Jump to content
The World News Media

Δανός Μάρτυρας του Ιεχωβά Συλλαμβάνεται και Φυλακίζεται στη Ρωσία


ARchiv@L

Recommended Posts

  • Moderator
 
702017129_univ_lsr_lg.jpg
 

26 ΜΑΪΟΥ 2017ΡΩΣΙΑ

Δανός Μάρτυρας του Ιεχωβά Συλλαμβάνεται και Φυλακίζεται στη Ρωσία Έπειτα από Εισβολή της Αστυνομίας σε Χώρο Συνάθροισης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ—Στον απόηχο της απόφασης που εξέδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις 20 Απριλίου 2017 κατά των Μαρτύρων του Ιεχωβά, η ρωσική αστυνομία συνέλαβε στις 25 Μαΐου 2017 έναν Δανό πολίτη και μερικούς Ρώσους πολίτες διακόπτοντας μια ειρηνική θρησκευτική συγκέντρωση.

702017129_univ_cnt_01_sm.jpg

Ντένις Κρίστενσεν

Τουλάχιστον 15 βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί και αξιωματικοί της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας (ΟΥΑ) διέκοψαν ειρηνική θρησκευτική συγκέντρωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην πόλη Οριόλ, που φαίνεται παραπάνω στη φωτογραφία. Η αστυνομία πήρε τις ταυτότητες όλων των παρευρισκομένων και κατέσχεσε τις ηλεκτρονικές τους συσκευές. Επίσης, συνέλαβε έναν από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, τον Ντένις Κρίστενσεν, ο οποίος είναι Δανός πολίτης. Λίγο αργότερα, αξιωματικοί της αστυνομίας έκαναν έρευνα σε τέσσερα σπίτια Μαρτύρων του Ιεχωβά στην πόλη.

Ο κ. Κρίστενσεν έμεινε υπό κράτηση από την ΟΥΑ όλη τη νύχτα, και σήμερα το Σοβιετικό Περιφερειακό Δικαστήριο του Οριόλ, δεχόμενο σχετικό αίτημα της ΟΥΑ, έδωσε εντολή να προφυλακιστεί μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες της ΟΥΑ. Πρόκειται για τον πρώτο ξένο που περιλαμβάνεται στις ενέργειες των αρχών κατά των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία έπειτα από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ρωσίας. Αν κριθεί ένοχος, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο μακράς ποινής φυλάκισης.

Η χθεσινή εισβολή της αστυνομίας είναι η πιο πρόσφατη από τις 40 επιθέσεις που έχουν διαπράξει οι κυβερνητικές αρχές και άλλα άτομα εναντίον των Μαρτύρων του Ιεχωβά από τότε που το Ρωσικό Ανώτατο Δικαστήριο χαρακτήρισε τους Μάρτυρες εξτρεμιστές και διέλυσε το Διοικητικό Κέντρο τους στη Ρωσία καθώς και τις 395 Τοπικές Θρησκευτικές Οργανώσεις που είχαν σε όλη τη χώρα.

702017129_univ_cnt_02_lg.jpg

Βάνδαλοι έκαψαν σπίτι που χρησιμοποιούνταν για θρησκευτικές συγκεντρώσεις.

Λίγες μόλις ώρες μετά την έκδοση της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου στις 20 Απριλίου, ομάδα αντρών στην Αγία Πετρούπολη έκανε βανδαλισμούς στον μεγαλύτερο χώρο λατρείας που είχαν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Ρωσία, και μάλιστα απείλησε τους παρόντες. Βανδαλισμοί έχουν γίνει επίσης και σε άλλους χώρους λατρείας καθώς και σε σπίτια Μαρτύρων στο Καλίνινγκραντ, στη Μόσχα, στην Πένζα, στο Ροστόφ, στην Αγία Πετρούπολη, στο Σβερντλόφσκ, στο Βορόνεζ και στο Κρασνογιάρσκ. Στις 24 Μαΐου 2017, στην κωμόπολη Ζεσάρτ της Δημοκρατίας Κόμι, εμπρηστική επίθεση προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε σπίτι όπου οι Μάρτυρες του Ιεχωβά συνήθιζαν να κάνουν συναθροίσεις. Εκτός από τις εισβολές της αστυνομίας σε χώρους λατρείας και αυτούς τους βανδαλισμούς, έχουν γίνει επίσης προσωπικές επιθέσεις εναντίον Μαρτύρων. Κάποιοι Μάρτυρες δέχτηκαν απειλές στο σχολείο και στον χώρο εργασίας τους ή ακόμη και απολύθηκαν από την εργασία τους.

Ο Ντέιβιντ Α. Σεμόνιαν, εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στα παγκόσμια κεντρικά τους γραφεία, δηλώνει: «Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά παγκόσμια ανησυχούν πλέον ακόμη περισσότερο για τους ομοπίστους τους στη Ρωσία. Αυτά τα σοβαρά γεγονότα είναι ασφαλώς συνέπειες της άδικης απόφασης που εξέδωσε εναντίον μας το Ρωσικό Ανώτατο Δικαστήριο. Εφεσιβάλαμε την απόφαση στις 19 Μαΐου 2017. Αυτό θα δώσει στη Ρωσία μία ακόμη ευκαιρία για να θέσει τέλος στις αδικαιολόγητες και άδικες πράξεις που γίνονται κατά των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Έχουμε επίσης υποβάλει μήνυση για την άδικη φυλάκιση του συλλάτρη μας, Ντένις Κρίστενσεν».

Πληροφορίες για τα ΜΜΕ:

Διεθνές Γραφείο Ενημέρωσης: David A. Semonian, τηλ. +1-845-524-3000

Link to comment
Share on other sites


  • Views 769
  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images





×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.