Jump to content
The World News Media

Μετά την Ανάστασή του, ο Ιησούς Είχε Σάρκινο Σώμα;


ARchiv@L

Recommended Posts

  • Moderator

502015203_univ_sqr_lg.jpg

Μετά την Ανάστασή του, ο Ιησούς Είχε Σάρκινο ή Πνευματικό Σώμα;

Η απάντηση της Αγίας Γραφής

Η Γραφή λέει ότι ο Ιησούς “θανατώθηκε ως σάρκα, αλλά ζωοποιήθηκε [αναστήθηκε] ως πνεύμα”.—1 Πέτρου 3:18· Πράξεις 13:34· 1 Κορινθίους 15:45· 2 Κορινθίους 5:16.

Τα λόγια του ίδιου του Ιησού έδειξαν ότι δεν θα ανασταινόταν με το αποτελούμενο από σάρκα και αίμα σώμα του. Είπε ότι θα έδινε “τη σάρκα του για χάρη της ζωής του κόσμου”, ως λύτρο για την ανθρωπότητα. (Ιωάννης 6:51· Ματθαίος 20:28) Αν ανασταινόταν με το ίδιο σάρκινο σώμα, θα ακύρωνε τη λυτρωτική θυσία. Αυτό όμως δεν συνέβη, επειδή η Γραφή λέει ότι θυσίασε τη σάρκα και το αίμα του «μία φορά για πάντα».—Εβραίους 9:11, 12.

Αν ο Ιησούς αναστήθηκε με πνευματικό σώμα, πώς γίνεται να τον έβλεπαν οι μαθητές του;

  • Τα πνευματικά πλάσματα μπορούν να πάρουν ανθρώπινη μορφή. Μάλιστα, άγγελοι που το έκαναν αυτό στο παρελθόν έφαγαν και ήπιαν μαζί με ανθρώπους. (Γένεση 18:1-8· 19:1-3) Εντούτοις, παρέμεναν πνευματικά πλάσματα και μπορούσαν να εγκαταλείψουν τον υλικό κόσμο.—Κριτές 13:15-21.

  • Μετά την ανάστασή του, και ο Ιησούς επίσης πήρε προσωρινά ανθρώπινη μορφή, όπως είχαν κάνει οι άγγελοι παλιότερα. Ως πνευματικό πλάσμα, όμως, ήταν σε θέση να εμφανίζεται και να εξαφανίζεται ανά πάσα στιγμή. (Λουκάς 24:31· Ιωάννης 20:19, 26) Τα σάρκινα σώματα με τα οποία υλοποιήθηκε δεν ήταν πανομοιότυπα σε κάθε εμφάνισή του. Γι’ αυτό, ακόμα και οι στενοί του φίλοι τον αναγνώριζαν μόνο από τα λόγια και τις πράξεις του.—Λουκάς 24:30, 31, 35· Ιωάννης 20:14-16· 21:6, 7.

  • Όταν ο Ιησούς εμφανίστηκε στον απόστολο Θωμά, προσέλαβε ένα σώμα που είχε σημάδια από πληγές. Το έκανε αυτό για να ενισχύσει την πίστη του Θωμά, εφόσον εκείνος αμφέβαλλε για την ανάσταση του Ιησού.—Ιωάννης 20:24-29.

 

https://www.jw.org/el/βιβλικές-διδασκαλίες/ερωτήσεις/

 

Link to comment
Share on other sites


  • Views 268
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images





×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.