ARchiv@L

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά σε Όλο τον Κόσμο!

Recommended Posts

ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΊΔΑ !!!

  Hello guest!

 

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά σε Όλο τον Κόσμο

Ζούμε σε διάφορα μέρη του κόσμου και προερχόμαστε από διαφορετικό εθνικό και πολιτισμικό υπόβαθρο. Εκτός από το έργο κηρύγματος που κάνουμε, το οποίο ίσως γνωρίζετε, βοηθούμε τις κοινότητές μας και με άλλους σημαντικούς τρόπους.

 


Συνοπτικά Στοιχεία—Παγκόσμια

 • 240—Χώρες όπου υπάρχουν Μάρτυρες του Ιεχωβά

 • 8.340.982—Μάρτυρες του Ιεχωβά

 • 10.115.264—Άτομα που έκαναν δωρεάν μαθήματα της Αγίας Γραφής

 • 20.085.142—Παρόντες στην ετήσια Ανάμνηση του θανάτου του Χριστού

 • 119.485—Εκκλησίες

 


 


 

Συνοπτικά Στοιχεία—Ελλάδα

 • 10.787.690—Πληθυσμός
 • 28.715—Κήρυκες διδάσκουν την Αγία Γραφή
 • 389—Εκκλησίες
 • 1 σε 376—Αναλογία Μαρτύρων του Ιεχωβά σε σχέση με τον πληθυσμό

 

 


 

Share this post


Link to post

 

 

 


  Hello guest!

Ενότητα «Σε Όλο τον Κόσμο»

Μια νέα ενότητα έχει προστεθεί στο jw.org με τίτλο «

  Hello guest!
». Αυτή η ενότητα περιέχει πληροφορίες για κάθε χώρα ή περιοχή στην οποία οι Μάρτυρες του Ιεχωβά έδωσαν έκθεση της δράσης τους στο πιο πρόσφατο Βιβλίο Έτους. Εκεί θα βρείτε στατιστικά στοιχεία, φωτογραφίες και συνδέσμους για άρθρα που σχετίζονται με το παγκόσμιο έργο μας.

  Hello guest!

 


Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Welcome To Our Community

  The most creative and intelligent people on planet Earth hang out on this forum. Be ready to have your points of view challenged and refined.

  We haven't given up on the Internet yet. (notice we don't have an app)

  We also want others to share your posts to ALL the social media outlets not just our own.

  You need to be registered and logged in to get full access and to add content yourself. 

   

 • Similar Content

  • By ARchiv@L
   2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Το Περιφερειακό Δικαστήριο του Οριόλ θα Eξετάσει Προσφυγή Κατά της Προφυλάκισης του Ντένις Κρίστενσεν
   Τελευταίες Εξελίξεις: Η εξέταση της προσφυγής είχε προγραμματιστεί για τις 7 Ιουνίου 2017 αλλά αναβλήθηκε επ’ αόριστον.
   Στις 7 Ιουνίου 2017, ώρα 2:00 μ.μ., το Περιφερειακό Δικαστήριο του Οριόλ θα εξετάσει την προσφυγή που κατατέθηκε κατά της προφυλάκισης του Δανού πολίτη Ντένις Κρίστενσεν. Ο κ. Κρίστενσεν, πρεσβύτερος στην Εκκλησία Οριόλ των Μαρτύρων του Ιεχωβά,
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. όταν η αστυνομία έκανε έφοδο στη μεσοβδόμαδη θρησκευτική συγκέντρωση της εκκλησίας. Στα πλαίσια της μακρόχρονης επίθεσης της ρωσικής κυβέρνησης στη θρησκευτική ελευθερία των Μαρτύρων του Ιεχωβά, η Τοπική Θρησκευτική Οργάνωση (ΤΘΟ) του Οριόλ κατηγορήθηκε για «εξτρεμιστική δράση» και διαλύθηκε τον Ιούνιο του 2016. Τώρα που
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. και τις ΤΘΟ των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας (ΟΥΑ) ισχυρίζεται ότι οι Μάρτυρες στο Οριόλ, με τις συγκεντρώσεις τους για λατρεία, συνεχίζουν τη δράση τους ως παράνομη εξτρεμιστική οργάνωση. Η ΟΥΑ ξεκίνησε τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του κ. Κρίστενσεν επειδή, όπως ισχυρίζονται, εκείνος ήταν μέλος της ΤΘΟ του Οριόλ η οποία είχε διαλυθεί. Ωστόσο, ο κ. Κρίστενσεν δεν υπήρξε ποτέ μέλος αυτού του νομικού προσώπου. Τώρα είναι προφυλακισμένος μέχρι τις 23 Ιουλίου 2017, επειδή ο εισαγγελέας θεωρεί ότι, ως ξένος πολίτης, μπορεί να φύγει από τη χώρα προτού προλάβει η ΟΥΑ να συγκεντρώσει στοιχεία για την υπόθεσή του.
   Εκτός από την προσφυγή που αφορά την κράτηση του κ. Κρίστενσεν, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά καταθέτουν συμπληρωματικά στοιχεία στις προσφυγές που έχουν ήδη υποβάλει σε διεθνή όργανα. Στον απόηχο της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου, πολλοί Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Ρωσία βιώνουν κοινωνική κακομεταχείριση και τις αρνητικές συνέπειες των ενεργειών της κυβέρνησης.
    
    
  • By ARchiv@L

       8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Ο Πρόεδρος Πούτιν Απονέμει σε Μάρτυρες του Ιεχωβά Βραβείο Γονικής Φροντίδας
   ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ—Στις 31 Μαΐου 2017, σε μια τελετή στο Κρεμλίνο της Μόσχας, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απένειμε το «Αριστείο Γονικής Φροντίδας» στον Βαλέρι και στην Τατιάνα Νόβικ, Μάρτυρες του Ιεχωβά από την Καρελία οι οποίοι έχουν οχτώ παιδιά.
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Η τελετή έγινε στο Κρεμλίνο την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού.
   Το «Αριστείο Γονικής Φροντίδας» καθιερώθηκε μέσω προεδρικού διατάγματος τον Μάιο του 2008. Η Ρωσία απονέμει το συγκεκριμένο βραβείο σε γονείς που έχουν αναθρέψει τουλάχιστον εφτά παιδιά και έχουν δείξει ιδιαίτερη φροντίδα για την υγεία και τη μόρφωση των μελών της οικογένειάς τους, καθώς και για τη σωματική, διανοητική και ηθική τους ανάπτυξη. Οι οικογένειες που βραβεύονται με το Αριστείο θεωρούνται πρότυπα τα οποία ενισχύουν τον θεσμό της οικογένειας.
   Ο Βαλέρι Νόβικ, πατέρας οχτώ παιδιών, λαβαίνει το «Αριστείο Γονικής Φροντίδας» από τον Πρόεδρο Πούτιν.
   Ο Ντέιβιντ Α. Σεμόνιαν, εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στα παγκόσμια κεντρικά τους γραφεία, δηλώνει: «Για εμάς, το βραβείο αυτό αποτελεί αναγνώριση του ότι η δωρεάν Βιβλική εκπαίδευση που παρέχουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά βοηθάει τους γονείς και τα παιδιά τους να είναι χρήσιμοι πολίτες όχι μόνο στη Ρωσία αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ελπίζουμε ότι αυτό το βραβείο που απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο Πούτιν θα ληφθεί υπόψη στις 17 Ιουλίου 2017, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας εξετάσει εκ νέου την
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. το Διοικητικό Κέντρο των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία». Πληροφορίες για τα ΜΜΕ:
   David A. Semonian, Γραφείο Ενημέρωσης, +1-845-524-3000
    

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.  
  • By ARchiv@L
    
   Επί δεκαετίες, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δέχονται επικρίσεις επειδή αρνούνται τις μεταγγίσεις αίματος. Η άρνησή τους αυτή, η οποία βασίζεται στην εντολή της Αγίας Γραφής ότι πρέπει “να απέχουμε από αίμα”, έχει έρθει κάποιες φορές σε ευθεία σύγκρουση με αυτό που πίστευαν οι γιατροί ότι θα ήταν το καλύτερο για τη θεραπεία των ασθενών τους.—
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. . Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότερα έμπειρα μέλη της ιατρικής κοινότητας τονίζουν ότι υπάρχουν ιατρικοί λόγοι για τη χρήση μεθόδων αναίμακτης ιατρικής.
   Δείτε για παράδειγμα τι έγραψε το περιοδικό Stanford Medicine Magazine, το οποίο εκδίδεται από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Στάνφορντ. Το άρθρο «Κόντρα στο Ρεύμα—Πού Οφείλεται η Μείωση των Μεταγγίσεων Αίματος;», της Σάρα Σ. Π. Γουίλιαμς, το οποίο εμφανίστηκε στο τεύχος Άνοιξη 2013, σε ένα ειδικό αφιέρωμα στο αίμα, ανέφερε: «Πληθώρα ερευνών που έγιναν σε νοσοκομεία ανά τον κόσμο τα τελευταία δέκα χρόνια αποκαλύπτουν ότι, τόσο κατά τη διάρκεια του χειρουργείου όσο και κατά τη νοσηλεία, γίνονται περιττές μεταγγίσεις και χορηγείται στους ασθενείς μεγαλύτερη ποσότητα αίματος από όσο είναι απαραίτητο».
   Η κ. Γουίλιαμς παρέθεσε τα εξής λόγια της Δρ Πατρίσια Φορντ, ιδρύτριας και διευθύντριας του Κέντρου Αναίμακτης Ιατρικής και Χειρουργικής του Νοσοκομείου Πενσυλβάνια: «Στην ιατρική κουλτούρα είναι βαθιά ριζωμένη η άποψη ότι αν ο ασθενής δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο επίπεδο αίματος πεθαίνει και ότι η μετάγγιση αίματος είναι σωτηρία ... Αυτό ισχύει σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις, 
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις και για την πλειονότητα των ασθενών δεν ισχύει». Η Δρ Φορντ, η οποία νοσηλεύει περίπου 700 Μάρτυρες ασθενείς κάθε χρόνο, λέει επίσης: «Αρκετοί γιατροί με τους οποίους έχω συζητήσει ... έχουν την εσφαλμένη εντύπωση ότι πολλοί ασθενείς δεν θα ζήσουν αν δεν βάλουν αίμα ... Το ίδιο πίστευα και εγώ σε κάποιον βαθμό. Αλλά γρήγορα διαπίστωσα ότι είναι δυνατόν να θεραπεύσεις αυτούς τους ασθενείς με απλές μόνο μεθόδους».
   Τον Αύγουστο του 2012, το περιοδικό Archives of Internal Medicine δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που έγινε σε κάποιο ιατρικό κέντρο, σε περίοδο 28 ετών, με αντικείμενο ασθενείς οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς. Οι Μάρτυρες ασθενείς τα πήγαν καλύτερα από τους ασθενείς με παρόμοια κατάσταση υγείας, οι οποίοι όμως είχαν κάνει μετάγγιση αίματος. Οι Μάρτυρες είχαν λιγότερες ενδονοσοκομειακές επιπλοκές, καλύτερα ποσοστά επιβίωσης αμέσως μετά την επέμβαση και παρόμοια ποσοστά επιβίωσης ύστερα από 20 χρόνια σε σύγκριση με τους ασθενείς που είχαν κάνει μετάγγιση αίματος.
   Ένα άρθρο στην εφημερίδα The Wall Street Journal, με ημερομηνία 8 Απριλίου 2013, ανέφερε: «Η αναίμακτη χειρουργική—δηλαδή οι επεμβάσεις που γίνονται χωρίς τη χρήση αίματος—εφαρμόζεται επί αρκετά χρόνια τώρα σε ασθενείς που αρνούνται τη μετάγγιση αίματος λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων. Σήμερα, τα νοσοκομεία ακολουθούν όλο και περισσότερο αυτή την τακτική ... Οι χειρουργοί που είναι υπέρμαχοι της αναίμακτης χειρουργικής λένε ότι αυτή η τεχνική δεν μειώνει μόνο τις δαπάνες που σχετίζονται με την αγορά, την αποθήκευση, την επεξεργασία, τους ελέγχους και τη μετάγγιση αίματος, αλλά και τον κίνδυνο λοιμώξεων και επιπλοκών από τις μεταγγίσεις, εξαιτίας των οποίων απαιτείται μεγαλύτερος χρόνος νοσηλείας».
   Δεν είναι λοιπόν καθόλου περίεργο που ο Ρόμπερτ Λόρενς, επικεφαλής ενός προγράμματος για τη διαχείριση του αίματος στην Κλινική Κλίβελαντ, λέει: «Την ώρα που κάνεις μετάγγιση σε έναν ασθενή, έχεις την εντύπωση ότι τον βοηθάς ... Αλλά σε βάθος χρόνου αποδεικνύεται ότι συνέβη το αντίθετο».

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
    
  • By ARchiv@L
   Συνηθισμένες παρανοήσεις
   Μύθος: Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά απορρίπτουν την ιατρική επιστήμη και τις θεραπείες που συστήνει αυτή.
   Αλήθεια: Όχι μόνο δεν απορρίπτουμε την ιατρική επιστήμη, αλλά αναζητούμε την καλύτερη δυνατή ιατρική περίθαλψη για τον εαυτό μας και την οικογένειά μας. Όταν έχουμε προβλήματα υγείας, απευθυνόμαστε σε γιατρούς που έχουν πείρα στην αναίμακτη ιατρική και χειρουργική και μπορούν να εφαρμόσουν θεραπείες που δεν περιλαμβάνουν τη χρήση αίματος. Εκτιμούμε πολύ την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης. Μάλιστα, οι αναίμακτες μέθοδοι που αναπτύχθηκαν για να εξυπηρετήσουν τους Μάρτυρες ασθενείς ωφελούν τώρα το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Σε πολλές χώρες, κάθε ασθενής μπορεί πλέον να αποφύγει τους κινδύνους που εγκυμονούν οι μεταγγίσεις, λόγου χάρη τις ασθένειες που μεταδίδονται με το αίμα, τις αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος και το ανθρώπινο λάθος.
   Μύθος: Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά πιστεύουν ότι μόνο η πίστη θεραπεύει.
   Αλήθεια: Ούτε κάνουμε θαυματουργικές θεραπείες ούτε τις αποδεχόμαστε.
   Μύθος: Η αναίμακτη ιατρική είναι οικονομικά ασύμφορη.
   Αλήθεια: Στην πραγματικότητα, οι αναίμακτες θεραπείες συμφέρουν. 
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Μύθος: Πολλοί Μάρτυρες του Ιεχωβά, περιλαμβανομένων και παιδιών, πεθαίνουν κάθε χρόνο επειδή δεν βάζουν αίμα.
   Αλήθεια: Αυτό είναι εντελώς αβάσιμο. Πολλοί χειρουργοί κάνουν περίπλοκες επεμβάσεις όπως εγχειρήσεις καρδιάς, ορθοπεδικές εγχειρήσεις και μεταμοσχεύσεις οργάνων, χωρίς τη χρήση αίματος. 
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Οι ασθενείς, περιλαμβανομένων και των παιδιών, οι οποίοι δεν δέχονται μετάγγιση αίματος συνήθως αναρρώνουν εξίσου καλά ή και καλύτερα από εκείνους που κάνουν μετάγγιση.  Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Στην πραγματικότητα, κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ένας ασθενής θα ζήσει αν κάνει μετάγγιση ούτε και να πει με βεβαιότητα ότι θα πεθάνει αν δεν κάνει. Γιατί αρνούνται οι Μάρτυρες του Ιεχωβά τη μετάγγιση αίματος;
   Οι λόγοι είναι πρωτίστως θρησκευτικοί και όχι ιατρικοί. Τόσο στην Παλαιά όσο και στην Καινή Διαθήκη δίνεται ξεκάθαρα η εντολή να απέχουμε από αίμα. (
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. ) Επίσης, στα μάτια του Θεού, το αίμα αντιπροσωπεύει τη ζωή. ( Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. ) Συνεπώς, δεν βάζουμε αίμα επειδή θέλουμε να είμαστε υπάκουοι στον Θεό αλλά και επειδή τον σεβόμαστε ως τον Δότη της Ζωής. Το κλίμα έχει αλλάξει
     Ακόμη και περίπλοκες εγχειρήσεις γίνονται με επιτυχία χωρίς μετάγγιση αίματος
   Κάποτε, η ιατρική κοινότητα γενικά θεωρούσε ακραίες ή και εξαιρετικά επικίνδυνες για τη ζωή του ασθενούς τις μεθόδους αποφυγής των μεταγγίσεων, την αποκαλούμενη αναίμακτη ιατρική. Ωστόσο, τα πρόσφατα χρόνια το κλίμα έχει αλλάξει. Για παράδειγμα, το 2004, ένα επιστημονικό ιατρικό περιοδικό ανέφερε ότι «πολλές από τις μεθόδους που αναπτύχθηκαν για ασθενείς οι οποίοι είναι Μάρτυρες του Ιεχωβά θα αποτελούν, μέσα στα επόμενα χρόνια, καθιερωμένη πρακτική». 
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Το 2010, ένα άρθρο στο περιοδικό Heart, Lung and Circulation ανέφερε ότι «η “αναίμακτη χειρουργική” δεν πρέπει να περιορίζεται στους Μάρτυρες του Ιεχωβά, αλλά πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής χειρουργικής πρακτικής». Σήμερα, χιλιάδες γιατροί σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τεχνικές διατήρησης αίματος σε περίπλοκες αναίμακτες εγχειρήσεις. Τέτοιες εναλλακτικές μέθοδοι αντί της μετάγγισης χρησιμοποιούνται ακόμη και σε αναπτυσσόμενες χώρες, και τις ζητούν πολλοί ασθενείς που δεν είναι Μάρτυρες του Ιεχωβά.

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
    
    
  • By ARchiv@L
    
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.     1 ΜΑΪΟΥ 2013
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Το Γερμανικό Κράτος Παρασημοφορεί Μάρτυρα του Ιεχωβά
   ΖΕΛΤΕΡΣ, Γερμανία—Στις 22 Φεβρουαρίου 2013, ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Χορστ Ζεεχόφερ, απένειμε σε μια Μάρτυρα του Ιεχωβά, τη Ματίλντε Χαρτλ, το παράσημο του Τάγματος της Αξίας. Το συγκεκριμένο παράσημο είναι η μεγαλύτερη τιμητική διάκριση σε πολίτη από πλευράς της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για την προσφορά του στο έθνος.
   Η κ. Χαρτλ, η οποία ζει στη Βαυαρία, τιμήθηκε για την πολυετή φροντίδα του ανάπηρου γιου της, του Μάρτιν, ο οποίος τώρα είναι 26 χρονών. Από παιδί ο Μάρτιν υποφέρει από τη μυϊκή δυστροφία του Ντουσέν, μια ασθένεια που οδηγεί στη σταδιακή εκφύλιση και εξασθένηση των μυών. Ως εκ τούτου, η κ. Χαρτλ πρέπει να σηκώνεται πολλές φορές τη νύχτα για να τον φροντίζει επειδή μεταξύ άλλων χρειάζεται να παρακολουθεί και να ρυθμίζει την αναπνοή του, καθώς επίσης να καθαρίζει την αναπνευστική οδό του από τα φλέγματα για να μην πάθει κάποια λοίμωξη ή πνευμονία. Η κ. Χαρτλ είχε έναν ακόμη γιο τον Μαξ, ο οποίος έπασχε από την ίδια ασθένεια, καθώς και από νοητική υστέρηση. Δυστυχώς, ο Μαξ πέθανε το 2008, σε ηλικία 19 χρονών. Η κ. Χαρτλ φρόντιζε ταυτόχρονα με αγάπη και τα δυο της παιδιά επί πολλά χρόνια.
   Όταν τη ρώτησαν πού βρίσκει τη δύναμη να παρέχει τόσο επιμελή φροντίδα, η κ. Χαρτλ απάντησε: «Παίρνω δύναμη από την πίστη μου. Ως Μάρτυρας του Ιεχωβά, θεωρώ τη ζωή ιερή. Θέλω να κάνω τη ζωή του γιου μου πιο γλυκιά παρά την αναπηρία του, και θα συνεχίσω αυτή την προσπάθεια όσο ζω και μπορώ».
   Ο πρωθυπουργός επαίνεσε την κ. Χαρτλ και τα υπόλοιπα πρόσωπα που τιμήθηκαν σε αυτή την περίσταση λέγοντας: «Ο καθένας σας συνέβαλε στο να γίνει ο κόσμος μας λίγο καλύτερος».
   Πληροφορίες για τα ΜΜΕ:
   Διεθνές Γραφείο Ενημέρωσης: J. R. Brown, τηλ. +1 718 560 5000
   Γερμανία: Wolfram Slupina, τηλ. +49 6483 41 3110

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
      
    
 • Topics

 • Posts

  • It is a little known fact that Aspirin, ( for women only ...) used properly, is a VERY effective method or form of birth control. As long as contraception is desired,  take two 325mg Aspirin ... and put them between your knees, and press hard. Ummmm..... assuming one actually HAS knees. Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
  • DHMO is in EVERYTHING we eat. HERE ARE THE FACTS! Dihydrogen Monoxide FAQ Frequently Asked Questions About Dihydrogen Monoxide (DHMO) What is Dihydrogen Monoxide? Dihydrogen Monoxide (DHMO) is a colorless and odorless chemical compound, also referred to by some as Dihydrogen Oxide, Hydrogen Hydroxide, Hydronium Hydroxide, or simply Hydric acid. Its basis is the highly reactive hydroxyl radical, a species shown to mutate DNA, denature proteins, disrupt cell membranes, and chemically alter critical neurotransmitters. The atomic components of DHMO are found in a number of caustic, explosive and poisonous compounds such as Sulfuric Acid, Nitroglycerine and Ethyl Alcohol. For more detailed information, including precautions, disposal procedures and storage requirements, refer to one of the Material Safety Data Sheets (MSDS) available for DHMO: Kemp Compliance & Safety MSDS for DHMO Chem-Safe, Inc. MSDS for Dihydrogen Monoxide Applied Petrochemical Research MSDS for Hydric Acid Original DHMO.org Material Safety Data Sheet (MSDS) for Dihydrogen Monoxide (html) Should I be concerned about Dihydrogen Monoxide? Yes, you should be concerned about DHMO! Although the U.S. Government and the Centers for Disease Control (CDC) do not classify Dihydrogen Monoxide as a toxic or carcinogenic substance (as it does with better known chemicals such as hydrochloric acid and benzene), DHMO is a constituent of many known toxic substances, diseases and disease-causing agents, environmental hazards and can even be lethal to humans in quantities as small as a thimbleful. Research conducted by award-winning U.S. scientist Nathan Zohner concluded that roughly 86 percent of the population supports a ban on dihydrogen monoxide. Although his results are preliminary, Zohner believes people need to pay closer attention to the information presented to them regarding Dihydrogen Monoxide. He adds that if more people knew the truth about DHMO then studies like the one he conducted would not be necessary. A similar study conducted by U.S. researchers Patrick K. McCluskey and Matthew Kulick also found that nearly 90 percent of the citizens participating in their study were willing to sign a petition to support an outright ban on the use of Dihydrogen Monoxide in the United States. Why haven't I heard about Dihydrogen Monoxide before? Good question. Historically, the dangers of DHMO, for the most part, have been considered minor and manageable. While the more significant dangers of Dihydrogen Monoxide are currently addressed by a number of agencies including FDA, FEMA and CDC, public awareness of the real and daily dangers of Dihydrogen Monoxide is lower than some think it should be. Critics of government often cite the fact that many politicians and others in public office do not consider Dihydrogen Monoxide to be a "politically beneficial" cause to get behind, and so the public suffers from a lack of reliable information on just what DHMO is and why they should be concerned.Part of the blame lies with the public and society at large. Many do not take the time to understand Dihydrogen Monoxide, and what it means to their lives and the lives of their families. Unfortunately, the dangers of DHMO have increased as world population has increased, a fact that the raw numbers and careful research both bear out. Now more than ever, it is important to be aware of just what the dangers of Dihydrogen Monoxide are and how we can all reduce the risks faced by ourselves and our families. What are some of the dangers associated with DHMO? Each year, Dihydrogen Monoxide is a known causative component in many thousands of deaths and is a major contributor to millions upon millions of dollars in damage to property and the environment. Some of the known perils of Dihydrogen Monoxide are: Death due to accidental inhalation of DHMO, even in small quantities. Prolonged exposure to solid DHMO causes severe tissue damage. Excessive ingestion produces a number of unpleasant though not typically life-threatening side-effects. DHMO is a major component of acid rain. Gaseous DHMO can cause severe burns. Contributes to soil erosion. Leads to corrosion and oxidation of many metals. Contamination of electrical systems often causes short-circuits. Exposure decreases effectiveness of automobile brakes. Found in biopsies of pre-cancerous tumors and lesions. Given to vicious dogs involved in recent deadly attacks. Often associated with killer cyclones in the U.S. Midwest and elsewhere, and in hurricanes including deadly storms in Florida, New Orleans and other areas of the southeastern U.S. Thermal variations in DHMO are a suspected contributor to the El Nino weather effect. What are some uses of Dihydrogen Monoxide? Despite the known dangers of DHMO, it continues to be used daily by industry, government, and even in private homes across the U.S. and worldwide. Some of the well-known uses of Dihydrogen Monoxide are: as an industrial solvent and coolant, in nuclear power plants, by the U.S. Navy in the propulsion systems of some older vessels, by elite athletes to improve performance, in the production of Styrofoam, in biological and chemical weapons manufacture, in the development of genetically engineering crops and animals, as a spray-on fire suppressant and retardant, in so-called "family planning" or "reproductive health" clinics, as a major ingredient in many home-brewed bombs, as a byproduct of hydrocarbon combustion in furnaces and air conditioning compressor operation, in cult rituals, by the Church of Scientology on their members and their members' families (although surprisingly, many members recently have contacted DHMO.org to vehemently deny such use), by both the KKK and the NAACP during rallies and marches, by members of Congress who are under investigation for financial corruption and inappropriate IM behavior, by  kids who play Beyblades, by the clientele at a number of bath houses in New York City and San Francisco, historically, in Hitler's death camps in Nazi Germany, and in prisons in Turkey, Serbia, Croatia, Libya, Iraq and Iran, in World War II prison camps in Japan, and in prisons in China, for various forms of torture, during many recent religious and ethnic wars in the Middle East, by many terrorist organizations including al Qaeda, in community swimming pools to maintain chemical balance, in day care centers, purportedly for sanitary purposes, by software engineers, including those producing DICOM software and other DICOM software tools, by popular computer science professors, by aspiring young adult fiction writers and mental health advocates, by international travel bloggers, by the semi-divine King Bhumibol of Thailand and his many devoted young working girls in Bangkok, by the British Chiropractic Association and the purveyors of the bogus treatments that the BCA promotes, by commodities giant Trafigura in their well-publicized and widely-known toxic-waste dumping activities in Ivory Coast, in animal research laboratories, and in pesticide production and distribution. What you may find surprising are some of the products and places where DHMO is used, but which for one reason or another, are not normally made part of public presentations on the dangers to the lives of our family members and friends. Among these startling uses are: as an additive to food products, including jarred baby food and baby formula, and even in many soups, carbonated beverages and supposedly "all-natural" fruit juices in cough medicines and other liquid pharmaceuticals, in spray-on oven cleaners, in shampoos, shaving creams, deodorants and numerous other bathroom products, in bathtub bubble products marketed to children, as a preservative in grocery store fresh produce sections, in the production of beer by all the major beer distributors, in the coffee available at major coffee houses in the US and abroad, in Formula One race cars, although its use is regulated by the Formula One Racing Commission, and as a target of ongoing NASA planetary and stellar research. One of the most surprising facts recently revealed about Dihydrogen Monoxide contamination is in its use as a food and produce "decontaminant." Studies have shown that even after careful washing, food and produce that has been contaminated by DHMO remains tainted by DHMO. What is the link between Dihydrogen Monoxide and gun violence? The incidence of gun violence seems to be rising at an alarming rate. A recent stunning revelation is that in every single instance of violence involving guns, both in the U.S. and internationally, Dihydrogen Monoxide was involved. In fact, DHMO is often very available to those who would do harm to others. Meanwhile, apparently no efforts have been made to limit the availability of this potentially dangerous chemical compound. How does Dihydrogen Monoxide toxicity affect kidney dialysis patients? Unfortunately, DHMO overdose is not unheard of in patients undergoing dialysis treatments for kidney failure. Dihydrogen Monoxide overdose in these patients can result in congestive heart failure, pulmonary edema and hypertension. In spite of the danger of accidental overdose and the inherent toxicity of DHMO in large quantities for this group, there is a portion of the dialysis treated population that continues to use DHMO on a regular basis. Are there groups that oppose a ban on Dihydrogen Monoxide? In spite of overwhelming evidence, there is one group in California that opposes a ban on Dihydrogen Monoxide. The Friends of Hydrogen Hydroxide is a group that believes that the dangers of DHMO have been exaggerated. Members claim that Dihydrogen Monoxide, or the less emotionally charged and more chemically accurate term they advocate for it, "Hydrogen Hydroxide," is beneficial, environmentally safe, benign and naturally occurring. They argue that efforts to ban DHMO are misguided. Friends of Hydrogen Hydroxide is supported by the Scorched Earth Party, a radical and loosely-organized California-based group. Sources close to the Scorched Earth Party deny any outside funding from government, industry or pro-industry PACs. Has the press ignored this web site and the Dihydrogen Monoxide problem? For the most part, the press has not reported on the dangers of Dihydrogen Monoxide as much as some would like. Although many private individuals have put up web sites in a major grassroots effort to spread the word, major publications have not. Recently, attention has been paid to the subject thanks to an incident in Aliso Viejo, California.  This so-called Aliso Viejo Incident was widely reported in the media, although the director of DHMO.org, Dr. Tom Way, was called a "prankster."  Once the Associated Press started circulating the story, it became fact, and the valuable information being provided by the DHMO.org website was deemed to be "rubbish" rather than an honest and unbiased recounting of facts about a dangerous, life-endangering chemical compound. If you are a member of the press, you may access our online Press Kit.  See the main page for access information.  This resource is for members of the press only.   Is it true that using DHMO improves athletic performance? Absolutely! With the numerous allegations of amateur and professional athletes using anabolic steroids and/or blood doping to enhance performance, virtually no attention has been paid to the performance enhancing properties of Dihydrogen Monoxide. It is perhaps the sporting world's dirtiest of dirty little secrets that athletes regularly ingest large quantities of DHMO in an effort to gain a competitive edge over an opponent. One technique commonly used by endurance athletes in sports such as distance running and cycling is to take a large amount of DHMO immediately prior to a race. This is known within racing circles to dramatically improve performance. Sports-medicine physicians warn that ingesting too much Dihydrogen Monoxide can lead to complications and unwanted side-effects, but do acknowledge the link to improved performance. DHMO is not currently considered a banned substance, so post-race urine tests do not detect elevated or abnormal levels of DHMO. Can using DHMO improve my marriage? This is a popular myth, but one which is also actually supported by a number of scientific facts. Dihydrogen Monoxide plays an instrumental role in the centers of the brain associated with feelings of emotional attachment and love. Married couples have found that regular ingestion of DHMO can improve their marriage-related activities, while couples that never ingest DHMO often find that their marriage suffers as well.  What are the symptoms of accidental Dihydrogen Monoxide overdose? You may not always recognize that you have been a victim of accidental DHMO overdose, so here are some signs and symptoms to look for. If you suspect Dihydrogen Monoxide overdose, or if you exhibit any of these symptoms, you should consult with your physician or medical practitioner. The data presented here is provided for informational purposes only, and should in no way be construed as medical advice of any sort. Watch for these symptoms: Excessive sweating Excessive urination Bloated feeling Nausea Vomiting Electrolyte imbalance Hyponatremia (serum hypotonicity) Dangerously imbalanced levels of ECF and ICF in the blood Degeneration of sodium homeostasis A recently noted medical phenomenon involves small amounts of DHMO leaking or oozing from the corners of the eyes as a direct result of causes such as foreign particulate irritation, allergic reactions including anaphylactic shock, and sometimes severe chemical depression. What is a chemical analysis of Dihydrogen Monoxide Recently, German analytical chemist Christoph von Bueltzingsloewen at the Universitaet Regensburg identified what may be key reasons why the dangers of DHMO are ever present. According to von Bueltzingsloewen, the chemical separation of dihydrogenoxide from the hazardous oxygendihydride is extremely difficult. The two similar compounds curiously occur in nearly equimolar distribution wherever they are found. It is not clear how the two contribute directly to the dangers inherent in Dihydrogen Monoxide, although von Bueltzingsloewen believes that a synergetic mechanism, catalyzed by traces of hydrogenhydroxide, plays a major role. What can I do to minimize the risks? Fortunately, there is much you can do to minimize your dangers due to Dihydrogen Monoxide exposure. First, use common sense. Whenever you are dealing with any product or food that you feel may be contaminated with DHMO, evaluate the relative danger to you and your family, and act accordingly. Keep in mind that in many instances, low-levels of Dihydrogen Monoxide contamination are not dangerous, and in fact, are virtually unavoidable. Remember, the responsibility for your safety and the safety of your family lies with you. Second, exercise caution when there is the potential for accidental inhalation or ingestion of DHMO. If you feel uncomfortable, remove yourself from a dangerous situation. Better safe than sorry. Third, don't panic. Although the dangers of Dihydrogen Monoxide are very real, by exercising caution and common sense, you can rest assured knowing that you are doing everything possible to keep you and your family safe. How can I find out more about Dihydrogen Monoxide? We would be happy to tell you more about DHMO! Send us email, and we'll gladly attempt to keep you up-to-date on current developments in the study of Dihydrogen Monoxide, its uses and misuses. There are a number of sites on the world wide web that contain more information on DHMO and related topics. It should be noted that we do not endorse these sites, nor do we control their content or political bias.
  • DHMO is in EVERYTHING we eat. HERE ARE THE FACTS! Dihydrogen Monoxide FAQ Frequently Asked Questions About Dihydrogen Monoxide (DHMO) What is Dihydrogen Monoxide? Dihydrogen Monoxide (DHMO) is a colorless and odorless chemical compound, also referred to by some as Dihydrogen Oxide, Hydrogen Hydroxide, Hydronium Hydroxide, or simply Hydric acid. Its basis is the highly reactive hydroxyl radical, a species shown to mutate DNA, denature proteins, disrupt cell membranes, and chemically alter critical neurotransmitters. The atomic components of DHMO are found in a number of caustic, explosive and poisonous compounds such as Sulfuric Acid, Nitroglycerine and Ethyl Alcohol. For more detailed information, including precautions, disposal procedures and storage requirements, refer to one of the Material Safety Data Sheets (MSDS) available for DHMO: Kemp Compliance & Safety MSDS for DHMO Chem-Safe, Inc. MSDS for Dihydrogen Monoxide Applied Petrochemical Research MSDS for Hydric Acid Original DHMO.org Material Safety Data Sheet (MSDS) for Dihydrogen Monoxide (html) Should I be concerned about Dihydrogen Monoxide? Yes, you should be concerned about DHMO! Although the U.S. Government and the Centers for Disease Control (CDC) do not classify Dihydrogen Monoxide as a toxic or carcinogenic substance (as it does with better known chemicals such as hydrochloric acid and benzene), DHMO is a constituent of many known toxic substances, diseases and disease-causing agents, environmental hazards and can even be lethal to humans in quantities as small as a thimbleful. Research conducted by award-winning U.S. scientist Nathan Zohner concluded that roughly 86 percent of the population supports a ban on dihydrogen monoxide. Although his results are preliminary, Zohner believes people need to pay closer attention to the information presented to them regarding Dihydrogen Monoxide. He adds that if more people knew the truth about DHMO then studies like the one he conducted would not be necessary. A similar study conducted by U.S. researchers Patrick K. McCluskey and Matthew Kulick also found that nearly 90 percent of the citizens participating in their study were willing to sign a petition to support an outright ban on the use of Dihydrogen Monoxide in the United States. Why haven't I heard about Dihydrogen Monoxide before? Good question. Historically, the dangers of DHMO, for the most part, have been considered minor and manageable. While the more significant dangers of Dihydrogen Monoxide are currently addressed by a number of agencies including FDA, FEMA and CDC, public awareness of the real and daily dangers of Dihydrogen Monoxide is lower than some think it should be. Critics of government often cite the fact that many politicians and others in public office do not consider Dihydrogen Monoxide to be a "politically beneficial" cause to get behind, and so the public suffers from a lack of reliable information on just what DHMO is and why they should be concerned.Part of the blame lies with the public and society at large. Many do not take the time to understand Dihydrogen Monoxide, and what it means to their lives and the lives of their families. Unfortunately, the dangers of DHMO have increased as world population has increased, a fact that the raw numbers and careful research both bear out. Now more than ever, it is important to be aware of just what the dangers of Dihydrogen Monoxide are and how we can all reduce the risks faced by ourselves and our families. What are some of the dangers associated with DHMO? Each year, Dihydrogen Monoxide is a known causative component in many thousands of deaths and is a major contributor to millions upon millions of dollars in damage to property and the environment. Some of the known perils of Dihydrogen Monoxide are: Death due to accidental inhalation of DHMO, even in small quantities. Prolonged exposure to solid DHMO causes severe tissue damage. Excessive ingestion produces a number of unpleasant though not typically life-threatening side-effects. DHMO is a major component of acid rain. Gaseous DHMO can cause severe burns. Contributes to soil erosion. Leads to corrosion and oxidation of many metals. Contamination of electrical systems often causes short-circuits. Exposure decreases effectiveness of automobile brakes. Found in biopsies of pre-cancerous tumors and lesions. Given to vicious dogs involved in recent deadly attacks. Often associated with killer cyclones in the U.S. Midwest and elsewhere, and in hurricanes including deadly storms in Florida, New Orleans and other areas of the southeastern U.S. Thermal variations in DHMO are a suspected contributor to the El Nino weather effect. What are some uses of Dihydrogen Monoxide? Despite the known dangers of DHMO, it continues to be used daily by industry, government, and even in private homes across the U.S. and worldwide. Some of the well-known uses of Dihydrogen Monoxide are: as an industrial solvent and coolant, in nuclear power plants, by the U.S. Navy in the propulsion systems of some older vessels, by elite athletes to improve performance, in the production of Styrofoam, in biological and chemical weapons manufacture, in the development of genetically engineering crops and animals, as a spray-on fire suppressant and retardant, in so-called "family planning" or "reproductive health" clinics, as a major ingredient in many home-brewed bombs, as a byproduct of hydrocarbon combustion in furnaces and air conditioning compressor operation, in cult rituals, by the Church of Scientology on their members and their members' families (although surprisingly, many members recently have contacted DHMO.org to vehemently deny such use), by both the KKK and the NAACP during rallies and marches, by members of Congress who are under investigation for financial corruption and inappropriate IM behavior, by  kids who play Beyblades, by the clientele at a number of bath houses in New York City and San Francisco, historically, in Hitler's death camps in Nazi Germany, and in prisons in Turkey, Serbia, Croatia, Libya, Iraq and Iran, in World War II prison camps in Japan, and in prisons in China, for various forms of torture, during many recent religious and ethnic wars in the Middle East, by many terrorist organizations including al Qaeda, in community swimming pools to maintain chemical balance, in day care centers, purportedly for sanitary purposes, by software engineers, including those producing DICOM software and other DICOM software tools, by popular computer science professors, by aspiring young adult fiction writers and mental health advocates, by international travel bloggers, by the semi-divine King Bhumibol of Thailand and his many devoted young working girls in Bangkok, by the British Chiropractic Association and the purveyors of the bogus treatments that the BCA promotes, by commodities giant Trafigura in their well-publicized and widely-known toxic-waste dumping activities in Ivory Coast, in animal research laboratories, and in pesticide production and distribution. What you may find surprising are some of the products and places where DHMO is used, but which for one reason or another, are not normally made part of public presentations on the dangers to the lives of our family members and friends. Among these startling uses are: as an additive to food products, including jarred baby food and baby formula, and even in many soups, carbonated beverages and supposedly "all-natural" fruit juices in cough medicines and other liquid pharmaceuticals, in spray-on oven cleaners, in shampoos, shaving creams, deodorants and numerous other bathroom products, in bathtub bubble products marketed to children, as a preservative in grocery store fresh produce sections, in the production of beer by all the major beer distributors, in the coffee available at major coffee houses in the US and abroad, in Formula One race cars, although its use is regulated by the Formula One Racing Commission, and as a target of ongoing NASA planetary and stellar research. One of the most surprising facts recently revealed about Dihydrogen Monoxide contamination is in its use as a food and produce "decontaminant." Studies have shown that even after careful washing, food and produce that has been contaminated by DHMO remains tainted by DHMO. What is the link between Dihydrogen Monoxide and gun violence? The incidence of gun violence seems to be rising at an alarming rate. A recent stunning revelation is that in every single instance of violence involving guns, both in the U.S. and internationally, Dihydrogen Monoxide was involved. In fact, DHMO is often very available to those who would do harm to others. Meanwhile, apparently no efforts have been made to limit the availability of this potentially dangerous chemical compound. How does Dihydrogen Monoxide toxicity affect kidney dialysis patients? Unfortunately, DHMO overdose is not unheard of in patients undergoing dialysis treatments for kidney failure. Dihydrogen Monoxide overdose in these patients can result in congestive heart failure, pulmonary edema and hypertension. In spite of the danger of accidental overdose and the inherent toxicity of DHMO in large quantities for this group, there is a portion of the dialysis treated population that continues to use DHMO on a regular basis. Are there groups that oppose a ban on Dihydrogen Monoxide? In spite of overwhelming evidence, there is one group in California that opposes a ban on Dihydrogen Monoxide. The Friends of Hydrogen Hydroxide is a group that believes that the dangers of DHMO have been exaggerated. Members claim that Dihydrogen Monoxide, or the less emotionally charged and more chemically accurate term they advocate for it, "Hydrogen Hydroxide," is beneficial, environmentally safe, benign and naturally occurring. They argue that efforts to ban DHMO are misguided. Friends of Hydrogen Hydroxide is supported by the Scorched Earth Party, a radical and loosely-organized California-based group. Sources close to the Scorched Earth Party deny any outside funding from government, industry or pro-industry PACs. Has the press ignored this web site and the Dihydrogen Monoxide problem? For the most part, the press has not reported on the dangers of Dihydrogen Monoxide as much as some would like. Although many private individuals have put up web sites in a major grassroots effort to spread the word, major publications have not. Recently, attention has been paid to the subject thanks to an incident in Aliso Viejo, California.  This so-called Aliso Viejo Incident was widely reported in the media, although the director of DHMO.org, Dr. Tom Way, was called a "prankster."  Once the Associated Press started circulating the story, it became fact, and the valuable information being provided by the DHMO.org website was deemed to be "rubbish" rather than an honest and unbiased recounting of facts about a dangerous, life-endangering chemical compound. If you are a member of the press, you may access our online Press Kit.  See the main page for access information.  This resource is for members of the press only.   Is it true that using DHMO improves athletic performance? Absolutely! With the numerous allegations of amateur and professional athletes using anabolic steroids and/or blood doping to enhance performance, virtually no attention has been paid to the performance enhancing properties of Dihydrogen Monoxide. It is perhaps the sporting world's dirtiest of dirty little secrets that athletes regularly ingest large quantities of DHMO in an effort to gain a competitive edge over an opponent. One technique commonly used by endurance athletes in sports such as distance running and cycling is to take a large amount of DHMO immediately prior to a race. This is known within racing circles to dramatically improve performance. Sports-medicine physicians warn that ingesting too much Dihydrogen Monoxide can lead to complications and unwanted side-effects, but do acknowledge the link to improved performance. DHMO is not currently considered a banned substance, so post-race urine tests do not detect elevated or abnormal levels of DHMO. Can using DHMO improve my marriage? This is a popular myth, but one which is also actually supported by a number of scientific facts. Dihydrogen Monoxide plays an instrumental role in the centers of the brain associated with feelings of emotional attachment and love. Married couples have found that regular ingestion of DHMO can improve their marriage-related activities, while couples that never ingest DHMO often find that their marriage suffers as well.  What are the symptoms of accidental Dihydrogen Monoxide overdose? You may not always recognize that you have been a victim of accidental DHMO overdose, so here are some signs and symptoms to look for. If you suspect Dihydrogen Monoxide overdose, or if you exhibit any of these symptoms, you should consult with your physician or medical practitioner. The data presented here is provided for informational purposes only, and should in no way be construed as medical advice of any sort. Watch for these symptoms: Excessive sweating Excessive urination Bloated feeling Nausea Vomiting Electrolyte imbalance Hyponatremia (serum hypotonicity) Dangerously imbalanced levels of ECF and ICF in the blood Degeneration of sodium homeostasis A recently noted medical phenomenon involves small amounts of DHMO leaking or oozing from the corners of the eyes as a direct result of causes such as foreign particulate irritation, allergic reactions including anaphylactic shock, and sometimes severe chemical depression. What is a chemical analysis of Dihydrogen Monoxide Recently, German analytical chemist Christoph von Bueltzingsloewen at the Universitaet Regensburg identified what may be key reasons why the dangers of DHMO are ever present. According to von Bueltzingsloewen, the chemical separation of dihydrogenoxide from the hazardous oxygendihydride is extremely difficult. The two similar compounds curiously occur in nearly equimolar distribution wherever they are found. It is not clear how the two contribute directly to the dangers inherent in Dihydrogen Monoxide, although von Bueltzingsloewen believes that a synergetic mechanism, catalyzed by traces of hydrogenhydroxide, plays a major role. What can I do to minimize the risks? Fortunately, there is much you can do to minimize your dangers due to Dihydrogen Monoxide exposure. First, use common sense. Whenever you are dealing with any product or food that you feel may be contaminated with DHMO, evaluate the relative danger to you and your family, and act accordingly. Keep in mind that in many instances, low-levels of Dihydrogen Monoxide contamination are not dangerous, and in fact, are virtually unavoidable. Remember, the responsibility for your safety and the safety of your family lies with you. Second, exercise caution when there is the potential for accidental inhalation or ingestion of DHMO. If you feel uncomfortable, remove yourself from a dangerous situation. Better safe than sorry. Third, don't panic. Although the dangers of Dihydrogen Monoxide are very real, by exercising caution and common sense, you can rest assured knowing that you are doing everything possible to keep you and your family safe. How can I find out more about Dihydrogen Monoxide? We would be happy to tell you more about DHMO! Send us email, and we'll gladly attempt to keep you up-to-date on current developments in the study of Dihydrogen Monoxide, its uses and misuses. There are a number of sites on the world wide web that contain more information on DHMO and related topics. It should be noted that we do not endorse these sites, nor do we control their content or political bias.
  • ...that's why I only eat "free range beef", running alongside as they try to get away, taking bites out of their haunches. Remember the motto on line 6  ... "The freshest beef has the freshest bandages"! Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
  • Yeah! .... but think how clean his INSIDES must be ! He probably has the cleanest ulcers in the land !
 • Forum Statistics

  • Total Topics
   46,706
  • Total Posts
   78,418
 • Member Statistics

  • Total Members
   13,911
  • Most Online
   1,592

  Newest Member
  Shakira
  Joined