Jump to content
The World News Media

Προσφυγή Κατά της Προφυλάκισης του Ντένις Κρίστενσεν


ARchiv@L

Recommended Posts

  • Moderator

2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017ΡΩΣΙΑ

Το Περιφερειακό Δικαστήριο του Οριόλ θα Eξετάσει Προσφυγή Κατά της Προφυλάκισης του Ντένις Κρίστενσεν

Τελευταίες Εξελίξεις: Η εξέταση της προσφυγής είχε προγραμματιστεί για τις 7 Ιουνίου 2017 αλλά αναβλήθηκε επ’ αόριστον.

Στις 7 Ιουνίου 2017, ώρα 2:00 μ.μ., το Περιφερειακό Δικαστήριο του Οριόλ θα εξετάσει την προσφυγή που κατατέθηκε κατά της προφυλάκισης του Δανού πολίτη Ντένις Κρίστενσεν. Ο κ. Κρίστενσεν, πρεσβύτερος στην Εκκλησία Οριόλ των Μαρτύρων του Ιεχωβά, συνελήφθη στις 25 Μαΐου 2017 όταν η αστυνομία έκανε έφοδο στη μεσοβδόμαδη θρησκευτική συγκέντρωση της εκκλησίας.

Στα πλαίσια της μακρόχρονης επίθεσης της ρωσικής κυβέρνησης στη θρησκευτική ελευθερία των Μαρτύρων του Ιεχωβά, η Τοπική Θρησκευτική Οργάνωση (ΤΘΟ) του Οριόλ κατηγορήθηκε για «εξτρεμιστική δράση» και διαλύθηκε τον Ιούνιο του 2016. Τώρα που το Ανώτατο Δικαστήριο διέλυσε επίσης το Διοικητικό Κέντρο και τις ΤΘΟ των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας (ΟΥΑ) ισχυρίζεται ότι οι Μάρτυρες στο Οριόλ, με τις συγκεντρώσεις τους για λατρεία, συνεχίζουν τη δράση τους ως παράνομη εξτρεμιστική οργάνωση.

Η ΟΥΑ ξεκίνησε τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του κ. Κρίστενσεν επειδή, όπως ισχυρίζονται, εκείνος ήταν μέλος της ΤΘΟ του Οριόλ η οποία είχε διαλυθεί. Ωστόσο, ο κ. Κρίστενσεν δεν υπήρξε ποτέ μέλος αυτού του νομικού προσώπου. Τώρα είναι προφυλακισμένος μέχρι τις 23 Ιουλίου 2017, επειδή ο εισαγγελέας θεωρεί ότι, ως ξένος πολίτης, μπορεί να φύγει από τη χώρα προτού προλάβει η ΟΥΑ να συγκεντρώσει στοιχεία για την υπόθεσή του.

Εκτός από την προσφυγή που αφορά την κράτηση του κ. Κρίστενσεν, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά καταθέτουν συμπληρωματικά στοιχεία στις προσφυγές που έχουν ήδη υποβάλει σε διεθνή όργανα. Στον απόηχο της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου, πολλοί Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Ρωσία βιώνουν κοινωνική κακομεταχείριση και τις αρνητικές συνέπειες των ενεργειών της κυβέρνησης.

 


 

Link to comment
Share on other sites


  • Views 443
  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic





×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.