Jump to content
The World News Media

Jan van Cappelle

Member
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

240 profile views

Jan van Cappelle's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Dit is geen spam! Graag uw reactie op onderstaande brief via PM... Doorn, 6 februari 2018 Geachte Heren en Dames van de Jehovah's Getuigen Doorn, Vorig jaar heb ik ook rond deze rijd contact met u opgenomen, na herhaaldelijk vinden van Wachttorens en ander JW propagandamateriaal, in onze Minibieb op de Bloemengaard. Hierbij heb ik u vriendelijk - doch zeer dringend - verzocht dit in de toekomst na te laten. Eerst bij twee van uw deur-tot-deur-colporteurs en later (toen dit niet bleek te werken) via de telefoon. De Minibieb Bloemengaard is een maatschappelijk kunstproject op particulier initiatief, gestart om de buurt wat op te fleuren en een ontmoetingsplaats te creëren. Door boeken en DVD's te ruilen, filmavondjes te organiseren, bankjes te plaatsen en lezen in het algemeen te promoten, komen mensen met elkaar in contact. Dit doen we vanuit een open visie, los van enige religieuze of politieke stroming en volledig zonder geldelijke middelen. De Minibieb is er voor iedereen, ongeacht levensbeschouwelijke visie. We proberen de Minibieb zo toegankelijk mogelijk te houden. Het verspreiden van religieuze propaganda en winnen van zieltjes past hier niet bij. We hebben geen probleem met serieuze religieuze boeken; bijbels en korans wisselen hier regelmatig van eigenaar. Maar op de verkapte folders en reclame-uitingen zit niemand te wachten. De lokale slager legt hier ook geen weekaanbiedingen neer, net zoals andere kerken hun kerkblad niet achterlaten. Er werd mij vorig jaar verzekerd dat dit niet meer voor zou komen. En het ging juist zo goed. Bijna een jaar lang hebben we geen last van uw organisatie gehad. Een enkel huisbezoek, maar verder geen probleem. U kunt zich dus mijn teleurstelling wel voorstellen over het vinden van deze boeken. Ik ga er vanuit dat leden van een organisatie die zegt het Woord te verkondigen zich ook aan hun woord kunnen houden. Aangezien de Wachttoren Organisatie zich beroemt op een grote efficiëntie en strakke discipline, neem ik dan ook aan dat het niet moeilijk zal zijn dit bericht bij uw leden te laten belanden. Ik hoop er dan ook vanuit te kunnen gaan dat dit in de toekomst niet meer voor zal komen. Er zijn tal van plaatsen waar u uw boodschap kunt verkondigen, maar we verzoeken u onze Minibieb hier niet voor te misbruiken. Als u hierop wilt reageren, in gesprek wilt gaan, (of voor verdere uitleg) ben ik te bereiken op 06-******** of per e-mail via *************** Met vriendelijke groet, Jan van Cappelle Initiatiefnemer en beheerder van de Minibieb Bloemengaard.
  2. Doorn, 6 februari 2018 Geachte Heren en Dames van de Jehovah's Getuigen Doorn,  Vorig jaar heb ik ook rond deze rijd contact met u opgenomen, na herhaaldelijk vinden van Wachttorens en ander JW propagandamateriaal, in onze Minibieb op de Bloemengaard. Hierbij heb ik u vriendelijk - doch zeer dringend - verzocht dit in de toekomst na te laten. Eerst bij twee van uw deur-tot-deur-colporteurs en later (toen dit niet bleek te werken) via de telefoon.  De Minibieb Bloemengaard is een maatschappelijk kunstproject op particulier initiatief, gestart om de buurt wat op te fleuren en een ontmoetingsplaats te creëren. Door boeken en DVD's te ruilen, filmavondjes te organiseren, bankjes te plaatsen en lezen in het algemeen te promoten, komen mensen met elkaar in contact. Dit doen we vanuit een open visie, los van enige religieuze of politieke stroming en volledig zonder geldelijke middelen. De Minibieb is er voor iedereen, ongeacht levensbeschouwelijke visie.  We proberen de Minibieb zo toegankelijk mogelijk te houden. Het verspreiden van religieuze propaganda en winnen van zieltjes past hier niet bij. We hebben geen probleem met serieuze religieuze boeken; bijbels en korans wisselen hier regelmatig van eigenaar. Maar op de verkapte folders en reclame-uitingen zit niemand te wachten. De lokale slager legt hier ook geen weekaanbiedingen neer, net zoals andere kerken hun kerkblad niet achterlaten.  Er werd mij vorig jaar verzekerd dat dit niet meer voor zou komen. En het ging juist zo goed. Bijna een jaar lang hebben we geen last van uw organisatie gehad. Een enkel huisbezoek, maar verder geen probleem. U kunt zich dus mijn teleurstelling wel voorstellen over het vinden van deze boeken. Ik ga er vanuit dat leden van een organisatie die zegt het Woord te verkondigen zich ook aan hun woord kunnen houden. Aangezien de Wachttoren Organisatie zich beroemt op een grote efficiëntie en strakke discipline, neem ik dan ook aan dat het niet moeilijk zal zijn dit bericht bij uw leden te laten belanden. Ik hoop er dan ook vanuit te kunnen gaan dat dit in de toekomst niet meer voor zal komen. Er zijn tal van plaatsen waar u uw boodschap kunt verkondigen, maar we verzoeken u onze Minibieb hier niet voor te misbruiken.  Als u hierop wilt reageren, in gesprek wilt gaan, (of voor verdere uitleg) ben ik te bereiken op 06-******** (staat in de brief) of per e-mail via *************** (ook in de brief)  Met vriendelijke groet,  Jan van Cappelle  Initiatiefnemer en beheerder van de Minibieb Bloemengaard.  www.facebook.com/bloemengaardbieb  Vrolijke noot: ik vind het wel grappig dat de plaatselijke Koninkrijkszaal een NEE/NEE-sticker op de brievenbus heeft. Kennelijk hebben zelfs Jehovah's Getuigen een hekel aan ongewenste reclame?
×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.