Jump to content
The World News Media

Γενική Εικόνα της Ρωσίας


ARchiv@L

Recommended Posts

  • Moderator

1012970_univ_lss_lg.jpg

ΡΩΣΙΑ

Γενική Εικόνα της Ρωσίας

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Ρωσία ασκούσαν ειρηνικά τη λατρεία τους μετά την καταχώρισή τους σε εθνικό επίπεδο από τη Ρωσική Ομοσπονδία το 1992. Καταχωρίστηκαν εκ νέου το 1999 βάσει του Νόμου Περί Ελευθερίας Συνείδησης και Θρησκευτικών Σωματείων. Σε όλη τη χώρα, έχουν καταχωριστεί και λειτουργούν εκατοντάδες τοπικές θρησκευτικές οργανώσεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Ωστόσο, οι Μάρτυρες αντιμετωπίζουν ολοένα και μεγαλύτερες δυσκολίες που απειλούν σοβαρά τη θρησκευτική τους ελευθερία. Από το 2009, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου έχουν υποκινήσει μια πανεθνική εκστρατεία εναντίον των Μαρτύρων, κάνοντας εσφαλμένη εφαρμογή του Νόμου για την Αντιμετώπιση της Εξτρεμιστικής Δράσης. Τα ρωσικά δικαστήρια έχουν χαρακτηρίσει εξτρεμιστικά δεκάδες έντυπα των Μαρτύρων του Ιεχωβά, καθώς και τον επίσημο ιστότοπό τους, jw.org. Η αστυνομία έχει διεξαγάγει έρευνες σε εκατοντάδες σπίτια και χώρους λατρείας. Εισαγγελείς έχουν απαγγείλει κατηγορίες εναντίον Μαρτύρων για διοικητικές παραβάσεις και ποινικά αδικήματα απλώς και μόνο επειδή παρακολουθούσαν το πρόγραμμα κάποιας θρησκευτικής συγκέντρωσης ή διεξήγαν κάποια μέρη του.

Παρότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και άλλοι διεθνείς φορείς έχουν καταδικάσει τη στάση της Ρωσίας, οι αρχές της χώρας έχουν λάβει ελάχιστα μέτρα για να περιορίσουν την κακομεταχείριση των Μαρτύρων και τις διακρίσεις εναντίον τους. Τα όργανα επιβολής του νόμου εντείνουν συνεχώς τις προσπάθειές τους προκειμένου να περιορίσουν τις δραστηριότητες των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

 

 

Link to comment
Share on other sites


  • Views 323
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Popular Days

Posted Images





×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.