Jump to content
The World News Media

Άντονι Μόρις — Ψαλμός 22:26


ARchiv@L

Recommended Posts

  • Moderator

 

502015508_univ_cnt_3_sm.jpg

«Είθε η Καρδιά σας να Παραμείνει Ταπεινή και να Ζήσετε για Πάντα!» 

Ο Άντονι Μόρις, μέλος του Κυβερνώντος Σώματος, βάσισε την ομιλία του στο εδάφιο Ψαλμός 22:26, το οποίο στο τελευταίο μέρος του αναφέρει: 
«Είθε να ζήσει η καρδιά σας για πάντα». Για να λάβουμε αυτή την ευλογία πρέπει να είμαστε ταπεινοί. 
Ο αδελφός Μόρις τόνισε ότι αν δεν είμαστε ταπεινοί παύουμε να είμαστε χρήσιμοι στον Ιεχωβά. Ο καθένας από εμάς, ακόμα και αν είμαστε παλαίμαχοι Χριστιανοί, θα μπορούσε να παραβλέψει το πόσο σημαντικό είναι να μοιάζουμε στον Χριστό Ιησού.—2 Πέτρου 1:9.

Οι Γραφές περιέχουν παραδείγματα ατόμων που εκδήλωσαν ταπεινοφροσύνη και ατόμων που δεν εκδήλωσαν. 
Ο Ηρώδης Αγρίππας αποδέχτηκε με αλαζονεία τις κολακείες του λαού που του απέδωσε δόξα η οποία ανήκε μόνο στον Θεό. Τότε, ο άγγελος του Θεού τον πάταξε και «τον έφαγαν τα σκουλήκια». (Πράξεις 12:21-23) 
Σε αντίθεση, ο Πέτρος, όταν έλαβε επίπληξη από τον Ιησού επειδή σκεφτόταν «όχι τις σκέψεις του Θεού, αλλά των ανθρώπων», προφανώς δεν δυσανασχέτησε ούτε θύμωσε. (Ματθαίος 16:21-23) Δέχτηκε τη διόρθωση και έγινε παράδειγμα ταπεινοφροσύνης.—1 Πέτρου 5:5.

Μερικοί σπουδαστές θα αναλάβουν την υπηρεσία Μπέθελ σε κάποιο γραφείο τμήματος των Μαρτύρων του Ιεχωβά, και ο αδελφός Μόρις προειδοποίησε ότι αν δεν είναι ταπεινοί θα είναι δυστυχισμένοι στον διορισμό τους. 
Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιον να διακρίνει ότι δεν είναι ταπεινός. Για να το δείξει αυτό, ανέφερε πως, πριν από πολλά χρόνια, όταν ένας πρεσβύτερος δέχτηκε συμβουλή επειδή δεν εκδήλωνε ταπεινοφροσύνη, έστειλε επιστολή στο γραφείο τμήματος στην οποία έγραφε: «Είμαι ο πιο ταπεινός άνθρωπος που γνωρίζω». Ο αδελφός Μόρις πρότρεψε τους σπουδαστές να μην αναπτύξουν τέτοια στάση. 
Θα παραμείνουν ταπεινοί αν δεν έχουν μεγάλη ιδέα για τη δική τους εξουσία αλλά αντίθετα αναγνωρίζουν ότι η πραγματική εξουσία βρίσκεται στα χέρια του Ιεχωβά Θεού και του Χριστού Ιησού.

 

 

Αποφοίτηση της 137ης Τάξης της Βιβλικής Σχολής Γαλαάδ της Σκοπιάς
https://www.jw.org/el/μάρτυρες-του-ιεχωβά/δραστηριότητες/
 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites


  • Views 542
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Popular Posts

«Είθε η Καρδιά σας να Παραμείνει Ταπεινή και να Ζήσετε για Πάντα!»  Ο Άντονι Μόρις, μέλος του Κυβερνώντος Σώματος, βάσισε την ομιλία του στο εδάφιο Ψαλμός 22:26, το οποίο στο τελευταίο μέρος του

Posted Images





×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.