Jump to content
The World News Media

Γερμανικά Δικαστήρια Αναγνωρίζουν τις Συνελεύσεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά


ARchiv@L
 Share

Recommended Posts

 • Moderator

 

 

  Hello guest!
 
 

Η οικογένεια Φαλκόνε σε συνέλευση των Μαρτύρων του Ιεχωβά

 
 

3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

  Hello guest!

Γερμανικά Δικαστήρια Αναγνωρίζουν τις Συνελεύσεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά ως Θρησκευτικές Γιορτές

Τον Απρίλιο του 2012, η εφτάχρονη Βίβιεν Φαλκόνε έδωσε στον διευθυντή του σχολείου της ένα σημείωμα από τους γονείς της, ζητώντας άδεια να απουσιάσει μία ημέρα από το σχολείο. Η οικογένειά της σχεδίαζε να παρακολουθήσει μια ετήσια τριήμερη θρησκευτική συνέλευση των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Μάιντς. Η διεύθυνση του σχολείου απέρριψε το αίτημα της οικογένειας να απουσιάσει η Βίβιεν από το σχολείο για να παρευρεθεί στο πρόγραμμα της Παρασκευής. Εντούτοις, οι γονείς της Βίβιεν, από ενδιαφέρον για την πνευματική εκπαίδευσή της, την πήραν μαζί τους στη συνέλευση παρά την άρνηση του σχολείου. Επίσης, προσέφυγαν στην Κρατική Σχολική Επιθεώρηση (Επιθεώρηση) αναφορικά με την άρνηση της διεύθυνσης του σχολείου να της δώσει άδεια. Η Επιθεώρηση, αντί να αναγνωρίσει τη συνέλευση ως θρησκευτική γιορτή, τους επέβαλε διοικητικό πρόστιμο.

Αυτή η αρνητική απόφαση της Επιθεώρησης θα μπορούσε να έχει επιβαρυντικές συνέπειες για τους γονείς της Βίβιεν επειδή, σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο, η αδικαιολόγητη απουσία από το σχολείο θεωρείται παραβίαση της νομικής υποχρέωσης που έχουν οι γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Η εν λόγω παράβαση τιμωρείται είτε με πρόστιμο είτε, σε ακραίες περιπτώσεις, με φυλάκιση. Οι γονείς της Βίβιεν, βλέποντας το ζήτημα υπό ευρύτερο πρίσμα, θεώρησαν ότι αυτή η άρνηση καταστρατηγεί τη θρησκευτική τους ελευθερία και το δικαίωμά τους να ανατρέφουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Το Δικαίωμα για Τήρηση Θρησκευτικών Γιορτών στο Εδώλιο

Οι γονείς της Βίβιεν, ο Στέφανο και η Ελίζα, προσέφυγαν σε ένα διοικητικό δικαστήριο αμφισβητώντας τις ενέργειες της Επιθεώρησης. Υποστήριξαν ότι οι ολοήμερες θρησκευτικές συνάξεις τούς δίνουν την ευκαιρία να αποδίδουν ως οικογένεια λατρεία στον Θεό και να ενισχύουν την πίστη τους. Δήλωσαν: «Οι συνελεύσεις είναι σημαντικά ετήσια γεγονότα και ειδικές περιστάσεις στη θρησκευτική μας ζωή». 

  Hello guest!
Το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ των γονέων, αναγνωρίζοντας τις ετήσιες περιφερειακές συνελεύσεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά ως θρησκευτικές γιορτές. Η Επιθεώρηση εφεσίβαλε την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι οι συνελεύσεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά δεν είναι θρησκευτικές γιορτές εφόσον πρόκειται για εορταστικές εκδηλώσεις και όχι για συγκεκριμένες ημέρες που θεωρούνται άγιες, όπως είναι τα Χριστούγεννα, το Πάσχα ή οι εθνικές γιορτές.

Στις 27 Ιουλίου 2015, το Ανώτερο Διοικητικό Δικαστήριο της Έσης επικύρωσε την απόφαση του κατώτερου δικαστηρίου. Το ανώτερο δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο καθορισμός μιας θρησκευτικής γιορτής εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την άποψη της ίδιας της θρησκευτικής οργάνωσης. Το δικαστήριο έκρινε ότι υπάρχει σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στα θρησκευτικά ζητήματα και στα κρατικά, δηλώνοντας: «Σε διαφορετική περίπτωση, το κράτος θα καταστρατηγούσε τόσο την αυτονομία την οποία εγγυάται ο Βασικός Νόμος [δηλαδή το Σύνταγμα της Γερμανίας] στις θρησκευτικές και στις ιδεολογικές οργανώσεις όσο και την ανεξαρτησία τους εντός των ορίων των αρμοδιοτήτων τους». Το Κράτος είναι «υποχρεωμένο να διακρατεί ιδεολογική και θρησκευτική ουδετερότητα».

Το ανώτερο δικαστήριο παρέπεμψε επίσης στον επίσημο ιστότοπο των Μαρτύρων του Ιεχωβά, ο οποίος εξηγεί ότι οι Μάρτυρες θεωρούν τις συνελεύσεις τους θρησκευτικές γιορτές. Το δικαστήριο δήλωσε ότι, όταν η Επιθεώρηση απέρριψε το αίτημα της οικογένειας Φαλκόνε να απουσιάσει η κόρη τους από το σχολείο, «δεν έλαβε υπόψη της το δικαίωμα του παιδιού στη θρησκευτική ελευθερία . . . καθώς και το δικαίωμα των γονέων . . . να παρέχουν θρησκευτική και ιδεολογική εκπαίδευση στα παιδιά τους». Το δικαστήριο κατέληξε λέγοντας ότι η «γνώμη [της Επιθεώρησης] συγκρούεται με την ουδετερότητα η οποία απαιτείται από το Κράτος».

«Η συμμετοχή σε μια λιτή εορταστική θρησκευτική εκδήλωση συνιστά ειδικό λόγο για απαλλαγή από τα σχολικά μαθήματα».—Ανώτερο Διοικητικό Δικαστήριο της Έσης

Ολοκληρωμένη Εκπαίδευση

Στο άκουσμα της θετικής απόφασης, οι γονείς της Βίβιεν δήλωσαν: «Ως Μάρτυρες του Ιεχωβά, θεωρούμε σημαντική τη σχολική εκπαίδευση και προσπαθούμε να ενσταλάξουμε στα παιδιά μας αγάπη για τη μάθηση. Θεωρούμε επίσης πολύ σημαντική τη θρησκευτική εκπαίδευση, επειδή μέσω αυτής τα παιδιά μας μαθαίνουν να αγαπούν τα πνευματικά πράγματα και να αναπτύσσουν προσωπική σχέση με τον Θεό, κάτι που τα βοηθάει να είναι καλοσυνάτα, στοχαστικά και ολοκληρωμένα άτομα. Ευχαριστούμε πολύ τις δικαστικές αρχές για αυτή την απόφαση».

Ο Άρμιν Πικλ, δικηγόρος της οικογένειας Φαλκόνε, δήλωσε: «Αυτή η απόφαση αναγνωρίζει ότι οι συνελεύσεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά είναι ιερές περιστάσεις και επιβεβαιώνει το δικαίωμα των γονέων να εκπαιδεύουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις δικές τους θρησκευτικές πεποιθήσεις. Η συγκεκριμένη απαλλαγή από τα μαθήματα με σκοπό την παρακολούθηση αυτών των συνελεύσεων θα ωφελεί σε όλη τη διάρκεια των σχολικών τους χρόνων τους μαθητές που είναι Μάρτυρες του Ιεχωβά. Ελπίζω ότι και σε άλλες χώρες οι δικαστικές αρχές θα λάβουν υπόψη τους αυτή τη θετική απόφαση όταν εξετάζουν υποθέσεις που αφορούν αυτό το ζήτημα».

 

Link to comment
Share on other sites


 • Views 462
 • Replies 0
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Popular Days

 Share

 • Similar Content

  • By ARchiv@L
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.  

    
    
  • By ARchiv@L
   Στις 7 ως 9 Ιουλίου 2017, ημέρες Παρασκευή ως Κυριακή, θα διεξαχθεί η Περιφερειακή Συνέλευση των Μαρτύρων του Ιεχωβά 2017 με το θέμα, «ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΤΕ!», στην αίθουσα συνελεύσεων τους, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.  
   Η ώρα έναρξης του προγράμματος κάθε μέρα είναι στις 09:20 π.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη, δεν περιφέρεται δίσκος

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.  
  • By ARchiv@L
   Στις 07 ως 09 Ιουλίου 2017, ημέρες Παρασκευή ως Κυριακή, θα διεξαχθεί η Περιφερειακή Συνέλευση των Μαρτύρων του Ιεχωβά 2017 με το θέμα, «ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΤΕ!», στην αίθουσα συνελεύσεων τους, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
  • By ARchiv@L
   Περιφερειακές Συνελεύσεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά για το 2017.         Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αρχίζουν τη σειρά των ετήσιων συνελεύσεών τους με θέμα ¨Μην Παραιτείστε!¨. Η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει επιλεγεί ως τόπος διεξαγωγής για τη Βόρεια Ελλάδα. Παρόμοιες συνελεύσεις θα διεξαχθούν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.       Χιλιάδες άτομα θα παρευρεθούν στις τριήμερες συνελεύσεις που θα πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα, ξεκινώντας  από 23-25 Ιουνίου και τελειώνοντας  στις 18-20 Αυγούστου. Τόπος διεξαγωγής, η Αίθουσα Συνελεύσεων που βρίσκεται στην οδό Λαγκαδά 349-351, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.        Το τριήμερο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 52 μέρη και θα παρουσιαστεί σε διάφορες μορφές, όπως σύντομες ομιλίες, συνεντεύξεις και βίντεο.        Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, πεποιθήσεων και θρησκείας.  Η είσοδος σε κάθε συνέλευση είναι ελεύθερη και δεν περιφέρεται δίσκος. Προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας.        Το φετινό θέμα ¨Μην Παραιτείστε!¨ έχει ως στόχο να ενδυναμώσει τους ανθρώπους, προκειμένου όχι μόνο να συνεχίσουν να υπομένουν, αλλά και να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής αποτελεσματικά. Οι 3 βιβλικές ταινίες, το βάπτισμα και η δημόσια διάλεξη θα συμβάλουν επίσης σε αυτόν τον στόχο.       Στον επίσημο ιστότοπο των Μαρτύρων του Ιεχωβά, Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. , ο οποίος είναι διαθέσιμος σε περισσότερες από 800 γλώσσες, υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τις ακριβείς ημερομηνίες και τοποθεσίες της κάθε συνέλευσης.    Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.    
    
  • By ARchiv@L
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
  • By ARchiv@L
   ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ;
   Όλοι. Η είσοδος είναι ελεύθερη και δεν περιφέρεται δίσκος.
   Δείτε
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. και Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. .
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.  
    
  • By ARchiv@L
   Αφού παρακολουθήσετε το πρόγραμμα κάθε ημέρας της συνέλευσης, δείτε στο Διαδίκτυο ή κατεβάστε τις εκδόσεις που τέθηκαν σε κυκλοφορία.

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.

    
  • By ARchiv@L
   Συνέλευση στην Μαλακάσα,
   Έγινε στην Μαλακάσα η προγραμματισμένη συνέλευση για ένα τριήμερο προγράμματος. Είναι πολύ συγκινητικό ότι όσοι παρευρέθησαν παρακολουθούσαν το πρόγραμμα ανελλιπώς και με ομπρέλες.
   Είναι λίγες οι φορές που γράφω σχόλια, αλλά τα συγχαρητήρια μου σε όλους τους αδελφούς και αδελφές και φίλους που έδωσαν το παράδειγμα σε όλους εμάς.
   Δεν ξέρω αν σας έχει τύχει προηγουμένως, αλλά ΟΛΗ η
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. ήταν γεμάτη με ομπρέλες από αυτούς που τις είχαν αφήσει  εκεί !!  
   Ευχαριστώ επίσης τον Νίκο (thrapsaniotis gr), για όλες τις φωτογραφίες και τα σχόλια στην κάλυψη του γεγονότος, στην  ηλεκτρονική του σελίδα.
  • By ARchiv@L
   Συνέλευση των Μαρτύρων του Ιεχωβά 2017
   ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΤΕ!

   Συνέλευση των Μαρτύρων του Ιεχωβά 2017
   Σας προσκαλούμε θερμά στη φετινή τριήμερη συνέλευση των Μαρτύρων του Ιεχωβά.
   ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
   Ομιλίες και Συνεντεύξεις: Δείτε πώς ο Θεός «χορηγεί υπομονή» σε κάθε είδους ανθρώπους, ακόμη και σήμερα.—
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. . Πολυμέσα: Ανακαλύψτε πώς μας διδάσκει η Αγία Γραφή αλλά και η φύση να υπομένουμε.
   Ταινία: Κάθε απόγευμα, παρακολουθήστε την ιστορία μιας οικογένειας η οποία διαπιστώνει γιατί είπε ο Ιησούς: «Να θυμάστε τη γυναίκα του Λωτ».—
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. . Δημόσια Γραφική Ομιλία: Το πρωί της Κυριακής, ωφεληθείτε από την ενθαρρυντική ομιλία «Μη Χάσετε Ποτέ την Ελπίδα Σας!»
   ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ;
   Όλοι. Η είσοδος είναι ελεύθερη και δεν περιφέρεται δίσκος.
   Δείτε
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. και Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. .
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.  
    
   Δείτε Επίσης
     Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
  • By ARchiv@L
   1 ΜΑΪΟΥ 2013
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Το Γερμανικό Κράτος Παρασημοφορεί Μάρτυρα του Ιεχωβά
   ΖΕΛΤΕΡΣ, Γερμανία—Στις 22 Φεβρουαρίου 2013, ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Χορστ Ζεεχόφερ, απένειμε σε μια Μάρτυρα του Ιεχωβά, τη Ματίλντε Χαρτλ, το παράσημο του Τάγματος της Αξίας. Το συγκεκριμένο παράσημο είναι η μεγαλύτερη τιμητική διάκριση σε πολίτη από πλευράς της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για την προσφορά του στο έθνος.
   Η κ. Χαρτλ, η οποία ζει στη Βαυαρία, τιμήθηκε για την πολυετή φροντίδα του ανάπηρου γιου της, του Μάρτιν, ο οποίος τώρα είναι 26 χρονών. Από παιδί ο Μάρτιν υποφέρει από τη μυϊκή δυστροφία του Ντουσέν, μια ασθένεια που οδηγεί στη σταδιακή εκφύλιση και εξασθένηση των μυών. Ως εκ τούτου, η κ. Χαρτλ πρέπει να σηκώνεται πολλές φορές τη νύχτα για να τον φροντίζει επειδή μεταξύ άλλων χρειάζεται να παρακολουθεί και να ρυθμίζει την αναπνοή του, καθώς επίσης να καθαρίζει την αναπνευστική οδό του από τα φλέγματα για να μην πάθει κάποια λοίμωξη ή πνευμονία. Η κ. Χαρτλ είχε έναν ακόμη γιο τον Μαξ, ο οποίος έπασχε από την ίδια ασθένεια, καθώς και από νοητική υστέρηση. Δυστυχώς, ο Μαξ πέθανε το 2008, σε ηλικία 19 χρονών. Η κ. Χαρτλ φρόντιζε ταυτόχρονα με αγάπη και τα δυο της παιδιά επί πολλά χρόνια.
   Όταν τη ρώτησαν πού βρίσκει τη δύναμη να παρέχει τόσο επιμελή φροντίδα, η κ. Χαρτλ απάντησε: «Παίρνω δύναμη από την πίστη μου. Ως Μάρτυρας του Ιεχωβά, θεωρώ τη ζωή ιερή. Θέλω να κάνω τη ζωή του γιου μου πιο γλυκιά παρά την αναπηρία του, και θα συνεχίσω αυτή την προσπάθεια όσο ζω και μπορώ».
   Ο πρωθυπουργός επαίνεσε την κ. Χαρτλ και τα υπόλοιπα πρόσωπα που τιμήθηκαν σε αυτή την περίσταση λέγοντας: «Ο καθένας σας συνέβαλε στο να γίνει ο κόσμος μας λίγο καλύτερος».
   Πληροφορίες για τα ΜΜΕ:
   Διεθνές Γραφείο Ενημέρωσης: J. R. Brown, τηλ. +1 718 560 5000
   Γερμανία: Wolfram Slupina, τηλ. +49 6483 41 3110

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
      
    
  • By ARchiv@L
   16 ΜΑΪΟΥ 2017
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Οι Μάρτυρες Αρχίζουν τη Σειρά των Συνελεύσεών Τους
   ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ—Στις 19 Μαΐου 2017, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά θα αρχίσουν τη σειρά των τριήμερων ετήσιων συνελεύσεών τους με θέμα «Μην Παραιτείστε!» Το πρόγραμμα θα διεξάγεται σε επιλεγμένους χώρους σε όλο τον κόσμο μέχρι τις αρχές του 2018. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, οι Μάρτυρες συμμετέχουν σε μια παγκόσμια εκστρατεία για να προσκαλέσουν προσωπικά το ευρύ κοινό.
   Η είσοδος σε κάθε εκδήλωση είναι δωρεάν και δεν περιφέρεται δίσκος. «Σχεδόν δεκατρία εκατομμύρια άτομα παρακολούθησαν τις συνελεύσεις μας πέρσι σε όλο τον κόσμο», δηλώνει ο Ντέιβιντ Σεμόνιαν, εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά από τα παγκόσμια κεντρικά τους γραφεία στο Γουόργουικ της Νέας Υόρκης. «Ελπίζουμε ότι φέτος θα παρευρεθούν ακόμα περισσότεροι».
   Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 52 μέρη και θα παρουσιαστεί σε διάφορες μορφές, όπως σύντομες ομιλίες, συνεντεύξεις και σύντομα βίντεο. Επίσης, κάθε απόγευμα θα παρουσιάζεται ένα τμήμα της τριμερούς ταινίας με τίτλο Να Θυμάστε τη Γυναίκα του Λωτ. Στον επίσημο ιστότοπο των Μαρτύρων, jw.org, θα βρείτε τις
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. της κάθε συνέλευσης. Για περισσότερες πληροφορίες, τα μέσα ενημέρωσης μπορούν Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. των Μαρτύρων του Ιεχωβά, το οποίο θα τους δώσει το όνομα ενός εκπροσώπου τύπου σε περίπτωση που επιθυμούν να κάνουν κάποιο σχετικό ρεπορτάζ. «Οι δυσκολίες της ζωής μπορούν να μας στερήσουν την ειρήνη ή ακόμα και να κάνουν κάποιους να σκέφτονται να παραιτηθούν», λέει ο κ. Σεμόνιαν. «Η συνέλευσή μας φέτος θα ωφελήσει τόσο τους Μάρτυρες όσο και άλλους επειδή υπόσχεται ότι θα ενδυναμώσει τον καθέναν μας ώστε, όχι μόνο να συνεχίσει να υπομένει, αλλά και να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες αποτελεσματικά».
   Πληροφορίες για τα ΜΜΕ:
   David A. Semonian, Γραφείο Ενημέρωσης, +1-845-524-3000
    
  • By ARchiv@L
   16 Μαΐου 2017
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Διαδικτυακές Συνεισφορές για τις Συνελεύσεις
   Συνεισφορές για την υποστήριξη των ετήσιων συνελεύσεων των Μαρτύρων του Ιεχωβά μπορούν να γίνουν τώρα διαδικτυακά σε διάφορες χώρες. Όσοι επιλέξουν να συνεισφέρουν μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα 
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. .  
   Διαδικτυακές Συνεισφορές για τις Συνελεύσεις στο JWORG.pdf
    
  • By ARchiv@L
   Πρόγραμμα Ετήσιας Συνέλευσης 2016: Μέρος 1—Τα Παγκόσμια Κεντρικά Γραφεία στο Γουόργουικ

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
  • By ARchiv@L
   Πρόσκληση για την Περιφερειακή Συνέλευση του 2017
   CO-invpw17_G.pdf
  • By ARchiv@L
   ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΤΕ!
   Συνέλευση των Μαρτύρων του Ιεχωβά 2017
   Σας προσκαλούμε θερμά στη φετινή τριήμερη συνέλευση των Μαρτύρων του Ιεχωβά.
   ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
   Ομιλίες και Συνεντεύξεις: Δείτε πώς ο Θεός «χορηγεί υπομονή» σε κάθε είδους ανθρώπους, ακόμη και σήμερα.—
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. . Πολυμέσα: Ανακαλύψτε πώς μας διδάσκει η Αγία Γραφή αλλά και η φύση να υπομένουμε.
   Ταινία: Κάθε απόγευμα, παρακολουθήστε την ιστορία μιας οικογένειας η οποία διαπιστώνει γιατί είπε ο Ιησούς: «Να θυμάστε τη γυναίκα του Λωτ».—
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. . Δημόσια Γραφική Ομιλία: Το πρωί της Κυριακής, ωφεληθείτε από την ενθαρρυντική ομιλία «Μη Χάσετε Ποτέ την Ελπίδα Σας!»
   ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ;
   Όλοι. Η είσοδος είναι ελεύθερη και δεν περιφέρεται δίσκος.

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.  
  • By ARchiv@L
   Γνωρίζετε πως εκτός από Εβραίους, τσιγγάνους, άτομα με ειδικές ανάγκες, ομοφυλόφιλους και αντιστασιακούς, οι Ναζί σκότωναν και δικούς τους; Πως έκλειναν ακόμα Άριους Γερμανούς μέσα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης; Και όμως! Το έκαναν.   Μεταξύ όλων των άλλων, το Ναζιστικό καθεστώς είχε βάλει στο στόχαστρό του τους Γερμανούς Μάρτυρες του Ιεχωβά, καθώς -λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων- αρνούνταν να αναμειχθούν σε πολιτικά ζητήματα, να εγγραφούν στο ναζιστικό κόμμα, να αποδώσουν χαιρετισμό λέγοντας "Χάιλ Χίτλερ" (που σημαίνει "Υγεία στον Χίτλερ" ή "Ζήτω ο Χίτλερ") και να υπηρετήσουν στο γερμανικό στρατό.   Υπολογίζεται ότι, από τους συνολικά 25.000 Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Γερμανία και σε χώρες που βρίσκονταν υπό την κατοχή των Ναζί, περίπου 4.200-10.000 κλείστηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και γύρω στους 1.500-5.000 έχασαν τη ζωή τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων.

     --------------------------------
   Σε περίπτωση αναδημοσίευσης αυτού του άρθρου, ο παρακάτω σύνδεσμος πρέπει να είναι ενεργός και δεν επιτρέπεται να αφαιρεθεί.
   Πηγή:
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.  
    
  • By ARchiv@L
   ΣΤΗ διάρκεια της ολέθριας θητείας του ως καγκελάριος της Γερμανίας, ο Αδόλφος Χίτλερ έλαβε δεκάδες χιλιάδες επιστολές. 
   Μάλιστα, Μάρτυρες από περίπου 50 χώρες έστειλαν στον Χίτλερ γύρω στις 20.000 επιστολές και τηλεγραφήματα, διαμαρτυρόμενοι για την κακομεταχείριση των Μαρτύρων του Ιεχωβά. 

   Η ΣΚΟΠΙΑ 2011
   *** w11 “Defiance That Commands Respect” ***
    
    
  • By ARchiv@L
   «Συνέλευση περιοχής» στη Ν. Ιωνία Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά

   Την Κυριακή 26 Μαρτίου στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας στον Βόλο, θα διεξαχθεί η Συνέλευση Περιοχής των Μαρτύρων του Ιεχωβά 2017 με το θέμα, «Διατηρήστε την Αγάπη σας για τον Ιεχωβά» βασισμένο στο Γραφικό εδάφιο Ματθαίος 22:37.
   Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το πρόγραμμα θα τονίσει πώς η αγάπη μας για τον Θεό είναι η μεγαλύτερη εντολή που μπορούμε να ακολουθούμε, με ποιους πρακτικούς τρόπους μπορούμε να τη δείχνουμε, καθώς και ποια οφέλη απορρέουν από την εκδήλωση αληθινής αγάπης. Θα δείξει πώς η αγάπη για τον Θεό μπορεί να βελτιώσει την οικογενειακή μας ζωή, να ενισχύσει τον αυτοσεβασμό μας και να συμβάλει σε μια καλύτερη κοινωνία. Πάνω από όλα θα τονίσει το προνόμιο να έχει και να απολαμβάνει κάποιος καλές σχέσεις με τον Θεό. Το πρόγραμμα καλύπτει τις ανάγκες όλων, νεαρών, ηλικιωμένων και φυσικά των οικογενειών. Οι μάρτυρες του Ιεχωβά των νομών Μαγνησίας και Ευβοίας, προσκαλούν άτομα κάθε ηλικίας να παρευρεθούν. Στις 12:00 το μεσημέρι θα υπάρξει βάφτισμα νέων μαθητών. Η ώρα έναρξης του προγράμματος είναι στις 09:40 π.μ. με ώρα λήξης τις 3:55 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη, δεν περιφέρεται δίσκος και οι δαπάνες καλύπτονται εξολοκλήρου από εθελοντικές συνεισφορές». 

   «Συνέλευση περιοχής» στη Ν. Ιωνία Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
   Δημοσιεύθηκε 23/03/2017
      
    
    

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
  • By ARchiv@L
   το τελευταίο (και υπέροχο) βιντεάκι της Συνέλευσης.
    
   download:

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

    
  • By ARchiv@L
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
     Συνέλευση Περιοχής των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά
    
      Στην ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 25 & 26
   Μαρτίου 2017 η 2η ετήσια Συνέλευση Περιοχής των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά με
   θέμα:
   «ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ»
   Το θέμα αυτής της συνέλευσης η οποία διεξάγεται παγκόσμια στην διάρκεια του
   έτους βασίζεται στα λόγια του Αποστόλου Παύλου στην επιστολή προς —Εβραίους 11:6
   Ιεχωβά είναι το προσωπικό όνομα του Θεού, όπως αναφέρετε στην Αγία Γραφή
   πάνω από 7000 φορές στα πρωτότυπα κείμενα. (βλέπε jw.org Προτεινόμενα Βίντεο) Η
   πίστη είναι ουσιώδες στοιχείο της ταυτότητας των Χριστιανών. Όση πίστη και αν έχουμε
   τώρα, επιθυμία μας είναι να αυξάνεται. Ο Ιεχωβά μπορεί να μας βοηθήσει να είμαστε
   «πλούσιοι σε πίστη». Το πρόγραμμα αυτής της συνέλευσης περιοχής έχει σχεδιαστεί για να
   μας βοηθήσει να ενισχύσουμε αυτή τη ζωτική ιδιότητα.
    
   Θα ακουστεί το πολύ ενδιαφέρον θέμα : «Όποιες και αν Είναι οι Συνθήκες, «Να
   Έχετε Πίστη στον Θεό». Επιπλέον στο πρώτο μέρος του προγράμματος το Σάββατο και
   την Κυριακή, περιλαμβάνεται το βάφτισμα σε αρμονία με την εντολή του Ιησού Χριστού.
   Ματθαίος 28:19, 20. Προσκαλούμε το κοινό ιδιαίτερα στην Δημόσια Γραφική Διάλεξη η
   οποία θα διεξαχθεί με την έναρξη του απογευματινού προγράμματος και τις δύο μέρες ώρα
   (13:10 μ.μ.) με θέμα : «Αληθινή Πίστη, Τι Είναι και Πως Γίνετε Φανερή»; Το πρόγραμμα
   θα ολοκληρωθεί με την ομιλία με θέμα : «Θερίστε τις Ανταμοιβές της Γνήσιας Πίστης».
   Ολόκληρο το πρόγραμμα των ομιλιών της συνέλευσης είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο
   jw.org/el στην καρτέλα Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. . Εκεί μπορείτε να δείτε όλα τα
   θέματα της Συνέλευσης.
    
   Οι διοργανωτές της συνέλευσης απευθύνουν μια θερμή πρόσκληση για
   όποιον θα ήθελε να παρακολουθήσει κάποιο μέρος του προγράμματος.
    
   Η είσοδος είναι ελεύθερη.
   Ο τόπος διεξαγωγής της συνέλευσης είναι ο Χώρος Συνέλευσης των Μαρτύρων του
   Ιεχωβά στην Θεσσαλονίκη στο ύψος της Περιφερειακής Οδού στην γέφυρα της
   Σταυρούπολης. Λεωφόρος Λαγκαδά 349 - 351 και οι ώρες του προγράμματος είναι οι
   ακόλουθες :
   Το Σάββατο 09:30 – 16:20
   Την Κυριακή 09:30 – 16:20               Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.  
  • By ARchiv@L
   Πρόγραμμα Περιφερειακής Συνέλευσης 2017
   ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΤΕ!
   CO-pgm17_G.pdf
    
  • By ARchiv@L
   Μάρτυρες του Ιεχωβά | Νομικές Ειδήσεις για τη Γερμανία | JW.ORG

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
      
  • By ARchiv@L
   Συνέλευση Μαρτύρων του ιεχωβά 2017
   ΘΕΜΑ:
   «ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΤΕ !»


   Φωτογραφίες ..
    
    
    
    
    
    
  • By ARchiv@L
   Ήμουν αξιωματικός στα γερμανικά Ες-Ες, την επίλεκτη φρουρά του Χίτλερ, και υπηρετούσα στο κάστρο Βέβελσμπουργκ. Τον Απρίλιο του 1945, διατάχθηκα να εκτελέσω κάποιους κρατουμένους σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης εκεί κοντά. Επρόκειτο για Μάρτυρες του Ιεχωβά. Τα Ες-Ες απαιτούσαν τυφλή υπακοή στην εξουσία. Αυτό μου δημιούργησε ένα ηθικό δίλημμα. Θα σας εξηγήσω τι εννοώ.
   ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ το 1922 σε ένα χωριό κοντά στον ποταμό Ρήνο στη Γερμανία. Παρότι στην περιοχή κυριαρχούσε το Ρωμαιοκαθολικό στοιχείο, η οικογένειά μας ανήκε σε μια ομάδα Πιετιστών, ενός θρησκευτικού κινήματος που εμφανίστηκε το 17ο αιώνα. Το 1933, όταν ήμουν 11 χρονών, ο Χίτλερ ανήλθε στην εξουσία στη Γερμανία. Λίγα χρόνια αργότερα, επειδή διέπρεπα τόσο στα μαθήματα όσο και στον αθλητισμό, επιλέχθηκα για να φοιτήσω σε μια ακαδημία κοντά στο Μαρίενμπουργκ, το σημερινό Μάλμπορκ της Πολωνίας. Εκεί, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μου, διαποτίστηκα από την εθνικοσοσιαλιστική, ή ναζιστική, ιδεολογία. Οι σπουδαστές διδάσκονταν την τιμή, την επιμέλεια, την πιστότητα, την υπακοή, το αίσθημα του καθήκοντος και τον ευλαβικό σεβασμό για τη γερμανική μας κληρονομιά.
   Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και τα Ες-Ες
   Όταν ξέσπασε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος το 1939, κατατάχθηκα στο τάγμα των Ες-Ες Λαϊμπσταντάρτε Άντολφ Χίτλερ, μια επίλεκτη στρατιωτική μονάδα, την οποία διοικούσε ο Χίτλερ αυτοπροσώπως. Αυτή παρείχε σωματοφύλακες για κυβερνητικούς αξιωματούχους και χρησιμοποιούνταν για ειδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις. Βρέθηκα σε μάχες στο Βέλγιο, στη Γαλλία, στην Ολλανδία, στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία και στην Ελλάδα. Όταν ήμουν στη Βουλγαρία, παρακολούθησα μια λειτουργία την οποία τέλεσε κάποιος στρατιωτικός ιερέας. Τότε αναρωτήθηκα: “Άραγε κάνει και ο εχθρός τις ίδιες λειτουργίες; Ευλογεί ο Θεός τον πόλεμο; Υποστηρίζει κάποια παράταξη;”
   Αργότερα, επιλέχθηκα να φοιτήσω στη Γιούνκερσούλε, μια ακαδημία για νεαρούς που προορίζονταν να γίνουν υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί. Έπειτα, αποσπάστηκα σε μια μονάδα η οποία φρουρούσε το αρχηγείο του Ράιχ στο Βερολίνο, όπου κάποια φορά είδα τον Χίτλερ να ουρλιάζει σε έναν υψηλά ιστάμενο πολιτικό μπροστά σε κόσμο. “Απαράδεκτη συμπεριφορά”, σκέφτηκα, αλλά δεν τόλμησα να το ξεστομίσω!
   Στο Βερολίνο γνώρισα την Ίνγκε, που επίσης εργαζόταν στο αρχηγείο. Ενώ ετοιμαζόμασταν να παντρευτούμε, απροσδόκητα η μονάδα μου μεταφέρθηκε αεροπορικώς στο ρωσικό μέτωπο—χωρίς επαρκή χειμερινό ιματισμό! Εμείς οι στρατιώτες δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβαινε, καθώς το χειμώνα του 1941-1942 η θερμοκρασία έπεφτε κάτω από τους μείον 30 βαθμούς Κελσίου. Εκεί μου απονεμήθηκε για δεύτερη φορά ο Σιδηρούς Σταυρός. Αργότερα, έπειτα από σοβαρό τραυματισμό, μεταφέρθηκα αεροπορικώς πίσω στη Γερμανία. Με την Ίνγκε παντρευτήκαμε το 1943.
   Έπειτα μετατέθηκα στο αρχηγείο του Χίτλερ στο Ομπερζάλτσμπεργκ, στα βουνά της Βαυαρίας. Εκεί βρισκόταν και ο Χάινριχ Χίμλερ, ο επικεφαλής των Ες-Ες, ο οποίος κανόνισε να με φροντίζει ο προσωπικός του μασέρ και γιατρός, ο Φέλιξ Κέρστεν. Αργότερα έμαθα ότι ο Κέρστεν είχε ένα κτήμα, το Χαρτσβάλντε, κοντά στο Βερολίνο. Προς το τέλος του πολέμου, ζήτησε από τον Χίμλερ να επιτρέψει σε Μάρτυρες του Ιεχωβά από κάποιο κοντινό στρατόπεδο συγκέντρωσης να εργαστούν εκεί. Ο Χίμλερ συμφώνησε, και ο Κέρστεν τούς φέρθηκε με σεβασμό. Μια Μάρτυρας του Ιεχωβά η οποία εργαζόταν για τον Κέρστεν στη Σουηδία έβαζε κάθε φορά στη βαλίτσα του μια Σκοπιά για τους Μάρτυρες στη Γερμανία.
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά Μπαίνουν στη Ζωή Μου
   Στα τέλη του 1944, ο Χίμλερ με διόρισε προσωπικό υπασπιστή ενός στρατηγού των Ες-Ες ο οποίος ήταν διοικητής του κάστρου Βέβελσμπουργκ, ενός οχυρού 400 ετών κοντά στην πόλη Πάντερμπορν. Ο Χίμλερ σκόπευε να μετατρέψει το Βέβελσμπουργκ σε ναό της ιδεολογίας των Ες-Ες. Κοντά στο οχυρό βρισκόταν το μικρό στρατόπεδο συγκέντρωσης Νιντερχάγκεν, το οποίο στέγαζε μια ιδιαίτερη κατηγορία κρατουμένων—τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, οι οποίοι αποκαλούνταν και Σπουδαστές της Γραφής.
   Ένας κρατούμενος ονόματι Ερνστ Σπεχτ ήρθε αρκετές φορές να μου κάνει κάποιες θεραπείες. «Καλημέρα σας, κύριε», έλεγε όταν με έβλεπε.
   Κάποια μέρα τον ρώτησα αυστηρά: «Γιατί δεν λες “Χάιλ Χίτλερ!”;»
   Εκείνος απάντησε διακριτικά: «Μεγαλώσατε σε Χριστιανική οικογένεια;»
   «Ναι. Μεγάλωσα ως Πιετιστής».
   «Τότε θα ξέρετε ότι η Αγία Γραφή υπόσχεται πως η σωτηρία (χάιλ, στη γερμανική) έρχεται μόνο μέσω ενός προσώπου, του Ιησού Χριστού. Γι’ αυτό δεν μπορώ να πω “Χάιλ Χίτλερ!”»
   Κατάπληκτος και συνάμα εντυπωσιασμένος, τον ρώτησα: «Γιατί είσαι εδώ;»
   «Είμαι Σπουδαστής της Γραφής», απάντησε.
   Οι συζητήσεις με τον Ερνστ και με έναν άλλον Μάρτυρα, τον Έριχ Νικολάιτσιγκ, ο οποίος εργαζόταν ως κουρέας, άγγιξαν την καρδιά μου. Αλλά αυτού του είδους οι συζητήσεις απαγορεύονταν, και ο διοικητής μου με διέταξε να σταματήσω. Παρ’ όλα αυτά, πίστευα ότι αν κάθε άνθρωπος στη Γερμανία—μια αποκαλούμενη Χριστιανική χώρα με εκατομμύρια θρησκευόμενους—συμπεριφερόταν όπως οι Μάρτυρες, δεν θα είχε γίνει πόλεμος. “Να τους θαυμάζουν έπρεπε, όχι να τους διώκουν”, σκεφτόμουν.
   Εκείνο το διάστημα, μια χήρα τηλεφώνησε σε αλλόφρονα κατάσταση και ζήτησε μεταφορικό μέσο για το γιο της, ο οποίος χρειαζόταν επειγόντως εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας. Έδωσα αμέσως εντολή για τη μεταφορά του, αλλά ο διοικητής μου ανακάλεσε την εντολή. Γιατί; Επειδή ο σύζυγος εκείνης της γυναίκας είχε εκτελεστεί ως μέλος της ομάδας που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Χίτλερ τον Ιούλιο του 1944. Το παιδί πέθανε, και εγώ δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα για να το βοηθήσω. Αυτό το περιστατικό βαραίνει τη συνείδησή μου μέχρι σήμερα.
   Παρότι δεν ήμουν ούτε 25 χρονών, άρχισα να βλέπω τη ζωή όπως πραγματικά είναι—όχι όπως την παρουσίαζε η ναζιστική προπαγάνδα. Ταυτόχρονα, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά και οι διδασκαλίες τους κέρδιζαν ολοένα και περισσότερο το θαυμασμό μου. Αυτό με τη σειρά του οδήγησε στην πιο κρίσιμη απόφαση της ζωής μου.
   Τον Απρίλιο του 1945, καθώς τα Συμμαχικά στρατεύματα πλησίαζαν, ο διοικητής μου έσπευσε να φύγει από το Βέβελσμπουργκ. Έπειτα κατέφθασε μια μονάδα με εντολές από τον Χίμλερ να καταστρέψουμε το οχυρό και να σκοτώσουμε τους φυλακισμένους. Ο διοικητής του κοντινού στρατοπέδου συγκέντρωσης μου έδωσε έναν κατάλογο των κρατουμένων που έπρεπε να εκτελεστούν—όλους τους Μάρτυρες. Γιατί; Είχε ακουστεί ότι αυτοί ήξεραν πού βρίσκονταν κάποια πολύτιμα έργα τέχνης που είχε αρπάξει το Τρίτο Ράιχ και τα οποία ήταν προφανώς κρυμμένα σε ορισμένα από τα κτίρια. Αυτό το μυστικό δεν έπρεπε να διαρρεύσει! Τι θα έκανα, λοιπόν, εγώ με την εντολή εκτέλεσης;
   Πλησίασα το διοικητή του στρατοπέδου και είπα: «Τα αμερικανικά στρατεύματα έρχονται. Δεν νομίζετε ότι είναι καλύτερα να φύγετε εσείς και οι άντρες σας;» Δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να τον πείσω! Και τότε έκανα το αδιανόητο για έναν αξιωματικό των Ες-Ες—παρήκουσα διαταγή, και οι Μάρτυρες έζησαν.
   Τιμή μου να Είμαι Αδελφός Τους
   Μετά τον πόλεμο, η Ίνγκε και εγώ ήρθαμε σε επαφή με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά και αρχίσαμε να κάνουμε επισταμένη μελέτη της Γραφής. Μας βοήθησε μια από αυτούς ονόματι Αουγκούστε, καθώς και άλλα άτομα. Οι τραυματισμοί μου από τον πόλεμο και η σκληρή μεταπολεμική περίοδος έκαναν τη ζωή δύσκολη. Παρ’ όλα αυτά, αφιερωθήκαμε στον Ιεχωβά και βαφτιστήκαμε—εγώ το 1948, η Ίνγκε το 1949.
   Κάποια φορά τη δεκαετία του 1950, αρκετοί Μάρτυρες οι οποίοι στη διάρκεια του πολέμου βρίσκονταν στο Βέβελσμπουργκ διευθέτησαν να ξανασυναντηθούν εκεί. Μεταξύ αυτών ήταν ο Ερνστ Σπεχτ, ο Έριχ Νικολάιτσιγκ και ένας άλλος πιστός κρατούμενος, ο Μαξ Χόλβεγκ. Το θεωρώ μεγάλη μου τιμή να αποκαλούμαι αδελφός τους, διότι αυτοί οι θαρραλέοι άνθρωποι του Θεού διακινδύνευσαν τη ζωή τους για να μου δώσουν μαρτυρία. Στη συνάντηση αυτή ήταν και η Μάρτα Νίμαν, η οποία είχε διατελέσει γραμματέας στο Βέβελσμπουργκ. Είχε και εκείνη εντυπωσιαστεί βαθιά από τη διαγωγή των Μαρτύρων και είχε αφιερωθεί στον Ιεχωβά.
   Κοιτώντας στο παρελθόν, βλέπω πάμπολλες αποδείξεις ότι «ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται στην εξουσία του [Σατανά του Διαβόλου]»—κάτι που δεν αντιλαμβανόμουν ως αφελής, ιδεαλιστής νεαρός. (Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. ) Βλέπω επίσης καθαρά την τεράστια διαφορά ανάμεσα στο να υπηρετεί κάποιος τυραννικά καθεστώτα σαν του Χίτλερ και στο να υπηρετεί τον Ιεχωβά. Αυτά τα καθεστώτα απαιτούν τυφλή υπακοή, ενώ ο Ιεχωβά θέλει να τον υπηρετούμε από αγάπη που βασίζεται σε ακριβή γνώση της προσωπικότητάς του και των σκοπών του όπως αποκαλύπτονται στην Αγία Γραφή. (Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. ) Ναι, τον Ιεχωβά θα υπηρετώ όσο ζω!
   [Υποσημείωση]
   Βλέπε Σκοπιά 1 Οκτωβρίου 1972, σελίδα 591.
   [Εικόνα στη σελίδα 19]
   Η φωτογραφία του γάμου μας, Φεβρουάριος 1943
   [Εικόνα στη σελίδα 19]
   Το κάστρο Βέβελσμπουργκ προοριζόταν για ιδεολογικό κέντρο των Ες-Ες
   [Εικόνα στη σελίδα 20]
   Με τη σύζυγό μου, την Ίνγκε, σήμερα
    
    

   Αφήγηση από τον Γκότλιπ Μπέρνχαρτ

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
   *** g 2/10 p. 18 ***
   From SS Officer to Servant of the True God
      
    
  • Guest Kurt
   By Guest Kurt
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
  • By ARchiv@L
   Εξαιτίας του γεγονότος ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, οι οποίοι στη Γερμανία ήταν τότε γνωστοί με το όνομα Ειλικρινείς Σπουδαστές της Γραφής (Έρνστε Μπιμπελφόρσερ, στα γερμανικά Ernste Bibelforscher), δεν υποστήριζαν πολιτικά το Ναζιστικό κόμμα και αρνούνταν να υπηρετήσουν στο στρατό, κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος θέτονταν υπό κράτηση, στέλνονταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ή φυλακίζονταν. Σε αντίθεση με τους Εβραίους και τους Τσιγγάνους που διώκονταν για φυλετικούς λόγους, οι περίπου 25.000 Μάρτυρες του Ιεχωβά διώκονταν λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων.
   Η Ναζιστική κυβέρνηση έδωσε στους κρατούμενους Μάρτυρες του Ιεχωβά την επιλογή να αποκηρύξουν την πίστη τους ως «εσφαλμένες διδασκαλίες», να υποταχθούν στην κρατική εξουσία και να υπηρετήσουν στο στρατό ώστε να αφεθούν ελεύθεροι. Στη Ναζιστική περίοδο, περίπου 10.000 Μάρτυρες, κυρίως γερμανικής καταγωγής, φυλακίστηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου είχαν στα ρούχα τους το διακριτικό μωβ τρίγωνο και υπολογίζεται ότι περίπου 2.500 έως 5.000 Μάρτυρες του Ιεχωβά πέθαναν σε στρατόπεδα ή φυλακές. Περισσότεροι από 200 άντρες δικάστηκαν από το Γερμανικό Πολεμικό Δικαστήριο και εκτελέστηκαν επειδή αρνήθηκαν τη στρατιωτική υπηρεσία. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και Μάρτυρες του Ιεχωβά που προέρχονταν από την Αυστρία, την Πολωνία, την Τσεχοσλοβακία, την Ολλανδία, τη Γαλλία και από άλλες χώρες.
   Πηγή: wikipedia
   Για την Ελλάδα του εμφυλίου ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαρούχας στο βιβλίο του «Αντιρρησίες Συνείδησης» (Ελληνικά Γράμματα, 1996) γράφει: «Η πρώτη καταδίκη σε θάνατο επιβλήθηκε στις 11-2-1949. Και ο αντιρρησίας συνείδησης Ιωάννης Τσούκαρης εκτελέστηκε με τουφεκισμό στη Λάρισα. Στις 2 Μαρτίου 1949 ακολούθησε και δεύτερη θανατική καταδίκη. Ο αντιρρησίας Γεώργιος Ορφανίδης εκτελέστηκε με τουφεκισμό στο Ναύπλιο»
    

   facebook

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
      
×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.