchantés de rencontrer la chrétienne qui avait parlé à la femme la première fois. Ils lui ont présenté leur jolie fillette de quatre ans. Incontestablement, le respect de Dieu et le désir puissant de ne pas lui déplaire exercent une grande influence.
   La crainte pieuse peut nous garder d’un grand nombre de mauvaises actions (2 Corinthiens 7:1). Cultivée avec soin, elle est capable d’aider quelqu’un à mettre un terme à des péchés cachés, connus de lui seul et de Jéhovah. Elle peut l’aider à se libérer de la dépendance de l’alcool ou de la drogue. Un ancien drogué d’Afrique du Sud a raconté: “Au fur et à mesure que j’apprenais à connaître Dieu, la crainte de le décevoir ou de lui déplaire grandissait en moi. Je savais qu’il m’observait, et je désirais ardemment son approbation. Cela m’a incité à me débarrasser de la drogue qui était en ma possession en la jetant dans les toilettes.” La crainte pieuse a aidé des milliers de personnes de la même manière. — Proverbes 5:21; 15:3.
   La crainte salutaire de Dieu nous préserve également de la crainte de l’homme. La plupart des humains connaissent, à des degrés divers, la crainte de l’homme. Les apôtres de Jésus Christ l’ont abandonné et se sont enfuis lorsque les soldats se sont emparés de lui dans le jardin de Gethsémané. Plus tard, dans la cour du grand prêtre, désarçonné et en proie à la crainte, Pierre a nié faire partie des disciples de Jésus et même le connaître (Marc 14:48-50, 66-72; Jean 18:15-27). Mais grâce à l’aide qu’ils ont reçue, les apôtres ont retrouvé leur équilibre spirituel. Par contre, aux jours du roi Jéhoïakim, Urie, fils de Schémaïah, fut terrassé par la crainte au point d’abandonner son service de prophète de Jéhovah et de fuir le pays, ce qui ne l’empêcha pas d’être capturé et tué. — Jérémie 26:20-23.
   Comment vaincre la crainte de l’homme? 
   Après nous avoir prévenus que “trembler devant les hommes, voilà ce qui tend un piège”, Proverbes 29:25 ajoute: “Mais celui qui se confie en Jéhovah sera protégé.” La réponse tient donc dans la confiance en Jéhovah. Cette confiance s’appuie sur la connaissance et l’expérience. L’étude de sa Parole nous démontre que les voies de Jéhovah sont droites. Nous découvrons des événements attestant qu’il est digne de confiance, que ses promesses sont sûres (y compris celle de la résurrection), qu’il est amour et qu’il est tout-puissant. Lorsqu’ensuite nous agissons conformément à cette connaissance, accomplissant ce que Jéhovah demande et rejetant fermement ce qu’il condamne, nous commençons à constater dans notre propre cas qu’il prend soin de ses serviteurs avec amour et que l’on peut compter sur lui. Nous acquérons personnellement la certitude que sa puissance est à l’œuvre pour que s’accomplisse sa volonté. Notre confiance en lui s’accroît, de même que notre amour pour lui et notre désir sincère de ne pas lui déplaire. Cette confiance est bâtie sur un fondement solide. Elle est un rempart contre la crainte de l’homme.
   Notre confiance en Jéhovah, alliée à la crainte pieuse, nous rendra fermes en faveur du bien dans le cas où un employeur menacerait de nous renvoyer si nous refusions de participer à des pratiques commerciales malhonnêtes (voir Michée 6:11, 12). Grâce à cette crainte pieuse, des milliers de chrétiens persévèrent dans le vrai culte malgré l’opposition de membres de leur famille. Elle donne aussi aux jeunes le courage de se faire connaître comme Témoins de Jéhovah à l’école, et elle les affermit face aux moqueries de leurs camarades de classe qui méprisent les principes bibliques. Ainsi, une adolescente Témoin de Jéhovah a dit: “Ce qu’ils pensent m’est bien égal. L’important, c’est ce que pense Jéhovah.”
   La même conviction donne aux vrais chrétiens la force de rester attachés aux voies de Jéhovah lorsque leur vie est en jeu. Ils savent qu’ils risquent d’être persécutés par le monde. Ils sont conscients que les apôtres ont été fouettés et que même Jésus Christ a été frappé et tué par des hommes méchants (Marc 14:65; 15:15-39; Actes 5:40; voir aussi Daniel 3:16-18). Mais les serviteurs de Jéhovah sont assurés qu’il peut leur donner la force d’endurer, qu’avec son aide ils peuvent remporter la victoire, que Jéhovah récompensera sans faute ses fidèles, si besoin en les ressuscitant dans son monde nouveau. Leur amour pour Dieu ajouté à la crainte pieuse les pousse puissamment à éviter toute action qui pourrait lui déplaire.
   C’est parce qu’ils étaient animés d’une telle motivation que les Témoins de Jéhovah ont supporté les horreurs des camps de concentration nazis dans les années 30 et 40. Ils ont pris à cœur le conseil de Jésus consigné en Luc 12:4, 5: “D’autre part, je vous le dis à vous, mes amis: Ne craignez pas ceux qui tuent le corps, et qui après cela ne peuvent rien faire de plus. Mais je vais vous indiquer qui vous devez craindre: craignez celui qui, après avoir tué, a le pouvoir de jeter dans la Géhenne. Oui, je vous le dis, Celui-là, craignez-le.” Par exemple, Gustav Auschner, un Témoin qui avait été interné dans le camp de concentration de Sachsenhausen, a écrit plus tard: ‘Les SS ont exécuté August Dickmann et ont menacé de nous passer tous par les armes si nous refusions de signer un document par lequel nous abjurions notre foi. Pas un seul n’a signé. Notre crainte de déplaire à Jéhovah était plus forte que la crainte de leurs balles.’ La crainte de l’homme mène aux compromis, mais la crainte de Dieu nous affermit pour faire le bien.
   La préservation de la vie
   Noé a connu les derniers jours du monde antédiluvien. Jéhovah avait décidé de détruire le monde d’alors en raison de la méchanceté des humains. Toutefois, en attendant, Noé a vécu dans un monde où régnaient la violence, l’immoralité sexuelle choquante et le mépris de la volonté divine. Noé a prêché la justice, et pourtant “ils ne s’aperçurent de rien jusqu’à ce que le déluge vînt et les emportât tous”. (Matthieu 24:39.) Noé n’a cependant pas renoncé à l’activité que Dieu lui avait confiée. Il fit “selon tout ce que Dieu lui avait ordonné. Ainsi fit-il”. (Genèse 6:22.) Qu’est-ce qui a permis à Noé, année après année et jusqu’au déluge, de toujours agir comme il convenait? Hébreux 11:7 répond: “Par la foi, Noé, divinement averti de choses qu’on ne voyait pas encore, fit montre d’une crainte pieuse.” Pour cette raison, sa femme, ses fils, leurs femmes et lui ont été sauvés du déluge.
    Notre époque ressemble de bien des manières à celle de Noé (Luc 17:26, 27). De nouveau un avertissement est lancé. Révélation 14:6, 7 parle d’un ange qui vole au milieu du ciel et invite les gens de toute nation et tribu et langue à ‘craindre Dieu et à lui donner gloire’. Quel que puisse être le comportement du monde autour de vous, obéissez à ces paroles, puis transmettez l’invitation à autrui. À l’instar de Noé, agissons avec foi et manifestons une crainte pieuse. Par cela, des vies peuvent être sauvées: la vôtre et celle de nombre de vos semblables. Lorsque nous considérons les bienfaits dont profitent ceux qui craignent le vrai Dieu, nous ne pouvons que souscrire aux paroles du psalmiste divinement inspiré qui chanta: 
   “Heureux est l’homme qui craint Jéhovah, dans les commandements de qui il prend grand plaisir!” — Psaume 112:1.

   · 0 replies
  • Darlene  »  T.B. (Twyla)

   I can not open study material 
   · 0 replies
  • Darlene  »  T.B. (Twyla)

   Can not open weekly study material 
   · 3 replies
  • Deborah T. Calloway  »  T.B. (Twyla)

   Thank you so much for the meeting work book. I really appreciate your hard work 
   · 0 replies
 • Forum Statistics

  • Total Topics
   63,683
  • Total Posts
   131,883
 • Member Statistics

  • Total Members
   16,943
  • Most Online
   1,592

  Newest Member
  Jess
  Joined
×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.