Jump to content
The World News Media

Αξιωματούχοι στη Ρωσία Τιμούν Μάρτυρες του Ιεχωβά,


ARchiv@L

Recommended Posts

  • Moderator
 
 
 

26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017ΡΩΣΙΑ

Αξιωματούχοι στη Ρωσία Τιμούν Μάρτυρες του Ιεχωβά, Μεταξύ Αυτών και Φυλακισμένο Δανό Πολίτη, για το Εξαιρετικό Κοινωνικό τους Έργο

 

Σημείωμα από τους αξιωματούχους του Οριόλ: «Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για μια καλή πράξη προς την κοινωνία και το περιβάλλον».

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ—Στις 2 Ιουνίου 2017, αξιωματούχοι στην πόλη Οριόλ της Ρωσίας τίμησαν την τοπική εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους για τη συμμετοχή των Μαρτύρων στον ετήσιο καθαρισμό της πόλης στις 22 Απριλίου 2017. Εβδομήντα Μάρτυρες αφιέρωσαν εθελοντικά τη μέρα τους για να μαζέψουν τα σκουπίδια από τους δρόμους του Οριόλ και από τον ποταμό Όρλικ που διασχίζει την πόλη. Για να δείξουν την εκτίμησή τους, οι αξιωματούχοι της πόλης πρόσφεραν στους Μάρτυρες ένα μικρό δώρο και ένα χειρόγραφο σημείωμα που δήλωνε σε κάποιο σημείο: «Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για μια καλή πράξη προς την κοινωνία και το περιβάλλον».

Ωστόσο, έναν μήνα μετά τον καθαρισμό, και μια εβδομάδα προτού λάβει επίσημες ευχαριστίες από τους αξιωματούχους της πόλης, ένας από τους εθελοντές Μάρτυρες, ο Ντένις Κρίστενσεν (απεικονίζεται παραπάνω στην ένθετη φωτογραφία) συνελήφθη για δήθεν εξτρεμιστική δραστηριότητα ενώ παρακολουθούσε μια ειρηνική θρησκευτική συνάθροιση στις 25 Μαΐου. Οι ρωσικές αρχές χρησιμοποιούν τον ισχυρισμό περί εξτρεμιστικής δραστηριότητας για να στοχοποιούν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά σε όλη τη χώρα.

702017136_univ_lsr_lg.jpg

Ο Ντένις Κρίστενσεν βοηθάει σε προηγούμενο καθαρισμό της πόλης, τον Οκτώβριο του 2011.

«Όσοι ξέρουν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν εκπλήσσονται που ο Ντένις, και τα άλλα μέλη της εκκλησίας, συμμετείχαν εθελοντικά στον καθαρισμό της πόλης τους. Προσφέρουν αυτό το έργο εδώ και πολλά χρόνια, συνεχίζοντας ακόμα και μετά τη διάλυση του σωματείου τους το 2016», δηλώνει ο Ντέιβιντ Α. Σεμόνιαν, εκπρόσωπος των Μαρτύρων από τα παγκόσμια κεντρικά τους γραφεία. «Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στο Οριόλ και σε άλλες πόλεις ανά τον κόσμο είναι γνωστοί ως υποδειγματικοί πολίτες. Να γιατί αποτελεί ειρωνεία που ο Ντένις, ένας φιλόπονος και νομοταγής Χριστιανός, αντιμετωπίστηκε σαν εγκληματίας λίγο αφότου τιμήθηκε από τους αξιωματούχους του Οριόλ για τη θετική συμβολή του στην κοινωνία. Πιστεύουμε ότι ο Ντένις πρέπει να αφεθεί αμέσως ελεύθερος και να του επιτραπεί να συνεχίσει την ειρηνική του λατρεία και το καλό κοινωνικό του έργο μαζί με τους συλλάτρεις του».

Η σύλληψη του κ. Κρίστενσεν έγινε σχεδόν έναν χρόνο μετά τη διάλυση του τοπικού σωματείου των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Οριόλ στις 14 Ιουνίου 2016. Οι κατηγορίες προς τον κ. Κρίστενσεν απαγγέλθηκαν λίγο καιρό μετά τις 20 Απριλίου 2017, τη μέρα που το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποφάσισε τη διάλυση του Διοικητικού Κέντρου των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία, κοντά στην Αγία Πετρούπολη. Ο κ. Κρίστενσεν παραμένει μέχρι σήμερα προφυλακισμένος από τις αρχές του Οριόλ.

Πληροφορίες για τα ΜΜΕ:

David A. Semonian, Γραφείο Ενημέρωσης, +1-845-524-3000

 

 

Link to comment
Share on other sites


  • Views 572
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Popular Days

Posted Images





×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.