Jump to content
The World News Media

Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Ρωσία


ARchiv@L

Recommended Posts

  • Moderator

 

 

16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
ΡΩΣΙΑ

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας Κινείται για να Απαγορεύσει τους Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Ρωσία

4642425345235.jpg

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας (Υπουργείο) κατέθεσε αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο, επιδιώκοντας «να ανακηρύξει τη θρησκευτική οργάνωση, το Διοικητικό Κέντρο των Μαρτύρων του Ιεχωβά, εξτρεμιστική, να απαγορεύσει τη δραστηριότητά της και να προβεί στη διάλυσή της». Στις 15 Μαρτίου 2017, το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοίνωσε στον επίσημο ιστότοπό του ότι είχε λάβει το αίτημα του Υπουργείου. Το Διοικητικό Κέντρο ειδοποιήθηκε αργότερα ότι το Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει το αίτημα της διάλυσης και ότι έχει προγραμματίσει την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 5 Απριλίου 2017 και ώρα 10:00 π.μ.

Μια απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου υπέρ του αιτήματος που κατέθεσε το Υπουργείο θα είχε ολέθριες συνέπειες για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Ρωσία. Οι Μάρτυρες κινδυνεύουν να χάσουν ακίνητα που έχουν αφιερωθεί στη θρησκευτική λατρεία, σχεδόν 400 νομικά πρόσωπα ενδέχεται να διαλυθούν και καθένας από τους 170.000 και πλέον Μάρτυρες μπορεί να διωχθεί ποινικά απλώς επειδή συναθροίζεται για λατρεία, διαβάζει την Αγία Γραφή μαζί με άλλους ή μιλάει σε άλλους για την πίστη του.

Ο Βασίλι Κάλιν, εκπρόσωπος του Διοικητικού Κέντρου στη Ρωσία, δήλωσε: «Η εγκάρδια επιθυμία όλων των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία είναι να μπορούν απλώς να λατρεύουν τον Θεό μας ειρηνικά. Επί 100 και πλέον χρόνια, οι αρχές στη Ρωσία καταπατούν τις εγγυήσεις των ίδιων τους των νόμων, οι οποίοι μας χορηγούν αυτό το δικαίωμα. Ήμουν ακόμη παιδί όταν ο Στάλιν εξόρισε την οικογένειά μου στη Σιβηρία απλώς επειδή ήμασταν Μάρτυρες του Ιεχωβά. Θα είναι λυπηρό και αξιοκατάκριτο να έχουν τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου παρόμοια τύχη. Ποτέ μου δεν περίμενα ότι θα αντιμετωπίζαμε ξανά την απειλή του θρησκευτικού διωγμού στη σύγχρονη Ρωσία».

 

https://www.jw.org/el/ειδήσεις/νομικές-υποθέσεις/κατά-περιοχή/ρωσία/

Link to comment
Share on other sites


  • Views 714
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images





×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.