Jump to content

ARchiv@L

Εναλλακτική Θητεία σε Μάρτυρες του Ιεχωβά στην Ρωσία μόνο αν απαρνηθούν την πίστη τους

Recommended Posts

Εναλλακτική Θητεία σε Μάρτυρες του Ιεχωβά στην Ρωσία μόνο αν απαρνηθούν την πίστη τους

 
Σύμφωνα με αναφορές από την Ρωσία έγινε γνωστό σε Μάρτυρες του Ιεχωβά που θέλουν να υπηρετήσουν εναλλακτική κοινωνική θητεία ότι αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο αν απαρνηθούν την πίστη τους και εγγραφούν σε άλλο θρήσκευμα

peremena_very.jpg
 
Στις 9 Ιουνίου ένας Μάρτυρας του Ιεχωβά παρουσιάστηκε στο τοπικό στρατολογικό γραφείο για να υπηρετήσει εναλλακτική θητεία όπως προβλέπει το Ρωσικό Σύνταγμα αλλά του επισημάνθηκε τι αυτό θα μπορέσει να γίνει μόνο αν απαρνηθεί την πίστη του και εγγραφεί σε άλλο θρήσκευμα και προσκομίσει τα έγγραφα αυτά.

Δεν του έγινε εξήγηση πως είναι αυτό δυνατόν και σε πιο θρήσκευμα αυτό μπορεί να γίνει.

Το άρθρο 28 του Ρωσικού συντάγματος εγγυάται σε κάθε πολίτη το δικαίωμα να πρεσβεύει οποιαδήποτε θρησκεία. Ούτε το Ανώτατο Δικαστήριο ούτε καμία άλλη αρχή δεν περιορίζει αυτό το δικαίωμα όπως αυτό εφαρμόζεται στους Μάρτυρες του Ιεχωβά όπου απαγορεύουν τις απόψεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά ως εγκληματικές

Το άρθρο 59 του Ρωσικού Συντάγματος αναφέρει ότι Ένας οπλίτης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην περίπτωση που οι πεποιθήσεις του έρχονται σε αντίθεση με την στρατιωτική θητεία καθώς και σε άλλες περιπτώσεις που προβλέπονται από τον ομοσπονδιακό νόμο έχει το δικαίωμα να αντικαταστήσει την υπηρεσία αυτή με εναλλακτική πολιτική υπηρεσία. Ο νόμος δεν διευκρινίζει τι είδους πεποιθήσεις είναι συμβατές με αυτή την αναφορά.

 


πηγή

    periodiko-net 19-6.jpg
    
        

  Hello guest!

 

 


(για το αρχείο μας)

Εναλλακτική Θητεία σε Μάρτυρες του Ιεχωβά στην Ρωσία μόνο αν απαρνηθούν την πίστη τους–.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites


 • Similar Content

  • By ARchiv@L
   26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Αξιωματούχοι στη Ρωσία Τιμούν Μάρτυρες του Ιεχωβά, Μεταξύ Αυτών και Φυλακισμένο Δανό Πολίτη, για το Εξαιρετικό Κοινωνικό τους Έργο
     Σημείωμα από τους αξιωματούχους του Οριόλ: «Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για μια καλή πράξη προς την κοινωνία και το περιβάλλον».
   ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ—Στις 2 Ιουνίου 2017, αξιωματούχοι στην πόλη Οριόλ της Ρωσίας τίμησαν την τοπική εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους για τη συμμετοχή των Μαρτύρων στον ετήσιο καθαρισμό της πόλης στις 22 Απριλίου 2017. Εβδομήντα Μάρτυρες αφιέρωσαν εθελοντικά τη μέρα τους για να μαζέψουν τα σκουπίδια από τους δρόμους του Οριόλ και από τον ποταμό Όρλικ που διασχίζει την πόλη. Για να δείξουν την εκτίμησή τους, οι αξιωματούχοι της πόλης πρόσφεραν στους Μάρτυρες ένα μικρό δώρο και ένα χειρόγραφο σημείωμα που δήλωνε σε κάποιο σημείο: «Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για μια καλή πράξη προς την κοινωνία και το περιβάλλον».
   Ωστόσο, έναν μήνα μετά τον καθαρισμό, και μια εβδομάδα προτού λάβει επίσημες ευχαριστίες από τους αξιωματούχους της πόλης, ένας από τους εθελοντές Μάρτυρες, ο Ντένις Κρίστενσεν (απεικονίζεται παραπάνω στην ένθετη φωτογραφία) συνελήφθη για δήθεν εξτρεμιστική δραστηριότητα ενώ παρακολουθούσε μια ειρηνική θρησκευτική συνάθροιση στις 25 Μαΐου. Οι ρωσικές αρχές χρησιμοποιούν τον ισχυρισμό περί εξτρεμιστικής δραστηριότητας για να στοχοποιούν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά σε όλη τη χώρα.
   Ο Ντένις Κρίστενσεν βοηθάει σε προηγούμενο καθαρισμό της πόλης, τον Οκτώβριο του 2011.
   «Όσοι ξέρουν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν εκπλήσσονται που ο Ντένις, και τα άλλα μέλη της εκκλησίας, συμμετείχαν εθελοντικά στον καθαρισμό της πόλης τους. Προσφέρουν αυτό το έργο εδώ και πολλά χρόνια, συνεχίζοντας ακόμα και μετά τη διάλυση του σωματείου τους το 2016», δηλώνει ο Ντέιβιντ Α. Σεμόνιαν, εκπρόσωπος των Μαρτύρων από τα παγκόσμια κεντρικά τους γραφεία. «Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στο Οριόλ και σε άλλες πόλεις ανά τον κόσμο είναι γνωστοί ως υποδειγματικοί πολίτες. Να γιατί αποτελεί ειρωνεία που ο Ντένις, ένας φιλόπονος και νομοταγής Χριστιανός, αντιμετωπίστηκε σαν εγκληματίας λίγο αφότου τιμήθηκε από τους αξιωματούχους του Οριόλ για τη θετική συμβολή του στην κοινωνία. Πιστεύουμε ότι ο Ντένις πρέπει να αφεθεί αμέσως ελεύθερος και να του επιτραπεί να συνεχίσει την ειρηνική του λατρεία και το καλό κοινωνικό του έργο μαζί με τους συλλάτρεις του».
   Η
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. έγινε σχεδόν έναν χρόνο μετά τη διάλυση του τοπικού σωματείου των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Οριόλ στις 14 Ιουνίου 2016. Οι κατηγορίες προς τον κ. Κρίστενσεν απαγγέλθηκαν λίγο καιρό μετά τις 20 Απριλίου 2017, τη μέρα που Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. τη διάλυση του Διοικητικού Κέντρου των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία, κοντά στην Αγία Πετρούπολη. Ο κ. Κρίστενσεν παραμένει μέχρι σήμερα προφυλακισμένος από τις αρχές του Οριόλ. Πληροφορίες για τα ΜΜΕ:
   David A. Semonian, Γραφείο Ενημέρωσης, +1-845-524-3000
    
    
  • By ARchiv@L
   21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Βίντεο στο Οποίο Ρωσικές Αρχές Κάνουν Έφοδο σε Θρησκευτική Συγκέντρωση
   Ένοπλες ρωσικές αρχές κάνουν έφοδο σε ειρηνική θρησκευτικά συγκέντρωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Οριόλ της Ρωσίας, στις 25 Μαΐου 2017.


   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.  
    
  • By ARchiv@L
   21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Βίντεο Δείχνει τις Ρωσικές Αρχές να Κάνουν Έφοδο σε Ειρηνική Θρησκευτική Συγκέντρωση
   ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ—Πρόσφατο βίντεο που δημοσιεύτηκε από το glavny.tv, πρακτορείο ειδήσεων που ασχολείται με τα τεκταινόμενα στην Κεντρική Ομοσπονδιακή Περιφέρεια της Ρωσίας, δείχνει ένοπλους Ρώσους αστυνομικούς και πράκτορες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας (ΟΥΑ)
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Οριόλ της Ρωσίας στις 25 Μαΐου 2017. Ένοπλοι αξιωματικοί κάνουν έφοδο σε ειρηνική θρησκευτική συγκέντρωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Οριόλ της Ρωσίας στις 25 Μαΐου 2017.
   Στο βίντεο φαίνεται ο Ντένις Κρίστενσεν, ένας Δανός πολίτης, που συνομιλεί ήρεμα με τις αρχές. Τον συνέλαβαν κατά τη διάρκεια της εφόδου και είναι ακόμη προφυλακισμένος.
   Ο Ντένις Κρίστενσεν, Δανός πολίτης και πρεσβύτερος στην εκκλησία, συνομιλεί με τις αρχές. Κρατείται από την ΟΥΑ από τις 25 Μαΐου 2017.
   Ο Ντέιβιντ Σεμόνιαν, εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά από τα παγκόσμια κεντρικά τους γραφεία, δηλώνει: «Αυτό το βίντεο δείχνει ξεκάθαρα τον ειρηνικό τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, ακόμη και όταν οι αρχές χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό και τον τρόμο για να διακόψουν τις Γραφικές τους συζητήσεις. Αυτές οι απαράδεκτες επιθέσεις στη θρησκευτική ελευθερία θα συνεχιστούν αν το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας δεν ανατρέψει την άδικη απόφαση που εξέδωσε εναντίον των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Επίσης, ανησυχούμε πολύ για τον ομόπιστό μας, Ντένις Κρίστενσεν, στον οποίο απαγόρευσαν να δέχεται επισκέψεις και τηλεφωνήματα από τη γυναίκα του. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα τερματιστεί η άδικη κράτησή του».
   Πληροφορίες για τα ΜΜΕ:
   David A. Semonian, Γραφείο Ενημέρωσης, +1-845-524-3000
    
    
  • By ARchiv@L
   26 ΜΑΪΟΥ 2017
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Δανός Μάρτυρας του Ιεχωβά Συλλαμβάνεται και Φυλακίζεται στη Ρωσία Έπειτα από Εισβολή της Αστυνομίας σε Χώρο Συνάθροισης
   ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ—Στον απόηχο της απόφασης που εξέδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις 20 Απριλίου 2017 κατά των Μαρτύρων του Ιεχωβά, η ρωσική αστυνομία συνέλαβε στις 25 Μαΐου 2017 έναν Δανό πολίτη και μερικούς Ρώσους πολίτες διακόπτοντας μια ειρηνική θρησκευτική συγκέντρωση.
   Ντένις Κρίστενσεν
   Τουλάχιστον 15 βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί και αξιωματικοί της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας (ΟΥΑ) διέκοψαν ειρηνική θρησκευτική συγκέντρωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην πόλη Οριόλ, που φαίνεται παραπάνω στη φωτογραφία. Η αστυνομία πήρε τις ταυτότητες όλων των παρευρισκομένων και κατέσχεσε τις ηλεκτρονικές τους συσκευές. Επίσης, συνέλαβε έναν από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, τον Ντένις Κρίστενσεν, ο οποίος είναι Δανός πολίτης. Λίγο αργότερα, αξιωματικοί της αστυνομίας έκαναν έρευνα σε τέσσερα σπίτια Μαρτύρων του Ιεχωβά στην πόλη.
   Ο κ. Κρίστενσεν έμεινε υπό κράτηση από την ΟΥΑ όλη τη νύχτα, και σήμερα το Σοβιετικό Περιφερειακό Δικαστήριο του Οριόλ, δεχόμενο σχετικό αίτημα της ΟΥΑ, έδωσε εντολή να προφυλακιστεί μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες της ΟΥΑ. Πρόκειται για τον πρώτο ξένο που περιλαμβάνεται στις ενέργειες των αρχών κατά των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία έπειτα από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ρωσίας. Αν κριθεί ένοχος, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο μακράς ποινής φυλάκισης.
   Η χθεσινή εισβολή της αστυνομίας είναι η πιο πρόσφατη από τις 40 επιθέσεις που έχουν διαπράξει οι κυβερνητικές αρχές και άλλα άτομα εναντίον των Μαρτύρων του Ιεχωβά από τότε που το Ρωσικό Ανώτατο Δικαστήριο χαρακτήρισε τους Μάρτυρες εξτρεμιστές και διέλυσε το Διοικητικό Κέντρο τους στη Ρωσία καθώς και τις 395 Τοπικές Θρησκευτικές Οργανώσεις που είχαν σε όλη τη χώρα.
   Βάνδαλοι έκαψαν σπίτι που χρησιμοποιούνταν για θρησκευτικές συγκεντρώσεις.
   Λίγες μόλις ώρες μετά την
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. στις 20 Απριλίου, ομάδα αντρών στην Αγία Πετρούπολη έκανε βανδαλισμούς στον μεγαλύτερο χώρο λατρείας που είχαν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Ρωσία, και μάλιστα απείλησε τους παρόντες. Βανδαλισμοί έχουν γίνει επίσης και σε άλλους χώρους λατρείας καθώς και σε σπίτια Μαρτύρων στο Καλίνινγκραντ, στη Μόσχα, στην Πένζα, στο Ροστόφ, στην Αγία Πετρούπολη, στο Σβερντλόφσκ, στο Βορόνεζ και στο Κρασνογιάρσκ. Στις 24 Μαΐου 2017, στην κωμόπολη Ζεσάρτ της Δημοκρατίας Κόμι, εμπρηστική επίθεση προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε σπίτι όπου οι Μάρτυρες του Ιεχωβά συνήθιζαν να κάνουν συναθροίσεις. Εκτός από τις εισβολές της αστυνομίας σε χώρους λατρείας και αυτούς τους βανδαλισμούς, έχουν γίνει επίσης προσωπικές επιθέσεις εναντίον Μαρτύρων. Κάποιοι Μάρτυρες δέχτηκαν απειλές στο σχολείο και στον χώρο εργασίας τους ή ακόμη και απολύθηκαν από την εργασία τους. Ο Ντέιβιντ Α. Σεμόνιαν, εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στα παγκόσμια κεντρικά τους γραφεία, δηλώνει: «Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά παγκόσμια ανησυχούν πλέον ακόμη περισσότερο για τους ομοπίστους τους στη Ρωσία. Αυτά τα σοβαρά γεγονότα είναι ασφαλώς συνέπειες της άδικης απόφασης που εξέδωσε εναντίον μας το Ρωσικό Ανώτατο Δικαστήριο. Εφεσιβάλαμε την απόφαση στις 19 Μαΐου 2017. Αυτό θα δώσει στη Ρωσία μία ακόμη ευκαιρία για να θέσει τέλος στις αδικαιολόγητες και άδικες πράξεις που γίνονται κατά των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Έχουμε επίσης υποβάλει μήνυση για την άδικη φυλάκιση του συλλάτρη μας, Ντένις Κρίστενσεν».
   Πληροφορίες για τα ΜΜΕ:
   Διεθνές Γραφείο Ενημέρωσης: David A. Semonian, τηλ. +1-845-524-3000
  • By ARchiv@L
   8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Ο Πρόεδρος Πούτιν Απονέμει σε Μάρτυρες του Ιεχωβά Βραβείο Γονικής Φροντίδας
   ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ—Στις 31 Μαΐου 2017, σε μια τελετή στο Κρεμλίνο της Μόσχας, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απένειμε το «Αριστείο Γονικής Φροντίδας» στον Βαλέρι και στην Τατιάνα Νόβικ, Μάρτυρες του Ιεχωβά από την Καρελία οι οποίοι έχουν οχτώ παιδιά.
   Η τελετή έγινε στο Κρεμλίνο την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού.
   Το «Αριστείο Γονικής Φροντίδας» καθιερώθηκε μέσω προεδρικού διατάγματος τον Μάιο του 2008. Η Ρωσία απονέμει το συγκεκριμένο βραβείο σε γονείς που έχουν αναθρέψει τουλάχιστον εφτά παιδιά και έχουν δείξει ιδιαίτερη φροντίδα για την υγεία και τη μόρφωση των μελών της οικογένειάς τους, καθώς και για τη σωματική, διανοητική και ηθική τους ανάπτυξη. Οι οικογένειες που βραβεύονται με το Αριστείο θεωρούνται πρότυπα τα οποία ενισχύουν τον θεσμό της οικογένειας.
   Ο Βαλέρι Νόβικ, πατέρας οχτώ παιδιών, λαβαίνει το «Αριστείο Γονικής Φροντίδας» από τον Πρόεδρο Πούτιν.
   Ο Ντέιβιντ Α. Σεμόνιαν, εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στα παγκόσμια κεντρικά τους γραφεία, δηλώνει: «Για εμάς, το βραβείο αυτό αποτελεί αναγνώριση του ότι η δωρεάν Βιβλική εκπαίδευση που παρέχουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά βοηθάει τους γονείς και τα παιδιά τους να είναι χρήσιμοι πολίτες όχι μόνο στη Ρωσία αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ελπίζουμε ότι αυτό το βραβείο που απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο Πούτιν θα ληφθεί υπόψη στις 17 Ιουλίου 2017, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας εξετάσει εκ νέου την
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. το Διοικητικό Κέντρο των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία». Πληροφορίες για τα ΜΜΕ:
   David A. Semonian, Γραφείο Ενημέρωσης, +1-845-524-3000
    

    
  • By ARchiv@L
   (8 «εξτρεμιστές» και 1 πρόεδρος σε 1 φωτογραφία.)
   Με αφορμή τον τίτλο που διαβάζω εδώ, Το αντιγράφω σε αυτή τη γλώσσα.
   https://www.theworldnewsmedia.org/forums/topic/38609-a-wonderful-photo-eight-extremists-and-one-president/?tab=comments#comment-53962
    
    
    
  • By ARchiv@L
   Βράβευση Μαρτύρων του Ιεχωβά απο τον Βλαντιμίρ Πούτιν σαν υπόδειγμα Γονέων
    
   Στις 31 Μαΐου 2017, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν Βράβευσε μια οικογένεια Μαρτύρων του Ιεχωβά τον Valeriy και την Tatiana Novik γονείς 8 παιδιών κατά τη διάρκεια τελετής στο Κρεμλίνο με Το Βραβείο της “Γονικής Δόξας” το οποίο θεσπίστηκε με προεδρικό διάταγμα τον Μάιο του 2008.
    
   Η Ρωσία απονέμει την τιμή αυτή σε γονείς που έφεραν στην ζωή τουλάχιστον επτά παιδιά και έχουν επιδείξει εξαιρετική φροντίδα για την υγεία και την εκπαίδευση της οικογένειάς τους, καθώς και για τη σωματική, Ηθική ανάπτυξη.
   Ο David A. Semonian, εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην παγκόσμια έδρα τους, δηλώνει: “Θεωρούμε αυτό το βραβείο ως αναγνώριση ότι η ελεύθερη διδασκαλία της Αγίας Γραφής που παρέχεται από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά βοηθά τους γονείς και τα παιδιά τους να γίνουν παραγωγικοί πολίτες όχι μόνο στη Ρωσία,
   επίσημη σελίδα:

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
    
   πηγή:

    
   (για το αρχείο μας)
    
   Βράβευση Μαρτύρων του Ιεχωβά απο τον Βλαντιμίρ Πούτιν σαν υπόδειγμα Γονέων.pdf
    

  • By ARchiv@L
   Όργανα του νόμου διώκουν ποινικά Μάρτυρες για «εξτρεμιστική δράση», εργοδότες απέλυσαν Μάρτυρες, καθηγητές εκφόβισαν Μάρτυρες μαθητές μπροστά σε συμμαθητές τους και προκατειλημμένα άτομα έκαναν βανδαλισμούς σε Αίθουσες Βασιλείας και πυρπόλησαν δύο σπίτια Μαρτύρων, τα οποία κάηκαν ολοσχερώς.

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
    
  • By ARchiv@L
   30 ΜΑΪΟΥ 2017
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά Εφεσιβάλλουν την Άδικη Απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ρωσίας
   Στις 19 Μαΐου 2017, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Ρωσία άσκησαν έφεση κατά της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου, η οποία ουσιαστικά έθεσε υπό απαγόρευση τη λατρεία τους. Η απόφαση με ημερομηνία 20 Απριλίου, την οποία ανακοίνωσε ο Δικαστής Γιούρι Ιβανένκο, τερμάτισε όλες τις δραστηριότητες των σωματείων των Μαρτύρων σε όλη τη χώρα. Το τριμελές Τμήμα Εφέσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου θα εκδώσει την απόφασή του σε 90 μέρες, αφού λάβει όλα τα απαραίτητα έγγραφα από τον Δικαστή Ιβανένκο.
   Με την έφεση οι Μάρτυρες ζητούν πλήρη ακύρωση της απόφασης. Τονίζουν ότι η απόφαση δεν βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν είναι ένοχοι κανενός είδους εξτρεμιστικής δράσης. Υπογραμμίζουν επίσης ότι οι κατηγορίες που οδήγησαν το Ανώτατο Δικαστήριο στην απόφασή του είναι ίδιες με αυτές που είχαν χρησιμοποιήσει οι αρχές κατά τη Σοβιετική περίοδο για τον διωγμό των Μαρτύρων, οι οποίοι αργότερα έλαβαν πιστοποιητικά αποκατάστασης και απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες. Επιπλέον, τονίζουν ότι η απόφαση συγκρούεται με τις εγγυήσεις της θρησκευτικής ελευθερίας που ενυπάρχουν στο Σύνταγμα της Ρωσίας και στις διεθνείς δεσμεύσεις της.
   Η απόφαση επηρεάζει ήδη τους Μάρτυρες με τρόπους που θυμίζουν την καταπίεση την οποία είχαν βιώσει υπό το κομμουνιστικό καθεστώς. Όργανα του νόμου διώκουν ποινικά Μάρτυρες για «εξτρεμιστική δράση», εργοδότες απέλυσαν Μάρτυρες, καθηγητές εκφόβισαν Μάρτυρες μαθητές μπροστά σε συμμαθητές τους και προκατειλημμένα άτομα έκαναν βανδαλισμούς σε Αίθουσες Βασιλείας και πυρπόλησαν δύο σπίτια Μαρτύρων, τα οποία κάηκαν ολοσχερώς.
   Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά παγκόσμια ελπίζουν ότι το Τμήμα Εφέσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ρωσίας θα αντιληφθεί πόσο άδικη είναι αυτή η απόφαση και θα την ακυρώσει, προστατεύοντας έτσι τη θρησκευτική ελευθερία και την ασφάλεια των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία.
  • By ARchiv@L
   29 ΜΑΪΟΥ 2017
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Έφοδοι της Ρωσικής Αστυνομίας σε Θρησκευτικές Συγκεντρώσεις στο Οριόλ και Κράτηση Δανού Πολίτη
   Στις 25 Μαΐου 2017, βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί και πράκτορες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας (ΟΥΑ) διέκοψαν μια ειρηνική θρησκευτική συγκέντρωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Οριόλ της Ρωσίας. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να ασκήσουν ποινική δίωξη κατά των Μαρτύρων επειδή, κατά τους ισχυρισμούς τους, οι Μάρτυρες συνεχίζουν τη δράση τους ως εξτρεμιστική οργάνωση. Τον Φεβρουάριο του 2016, η κυβέρνηση διέλυσε την Τοπική Θρησκευτική Οργάνωση (ΤΘΟ) του Οριόλ με την κατηγορία του εξτρεμισμού. Επιπρόσθετα, οι αρχές κατέγραψαν τα στοιχεία όλων όσων παρακολουθούσαν τις θρησκευτικές συγκεντρώσεις, κατέσχεσαν τις προσωπικές ηλεκτρονικές συσκευές τους και αργότερα έκαναν έρευνες στα σπίτια των Μαρτύρων στο Οριόλ.
     Οι αρχές οδήγησαν τους άντρες της εκκλησίας του Οριόλ στα γραφεία της ΟΥΑ και έχουν θέσει υπό κράτηση έναν Δανό πολίτη, τον Ντένις Κρίστενσεν, ο οποίος είναι πρεσβύτερος της εκκλησίας. Ο εισαγγελέας απηύθυνε επείγον αίτημα στο Περιφερειακό Δικαστήριο Σοβιέτσκι, ζητώντας την προφυλάκιση του κ. Κρίστενσεν προκειμένου να δώσει χρόνο στην ΟΥΑ για να συγκεντρώσει στοιχεία και να βρει μάρτυρες που θα καταθέσουν στην υπόθεση. Η Δικαστής Σβετλάνα Ναούμοβα έκανε δεκτό το αίτημα, δίνοντας εντολή να προφυλακιστεί ο κ. Κρίστενσεν για δύο μήνες. Σήμερα, θα κατατεθεί προσφυγή κατά της εντολής αυτής. Αν ο κ. Κρίστενσεν καταδικαστεί, κινδυνεύει με φυλάκιση έξι έως δέκα ετών με βάση το Άρθρο 282.2, μέρος 1, του Ποινικού Κώδικα.
   Η εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Οριόλ διεξήγε θρησκευτικές συγκεντρώσεις ως ομάδα πιστών—δεν αποτελεί νομική οντότητα. Αυτή η ενέργεια των ρωσικών αρχών δείχνει ότι στοχοποιούν τη λατρεία των Μαρτύρων, όχι απλώς τις νομικές τους δομές (ΤΘΟ). Κάτι παρόμοιο συνέβη στους Μάρτυρες στο Ταγκανρόγκ, όπου οι αρχές διέλυσαν πρώτα την ΤΘΟ και κατόπιν άσκησαν ποινικές διώξεις για εξτρεμισμό εναντίον 16 μελών της εκκλησίας επειδή συνέχισαν να συναθροίζονται ειρηνικά για λατρεία. Τον Νοέμβριο του 2015,
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. , αλλά οι ποινές και τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν έχουν ανασταλεί. Η υπόθεσή τους εξετάζεται επί του παρόντος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
  • By ARchiv@L
   Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στην Ρωσία υπέβαλαν Έφεση στην απόφαση του Δικαστηρίου
   εντός Μαΐου και εντός της καθορισμένης ημερομηνίας των 30 ημερών από την πρώτη απόφαση απαγόρευσης της δράσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά και την διάλυση της τοπικός οργάνωσης και όλων των εκκλησιών σε όλη την χώρα.
   Αν και έχει ληφθεί η απόφαση για την απαγόρευση της δράσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά δεν θα ισχύσει μέχρι και την οριστική εκδίκαση της Έφεσης και την λήψη της απόφασης η οποία και θα εκδικαστεί από 3 Ανωτάτους Δικαστικούς Λειτουργούς
   Η ημερομηνία της εκδίκασης της έφεσης έχει ήδη προγραμματιστεί

   Η αίτηση της έφεσης με το πλήρες κείμενο είναι διαθέσιμη εδώ

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. (584 КБ)
  • By ARchiv@L
   Γράφτηκε Πέμπτη πρωί (6/4ου) σχετικά με το δικαστήριο,
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.

    
   (Πέμπτη 6 Απριλίου, 11:42 πμ)
  • By ARchiv@L
   (σχετικά με τη Ρωσία)
    
    

    

    
   δείτε το προηγούμενο πάλι παραπλανητικό μήνυμα !    
       
    
   η ημερομηνία ακρόασης εχει ήδη εκδοθεί .....  
   have been scheduled for 
    

  • By ARchiv@L
   Αναφορά της Άνγκελα Μέρκελ στους Μάρτυρες του Ιεχωβά κατά την επίσκεψη της στον Βλαντίμιρ Πούτιν
   Κατά την σημερινή της επίσκεψη της πρωθυπουργού της Γερμανίας Ανγκελα Μερκελ στο Σοτσι και την συνάντηση της με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε αναφορά στο θέμα της δίωξης των Μαρτύρων του Ιεχωβά και του ζήτησε να δει το θέμα αυτό που συνιστά παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τους.
    

   δείτε το βίντεο - (πηγή ):
    
  • By ARchiv@L
   Νομική Ενημέρωση για τη Ρωσία—Ιανουάριος 2017

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
  • By ARchiv@L
   «Το Κυβερνών Σώμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά θέλει να προσελκύσει ακόμη περισσότερο την προσοχή σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση», δηλώνει ο Ντέιβιντ Σεμόνιαν, εκπρόσωπος των Μαρτύρων από τα παγκόσμια κεντρικά γραφεία.

    
  • By ARchiv@L
   Instructions for Letter-Writing Campaign
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. In order to participate in the letter-writing campaign, please use the link below to download the instructions and mailing addresses.

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. 702017108_E_cnt_1.pdf
    

    

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.  
    
    
   The Governing Body of Jehovah’s Witnesses is inviting the over 8,000,000 Witnesses worldwide to participate.
   Το Κυβερνών Σώμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά καλεί τους πάνω από 8.000.000 Μάρτυρες σε όλο τον κόσμο για να συμμετάσχουν.
   (google translation)

   (Μετάφραση Google)
  • By ARchiv@L
   Tour of the Russia Branch

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
   download 360

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   download 720
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

      
  • By ARchiv@L
   Φιμώνοντας τη θρησκευτική ελευθερία: η Ρωσία απαγορεύει τους Μάρτυρες του Ιεχωβά
    
   εξτρεμιστές και κίνδυνος εθνικής ασφάλειας

   Παρά τις ειρηνικές εκδηλώσεις λατρείας των Μαρτύρων του Ιεχωβά, οι οποίες τους κατατάσσουν ανάμεσα στους πιο ακίνδυνους φονταμενταλιστές, η Ρωσία εξακολουθεί να τους θεωρεί επικίνδυνους για την εσωτερική τάξη της χώρας. Κομβικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει η έντονη παρουσία του χριστιανικού στοιχείου, ως επικρατούσα και επίσημη θρησκεία της χώρας, αλλά και η επιρροή αυτού στην πολιτική ζωή της Ρωσίας. Η ριζοσπαστική, μάλιστα, πτέρυγα του Χριστιανισμού χαρακτηρίζει τους Μάρτυρες του Ιεχωβά ως μία επικίνδυνη σέκτα, που αποκλίνει από την επίσημη μορφή της θρησκείας. Έτσι, για να τους αποσιωπήσει, συνεργάστηκε με τις τοπικές αρχές για να τους κυνηγήσει. Ακόμη, οι Μάρτυρες θεωρήθηκαν ως λίκνο εξωτερικής επιρροής, που δεχόταν χρηματοδότηση από ειδικές υπηρεσίες ώστε να κατασκοπεύει και να σαμποτάρει το ρωσικό κράτος (The Economist, 2017) [3].
    
    
   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ :

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.  

    
  • By ARchiv@L
   Вефиль в России
   Bethel in Russia
    
    
  • By ARchiv@L
   Вефильцы покидают филиал Свидетелей Иеговы в России
   Bethel members leave the branch of Jehovah's Witnesses in Russia
    
    
    
  • By ARchiv@L
   Από τη μεριά της, η κ. Μέρκελ είπε ότι μοιράσθηκε με τον Ρώσο ομόλογό της τις ανησυχίες της για την απαγόρευση αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Ρωσία, την καταπίεση που υφίστανται οι ομοφυλόφιλοι στην Τσετσενία, αλλά και τη δικαστική απαγόρευση εναντίον των Μαρτύρων του Ιεχωβά.
   «Εχω πολύ ανησυχητικές πληροφορίες για την αντιμετώπιση των ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία και ζήτησα από τον πρόεδρο Πούτιν να εγγυηθεί τα δικαιώματα όλων των μειονοτήτων», είπε η κ. Μέρκελ.
   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
    
   δείτε και το ΒΙΝΤΕΟ : (στην αγγλική γλώσσα) ... 

    
  • By ARchiv@L
   Στις 20 Μαρτίου του 2017, το Ευρωπαϊκό Γραφείο Αντίρρησης της Συνείδησης (E.B.C.O.) εξέδωσε δελτίο τύπου, με αφορμή τη Γενική Διάσκεψή του στις Βρυξέλλες, με το οποίο υπενθυμίζει τις δεσμεύσεις της Ελλάδας όσον αφορά στη -μέχρι στιγμής- έλλειψη κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου για τη ρύθμιση εναλλακτικής θητείας για όσους δηλώνουν «αντιρρησίες συνείδησης».
   Τι είναι, όμως, ο «αντιρρησίας συνείδησης»;
   Από την εκτίμηση της κατάστασης φάνηκε ότι, σε διάστημα ενός χρόνου, τρεις θεσμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων -το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε. και η διαδικασία Οικουμενικής Περιοδικής Αξιολόγησης του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε.- εντόπισαν σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκ μέρους της Ελλάδας, σε σχέση με την εναλλακτική θητεία. Παρατηρήθηκε, συγκεκριμένα, ότι υπάρχει περιορισμός του δικαιώματος αυτού, καθώς και ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, ως αντιρρησίες συνείδησης αναγνωρίζονται Μάρτυρες του Ιεχωβά. Παράλληλα, η μεγαλύτερη διάρκεια της εναλλακτικής πολιτικής θητείας, σε σύγκριση με τη στρατιωτική, θεωρήθηκε μη αποδεκτή.
   διαβάστε περισσότερα στο άρθρο :
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
   Written by
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.  
    
    
    
  • By ARchiv@L
   Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας Εκδίδει Άδικη Απόφαση!
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
    
    
    
    
   Καλημέρα σε όλους, και καλό Σαβ/κο.
   Το βίντεο για το ρωσικό δικαστήριο είναι στην επίσημη σελίδα και με μεταγλώττιση.
   Αλλά για όσους θέλουν να δουν το ίδιο βίντεο με υπότιτλους, 
   (ή ακόμα να το κατεβάσουν για το αρχείο τους για άλλη χρήση πχ. στο έργο ή στην οικογένεια τους) 
   υπάρχει και εδώ.
   Χαιρετισμούς.

  • By ARchiv@L
   Ο Δικαστής Ιβανένκο του Ανώτατου Δικαστηρίου ανακοινώνει την απόφαση εναντίον των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία
       21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Το Ανώτατο Δικαστήριο Αποφασίζει να Ποινικοποιήσει τις Δραστηριότητες των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία
   Στις 20 Απριλίου 2017, παρά τη διεθνή κατακραυγή, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας αποφάσισε να ποινικοποιήσει τις δραστηριότητες των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία. Ο Δικαστής Γιούρι Γκριγκόριεβιτς Ιβανένκο του Ανώτατου Δικαστηρίου ενέκρινε το αίτημα που κατέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης «να διαλυθεί η θρησκευτική οργάνωση “Διοικητικό Κέντρο των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία”, καθώς και οι τοπικές θρησκευτικές οργανώσεις που αποτελούν τμήμα της δομής της, [και] να περιέλθει όλη η περιουσία της εν λόγω οργάνωσης στη Ρωσική Ομοσπονδία».
   Ο Δικαστής Ιβανένκο πρόσθεσε ότι αυτή η απόφαση, που τίθεται σε εφαρμογή αμέσως, βάζει τέλος σε κάθε δραστηριότητα των σωματείων των Μαρτύρων σε όλη τη Ρωσία. Παρότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά θα εφεσιβάλουν την απόφαση στο Τμήμα Εφέσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου, η απόφαση ουσιαστικά θέτει υπό απαγόρευση τη λατρεία τους.
   Νομική ομάδα του Διοικητικού Κέντρου
   Ο Βασίλι Κάλιν, ο οποίος σε ηλικία τεσσάρων ετών εξορίστηκε στη Σιβηρία μαζί με τους γονείς του λόγω της πίστης τους ως Μάρτυρες του Ιεχωβά, δήλωσε: «Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η σημερινή απόφαση, ολόκληρος ο τρόπος ζωής των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία, τόσο ως ατόμων όσο και ως οικογενειών, άλλαξε ριζικά. Τώρα βρίσκονται υπό την απειλή ποινικής δίωξης και φυλάκισης απλώς επειδή ασκούν την πίστη τους».
   Ο Φίλιπ Μπράμλεϊ, Νομικός Σύμβουλος των Μαρτύρων του Ιεχωβά, δήλωσε: «Η σημερινή απόφαση είναι άκρως απογοητευτική. Οποιαδήποτε αντικειμενική εξέταση των υπομνημάτων και των στοιχείων που παρουσιάστηκαν οδηγεί σε ένα και μόνο νόμιμο συμπέρασμα—το Διοικητικό Κέντρο ουδέποτε συμμετείχε σε οποιαδήποτε υποτιθέμενη εξτρεμιστική δραστηριότητα. Θα εφεσιβάλουμε αυτή την απόφαση».
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
  • By ARchiv@L
   Δήλωση της ΕΕ για τη δίωξη των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία
   Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμμερίζεται την ανησυχία της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για ορισμένες εκθέσεις που αναφέρουν ότι ο ομοσπονδιακός νόμος για την καταπολέμηση της εξτρεμιστικής δραστηριότητας χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στη Ρωσική Ομοσπονδία για να περιορίσει την ελευθερία της θρησκείας, στοχεύοντας, μεταξύ άλλων, στους Μάρτυρες του Ιεχωβά.
   Οι ρωσικές αρχές πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά μπορούν να απολαμβάνουν ειρηνικά την ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας, καθώς και την ελευθερία του συνέρχεσθαι και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων χωρίς περαιτέρω παρεμβάσεις, όπως εγγυάται το Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Οι ρωσικές αρχές πρέπει να συμμορφωθούν με τις διεθνείς δεσμεύσεις τους, μεταξύ άλλων με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και με τα διεθνή πρότυπα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
   Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να προωθεί την ελευθερία θρησκεύματος ή πεποιθήσεων ως δικαίωμα άσκησης από όλους παντού, με βάση τις αρχές της ισότητας, της μη διάκρισης και της καθολικότητας. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η άσκηση της θρησκευτικής ελευθερίας ή των πεποιθήσεων στην κοινότητα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη νομική προσωπικότητα και τη μη επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος εγκατάστασης και συντήρησης ελεύθερων προσβάσιμων τόπων λατρείας ή συναθροίσεως. Την ελευθερία επιλογής και κατάρτισης των ηγετών και το δικαίωμα άσκησης κοινωνικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων.

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
    
  • By ARchiv@L
   Γιατί η δίωξη του Πούτιν στους Μάρτυρες του Ιεχωβά πρέπει να μας ανησυχεί
   Andrew Brown
   Η βάρβαρη μεταχείριση αυτής της μικρής, αποφασιστικά μη βίαιης θρησκευτικής ομάδας είναι απεχθής μαρτυρία της αδίστακτου του αυταρχικού καθεστώτος της Ρωσίας
   Ο καθένας παρατήρησε την περασμένη εβδομάδα όταν το ανώτατο δικαστήριο της Ρωσίας καταδίκασε την περασμένη εβδομάδα τους Μάρτυρες του Ιεχωβά και κατέσχεσε όλη την περιουσία του ομίλου. Ήμασταν πολύ απασχολημένοι να ανησυχούμε για το φασισμό στη Γαλλία ή για τον πόλεμο στην Κορέα. Αλλά ήταν ένα πολύ σημαντικό πλήγμα κατά της αρχής της ελευθερίας των πεποιθήσεων. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά θεωρούνται ως ελαφρώς γελοίες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχουν περίεργες πεποιθήσεις για το αίμα και ένα ελαφρώς ανθυγιεινό ενδιαφέρον στο τέλος του κόσμου και αυτό είναι το τέλος όσων γνωρίζουν οι περισσότεροι, αν ξέρουν τίποτα.
   Ένα πιο σημαντικό δόγμα της πίστης τους είναι η άρνησή τους για στρατιωτική θητεία. Αρνούνται την στρατολόγηση και ακόμη και τη μη βίαιη «πολεμική εργασία». Αυτή η στάση τους οδήγησε σε διωγμό σε όλες σχεδόν τις χώρες που πολεμούσαν τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Φυλακίστηκαν στη Βρετανία και στις ΗΠΑ και διώκονται κατάφωρα κάτω από τον Χίτλερ: μέχρι το τέλος του πολέμου οι μισοί Μάρτυρες στη Γερμανία βρίσκονταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και ένα τέταρτο από αυτούς είχαν πεθάνει.
   Αυτό είναι ένα εντυπωσιακό ρεκόρ μη βίαιου πεισματισμού. Τους κάνει για τους πιο αποφασιστικά αβλαβείς φονταμενταλιστές στον κόσμο σήμερα. Στη Ρωσία, όμως, αντιμετωπίστηκαν σχεδόν σαν να ήταν βίαιοι φονταμενταλιστές από τουλάχιστον το 2004 . Οι χώροι συνάντησής τους, γνωστοί ως Βασιλικές Αίθουσες, έχουν επιδρομηθεί. Τα μέλη έχουν φυλακιστεί επειδή αρνήθηκαν τη στρατιωτική θητεία, και το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει εναχθεί για να τους κηρύξει εξτρεμιστική οργάνωση.
   Αν το διάταγμα της περασμένης εβδομάδας δεν ανατραπεί σε έφεση, αυτοί οι άνθρωποι θα χάσουν τις Βασιλικές Αίθουσες. Το κεντρικό, συντονιστικό αρχηγείο θα ληφθεί επίσης από το κράτος και τεράστιες ποσότητες λογοτεχνίας που θεωρούνται «εξτρεμιστικές», όπως η μετάφραση των Βίβλων των Βίβλων και ακόμη και σε μια προηγούμενη επιδρομή, ένα βιβλίο εικόνων ιστοριών της Βίβλου για παιδιά χωρίς λόγια καθόλου.
   Οι Μάρτυρες την κατηγορούν για την αναζωπύρωση της εξουσίας και της εξουσίας της ορθόδοξης εκκλησίας, η οποία έχει ακμάσει κάτω από τον Βλαντιμίρ Πούτιν και ταυτόχρονα αναβίωσε την ιστορική της υποψία και, όπου είναι δυνατόν, τη δίωξη των προτεσταντικών και καθολικών εκκλησιών. Οι Μάρτυρες, όπως η προτεσταντική αίρεση που αποκλίνει περισσότερο από τις αξίες της κοινωνίας γύρω από αυτήν, έχουν παρενοχληθεί περισσότερο από τους Βαπτιστές. Σύμφωνα με το Φόρουμ 18 , ένας οργανισμός που παρακολουθεί τη θρησκευτική ελευθερία στη Ρωσία και στο πρώην σοβιετικό μπλοκ, η μόνη άλλη ομάδα που επιδιώχθηκε με αυτόν τον τρόπο είναι μια σουνιτική αίρεση που ίσως δεν υπάρχει.
   Η εξάπλωση και η επιβίωση των Μαρτύρων τον τελευταίο αιώνα δείχνει δύο κεντρικά χαρακτηριστικά της θρησκευτικής πίστης: κρατούνται αρκετά δυνατά, μπορούν να γίνουν πιο πολύτιμα από τη ζωή στους πιστούς. Και η δύναμή του δεν έχει απλή σχέση με την αξιοπιστία του στους απίστους. Σε αντίθετη περίπτωση, η περιφρόνηση και η εχθρότητα των ξένων ατόμων τείνει να ενισχύσει τη θέρμη και τη συνοχή της διωκόμενης ομάδας. Υπάρχουν πλέον περισσότεροι από 8 εκατομμύρια μάρτυρες διεθνώς και περισσότεροι από 170.000 στη Ρωσία .
   Η δίωξή τους σε όλο τον κόσμο είναι μια φρικτή απόδειξη για την ευχαρίστηση που έχουμε για τον εκφοβισμό μικρών, ξένων και ανυπεράσπιστων ομάδων. Στη Ρωσία, αποτελεί ακόμη μια μαρτυρία για την αδίστακτη και βάναυση ατιμωρησία του καθεστώτος του Πούτιν. Όλα τα αυταρχικά καθεστώτα απειλούν τις μειονοτικές θρησκείες, ίσως επειδή οι θρησκευτικές ομάδες είναι ένας από τους ισχυρότερους τρόπους να φανταστούμε έναν κόσμο που μπορεί να είναι διαφορετικός.
   Η ανεκτικότητα είναι μια καθυστερημένη και ίσως αφύσικη εξέλιξη στην ανθρώπινη ιστορία, αλλά αυτή αυξάνει μόνο την αξία της. Η ελευθερία της θρησκείας σημαίνει ελευθερία να είναι λάθος ή δεν σημαίνει τίποτα. Και στην περίπτωση των Μαρτύρων, με την εκπληκτική τους επίμονη υπομονή ενάντια στη δίωξη, μπορούμε να δούμε πως πραγματικά το περιεχόμενο των πεποιθήσεών τους δεν πρέπει και δεν πρέπει να επηρεάσει το δικαίωμά τους να τους κρατήσει.
   Σε μια εποχή που το μεγαλύτερο μέρος της ανησυχίας για τη Ρωσία του Πούτιν επικεντρώνεται στη συμπεριφορά του στο εξωτερικό, η απόπειρα καταστολής των μαρτύρων δείχνει πόση ζημιά μπορεί να κάνει στα σύνορά του.

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
    
×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.