Jump to content
The World News Media

Το Ανώτατο Δικαστήριο Αποφασίζει στη Ρωσία


ARchiv@L

Recommended Posts

  • Moderator

 

802017815_univ_lsr_lg.jpg
 
 

Ο Δικαστής Ιβανένκο του Ανώτατου Δικαστηρίου ανακοινώνει την απόφαση εναντίον των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία

 
 

21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
ΡΩΣΙΑ

Το Ανώτατο Δικαστήριο Αποφασίζει να Ποινικοποιήσει τις Δραστηριότητες των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία

Στις 20 Απριλίου 2017, παρά τη διεθνή κατακραυγή, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας αποφάσισε να ποινικοποιήσει τις δραστηριότητες των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία. Ο Δικαστής Γιούρι Γκριγκόριεβιτς Ιβανένκο του Ανώτατου Δικαστηρίου ενέκρινε το αίτημα που κατέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης «να διαλυθεί η θρησκευτική οργάνωση “Διοικητικό Κέντρο των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία”, καθώς και οι τοπικές θρησκευτικές οργανώσεις που αποτελούν τμήμα της δομής της, [και] να περιέλθει όλη η περιουσία της εν λόγω οργάνωσης στη Ρωσική Ομοσπονδία».

Ο Δικαστής Ιβανένκο πρόσθεσε ότι αυτή η απόφαση, που τίθεται σε εφαρμογή αμέσως, βάζει τέλος σε κάθε δραστηριότητα των σωματείων των Μαρτύρων σε όλη τη Ρωσία. Παρότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά θα εφεσιβάλουν την απόφαση στο Τμήμα Εφέσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου, η απόφαση ουσιαστικά θέτει υπό απαγόρευση τη λατρεία τους.

802017815_univ_cnt_1_sm.jpg

Νομική ομάδα του Διοικητικού Κέντρου

Ο Βασίλι Κάλιν, ο οποίος σε ηλικία τεσσάρων ετών εξορίστηκε στη Σιβηρία μαζί με τους γονείς του λόγω της πίστης τους ως Μάρτυρες του Ιεχωβά, δήλωσε: «Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η σημερινή απόφαση, ολόκληρος ο τρόπος ζωής των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία, τόσο ως ατόμων όσο και ως οικογενειών, άλλαξε ριζικά. Τώρα βρίσκονται υπό την απειλή ποινικής δίωξης και φυλάκισης απλώς επειδή ασκούν την πίστη τους».

Ο Φίλιπ Μπράμλεϊ, Νομικός Σύμβουλος των Μαρτύρων του Ιεχωβά, δήλωσε: «Η σημερινή απόφαση είναι άκρως απογοητευτική. Οποιαδήποτε αντικειμενική εξέταση των υπομνημάτων και των στοιχείων που παρουσιάστηκαν οδηγεί σε ένα και μόνο νόμιμο συμπέρασμα—το Διοικητικό Κέντρο ουδέποτε συμμετείχε σε οποιαδήποτε υποτιθέμενη εξτρεμιστική δραστηριότητα. Θα εφεσιβάλουμε αυτή την απόφαση».

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Link to comment
Share on other sites


  • Views 514
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images





×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.