Jump to content
The World News Media

Ζωγραφίζοντας τα μεγάλα μάτια,


ARchiv@L

Recommended Posts

  • Moderator

738479_url_1.jpg

 

Ζωγραφίζοντας τα μεγάλα μάτια, της Χριστίνας Καλογεροπούλου

Χριστίνα Καλογεροπούλου Ιαν 16,2015 0 Σχόλια

Ο Tim Burton επιστρέφει, δύο χρόνια μετά το Dark Shadows και το animation Frankenweenie, με την -βασισμένη σε αληθινή ιστορία- ταινία του, “Big Eyes”. 

BIG EYES

Το Big Eyes αφηγείται την ιστορία της Margaret και του Walter Keane, που οι πίνακες με τα παιδιά με τα μεγάλα, θλιμμένα μάτια και την υπογραφή του επιθέτου τους, έκαναν μεγάλη επιτυχία πίσω στη δεκαετία του ’50 και ’60 στην Αμερική, μέσω της Amy Adams και του Christoph Waltz, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ο Walter Keane παρουσιαζόταν ως ο ζωγράφος για δεκαετίες, μέχρι που μία μέρα η Margaret αποκάλυψε πως η ίδια είχε ζωγραφίσει όλους τους πίνακες. Στην αρχή, έχοντας πειστεί από τα λεγόμενα του άντρα της, πως χρειάζονταν τα χρήματα από τις πωλήσεις των πινάκων, βοηθούσε κι εκείνη στην συγκάλυψη του ψέματος. Σταδιακά, ήθελε όμως να αποκαλύψει την αλήθεια, κάτι που ο Walter προσπάθησε να αποτρέψει απειλώντας την και υποχρεώνοντάς τη να μένει στο σπίτι τους και να ζωγραφίζει συνεχώς.

Μέχρι που μία μέρα, η Margaret βρήκε το σθένος να πάρει την κόρη της, να εξαφανιστεί μετακομίζοντας στη Χαβάη. Εκεί, έγινε μέλος των μαρτύρων του Ιεχωβά και αποφάσισε να ζητήσει διαζύγιο αλλά και να αποκαλύψει όλη την αλήθεια σχετικά με την αληθινή ταυτότητα του ζωγράφου των παιδιών με τα μεγάλα μάτια. Η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια, όπου και ο Walter και η Margaret υποχρεώθηκαν να ζωγραφίσουν από έναν πίνακα για να αποδείξουν ποιος ήταν ο πραγματικός ζωγράφος. Η Margaret τελείωσε τον δικό της σε 53 λεπτά ενώ ο Walter επικαλέστηκε τραύμα στο χέρι και αρνήθηκε να ζωγραφίσει. Έτσι, η υπόθεση κερδήθηκε από τη Margaret.

exhibit-224.png

 

Ζωγραφίζοντας τα μεγάλα μάτια,
http://www.flust.gr/ζωγραφίζοντας-τα-μεγάλα-μάτια-της-χρι/
 

 

Big Eyes" film Wallpaper.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

  • Views 793
  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ζωγραφίζοντας τα μεγάλα μάτια, της Χριστίνας Καλογεροπούλου Χριστίνα Καλογεροπούλου Ιαν 16,2015 0 Σχόλια Ο Tim Burton επιστρέφει, δύο χρόνια μετά το Dark Shadows και το animation Frankenween





×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.