Jump to content
The World News Media

Ελπίδα για τους Νεκρούς—Η Ανάσταση


ARchiv@L

Recommended Posts

  • Moderator

68.jpg

Ελπίδα για τους Νεκρούς—Η Ανάσταση

Πιστεύετε στην υπόσχεση της Αγίας Γραφής για την ανάσταση;* Το να ξανασμίξουμε με τους αγαπημένους μας που έχουν πεθάνει αποτελεί, αν μη τι άλλο, συγκινητική προοπτική. Είναι, όμως, ρεαλιστική μια τέτοια ελπίδα; Για να βρούμε την απάντηση, ας εξετάσουμε το παράδειγμα των αποστόλων του Ιησού Χριστού.

Οι απόστολοι πίστευαν ακράδαντα στην ανάσταση των νεκρών. Γιατί; Για δύο τουλάχιστον λόγους. Πρώτον, η ελπίδα τους βασιζόταν κυρίως στο εξής γεγονός: Ο ίδιος ο Ιησούς είχε αναστηθεί από τους νεκρούς. Οι απόστολοι—και “περισσότεροι από πεντακόσιοι αδελφοί σε μία περίπτωση”—είδαν τον αναστημένο Ιησού. (1 Κορινθίους 15:6) Επιπρόσθετα, πολλοί ήταν εκείνοι που πιστοποίησαν και δέχτηκαν την ανάσταση του Ιησού, όπως αποκαλύπτουν τα τέσσερα Ευαγγέλια.Ματθαίος 27:62–28:20· Μάρκος 16:1-8· Λουκάς 24:1-53· Ιωάννης 20:1–21:25.

Δεύτερον, οι απόστολοι είχαν δει με τα μάτια τους τον Ιησού να κάνει τουλάχιστον τρεις αναστάσεις—κατ’ αρχάς στη Ναΐν, έπειτα στην Καπερναούμ και τελικά στη Βηθανία. (Λουκάς 7:11-17· 8:49-56· Ιωάννης 11:1-44) Η τελευταία, η οποία περιγράφτηκε σε προηγούμενες σελίδες, αφορούσε μια οικογένεια από το στενό κύκλο του Ιησού. Ας δούμε περαιτέρω τι συνέβη.

«ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ»

«Ο αδελφός σου θα εγερθεί». Ο Ιησούς είπε αυτά τα λόγια στη Μάρθα, της οποίας ο αδελφός, ο Λάζαρος, ήταν νεκρός τέσσερις μέρες. Η Μάρθα δεν κατάλαβε στην αρχή τι εννοούσε ο Ιησούς. «Ξέρω ότι θα εγερθεί», απάντησε, αλλά νόμιζε ότι αυτό θα γινόταν σε μελλοντική εποχή. Φανταστείτε την έκπληξή της όταν, αφού άκουσε τον Ιησού να λέει «εγώ είμαι η ανάσταση και η ζωή», τον είδε να εγείρει τον αδελφό της από τους νεκρούς!Ιωάννης 11:23-25.

Πού βρισκόταν ο Λάζαρος τις τέσσερις μέρες μετά το θάνατό του; Ο ίδιος δεν υπαινίχθηκε ότι είχε ζήσει κάπου αλλού εκείνες τις τέσσερις μέρες. Όχι, ο Λάζαρος δεν είχε αθάνατη ψυχή η οποία είχε πάει στον ουρανό. Ανασταίνοντάς τον, ο Ιησούς δεν τον κατέβασε στη γη, στερώντας του την ουράνια ευδαιμονία που απολάμβανε κοντά στον Θεό. Πού βρισκόταν, λοιπόν, ο Λάζαρος εκείνες τις τέσσερις μέρες; Στην ουσία, κοιμόταν στον τάφο.Εκκλησιαστής 9:5, 10.

Θυμηθείτε ότι ο Ιησούς παρομοίασε το θάνατο με ύπνο από τον οποίο κάποιος ξυπνάει μέσω ανάστασης. Η αφήγηση λέει: «“Ο Λάζαρος, ο φίλος μας, έχει κοιμηθεί, αλλά ταξιδεύω προς τα εκεί για να τον ξυπνήσω από τον ύπνο”. Οι μαθητές, λοιπόν, του είπαν: “Κύριε, αν έχει κοιμηθεί, θα γίνει καλά”. Ο Ιησούς, ωστόσο, είχε μιλήσει για το θάνατό του. Εκείνοι, όμως, νόμισαν ότι μιλούσε για την κοίμηση του ύπνου. Τότε λοιπόν, ο Ιησούς τούς είπε ξεκάθαρα: “Ο Λάζαρος πέθανε”». (Ιωάννης 11:11-14) Ανασταίνοντας τον Λάζαρο, ο Ιησούς τον επανέφερε στη ζωή έτσι ώστε να ξανασμίξει με την οικογένειά του. Τι υπέροχο δώρο χάρισε σε εκείνη την οικογένεια!

Οι αναστάσεις που έκανε ο Ιησούς στη γη αποτέλεσαν προαναλαμπή του τι θα επιτελέσει στο μέλλον ως Βασιλιάς της Βασιλείας του Θεού.* Ενόσω θα κυβερνάει τη γη από τον ουρανό, θα επαναφέρει στη ζωή όσους κοιμούνται στον κοινό τάφο του ανθρωπίνου γένους. Να γιατί είπε: «Εγώ είμαι η ανάσταση». Σκεφτείτε πόση ευτυχία θα νιώσετε όταν ξαναδείτε τους αγαπημένους σας! Σκεφτείτε επίσης πόσο θα χαρούν οι αναστημένοι!Λουκάς 8:56.

Σκεφτείτε πόση ευτυχία θα νιώσετε όταν ξαναδείτε τους αγαπημένους σας!

ΠΙΣΤΗ ΓΙΑ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ

Ο Ιησούς είπε στη Μάρθα: «Αυτός που ασκεί πίστη σε εμένα, ακόμη και αν πεθάνει, θα έρθει στη ζωή· και όποιος ζει και ασκεί πίστη σε εμένα δεν πρόκειται να πεθάνει ποτέ». (Ιωάννης 11:25, 26) Όσοι θα αναστηθούν από τον Ιησού κατά τη χιλιετή βασιλεία του θα έχουν την προοπτική να ζήσουν για πάντα—εφόσον θέτουν πραγματικά πίστη σε αυτόν.

«Αυτός που ασκεί πίστη σε εμένα, ακόμη και αν πεθάνει, θα έρθει στη ζωή».Ιωάννης 11:25

Αφού είπε τα παραπάνω βαρυσήμαντα λόγια για την ανάσταση, ο Ιησούς έκανε στη Μάρθα μια διερευνητική ερώτηση: «“Το πιστεύεις αυτό;” Αυτή του είπε: “Ναι, Κύριε· έχω πιστέψει ότι εσύ είσαι ο Χριστός, ο Γιος του Θεού”». (Ιωάννης 11:26, 27) Τι θα λεχθεί για εσάς—θέλετε να αναπτύξετε πίστη στην ελπίδα της ανάστασης ανάλογη με της Μάρθας; Κατ’ αρχάς, πρέπει να αποκτήσετε γνώση γύρω από το σκοπό του Θεού για τους ανθρώπους. (Ιωάννης 17:3· 1 Τιμόθεο 2:4) Τέτοια γνώση μπορεί να οδηγήσει σε πίστη. Σας προτρέπουμε να ζητήσετε από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά να σας δείξουν τι διδάσκει σχετικά η Γραφή. Θα χαρούν να συζητήσουν μαζί σας για τη θαυμάσια ελπίδα της ανάστασης.

Βλέπε το άρθρο «Δεν Τελειώνουν Όλα με το Θάνατο!», στη σελίδα 6 αυτού του τεύχους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπόσχεση της Γραφής για μελλοντική ανάσταση, βλέπε το βιβλίο Τι Διδάσκει Πράγματι η Αγία Γραφή;, κεφάλαιο 7, που είναι έκδοση των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

 

Η Σκοπιά (2014)

 

 

Link to comment
Share on other sites


  • Views 742
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images





×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.