ARchiv@L

Θα ήταν κατάλληλο να έχει ένας Χριστιανός όπλο για προστασία από άλλους ανθρώπους;

Recommended Posts

ARchiv@L    940

 

Ερωτήσεις από Αναγνώστες

Θα ήταν κατάλληλο να έχει ένας Χριστιανός πυροβόλο όπλο, όπως πιστόλι ή τουφέκι, για προστασία από άλλους ανθρώπους;

Αν και οι Χριστιανοί μπορεί να κάνουν λογικές ενέργειες για την προσωπική τους ασφάλεια, το κάνουν αυτό μέσα στα πλαίσια των Βιβλικών αρχών. Αυτές μας συμβουλεύουν να μη χρησιμοποιούμε σαρκικά όπλα, όπως πιστόλια, τουφέκια ή άλλα πυροβόλα όπλα, για προστασία από άλλους ανθρώπους. Σκεφτείτε τα ακόλουθα:

Στα μάτια του Ιεχωβά, η ζωή—ιδιαίτερα η ανθρώπινη ζωή—είναι ιερή. Ο ψαλμωδός Δαβίδ γνώριζε ότι ο Ιεχωβά «είναι η πηγή της ζωής». (

  Hello guest!
) Συνεπώς, αν ένας Χριστιανός επιλέξει να πάρει λογικά μέτρα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ή την ιδιοκτησία του, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε να μην αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή και γίνει ένοχος αίματος.
  Hello guest!
  Hello guest!
.

Αν και η χρήση αρκετών αντικειμένων θα μπορούσε να οδηγήσει σε ενοχή αίματος, με τα όπλα είναι πιο εύκολο να σκοτώσει κάποιος έναν άνθρωπο—είτε κατά λάθος είτε εσκεμμένα.

  Hello guest!
Επιπλέον, αν ο επιτιθέμενος—που μπορεί ήδη να βρίσκεται σε ένταση—δει ότι το άλλο άτομο έχει όπλο, είναι πολύ πιθανό να κλιμακωθεί η κατάσταση και μπορεί κάποιος να χάσει τη ζωή του.

Όταν ο Ιησούς είπε στους ακολούθους του να προμηθευτούν σπαθιά την τελευταία νύχτα της ζωής του στη γη, σκοπός του δεν ήταν η προστασία. (

  Hello guest!
  Hello guest!
) Αντίθετα, ο Ιησούς τούς είπε να φέρουν ένα σπαθί για να τους διδάξει έμπρακτα να μην καταφεύγουν στη βία, ακόμα και όταν θα έρχονταν αντιμέτωποι με ένα οπλισμένο πλήθος. (
  Hello guest!
) Όταν ο Πέτρος χρησιμοποίησε ένα από τα σπαθιά εναντίον του δούλου του αρχιερέα, ο Ιησούς πρόσταξε τον Πέτρο: «Επίστρεψε το σπαθί σου στη θέση του». Έπειτα ο Ιησούς διατύπωσε μια θεμελιώδη αλήθεια, μια αρχή που καθοδηγεί τους ακολούθους του μέχρι σήμερα: «Όλοι εκείνοι που παίρνουν σπαθί θα αφανιστούν από σπαθί».
  Hello guest!
.

Σε αρμονία με το εδάφιο

  Hello guest!
, τα μέλη του λαού του Θεού “σφυρηλατούν τα σπαθιά τους σε υνιά και τα δόρατά τους σε δρεπάνια”. Αυτό το διακριτικό γνώρισμα των αληθινών Χριστιανών εναρμονίζεται με τη θεόπνευστη προτροπή του αποστόλου Παύλου: «Να μην ανταποδίδετε κακό αντί κακού σε κανέναν. . . . Αν είναι δυνατόν, όσο εξαρτάται από εσάς, να είστε ειρηνικοί με όλους τους ανθρώπους». (
  Hello guest!
) Παρά τις πολλές δυσκολίες που πέρασε ο Παύλος, περιλαμβανομένων και των “κινδύνων από ληστές”, έζησε σύμφωνα με τα λόγια του—ποτέ δεν έβαλε την προσωπική ασφάλεια πάνω από τις Γραφικές αρχές. (
  Hello guest!
) Αντί για αυτό, εμπιστευόταν στον Θεό και στη σοφία που υπάρχει στον Λόγο Του—σοφία που «είναι καλύτερη από τα σύνεργα της μάχης».
  Hello guest!
.

Οι Χριστιανοί θεωρούν τη ζωή πολύ πιο πολύτιμη από τα υλικά πράγματα. «Η ζωή . . . δεν είναι αποτέλεσμα των υπαρχόντων [κάποιου]». (

  Hello guest!
) Έτσι λοιπόν, αν η γλώσσα που εκδηλώνει πραότητα δεν καταφέρει να σταματήσει έναν οπλισμένο ληστή, οι σοφοί Χριστιανοί ακολουθούν την αρχή που εμπεριέχεται στα λόγια του Ιησού: «Μην αντισταθείτε σε αυτόν που είναι πονηρός». Αυτό μπορεί ακόμα και να απαιτήσει να δώσουμε τα εσωτερικά και τα εξωτερικά μας ενδύματα, σαν να λέγαμε. (
  Hello guest!
  Hello guest!
)
  Hello guest!
Η καλύτερη τακτική, φυσικά, είναι η πρόληψη. Αν αποφεύγουμε “την αλαζονική επίδειξη των μέσων διαβίωσής μας” και είμαστε γνωστοί στους γείτονές μας ως φιλειρηνικοί Μάρτυρες του Ιεχωβά, μπορεί να μη γίνουμε στόχος βίαιων εγκληματιών.
  Hello guest!
  Hello guest!
.

Οι Χριστιανοί σέβονται τις συνειδήσεις των άλλων. (

  Hello guest!
) Αν γινόταν γνωστό ότι ένα μέλος της εκκλησίας είχε όπλο για προστασία από άλλους ανθρώπους, μερικοί ομόπιστοί του μπορεί να συγκλονίζονταν, ακόμα και να πρόσκοπταν. Η αγάπη μάς υποκινεί να βάζουμε τα συμφέροντα των άλλων πάνω από τα δικά μας, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα παραιτηθούμε από κάτι που πιστεύουμε πως είναι νόμιμο δικαίωμα.
  Hello guest!
  Hello guest!
.

Οι Χριστιανοί αγωνίζονται να είναι υποδειγματικοί. (

  Hello guest!
  Hello guest!
) Αν ένας Χριστιανός λάβει Γραφική συμβουλή αλλά συνεχίσει να έχει όπλο για προστασία από άλλους ανθρώπους, δεν θα μπορεί να θεωρείται υποδειγματικός. Συνεπώς, δεν θα έχει τα προσόντα για ευθύνες ή ειδικά προνόμια μέσα στην εκκλησία. Το ίδιο ισχύει και για κάποιον Χριστιανό που συνεχίζει να έχει μαζί του πυροβόλο όπλο ως μέρος της δουλειάς του. Πόσο καλύτερο θα ήταν να βρει άλλη εργασία!
  Hello guest!

Το πώς επιλέγει ένας Χριστιανός να προστατέψει τον εαυτό του, την οικογένειά του ή τα αποκτήματά του είναι, φυσικά, κατά κύριο λόγο προσωπικό ζήτημα, όπως είναι και η επιλογή εργασίας. Από την άλλη, οι Βιβλικές αρχές αντανακλούν τη σοφία του Θεού και την αγάπη του για εμάς. Από σεβασμό για αυτές τις αρχές, οι πνευματικά ώριμοι Χριστιανοί επιλέγουν να μην έχουν πυροβόλο όπλο για προστασία από άλλους ανθρώπους. Γνωρίζουν ότι η αληθινή και διαρκής ασφάλεια έρχεται σε εκείνους που δείχνουν εμπιστοσύνη στον Θεό ζώντας σε αρμονία με τις Βιβλικές αρχές.

  Hello guest!
  Hello guest!
  Hello guest!
.

 

Στη διάρκεια της μεγάλης θλίψης, οι Χριστιανοί θα στηριχτούν στον Ιεχωβά και δεν θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους

Ένας Χριστιανός ίσως αποφασίσει να έχει στην κατοχή του πυροβόλο όπλο (όπως τουφέκι ή καραμπίνα) για να κυνηγάει ζώα για τροφή ή για να προστατεύεται από τα άγρια ζώα. Όταν δεν χρησιμοποιούνται όμως, αυτά τα όπλα είναι καλύτερο να φυλάσσονται άδεια, ίσως ακόμα και αποσυναρμολογημένα, και κλειδωμένα σε ασφαλές σημείο. Σε μέρη όπου η οπλοκατοχή είναι παράνομη, υπόκειται σε περιορισμούς ή ρυθμίζεται με κάποιον άλλον τρόπο, οι Χριστιανοί υπακούν στον νόμο.

  Hello guest!
.

Αναφορικά με το ζήτημα της άμυνας απέναντι στον βιασμό, δείτε το άρθρο «Πώς να Αποτρέψετε το Βιασμό» στο Ξύπνα! 8 Μαρτίου 1993.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την αποδοχή εργασίας που περιλαμβάνει οπλοφορία υπάρχουν στα τεύχη της

  Hello guest!
, και 15 Νοεμβρίου 1983, σελ. 25, 26.

 


Η Σκοπιά—Έκδοση Μελέτης  |  Ιούλιος 2017     
    
    
 

 

 • Thanks 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


 • Similar Content

  • By ARchiv@L
    
   Παγκόσμια Ηθική Κατάρρευση
    
   «Η ΑΠΑΤΗ υπάρχει παντού», λέει ο Ντέιβιντ Κάλαχαν, ο οποίος έγραψε το βιβλίο Ο Πολιτισμός της Απάτης (The Cheating Culture), που εκδόθηκε πρόσφατα. Μεταξύ άλλων πραγμάτων που συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρεται στην «απάτη από μαθητές λυκείου και φοιτητές», στην «πειρατεία» που παρατηρείται στη μουσική και στις κινηματογραφικές ταινίες, στην «κλοπή στο χώρο εργασίας», στις «τεράστιες απάτες στον κλάδο της υγείας», καθώς και στη χρήση στεροειδών στον αθλητισμό, και καταλήγει ως εξής: «Προσθέστε και τις κάθε είδους ηθικές και νομικές παραβάσεις, και τότε αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει ηθική κρίση σοβαρών διαστάσεων».
   Η εφημερίδα Δε Νιου Γιορκ Τάιμς (The New York Times) ανέφερε ότι ο τυφώνας Κατρίνα, ο οποίος έπληξε τις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη του 2005, «προξένησε μια από τις πιο ασυνήθιστες εκδηλώσεις απάτης, μηχανορραφιών και κραυγαλέας γραφειοκρατικής κακοδιαχείρισης στη σύγχρονη ιστορία». Κάποια γερουσιαστής των ΗΠΑ δήλωσε: «Η χονδροειδής απάτη, η θρασύτητα των μηχανορραφιών, η έκταση της σπατάλης—όλα αυτά σε αφήνουν εμβρόντητο».
   Ομολογουμένως, εξακολουθούν να υπάρχουν παραδείγματα ανιδιοτελούς ανθρώπινης καλοσύνης. (Πράξεις 27:3· 28:2) Αλλά πολύ συχνά ακούμε: «Πώς θα ωφεληθώ εγώ; Τι θα κερδίσω εγώ από αυτό;» Η στάση εγωπρωτισμού και συμφεροντολογίας φαίνεται πως έχει γίνει ο κανόνας.
   Στο παρελθόν, η ιδιοτελής και χονδροειδής ανηθικότητα έχει θεωρηθεί ένας από τους παράγοντες που συνέβαλαν στην κατάρρευση πολιτισμών, όπως ήταν η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Μήπως αυτό που συμβαίνει τώρα προμηνύει κάτι ακόμη πιο σημαντικό; Επηρεάζονται άραγε τώρα όλα τα μέρη του κόσμου από “την αύξηση της ανομίας”, η οποία, όπως προλέγει η Αγία Γραφή, θα χαρακτήριζε το τέλος ολόκληρου αυτού του συστήματος πραγμάτων;—Ματθαίος 24:3-8, 12-14· 2 Τιμόθεο 3:1-5.
   Η Παρακμή Παγκοσμίως
   Στις 22 Ιουνίου 2006, η εφημερίδα Άφρικα Νιους (Africa News), σε άρθρο της για μια «συνάντηση εργασίας με θέμα τη σεξουαλική κακοποίηση και την πορνογραφία» στις φτωχογειτονιές σε ένα τμήμα της Ουγκάντας, έλεγε ότι «η παραμέληση από μέρους των γονέων ευθύνεται για την αύξηση της πορνείας και της χρήσης ναρκωτικών στην περιοχή». Η εφημερίδα ανέφερε: «Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας Παιδιών και Οικογένειας στο Αστυνομικό Τμήμα του Καουέμπε, κ. Νταμπάντζι Σαλόνγκο, είπε ότι τα ποσοστά παιδικής κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας είχαν αυξηθεί τρομακτικά».
   Σύμφωνα με έναν γιατρό στην Ινδία, «η κοινωνία χάνει τα πολιτιστικά της αγκυροβόλια». Μια σκηνοθέτρια στο ίδιο μέρος είπε ότι «η αυξημένη χρήση ναρκωτικών σε συνδυασμό με την εντεινόμενη σεξουαλική ασυδοσία αποτελούν άλλη μία ένδειξη ότι η Ινδία βυθίζεται στην “ασωτία της Δύσης”».
   Ο Χου Πέιτσενγκ, γενικός γραμματέας του Συλλόγου Σεξολογίας της Κίνας με έδρα το Πεκίνο, τόνισε: «Παλιότερα στην κοινωνία, είχαμε την αίσθηση του ορθού και του εσφαλμένου. Τώρα, μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε». Ένα άρθρο στο περιοδικό Η Κίνα Σήμερα (China Today) το έθεσε ως εξής: «Η κοινωνία γίνεται ολοένα και πιο ανεκτική στις εξωσυζυγικές σχέσεις».
   «Φαίνεται ότι ο καθένας γδύνεται και χρησιμοποιεί το σεξ για να πουλήσει τα προϊόντα του», παρατήρησε πρόσφατα η αγγλική εφημερίδα Γιόρκσερ Ποστ (Yorkshire Post). «Μέχρι πριν από σχεδόν μία γενιά, τέτοιες πράξεις θα είχαν προκαλέσει σοβαρό ηθικό σκάνδαλο. Σήμερα, δεχόμαστε έναν καταιγισμό σεξουαλικών εικόνων από οπουδήποτε θα μπορούσε να φανταστεί κανείς, και η πορνογραφία έχει . . . ριζώσει για τα καλά στην κοινωνία μας». Η εφημερίδα πρόσθεσε: «Ύλη [αναγνωσμάτων και θεαμάτων] η οποία κάποτε θεωρούνταν ασφαλής μόνο για κοινό ηλικίας άνω των 18 ετών αποτελεί τώρα συχνά κύριο θέαμα για όλη την οικογένεια και, όπως αναφέρουν οι αντιμαχόμενοι την πορνογραφία, συνήθως στοχεύει άμεσα στα παιδιά».
   Το Περιοδικό της Νιου Γιορκ Τάιμς (The New York Times Magazine) ανέφερε: «[Μερικοί έφηβοι] μιλούν για [τις σεξουαλικές εμπειρίες τους] τόσο άνετα όσο αν συζητούσαν για το τι θα φάνε το μεσημέρι». Το περιοδικό Τουίνς Νιους (Tweens News), «ο οδηγός των γονέων για παιδιά 8 ως 12 ετών», σχολίασε: «Με τον παιδικό γραφικό χαρακτήρα του, κάποιο κοριτσάκι είχε γράψει το εξής συνταρακτικό μήνυμα: “Η μαμά μου με πιέζει να βγω ραντεβού με αγόρια και να κάνουμε σεξ. Είμαι μόλις 12 χρονών . . . βοηθήστε με!”»
   Πώς άλλαξαν οι καιροί! Η εφημερίδα του Καναδά Τορόντο Σταρ (Toronto Star) ανέφερε ότι, μέχρι πρόσφατα, «η ιδέα και μόνο της ελεύθερης συμβίωσης ανάμεσα σε ομοφυλόφιλους ή λεσβίες αποτελούσε σοβαρό ηθικό σκάνδαλο». Ωστόσο, η Μπάρμπαρα Φρίμεν, καθηγήτρια κοινωνικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κάρλτον της Οτάβα, παρατηρεί: «Οι άνθρωποι λένε τώρα: “Η ιδιωτική ζωή είναι προσωπικό ζήτημα. Δεν θέλουμε παρεμβάσεις άλλων”».
   Είναι ολοφάνερο ότι, τις περασμένες λίγες δεκαετίες, οι ηθικές αξίες εκφυλίστηκαν με ραγδαίο ρυθμό σε πολλά μέρη παγκοσμίως. Τι έχει οδηγήσει σε αυτές τις ριζικές αλλαγές; Τι πιστεύετε εσείς προσωπικά για αυτές; Επίσης, τι δείχνουν οι αλλαγές για το μέλλον;
    

    
   πηγή

    
    
   (για το αρχείο μας)
   Ομοφυλοφιλία και Παγκόσμια Ηθική Κατάρρευση – .pdf
    
  • By ARchiv@L
   Ομοφυλοφιλία – Είναι Πράγματι Τόσο Κακή;
    «Από τότε που ήμουν παιδί, είχα ομοφυλοφιλικές επιθυμίες. Επειδή δεν τις κατανοούσα, δεν πήρα προφυλάξεις. Αυτό με οδήγησε στο να κάνω κάτι πολύ κακό με ένα φίλο μου. Ένιωθα έντονη την ενοχή, και νόμιζα ότι ο Ιεχωβά δεν θα με συγχωρούσε ποτέ».
   «Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Προσπαθεί να Πείσει τα Παιδιά μας για την Ομοφυλοφιλία». Αυτός ήταν ο τίτλος ενός άρθρου που έγραψε κάποιος δημοσιογράφος εφημερίδας. Ο αρθρογράφος παρατήρησε: «Οι τηλεθεατές υπόκεινται σε μια πληθώρα προγραμμάτων που παρουσιάζουν ευνοϊκά τον τρόπο ζωής των ομοφυλοφίλων». Η τηλεόραση, όμως, είναι μόνο ένα από τα πολλά μέσα που χρησιμοποιούνται στις μέρες μας για να προωθήσουν την ομοφυλοφιλία μεταξύ των νέων. Την προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας προωθούν επίσης δάσκαλοι, συνομήλικοι, κινηματογραφικές ταινίες, βιβλία και περιοδικά.
   Ο ιατρικός κόσμος έχει και αυτός ακολουθήσει το ρεύμα. Κατά παράδοση, οι γιατροί θεωρούσαν την ομοφυλοφιλία ως ασθένεια. Αλλά το 1973, η Αμερικανική Ψυχιατρική Ένωση δήλωσε ότι η ομοφυλοφιλία δεν έπρεπε πλέον να θεωρείται ψυχιατρική διαταραχή. Από τότε, πολλοί γιατροί έχουν σχεδόν δώσει τη συγκατάθεσή τους στον τρόπο ζωής των ομοφυλοφίλων. Ο ψυχοθεραπευτής Άλμπερτ Έλις, για παράδειγμα, διακήρυξε ότι οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις «δεν είναι σε καμία περίπτωση διεστραμμένες αλλά αποτελούν υγιή σεξουαλική συμπεριφορά του ανθρώπου. . . . Απολαύστε τες αν το επιλέξετε, και μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας προπαγανδίσει για να πιστέψετε ότι είναι ‘εσφαλμένες’ ή ότι αποτελούν ‘ένδειξη διαταραχής’».
   Αυτές οι απόψεις είναι τόσο εκτεταμένες ώστε το περιοδικό Νιούζγουικ (Newsweek) αναφέρει: «Υποκινούμενοι από τις εικόνες των μέσων ενημέρωσης και από ένα νέο κλίμα αποδοχής, οι έφηβοι πειραματίζονται πιο ανοιχτά με την ομοφυλοφιλία και την αμφισεξουαλικότητα». Ενώ στο παρελθόν οι έφηβοι αποδοκίμαζαν σθεναρά τις σχέσεις με το ίδιο φύλο, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι όλο και περισσότεροι νέοι τώρα τις θεωρούν «της μόδας». Ακόμη και νέοι που δεν συμμετέχουν σε ομοφυλοφιλικές πράξεις είναι συνήθως αρκετά ανεκτικοί απέναντι σε άλλους που το κάνουν αυτό. «Υποθέτω ότι αν ένας φίλος μου μού έλεγε ότι ήταν ομοφυλόφιλος θα εξακολουθούσα να είμαι φίλος του», λέει ένας νεαρός ονόματι Ντάρεν. Ένας νεαρός φοιτητής κολεγίου μάλιστα εξέφρασε την ανησυχία ότι ίσως να μην ήταν φυσιολογικός αφού του «άρεσαν μόνο τα κορίτσια»!
   Η σημερινή φιλελεύθερη ατμόσφαιρα μπορεί λοιπόν να προκαλέσει σύγχυση στους Χριστιανούς νέους—ιδιαίτερα σε εκείνους που για κάποιο λόγο νιώθουν έλξη για το ίδιο φύλο. Αυτοί γνωρίζουν ότι η ομοφυλοφιλία δυσαρεστεί τον Θεό και ειλικρινά θέλουν να την αποφύγουν. Μερικές φορές, όμως, η μάχη για τον έλεγχο των αισθημάτων τους μπορεί να είναι τόσο εξαντλητική ώστε να αρχίσουν να αναρωτιούνται αν η στάση της Αγίας Γραφής είναι δίκαιη ή λογική. ‘Είναι πράγματι τόσο κακή η ομοφυλοφιλία;’ ίσως αναρωτιούνται.
   Τι Λέει ο Λόγος του Θεού
   Για να δεις την απάντηση, διάβασε μόνος σου τι είπε ο απόστολος Παύλος στα εδάφια 1 Κορινθίους 6:9, 10: «Τι! Δεν γνωρίζετε ότι άδικα άτομα δεν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού; Μην παροδηγείστε. Ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτρες ούτε μοιχοί ούτε άντρες διατηρημένοι για αφύσικους σκοπούς [«άντρες που ασκούν πορνεία», Νέα Διεθνής Μετάφραση (New International Version)· «θηλυπρεπείς», Καινή Διαθήκη, «των Τεσσάρων Καθηγητών»] ούτε άντρες που πλαγιάζουν με άντρες [«σοδομίτες», Νεοελληνική Δημοτική Μετάφραση· «διεστραμμένοι ομοφυλόφιλοι», Σημερινή Αγγλική Μετάφραση (Today’s English Version)] ούτε κλέφτες ούτε άπληστοι ούτε μέθυσοι ούτε υβριστές ούτε άρπαγες θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού». Πρόσεξε ότι ο Παύλος συγκεκριμένα ανέφερε εκείνους που προφανώς αναλαμβάνουν παθητικό σεξουαλικό ρόλο και εκείνους που παίζουν πιο ενεργό «αρσενικό» ρόλο στις ανήθικες σχέσεις τους. Έτσι κατέστησε σαφές το ότι ο Θεός αποδοκιμάζει όλες τις ομοφυλοφιλικές πράξεις.
   Αυτό είναι επίσης φανερό από τα λόγια του Παύλου στα εδάφια Ρωμαίους 1:18-27: «Η οργή του Θεού αποκαλύπτεται από τον ουρανό ενάντια σε κάθε ασέβεια και αδικία των ανθρώπων που καταπνίγουν την αλήθεια με άδικο τρόπο. . . . Ο Θεός, ανάλογα με τις επιθυμίες των καρδιών τους, τους παρέδωσε σε ακαθαρσία, ώστε τα σώματά τους να ατιμάζονται ανάμεσά τους . . . Να γιατί ο Θεός τούς παρέδωσε σε επαίσχυντες σεξουαλικές ορέξεις, επειδή και οι γυναίκες τους άλλαξαν τη φυσική χρήση του εαυτού τους σε χρήση που είναι αντίθετη στη φύση· παρόμοια, και οι άντρες ακόμη άφησαν τη φυσική χρήση της γυναίκας και άναψαν άγρια από το σαρκικό τους πόθο ο ένας για τον άλλον, άντρες με άντρες, εργαζόμενοι ό,τι είναι χυδαίο». Εδώ ο Παύλος συγκεκριμένα καταδίκασε τόσο την αντρική όσο και τη γυναικεία ομοφυλοφιλία. Καταδίκασε τις ομοφυλοφιλικές πράξεις ως αφύσικες και ‘χυδαίες’.
   Αρρωστημένη ή Υγιής Συμπεριφορά;
   Πολλοί ίσως θα απαντήσουν σε αυτό λέγοντας ότι η άποψη της Αγίας Γραφής είναι απλώς απαρχαιωμένη, ξεπερασμένη. Αλλά όταν το σκεφτείς, ποιος γνωρίζει καλύτερα από τον Δημιουργό μας τη σωματική, διανοητική, συναισθηματική και πνευματική μας κατασκευή; Ο Θεός έφτιαξε τον άντρα και τη γυναίκα και έβαλε μέσα τους τη δυνατή έλξη που νιώθουν ο ένας για τον άλλον. (Γένεσις 1:27, 28) Δεν τους έφτιαξε για να νιώθουν σεξουαλική έλξη για κάποιο άτομο του ίδιου φύλου. Επιπλέον, ο Θεός έχει καθορίσει ότι οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ άντρα και γυναίκας θα πρέπει να λαβαίνουν χώρα μόνο μέσα στη γαμήλια διευθέτηση.—Εβραίους 13:4.
   Αυτό δεν μας προξενεί δυσκολίες. Στο εδάφιο Ησαΐας 48:17, ο Ιεχωβά Θεός λέει ότι αυτός ‘σε διδάσκει για την ωφέλειά σου’. Ναι, αυτός γνωρίζει τι μας βοηθάει και τι μας βλάπτει. Αν και για μερικούς μπορεί να φαίνεται δύσκολο το να ακολουθήσουν τις διδασκαλίες της Αγίας Γραφής, αυτές είναι πάντοτε ‘υγιείς διδασκαλίες’, δηλαδή ωφέλιμες για το νου και το σώμα. (Τίτο 2:1) Η ομοφυλοφιλία, από την άλλη, μπορεί μόνο να βλάψει τη σωματική, συναισθηματική και πνευματική ευημερία κάποιου.
   Η κρίση του AIDS είναι ένα παράδειγμα του πόσο ανθυγιεινός είναι ο τρόπος ζωής των ομοφυλοφίλων. Στη Βόρεια Αμερική, οι ομοφυλόφιλοι άντρες έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από αυτή την ασθένεια από οποιονδήποτε άλλον. Αλλά το AIDS είναι μόνο μία από τις πολλές παθήσεις—ηπατίτιδα, ηπατικές λοιμώξεις, γονόρροια, σύφιλη και γαστρεντερικά παράσιτα—που συνήθως προσβάλλουν τους ομοφυλοφίλους. Τι προκαλεί αυτή την εξάπλωση των ασθενειών; Ο Δρ Τζόζεφ Νικολόζι εξηγεί: «Πολλοί συγγραφείς έχουν τεκμηριώσει τα ψυχαναγκαστικά, εθιστικά στοιχεία του τρόπου ζωής των ομοφυλοφίλων». Μια εκτενής μελέτη αποκάλυψε ότι το «28 τοις εκατό των ομοφυλόφιλων αντρών είχαν σεξουαλικές επαφές με χίλιους ή και περισσότερους συντρόφους. . . . Σχεδόν οι μισοί από τους λευκούς ομοφυλόφιλους άντρες . . . είπαν ότι είχαν τουλάχιστον 500 διαφορετικούς σεξουαλικούς συντρόφους».
   Το βιβλίο Συμπεριφορά των Ομοφυλοφίλων (Homosexual Behavior) εξηγεί ότι πολλοί ομοφυλόφιλοι «φοβούνται τη διαπροσωπική δέσμευση, την οικειότητα ή την ευθύνη . . . Η παρόρμηση για απρόσωπο σεξ μερικές φορές ασκεί τεράστιο ψυχαναγκασμό. Μερικά από αυτά τα άτομα μπορεί να έχουν δέκα και πλέον σεξουαλικές επαφές σε ένα μόνο πρωί ή απόγευμα». Θα μπορούσε μια τέτοια ανεξέλεγκτη συμπεριφορά να είναι υγιής; Δεν είναι, μάλλον, αρρωστημένη και εξαχρειωτική; Εκείνοι που μετέχουν σε τέτοια άγρια, αχαλίνωτη σεξουαλική διαγωγή σαφώς είναι «δούλοι της διαφθοράς».—2 Πέτρου 2:19.
   Εκτός από αυτό, μεγάλο μέρος των ομοφυλοφιλικών σεξουαλικών σχέσεων είναι απαίσιο, βίαιο και εντελώς σαδιστικό. Ο απόστολος Παύλος είπε: «Τα πράγματα που γίνονται στα κρυφά από αυτούς είναι ντροπή ακόμη και να τα αφηγείται κανείς». (Εφεσίους 5:12) Αυτή η βία προδίδει το θυμό και τον πόνο που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια του υποτιθέμενου «εύθυμου» τρόπου ζωής των ομοφυλοφίλων. Είναι αλήθεια πως μερικοί ομοφυλόφιλοι ισχυρίζονται ότι δεν έχουν πολλούς σεξουαλικούς συντρόφους. Αλλά οι «μονογαμικοί» ομοφυλόφιλοι είναι η μειονότητα—και οι σχέσεις τους είναι συνήθως πρόσκαιρες. Ακόμη και όταν οι δεσμοί του ίδιου φύλου διαρκούν, αυτοί δεν είναι αποτέλεσμα της αγάπης που περιγράφεται στην Αγία Γραφή. Αυτή η αγάπη «δεν συμπεριφέρεται άπρεπα».—1 Κορινθίους 13:4, 5.
   Οι Συνέπειες
   Ο Παύλος λέει στο εδάφιο Ρωμαίους 1:27: «Άντρες με άντρες έκαναν αυτές τις επαίσχυντες τρομερές πράξεις, λαβαίνοντας, φυσικά, στις δικές τους προσωπικότητες τις συνέπειες της σεξουαλικής διαστροφής». (Η Καινή Διαθήκη στη Σύγχρονη Αγγλική [The New Testament in Modern English] του Τζ. Μπ. Φίλιπς) Με ποιους τρόπους; Για έναν από αυτούς το βιβλίο Συμπεριφορά των Ομοφυλοφίλων αναφέρει: «Οι ομοφυλόφιλες γυναίκες υποφέρουν πολύ περισσότερο λόγω υπερκατανάλωσης ή κατάχρησης αλκοόλ από ό,τι οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες». Μερικοί ερευνητές επίσης ισχυρίζονται ότι οι απόπειρες αυτοκτονίας είναι ασυνήθιστα κοινές στους νεαρούς ομοφυλόφιλους άντρες.
   Πιο καταστροφικές από όλες είναι οι συνέπειες στην πνευματικότητα κάποιου. Οι ομοφυλόφιλοι βρίσκονται «στο σκοτάδι διανοητικά, αποξενωμένοι από τη ζωή που ανήκει στον Θεό». (Εφεσίους 4:18) Αλλά τι θα πούμε για τους θεοφοβούμενους νέους οι οποίοι, παρά το ότι γνωρίζουν τις Γραφικές αρχές, διαπιστώνουν ότι τους έλκει το ίδιο φύλο; Σαφώς, αυτοί έχουν να καταβάλουν έναν πραγματικό αγώνα. Φυσικά, το να γνωρίζουν πώς θεωρεί ο Θεός την ομοφυλοφιλία βοηθάει αυτά τα άτομα να ‘απεχθάνονται ό,τι είναι πονηρό’. (Ρωμαίους 12:9) Υπάρχουν επίσης μερικά πρακτικά βήματα που μπορούν να κάνουν για να αποφύγουν να ενδώσουν σε εσφαλμένες επιθυμίες. Αυτό θα είναι το θέμα ενός μελλοντικού άρθρου.
   *** g95 22/2 σ. 12-14 Ομοφυλοφιλία—Είναι Πράγματι Τόσο Κακή; ***
    

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. πηγή

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. (για το αρχείο μας)
   Ομοφυλοφιλία – Είναι Πράγματι Τόσο Κακή; –.pdf
    
    
  • By ARchiv@L
    
   Πνευματικά Πετράδια: 
   εβδομάδα 12-18 Ιουνίου

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. ΘΡΗΝΟΙ 1-5
   ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
   mwb_GR _201706_12.pdf
   Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια: 

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Κύρια Σημεία από το Βιβλίο ΘΡΗΝΟΙ 1-5.doc

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Κύρια Σημεία της Αγίας Γραφής
   Ο Λόγος του Ιεχωβά Είναι Ζωντανός
   Κύρια Σημεία από το Βιβλίο των Θρήνων

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.  
    
   ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 12-18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
   «Ο Κριτής Όλης της Γης» Κάνει Πάντα Αυτό που Είναι Σωστό

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Ο Κριτής Όλης της Γης» Κάνει Πάντα Αυτό που Είναι Σωστό.pdf
    
  • By ARchiv@L
   Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στην Ρωσία υπέβαλαν Έφεση στην απόφαση του Δικαστηρίου
   εντός Μαΐου και εντός της καθορισμένης ημερομηνίας των 30 ημερών από την πρώτη απόφαση απαγόρευσης της δράσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά και την διάλυση της τοπικός οργάνωσης και όλων των εκκλησιών σε όλη την χώρα.
   Αν και έχει ληφθεί η απόφαση για την απαγόρευση της δράσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά δεν θα ισχύσει μέχρι και την οριστική εκδίκαση της Έφεσης και την λήψη της απόφασης η οποία και θα εκδικαστεί από 3 Ανωτάτους Δικαστικούς Λειτουργούς
   Η ημερομηνία της εκδίκασης της έφεσης έχει ήδη προγραμματιστεί

   Η αίτηση της έφεσης με το πλήρες κείμενο είναι διαθέσιμη εδώ

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. (584 КБ)
  • By ARchiv@L
   ΟΙ γιατροί Π. Μ. Α. Νίκολς και Κάρλος ντελ Κάμπο από το Χάλιφαξ της Νόβα Σκότια, έγραψαν μια αποκαλυπτική επιστολή στο Canadian Medical Association Journal, (στην Αγγλική, Περιοδικό του Καναδικού Ιατρικού Συλλόγου) σχετικά με τις εκτρώσεις και τίνος τα δικαιώματα περιλαμβάνονται σ’ αυτές.
   Αναφέρθηκαν πρώτα απ’ όλα σ’ αυτά που λένε άλλοι, δηλαδή ότι «η απόφαση σχετικά με την έκτρωση αφήνεται κυρίως στη γυναίκα», και ότι επίσης «πολλές γυναίκες που επιδιώκουν την έκτρωση καθώς και πολλοί σύλλογοι υπέρ των εκτρώσεων πιστεύουν πως η γυναίκα έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για την τύχη του δικού της ‘σώματος’ και έτσι η έκτρωση είναι επιτρεπτή με αυτούς τους όρους». Ωστόσο, οι ακόλουθες παρατηρήσεις αυτών των γιατρών ίσως δώσουν σε κάποιο άτομο αιτία να σταθεί και να σκεφτεί.
   «Ενώ θα έπρεπε τα ακόλουθα σημεία να είναι ολοφάνερα σ’ όλους τους γιατρούς, συνήθως δεν λαμβάνονται υπόψη κι έτσι πρέπει να τονιστούν. Μετά τη γονιμοποίηση τα απλοειδή κύτταρα ενώνονται σ’ ένα διπλοειδές κύτταρο. Απ’ αυτή τη στιγμή και πέρα το έμβρυο υπάρχει σαν μια οντότητα γενετικά ξέχωρη από τη μητέρα του, δηλαδή περιέχει μοναδική, οργανωμένη πληροφορία σε χρωμοσώματα. Αδιάψευστη απόδειξη σχετικά μ’ αυτό υπάρχει στο γεγονός ότι αν δεν υπήρχε ο πλακούντας να ενεργεί σαν φραγμός θα συνέβαινε αυτόματη αποβολή.
   »Πώς συμβαίνει λοιπόν να χρησιμοποιούμε την έκτρωση σαν να ήταν αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας, χολής ή κάποιου άλλου οργάνου; (Γνωρίζουμε βέβαια, τις μεγαλύτερες ψυχολογικές συνέπειες των εκτρώσεων.) Η ειρωνεία όμως είναι ότι για τον μαιευτήρα είναι πολύ πιο εύκολο να αφαιρέσει ένα ζωντανό έμβρυο απ’ ό,τι είναι για τον χειρουργό να συμφωνήσει για την αφαίρεση μιας υγιούς χολής. Όμως, ανόμοια με το έμβρυο αυτό το όργανο αποτελεί αναμφισβήτητα μέρος του σώματος του ασθενή. Μπορούμε λοιπόν να δεχτούμε την κοινή άποψη που επικρατεί στους υποστηρικτές των εκτρώσεων, ότι είναι ‘το δικό μου σώμα’, και να συμφωνήσουμε ότι η απόφαση να τερματιστεί η ζωή του εμβρύου ανήκει στη γυναίκα και το γιατρό της; Αν πάλι το εξετάσουμε αυτό λογικά, στην πραγματικότητα το ζήτημα δεν είναι το σώμα της γυναίκας, αλλά αναμφισβήτητα μια ξεχωριστή ζωή μ’ έναν ανεξάρτητο γενετικό κώδικα».
   Τελικά αυτοί οι γιατροί προειδοποίησαν: «Όταν αντιμετωπίζουμε αυτό το ζήτημα, είναι πιο εύκολο να αψηφούμε αυτό που γνωρίζουμε πως είναι η αλήθεια, χάρη της ευκολίας ή της ‘συμπόνιας’. Παρ’ όλα αυτά είναι καθήκον κάθε γιατρού να αποφεύγει να υποκύπτει ή να κρύβεται πίσω από τη γνώμη και τις αντιλήψεις μιας αυξανόμενα ανεκτικής κοινωνίας».
   [Ευχαριστία για την προσφορά της εικόνας στη σελίδα 9]
   S. J. Allen/lnt’l Stock Photo Ltd.

   *** g86 8/11 σ. 9 ***
   Εκτρώσεις — Τίνος τα Δικαιώματα Περιλαμβάνονται;
   Εκτρώσεις — Τίνος τα Δικαιώματα Περιλαμβάνονται;.pdf
 • Popular Now • Recently Browsing

  No registered users viewing this page.

 • Who's Online (See full list)

 • Member Statistics

  • Total Members
   11,264
  • Most Online
   1,592

  Newest Member
  Gabeznetsr
  Joined
 • Forum Statistics

  • Total Topics
   36,372
  • Total Posts
   54,427
 • Topics

 • Posts

  • "(Revelation 1:1) A revelation by Jesus Christ, which God gave him, to show his slaves the things that must shortly take place. And he sent his angel and presented it in signs through him to his slave John" But the Revelation was given by God to Jesus then to John in the last decade of the first century after Jesus' ascension and He said the things were to take place shortly (2Pet 3:8); not about things that were already in effect like Jesus sitting at God's right hand which occurred in 33CE.    Rev 12:10 is relating with joy the particular salvation referring to the permanent establishment of the Kingdom of God in the hands of Christ Jesus, poised to finish off this system of things and free from the interference of Satan and his demons (birth of Kingdom seen as male child safely caught away to God; and God's will being done in the heavens).  It coincides with Daniel 7:13,14,  (gaining access to be crowned) and will culminate in Daniel 2:35 (living at the time of the feet of the image) and Dan 2:44 (taking action toward the earth).  All these events signify waiting intervals.  You would therefore have to show how these events link up with the expressions of salvation in other parts of the Bible.
  • Just in case anyone might not have been familiar with some of the verses mentioned in the bullet point list at the beginning of this discussion, we could spell out a few and add some more: AUTHORITY (Matthew 28:18) 18 Jesus approached and spoke to them, saying: “All authority has been given me in heaven and on the earth. (Ephesians 1:19-21) 19 and how surpassing the greatness of his power is toward us believers. It is according to the operation of the mightiness of his strength, 20 which he exercised toward Christ when he raised him up from the dead and seated him at his right hand in the heavenly places, 21 far above every government and authority and power and lordship and every name that is named, not only in this system of things but also in that to come. (Colossians 1:11-16) 11 and may you be strengthened with all power according to his glorious might so that you may endure fully with patience and joy, 12 as you thank the Father, who made you qualify to share in the inheritance of the holy ones in the light. 13 He rescued us from the authority of the darkness and transferred us into the kingdom of his beloved Son, 14 by means of whom we have our release by ransom, the forgiveness of our sins. 15 He is the image of the invisible God, the firstborn of all creation; 16 because by means of him all other things were created in the heavens and on the earth, the things visible and the things invisible, whether they are thrones or lordships or governments or authorities. . . .   POWER (Matthew 26:64) . . .“You yourself said it. But I say to you: From now on you will see the Son of man sitting at the right hand of power and coming on the clouds of heaven.” (Mark 9:1-7) . . .“Truly I say to you that there are some of those standing here who will not taste death at all until first they see the Kingdom of God already having come in power.” 2 Six days later Jesus took Peter and James and John along and led them up into a lofty mountain by themselves. And he was transfigured before them; 3 his outer garments began to glisten, becoming far whiter than any clothes cleaner on earth could whiten them. 4 Also, E·liʹjah with Moses appeared to them, and they were conversing with Jesus. 5 Then Peter said to Jesus: “Rabbi, it is fine for us to be here. So let us erect three tents, one for you, one for Moses, and one for E·liʹjah.” 6 In fact, he did not know how to react, for they were quite fearful. 7 And a cloud formed, overshadowing them, and a voice came out of the cloud: “This is my Son, the beloved. Listen to him.” (Romans 1:3, 4) 3 concerning his Son, who came to be from the offspring of David according to the flesh, 4 but who with power was declared God’s Son according to the spirit of holiness by means of resurrection from the dead—yes, Jesus Christ our Lord. (Romans 1:16) 16 For I am not ashamed of the good news; it is, in fact, God’s power for salvation to everyone having faith, to the Jew first and also to the Greek. (1 Corinthians 1:24) 24 However, to those who are called, both Jews and Greeks, Christ is the power of God and the wisdom of God. (Ephesians 1:19-21) [already listed under authority]  It is according to the operation of the mightiness of his strength, 20 which he exercised toward Christ when he raised him up from the dead and seated him at his right hand in the heavenly places, 21 far above every government and authority and power and lordship and every name that is named, not only in this system of things but also in that to come. (Colossians 1:11-16) [already listed under authority] 11 and may you be strengthened with all power according to his glorious might so that you may endure fully with patience and joy, . . .13 He rescued us from the authority of the darkness and transferred us into the kingdom of his beloved Son, 14 by means of whom we have our release by ransom, the forgiveness of our sins. 15 He is the image of the invisible God, the firstborn of all creation; 16 because by means of him all other things were created in the heavens and on the earth, the things visible and the things invisible, whether they are thrones or lordships or governments or authorities. . . . (Hebrews 1:3) 3 He is the reflection of God’s glory and the exact representation of his very being, and he sustains all things by the word of his power. And after he had made a purification for our sins, he sat down at the right hand of the Majesty on high. (2 Peter 1:16-18) . . .we made known to you the power and presence of our Lord Jesus Christ, but rather, we were eyewitnesses of his magnificence. 17 For he received from God the Father honor and glory when words such as these were conveyed to him by the magnificent glory: “This is my Son, my beloved, whom I myself have approved.” 18 Yes, these words we heard coming from heaven while we were with him in the holy mountain. KINGDOM The topic of Kingdom was already included in another topic a few months ago, listing at least a dozen scriptures. But I will include a couple here: (Matthew 27:11) 11 Jesus now stood before the governor, and the governor put the question to him: “Are you the King of the Jews?” Jesus replied: “You yourself say it.” (1 Timothy 6:15) . . .He [Jesus] is the King of those who rule as kings and Lord of those who rule as lords, (Revelation 1:5) . . .Jesus Christ, “the Faithful Witness,” “the firstborn from the dead,” and “the Ruler of the kings of the earth.”. . . (1 Corinthians 15:24, 25) 24 Next, the end, when he hands over the Kingdom to his God and Father, when he has brought to nothing all government and all authority and power. 25 For he must rule as king until God has put all enemies under his feet.
  • Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. <<<click
  • I cannot state anything succinctly. But I can start out with a shorter answer and then expand on it later with a longer one. I feel the announcement in Revelation 12:10 did not take place in 1914 because the Bible is VERY clear that this was not the year that the salvation and the power and kingdom of our God the authority of his Christ came to pass. What was the occasion and event through which salvation came to pass? Clearly, at the latest, it was the year when Jesus died and was resurrected. So this chapter of Revelation is apparently referring to the time when the announcement about salvation came to pass. When was it? One might claim that it was when Jesus' birth was announced and it could therefore be announced that Jesus (meaning Jehovah is Salvation) would be bringing salvation to Israel and to the world. Was Satan angry at Jesus' birth? [Yes] Did Jesus come through the nation of Israel as God's woman [Yes], whose symbols were the moon and stars? [Yes] Whether it was at his birth, the announcement through John, his ministry or through his death, there is Biblical evidence that the time period belongs here. Remember that the book of Revelation is the most malleable of all books and has been made to mean almost anything anyone would like to make from it. (Even our most recent book on Revelation is already out of date, and you could probably be disfellowshipped if you insisted on teaching obsolete portions of the 1963 Babylon Book, and you could scarcely find even one full page that's still considered to be true in the Revelation commentary (The Finished Mystery) that was considered to be truth back in 1917.) So the best places to start understanding Revelation are going to be in the parts of the Bible that are outside of Revelation. So we start with the topic of salvation, because the announcement said that salvation came to pass at the same time as the authority and power and kingdom. SALVATION (Luke 19:9-11) 9 At this Jesus said to him: “Today salvation has come to this house, because he too is a son of Abraham. 10 For the Son of man came to seek and to save what was lost.” 11 While they were listening to these things, he told another illustration, because he was near Jerusalem and they thought that the Kingdom of God was going to appear instantly. (Luke 3:4-6) . . .“A voice of one crying out in the wilderness: ‘Prepare the way of Jehovah! Make his roads straight. 5 Every valley must be filled up, and every mountain and hill leveled; the crooked ways must become straight, and the rough ways smooth; 6 and all flesh will see the salvation of God.’” (Luke 2:30-34) 30 because my eyes have seen your means of salvation 31 that you have prepared in the sight of all the peoples, 32 a light for removing the veil from the nations and a glory of your people Israel.” 33 And the child’s father and mother continued wondering at the things being spoken about him. 34 Also, Simʹe·on blessed them and said to Mary, the child’s mother: “Look! This child is appointed for the falling and the rising again of many in Israel . . . (Luke 1:68-80) . . .“Let Jehovah be praised, the God of Israel, because he has turned his attention to his people and has brought them deliverance. 69 And he has raised up a horn of salvation for us in the house of David his servant, 70 just as he has spoken through the mouth of his holy prophets from of old, 71 of a salvation from our enemies and from the hand of all those hating us; . . . 79 to give light to those sitting in darkness and death’s shadow and to guide our feet in the way of peace.” 80 And the young child grew up and became strong in spirit, and he continued in the desert until the day he showed himself openly to Israel. (Acts 4:12) 12 Furthermore, there is no salvation in anyone else, for there is no other name under heaven that has been given among men by which we must get saved.” (Acts 28:27, 28) . . .’ 28 So let it be known to you that this salvation from God has been sent out to the nations; . . . (Romans 1:16) 16 For I am not ashamed of the good news; it is, in fact, God’s power for salvation to everyone having faith, to the Jew first and also to the Greek. (2 Corinthians 6:2) 2 For he says: “In an acceptable time I heard you, and in a day of salvation I helped you.” Look! Now is the especially acceptable time. Look! Now is the day of salvation. (2 Timothy 2:10-12) 10 For this reason I go on enduring all things for the sake of the chosen ones, so that they too may obtain the salvation that is through Christ Jesus, along with everlasting glory. 11 This saying is trustworthy: Certainly if we died together, we will also live together; 12 if we go on enduring, we will also rule together as kings;. . . (1 Peter 1:10, 11) 10 Concerning this salvation, the prophets who prophesied about the undeserved kindness meant for you made a diligent inquiry and a careful search. 11 They kept on investigating what particular time or what season the spirit within them was indicating concerning Christ as it testified beforehand about the sufferings meant for Christ and about the glory that would follow. For the most part the announcement of salvation was the announcement of the "good news" (the "good announcement"). We know that by the time Paul wrote 2 Corinthians, he could announce that "Now is the day of salvation." It would be superfluous to say that another time would come up prior to the judgment and resurrection that somehow superseded this good news about salvation through Christ from the first century. In fact, it could even be said to contradict what Paul and others were saying. So I see no reason to claim that the announcement of Paul and Jesus had only a limited scope, or wasn't really true when they said it, but had to wait until some future date. Also, it would seem very presumptuous and haughty to negate the direct words of the Bible just so that it could be applied to a time when no one even noticed that Jesus had begun a presence, or had begun reigning. POWER, AUTHORITY AND KINGDOM And then we have all the Bible evidence that Jesus began reigning at the time when he began ruling as king -- which Paul says was when he sat down at the right hand of God. And then we also have all the Bible evidence that Jesus was given all power and authority in the same year he died after his resurrection and his being seated at the right hand of God. All this gives the impression that, in order to support 1914, we have been willing to contradict all the scriptures outside of Revelation just so that we can make a claim that fits a theory about a verse inside of Revelation.
  • ბლოგის მეპატრონე ამჟამად გახლავართ მე, გურამ ხიზნაიშვილი. ეს  ბლოგი  კერძოა და არ მიეკუთვნება არცერთი რელიგიური მიმდინარეობის საკუთრებას. ის არაა  რომელიმე რელიგიური მიმდინარეობის ვებ-საიტი ან მისი ალტერნატიულ  ვარიანტი. ბლოგი აგრეთვე არ წარმოადგენს რელიგიური კამათებისთვის განკუთვნილ ფორუმსა თუ ელექტრონულ სივრცეს. ის გახლავთ პირადი გვერდი, რომელზეც, როგორც კერძო პირი, ჩემს შეხედულებებს ვწერ რელიგიურ თემებზე. ამის საშუალებით, მკითხველს ვუზიარებ იმას, რისიც მწამს. ვფიქრობ, რომ ბლოგის ფორმატი, ამ მიზნისთვის შესაფერის საშუალებას წამროადგენს. აქვე მსურს მკითხველს ვაცნობო, რომ ბლოგზე განთავსებული ყველა სტატია არ მეკუთვნის მე. ბლოგზე განთავსებული სტატიების ავტორებთან დასაკავშირებლად, გთხოვთ გამოიყენოთ ელექტრონული ფოსტა: sakontaktod@gmail.com და თუ გსურთ პასუხი მიიღოთ თქვენს ელექტრონულ გზავნილზე, გთხოვთ, მოწერისას თქვენი სახელი და გვარი მიუთითოთ. გახსოვდეთ, რომ ამ ბლოგზე განთავსებული თემები თუ სტატიების უმეტესობა, უმთავრესად გახლავთ ცალკეული ინდივიდის თვალით დანახული და აღთქმული [რელიგიური] ფაქტები. შესაბამისად, აქ განთავსებული სტატიები, არცერთ შემთხვევაში არ წარმოადგენს რომელიმე რელიგიის თუ რელიგიური ორგანიზაცი[ებ]ის ოფიციალურ პოზიციას და შესაბამისად არცერთი რელიგია თუ რელიგიური ორგანიზაცია არაა პასუხისმგებელი ამ ბლოგზე განთავსებულ ინფორმაციაზე. თუმცა  წარსულში მართლმადიდებელი ვიყავი, დღეს უკვე იეჰოვას მოწმე გახლავართ; მიუხედავად ამისა,  მკითხველს ვთხოვ გაითვალისწინოს, რომ ეს ბლოგი არ წარმოადგენს იეჰოვას მოწმეების ორგანიზაციის საკუთრებას. თუ ვინმეს გსურთ  Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. , შეგიძლიათ მათ ოფიციალურ ვებ-საიტს ესტუმროთ:  Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. . ამ ბლოგზე განთავსებული თემების ქვეშ, მკითხველს საშუალება აქვს საკუთარი კომენტარი გააკეთოს, თუმცა კომენტარებში გათვალისწინებული უნდა იყოს შემდეგი პრინციპები: არ დაიშვება არცერთი პირის, რელიგიის თუ რელიგიური მიმდინარეობის შეურაცხყოფა ან რაიმე სახით კამათში გამოწვევა. აგრეთვე არ დაიშვება ნომინალური ქრისტიანული ეკლესიების მოძღვრებათა ანდა დოგმატური სწავლებების პირდაპირი ან ირიბი სახით ქადაგება/გავრცელება. საიტზე მოქმედებს მოდერაცია, რაც იმას ნიშნავს, რომ ნებისმიერი კომენტარი, რომელშიც არაა გათვალისწინებული ზემოხსენებული პრინციპები, არ გამოქვეყნდება. აქ განთავსებული (სტატიების) გადაწერის, გამოყენების თუ  გავრცელების უფლება, ნებისმიერ კერძო პირს (თუ ორგანიზაციას) აქვს, განურჩევლად რწმენისა, ასაკისა,  სქესისა და ეთნიკური წარმომავლობისა. აგრეთვე აღსანიშნავია ის ფაქტიც, რომ ეს ბლოგი მხარს არ უჭერს ისეთ არაბიბლიურ სწავლებებს, როგორიცაა: დოგმატი „ Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. “ შესახებ ( Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. ,  Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. – Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. ), ღმერთ-კაცისა თუ ღმერთ-ქალის თაყვანისცემის თეორიებს, ბედ-იღბლის კონცეფციას, „ Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. , [ნა] Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.  და ა.შ. პატივისცემით: გურამ ხიზანიშვილი Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. <<click Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. <<click