Jump to content

Οι Μάρτυρες Λαβαίνουν την Υψηλότερη Βαθμολογία


ARchiv@L

Recommended Posts

  • Moderator

14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

Οι Μάρτυρες Λαβαίνουν την Υψηλότερη Βαθμολογία από τον GBI για τον Βιώσιμο Σχεδιασμό των Νέων Παγκόσμιων Κεντρικών τους Γραφείων

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ—Μετά την ολοκλήρωση των νέων παγκόσμιων κεντρικών τους γραφείων τον Αύγουστο του 2016, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά έλαβαν επίσημη αναγνώριση για τον βιώσιμο σχεδιασμό των νέων τους εγκαταστάσεων στο Γουόργουικ της Νέας Υόρκης. Ο οργανισμός Green Building Initiative (GBI), ο οποίος προσφέρει προγράμματα περιβαλλοντικής αξιολόγησης και πιστοποίησης εμπορικών κτιρίων, βράβευσε τους Μάρτυρες με Τέσσερις Πράσινες Σφαίρες—την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία—για καθένα από τα εφτά κτίριά τους που είχαν εγκριθεί για εξέταση.

Η Σέινα Γουάινσταϊν, ανώτερο στέλεχος και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του GBI, αναφέρει: «Από τα 965 έργα σε όλη τη χώρα, μόνο 64 κτίρια έχουν λάβει την υψηλότερη βαθμολογία των Τεσσάρων Πράσινων Σφαιρών. Είναι εντυπωσιακό ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά έλαβαν Τέσσερις Πράσινες Σφαίρες και για τα εφτά κτίριά τους στο Γουόργουικ. Αυτό το επίτευγμα αντιπροσωπεύει πολύ υψηλό επίπεδο δέσμευσης όσον αφορά την αποτελεσματική διαχείριση των υδάτινων, ενεργειακών και περιβαλλοντικών πόρων».

 

Το σύστημα βαθμολόγησης των Πράσινων Σφαιρών, ευγενής παραχώρηση του GBI. Και τα εφτά κτίρια των κεντρικών γραφείων των Μαρτύρων τα οποία πληρούσαν τις προδιαγραφές για εξέταση έλαβαν βαθμολογία τουλάχιστον 90 τοις εκατό, που ισοδυναμεί με Τέσσερις Πράσινες Σφαίρες.

Ο GBI, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπό του, είναι «ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει ως στόχο να επιταχυνθεί η εφαρμογή οικοδομικών μεθόδων που δημιουργούν κτίρια τα οποία αξιοποιούν καλύτερα τους φυσικούς πόρους, δεν επιβαρύνουν την υγεία και είναι περιβαλλοντικώς βιώσιμα». Ο GBI βαθμολογεί νεόδμητα κτίρια ως προς τη βιωσιμότητα του σχεδιασμού και της λειτουργίας τους. Η βαθμολόγηση περιλαμβάνει και μια επιτόπια αξιολόγηση από κάποιον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα ο οποίος επαληθεύει τα πορίσματα του GBI.

Ο Ντέιβιντ Μπιν, υπεύθυνος για τον βιώσιμο σχεδιασμό των εγκαταστάσεων των Μαρτύρων στις Ηνωμένες Πολιτείες, λέει: «Εκτιμούμε αυτά τα βραβεία, επειδή επιβεβαιώνουν ότι όλοι οι συμμετέχοντες επιδόθηκαν με αφοσίωση στην κατασκευή υποδειγματικών εγκαταστάσεων όσον αφορά τον βιώσιμο σχεδιασμό—εγκαταστάσεων που δένουν αρμονικά με το Εθνικό Πάρκο Στέρλινγκ Φόρεστ».

 

Η πράσινη στέγη του Κτιρίου Γραφείων/Βοηθητικών Υπηρεσιών αποτελείται από ενδημική χλωρίδα που αναπτύσσεται σε υπόστρωμα φύτευσης πάνω από μια στεγανωτική μεμβράνη. Η διαχείριση των ομβρίων υδάτων που απορρέουν από το κτίριο γίνεται στον χώρο, μειώνοντας το φορτίο για τα δημόσια δίκτυα υποδομών.

Η στρατηγική που ακολούθησαν οι Μάρτυρες περιλάμβανε τη διατήρηση των δέντρων τα οποία υπάρχουν στον χώρο και την αξιοποίηση των κομμένων δέντρων στο οικοδομικό έργο. «Εκτίμησα την απόφαση που πήραν οι Μάρτυρες να επεξεργαστούν τα δέντρα που έκοψαν για να καθαριστεί ο χώρος και να τα χρησιμοποιήσουν στην κατασκευή των νέων κτιρίων», λέει ο Τζέφρι Χάτσινσον, πρώην διευθυντής του Εθνικού Πάρκου Στέρλινγκ Φόρεστ, και προσθέτει: «Από περιβαλλοντική άποψη, όσα έκαναν οι Μάρτυρες είναι εξαιρετικά». Επίσης, η Σέινα Γουάινσταϊν σχολιάζει: «Κατά τη γνώμη μας, το οικοδομικό πρόγραμμα του Γουόργουικ αποτελεί υπόδειγμα για το τι σημαίνει σχεδιασμός και οικοδόμηση με περιβαλλοντική συνείδηση».

Ο Ρίτσαρντ Ντιβάιν, εισηγητής της Επιτροπής Οικοδόμησης των Μαρτύρων στο Γουόργουικ, εξηγεί: «Επί δεκαετίες, η οργάνωσή μας έχει διατηρήσει την καλαίσθητη εμφάνιση των κτιρίων μας στο Μπρούκλιν. Τώρα αποβλέπουμε στη συντήρηση των φιλικών προς το περιβάλλον εγκαταστάσεών μας στο Γουόργουικ καθώς και στη διατήρηση της ομορφιάς του Στέρλινγκ Φόρεστ».

Πληροφορίες για τα ΜΜΕ:

David A. Semonian, Γραφείο Ενημέρωσης, 1-845-524-3000

 

 

Τα νέα παγκόσμια κεντρικά γραφεία των Μαρτύρων στο Γουόργουικ της Νέας Υόρκης καταλαμβάνουν λιγότερο από το 20 τοις εκατό των 1.020 στρεμμάτων που αγοράστηκαν στις 17 Ιουλίου 2009.

Link to comment
Share on other sites


  • Views 351
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.