Jump to content
The World News Media

Πότε θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να ακολουθεί κάποιος τον Ιησού;


ARchiv@L

Recommended Posts

  • Moderator

2017603_univ_lsr_lg - Αντιγραφή.jpg

3 Ο Ιησούς γνώριζε ότι οι διδασκαλίες του θα διαιρούσαν τους ανθρώπους και ότι όσοι τον ακολουθούσαν θα χρειάζονταν θάρρος επειδή θα αντιμετώπιζαν εναντίωση. Αυτή η εναντίωση θα μπορούσε να επηρεάσει τις ειρηνικές οικογενειακές σχέσεις. Ο Ιησούς είπε: «Μη νομίσετε ότι ήρθα να βάλω ειρήνη πάνω στη γη· δεν ήρθα να βάλω ειρήνη, αλλά σπαθί. Διότι ήρθα να προξενήσω διαίρεση στρέφοντας άνθρωπο εναντίον του πατέρα του, και κόρη εναντίον της μητέρας της, και νύφη εναντίον της πεθεράς της. Πράγματι, εχθροί του ανθρώπου θα είναι άτομα από το ίδιο του το σπιτικό».—Ματθ. 10:34-36.

4 Όταν ο Ιησούς είπε «Μη νομίσετε ότι ήρθα να βάλω ειρήνη πάνω στη γη», εννοούσε ότι κάποιοι από τους ακροατές του χρειαζόταν να σκεφτούν τις συνέπειες που θα υφίσταντο αν τον ακολουθούσαν. Το άγγελμά του θα μπορούσε να διαιρέσει τους ανθρώπους. Βέβαια, το κίνητρο του Ιησού ήταν να διακηρύξει το θεϊκό άγγελμα αλήθειας, όχι να βλάψει τις ανθρώπινες σχέσεις. (Ιωάν. 18:37) Εντούτοις, θα ήταν δύσκολο να μείνει κάποιος πιστά προσκολλημένος στις διδασκαλίες του Χριστού αν οι στενοί του φίλοι ή τα μέλη της οικογένειάς του απέρριπταν την αλήθεια.

https://www.jw.org/el/εκδόσεις/περιοδικά/σκοπιά-μελέτης-οκτώβριος-2017/αλήθεια-δεν-φέρνει-ειρήνη-αλλά-σπαθί/

Link to comment
Share on other sites


  • Views 708
  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images





×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.