ARchiv@L

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά σε Όλο τον Κόσμο!

Recommended Posts

ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΊΔΑ !!!

  Hello guest!


 

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά σε Όλο τον Κόσμο

Ζούμε σε διάφορα μέρη του κόσμου και προερχόμαστε από διαφορετικό εθνικό και πολιτισμικό υπόβαθρο. Εκτός από το έργο κηρύγματος που κάνουμε, το οποίο ίσως γνωρίζετε, βοηθούμε τις κοινότητές μας και με άλλους σημαντικούς τρόπους.

 


Συνοπτικά Στοιχεία—Παγκόσμια

 • 240—Χώρες όπου υπάρχουν Μάρτυρες του Ιεχωβά

 • 8.340.982—Μάρτυρες του Ιεχωβά

 • 10.115.264—Άτομα που έκαναν δωρεάν μαθήματα της Αγίας Γραφής

 • 20.085.142—Παρόντες στην ετήσια Ανάμνηση του θανάτου του Χριστού

 • 119.485—Εκκλησίες

 


 


 

Συνοπτικά Στοιχεία—Ελλάδα

 • 10.787.690—Πληθυσμός
 • 28.715—Κήρυκες διδάσκουν την Αγία Γραφή
 • 389—Εκκλησίες
 • 1 σε 376—Αναλογία Μαρτύρων του Ιεχωβά σε σχέση με τον πληθυσμό

 

 


 

Share this post


Link to post

 

 

 


  Hello guest!

Ενότητα «Σε Όλο τον Κόσμο»

Μια νέα ενότητα έχει προστεθεί στο jw.org με τίτλο «

  Hello guest!
». Αυτή η ενότητα περιέχει πληροφορίες για κάθε χώρα ή περιοχή στην οποία οι Μάρτυρες του Ιεχωβά έδωσαν έκθεση της δράσης τους στο πιο πρόσφατο Βιβλίο Έτους. Εκεί θα βρείτε στατιστικά στοιχεία, φωτογραφίες και συνδέσμους για άρθρα που σχετίζονται με το παγκόσμιο έργο μας.

  Hello guest!

 


Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


 • Similar Content

  • By ARchiv@L
   2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Το Περιφερειακό Δικαστήριο του Οριόλ θα Eξετάσει Προσφυγή Κατά της Προφυλάκισης του Ντένις Κρίστενσεν
   Τελευταίες Εξελίξεις: Η εξέταση της προσφυγής είχε προγραμματιστεί για τις 7 Ιουνίου 2017 αλλά αναβλήθηκε επ’ αόριστον.
   Στις 7 Ιουνίου 2017, ώρα 2:00 μ.μ., το Περιφερειακό Δικαστήριο του Οριόλ θα εξετάσει την προσφυγή που κατατέθηκε κατά της προφυλάκισης του Δανού πολίτη Ντένις Κρίστενσεν. Ο κ. Κρίστενσεν, πρεσβύτερος στην Εκκλησία Οριόλ των Μαρτύρων του Ιεχωβά,
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. όταν η αστυνομία έκανε έφοδο στη μεσοβδόμαδη θρησκευτική συγκέντρωση της εκκλησίας. Στα πλαίσια της μακρόχρονης επίθεσης της ρωσικής κυβέρνησης στη θρησκευτική ελευθερία των Μαρτύρων του Ιεχωβά, η Τοπική Θρησκευτική Οργάνωση (ΤΘΟ) του Οριόλ κατηγορήθηκε για «εξτρεμιστική δράση» και διαλύθηκε τον Ιούνιο του 2016. Τώρα που
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. και τις ΤΘΟ των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας (ΟΥΑ) ισχυρίζεται ότι οι Μάρτυρες στο Οριόλ, με τις συγκεντρώσεις τους για λατρεία, συνεχίζουν τη δράση τους ως παράνομη εξτρεμιστική οργάνωση. Η ΟΥΑ ξεκίνησε τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του κ. Κρίστενσεν επειδή, όπως ισχυρίζονται, εκείνος ήταν μέλος της ΤΘΟ του Οριόλ η οποία είχε διαλυθεί. Ωστόσο, ο κ. Κρίστενσεν δεν υπήρξε ποτέ μέλος αυτού του νομικού προσώπου. Τώρα είναι προφυλακισμένος μέχρι τις 23 Ιουλίου 2017, επειδή ο εισαγγελέας θεωρεί ότι, ως ξένος πολίτης, μπορεί να φύγει από τη χώρα προτού προλάβει η ΟΥΑ να συγκεντρώσει στοιχεία για την υπόθεσή του.
   Εκτός από την προσφυγή που αφορά την κράτηση του κ. Κρίστενσεν, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά καταθέτουν συμπληρωματικά στοιχεία στις προσφυγές που έχουν ήδη υποβάλει σε διεθνή όργανα. Στον απόηχο της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου, πολλοί Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Ρωσία βιώνουν κοινωνική κακομεταχείριση και τις αρνητικές συνέπειες των ενεργειών της κυβέρνησης.
    
    
  • By ARchiv@L

       8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Ο Πρόεδρος Πούτιν Απονέμει σε Μάρτυρες του Ιεχωβά Βραβείο Γονικής Φροντίδας
   ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ—Στις 31 Μαΐου 2017, σε μια τελετή στο Κρεμλίνο της Μόσχας, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απένειμε το «Αριστείο Γονικής Φροντίδας» στον Βαλέρι και στην Τατιάνα Νόβικ, Μάρτυρες του Ιεχωβά από την Καρελία οι οποίοι έχουν οχτώ παιδιά.
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Η τελετή έγινε στο Κρεμλίνο την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού.
   Το «Αριστείο Γονικής Φροντίδας» καθιερώθηκε μέσω προεδρικού διατάγματος τον Μάιο του 2008. Η Ρωσία απονέμει το συγκεκριμένο βραβείο σε γονείς που έχουν αναθρέψει τουλάχιστον εφτά παιδιά και έχουν δείξει ιδιαίτερη φροντίδα για την υγεία και τη μόρφωση των μελών της οικογένειάς τους, καθώς και για τη σωματική, διανοητική και ηθική τους ανάπτυξη. Οι οικογένειες που βραβεύονται με το Αριστείο θεωρούνται πρότυπα τα οποία ενισχύουν τον θεσμό της οικογένειας.
   Ο Βαλέρι Νόβικ, πατέρας οχτώ παιδιών, λαβαίνει το «Αριστείο Γονικής Φροντίδας» από τον Πρόεδρο Πούτιν.
   Ο Ντέιβιντ Α. Σεμόνιαν, εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στα παγκόσμια κεντρικά τους γραφεία, δηλώνει: «Για εμάς, το βραβείο αυτό αποτελεί αναγνώριση του ότι η δωρεάν Βιβλική εκπαίδευση που παρέχουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά βοηθάει τους γονείς και τα παιδιά τους να είναι χρήσιμοι πολίτες όχι μόνο στη Ρωσία αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ελπίζουμε ότι αυτό το βραβείο που απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο Πούτιν θα ληφθεί υπόψη στις 17 Ιουλίου 2017, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας εξετάσει εκ νέου την
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. το Διοικητικό Κέντρο των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία». Πληροφορίες για τα ΜΜΕ:
   David A. Semonian, Γραφείο Ενημέρωσης, +1-845-524-3000
    

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.  
  • By ARchiv@L
    
   Επί δεκαετίες, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δέχονται επικρίσεις επειδή αρνούνται τις μεταγγίσεις αίματος. Η άρνησή τους αυτή, η οποία βασίζεται στην εντολή της Αγίας Γραφής ότι πρέπει “να απέχουμε από αίμα”, έχει έρθει κάποιες φορές σε ευθεία σύγκρουση με αυτό που πίστευαν οι γιατροί ότι θα ήταν το καλύτερο για τη θεραπεία των ασθενών τους.—
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. . Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότερα έμπειρα μέλη της ιατρικής κοινότητας τονίζουν ότι υπάρχουν ιατρικοί λόγοι για τη χρήση μεθόδων αναίμακτης ιατρικής.
   Δείτε για παράδειγμα τι έγραψε το περιοδικό Stanford Medicine Magazine, το οποίο εκδίδεται από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Στάνφορντ. Το άρθρο «Κόντρα στο Ρεύμα—Πού Οφείλεται η Μείωση των Μεταγγίσεων Αίματος;», της Σάρα Σ. Π. Γουίλιαμς, το οποίο εμφανίστηκε στο τεύχος Άνοιξη 2013, σε ένα ειδικό αφιέρωμα στο αίμα, ανέφερε: «Πληθώρα ερευνών που έγιναν σε νοσοκομεία ανά τον κόσμο τα τελευταία δέκα χρόνια αποκαλύπτουν ότι, τόσο κατά τη διάρκεια του χειρουργείου όσο και κατά τη νοσηλεία, γίνονται περιττές μεταγγίσεις και χορηγείται στους ασθενείς μεγαλύτερη ποσότητα αίματος από όσο είναι απαραίτητο».
   Η κ. Γουίλιαμς παρέθεσε τα εξής λόγια της Δρ Πατρίσια Φορντ, ιδρύτριας και διευθύντριας του Κέντρου Αναίμακτης Ιατρικής και Χειρουργικής του Νοσοκομείου Πενσυλβάνια: «Στην ιατρική κουλτούρα είναι βαθιά ριζωμένη η άποψη ότι αν ο ασθενής δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο επίπεδο αίματος πεθαίνει και ότι η μετάγγιση αίματος είναι σωτηρία ... Αυτό ισχύει σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις, 
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις και για την πλειονότητα των ασθενών δεν ισχύει». Η Δρ Φορντ, η οποία νοσηλεύει περίπου 700 Μάρτυρες ασθενείς κάθε χρόνο, λέει επίσης: «Αρκετοί γιατροί με τους οποίους έχω συζητήσει ... έχουν την εσφαλμένη εντύπωση ότι πολλοί ασθενείς δεν θα ζήσουν αν δεν βάλουν αίμα ... Το ίδιο πίστευα και εγώ σε κάποιον βαθμό. Αλλά γρήγορα διαπίστωσα ότι είναι δυνατόν να θεραπεύσεις αυτούς τους ασθενείς με απλές μόνο μεθόδους».
   Τον Αύγουστο του 2012, το περιοδικό Archives of Internal Medicine δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που έγινε σε κάποιο ιατρικό κέντρο, σε περίοδο 28 ετών, με αντικείμενο ασθενείς οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς. Οι Μάρτυρες ασθενείς τα πήγαν καλύτερα από τους ασθενείς με παρόμοια κατάσταση υγείας, οι οποίοι όμως είχαν κάνει μετάγγιση αίματος. Οι Μάρτυρες είχαν λιγότερες ενδονοσοκομειακές επιπλοκές, καλύτερα ποσοστά επιβίωσης αμέσως μετά την επέμβαση και παρόμοια ποσοστά επιβίωσης ύστερα από 20 χρόνια σε σύγκριση με τους ασθενείς που είχαν κάνει μετάγγιση αίματος.
   Ένα άρθρο στην εφημερίδα The Wall Street Journal, με ημερομηνία 8 Απριλίου 2013, ανέφερε: «Η αναίμακτη χειρουργική—δηλαδή οι επεμβάσεις που γίνονται χωρίς τη χρήση αίματος—εφαρμόζεται επί αρκετά χρόνια τώρα σε ασθενείς που αρνούνται τη μετάγγιση αίματος λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων. Σήμερα, τα νοσοκομεία ακολουθούν όλο και περισσότερο αυτή την τακτική ... Οι χειρουργοί που είναι υπέρμαχοι της αναίμακτης χειρουργικής λένε ότι αυτή η τεχνική δεν μειώνει μόνο τις δαπάνες που σχετίζονται με την αγορά, την αποθήκευση, την επεξεργασία, τους ελέγχους και τη μετάγγιση αίματος, αλλά και τον κίνδυνο λοιμώξεων και επιπλοκών από τις μεταγγίσεις, εξαιτίας των οποίων απαιτείται μεγαλύτερος χρόνος νοσηλείας».
   Δεν είναι λοιπόν καθόλου περίεργο που ο Ρόμπερτ Λόρενς, επικεφαλής ενός προγράμματος για τη διαχείριση του αίματος στην Κλινική Κλίβελαντ, λέει: «Την ώρα που κάνεις μετάγγιση σε έναν ασθενή, έχεις την εντύπωση ότι τον βοηθάς ... Αλλά σε βάθος χρόνου αποδεικνύεται ότι συνέβη το αντίθετο».

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
    
  • By ARchiv@L
   Συνηθισμένες παρανοήσεις
   Μύθος: Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά απορρίπτουν την ιατρική επιστήμη και τις θεραπείες που συστήνει αυτή.
   Αλήθεια: Όχι μόνο δεν απορρίπτουμε την ιατρική επιστήμη, αλλά αναζητούμε την καλύτερη δυνατή ιατρική περίθαλψη για τον εαυτό μας και την οικογένειά μας. Όταν έχουμε προβλήματα υγείας, απευθυνόμαστε σε γιατρούς που έχουν πείρα στην αναίμακτη ιατρική και χειρουργική και μπορούν να εφαρμόσουν θεραπείες που δεν περιλαμβάνουν τη χρήση αίματος. Εκτιμούμε πολύ την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης. Μάλιστα, οι αναίμακτες μέθοδοι που αναπτύχθηκαν για να εξυπηρετήσουν τους Μάρτυρες ασθενείς ωφελούν τώρα το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Σε πολλές χώρες, κάθε ασθενής μπορεί πλέον να αποφύγει τους κινδύνους που εγκυμονούν οι μεταγγίσεις, λόγου χάρη τις ασθένειες που μεταδίδονται με το αίμα, τις αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος και το ανθρώπινο λάθος.
   Μύθος: Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά πιστεύουν ότι μόνο η πίστη θεραπεύει.
   Αλήθεια: Ούτε κάνουμε θαυματουργικές θεραπείες ούτε τις αποδεχόμαστε.
   Μύθος: Η αναίμακτη ιατρική είναι οικονομικά ασύμφορη.
   Αλήθεια: Στην πραγματικότητα, οι αναίμακτες θεραπείες συμφέρουν. 
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Μύθος: Πολλοί Μάρτυρες του Ιεχωβά, περιλαμβανομένων και παιδιών, πεθαίνουν κάθε χρόνο επειδή δεν βάζουν αίμα.
   Αλήθεια: Αυτό είναι εντελώς αβάσιμο. Πολλοί χειρουργοί κάνουν περίπλοκες επεμβάσεις όπως εγχειρήσεις καρδιάς, ορθοπεδικές εγχειρήσεις και μεταμοσχεύσεις οργάνων, χωρίς τη χρήση αίματος. 
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Οι ασθενείς, περιλαμβανομένων και των παιδιών, οι οποίοι δεν δέχονται μετάγγιση αίματος συνήθως αναρρώνουν εξίσου καλά ή και καλύτερα από εκείνους που κάνουν μετάγγιση.  Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Στην πραγματικότητα, κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ένας ασθενής θα ζήσει αν κάνει μετάγγιση ούτε και να πει με βεβαιότητα ότι θα πεθάνει αν δεν κάνει. Γιατί αρνούνται οι Μάρτυρες του Ιεχωβά τη μετάγγιση αίματος;
   Οι λόγοι είναι πρωτίστως θρησκευτικοί και όχι ιατρικοί. Τόσο στην Παλαιά όσο και στην Καινή Διαθήκη δίνεται ξεκάθαρα η εντολή να απέχουμε από αίμα. (
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. ) Επίσης, στα μάτια του Θεού, το αίμα αντιπροσωπεύει τη ζωή. ( Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. ) Συνεπώς, δεν βάζουμε αίμα επειδή θέλουμε να είμαστε υπάκουοι στον Θεό αλλά και επειδή τον σεβόμαστε ως τον Δότη της Ζωής. Το κλίμα έχει αλλάξει
     Ακόμη και περίπλοκες εγχειρήσεις γίνονται με επιτυχία χωρίς μετάγγιση αίματος
   Κάποτε, η ιατρική κοινότητα γενικά θεωρούσε ακραίες ή και εξαιρετικά επικίνδυνες για τη ζωή του ασθενούς τις μεθόδους αποφυγής των μεταγγίσεων, την αποκαλούμενη αναίμακτη ιατρική. Ωστόσο, τα πρόσφατα χρόνια το κλίμα έχει αλλάξει. Για παράδειγμα, το 2004, ένα επιστημονικό ιατρικό περιοδικό ανέφερε ότι «πολλές από τις μεθόδους που αναπτύχθηκαν για ασθενείς οι οποίοι είναι Μάρτυρες του Ιεχωβά θα αποτελούν, μέσα στα επόμενα χρόνια, καθιερωμένη πρακτική». 
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Το 2010, ένα άρθρο στο περιοδικό Heart, Lung and Circulation ανέφερε ότι «η “αναίμακτη χειρουργική” δεν πρέπει να περιορίζεται στους Μάρτυρες του Ιεχωβά, αλλά πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής χειρουργικής πρακτικής». Σήμερα, χιλιάδες γιατροί σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τεχνικές διατήρησης αίματος σε περίπλοκες αναίμακτες εγχειρήσεις. Τέτοιες εναλλακτικές μέθοδοι αντί της μετάγγισης χρησιμοποιούνται ακόμη και σε αναπτυσσόμενες χώρες, και τις ζητούν πολλοί ασθενείς που δεν είναι Μάρτυρες του Ιεχωβά.

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
    
    
  • By ARchiv@L
    
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.     1 ΜΑΪΟΥ 2013
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Το Γερμανικό Κράτος Παρασημοφορεί Μάρτυρα του Ιεχωβά
   ΖΕΛΤΕΡΣ, Γερμανία—Στις 22 Φεβρουαρίου 2013, ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Χορστ Ζεεχόφερ, απένειμε σε μια Μάρτυρα του Ιεχωβά, τη Ματίλντε Χαρτλ, το παράσημο του Τάγματος της Αξίας. Το συγκεκριμένο παράσημο είναι η μεγαλύτερη τιμητική διάκριση σε πολίτη από πλευράς της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για την προσφορά του στο έθνος.
   Η κ. Χαρτλ, η οποία ζει στη Βαυαρία, τιμήθηκε για την πολυετή φροντίδα του ανάπηρου γιου της, του Μάρτιν, ο οποίος τώρα είναι 26 χρονών. Από παιδί ο Μάρτιν υποφέρει από τη μυϊκή δυστροφία του Ντουσέν, μια ασθένεια που οδηγεί στη σταδιακή εκφύλιση και εξασθένηση των μυών. Ως εκ τούτου, η κ. Χαρτλ πρέπει να σηκώνεται πολλές φορές τη νύχτα για να τον φροντίζει επειδή μεταξύ άλλων χρειάζεται να παρακολουθεί και να ρυθμίζει την αναπνοή του, καθώς επίσης να καθαρίζει την αναπνευστική οδό του από τα φλέγματα για να μην πάθει κάποια λοίμωξη ή πνευμονία. Η κ. Χαρτλ είχε έναν ακόμη γιο τον Μαξ, ο οποίος έπασχε από την ίδια ασθένεια, καθώς και από νοητική υστέρηση. Δυστυχώς, ο Μαξ πέθανε το 2008, σε ηλικία 19 χρονών. Η κ. Χαρτλ φρόντιζε ταυτόχρονα με αγάπη και τα δυο της παιδιά επί πολλά χρόνια.
   Όταν τη ρώτησαν πού βρίσκει τη δύναμη να παρέχει τόσο επιμελή φροντίδα, η κ. Χαρτλ απάντησε: «Παίρνω δύναμη από την πίστη μου. Ως Μάρτυρας του Ιεχωβά, θεωρώ τη ζωή ιερή. Θέλω να κάνω τη ζωή του γιου μου πιο γλυκιά παρά την αναπηρία του, και θα συνεχίσω αυτή την προσπάθεια όσο ζω και μπορώ».
   Ο πρωθυπουργός επαίνεσε την κ. Χαρτλ και τα υπόλοιπα πρόσωπα που τιμήθηκαν σε αυτή την περίσταση λέγοντας: «Ο καθένας σας συνέβαλε στο να γίνει ο κόσμος μας λίγο καλύτερος».
   Πληροφορίες για τα ΜΜΕ:
   Διεθνές Γραφείο Ενημέρωσης: J. R. Brown, τηλ. +1 718 560 5000
   Γερμανία: Wolfram Slupina, τηλ. +49 6483 41 3110

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
      
    
 • Real-Time Chat (w/ Threaded Replies)

 • Popular Now

 • Member Statistics

  11,688
  Total Members
  1,592
  Most Online
  Monika Arnett
  Newest Member
  Monika Arnett
  Joined
 • Forum Statistics

  37,905
  Total Topics
  57,610
  Total Posts