Jump to content
The World News Media

Ομιλία Γουίλιαμ Τέρνερ στην Μαλακάσα με μετάφραση


ARchiv@L
 Share

Recommended Posts

 • Moderator

 

 

Ομιλία του επισκέπτη ομιλητή Γουίλιαμ Τέρνερ με μετάφραση 

05.jpg

« Να προφυλάσσεστε από τις εξασθενητικές επιρροές » William Turner

  Hello guest!

 

 

 

 

03.jpg

Τοπικός αγρός και έκθεση για την Ελλάδα

  Hello guest!

 

 

 

 

κομμάτι 3

  Hello guest!

 

fiskilis1.jpg

 

 

 Ακούστε όλο το πρόγραμμα σε ηχητική μορφή

ή κατεβάστε το για την προσωπική μας χρήση.

B|

Link to comment
Share on other sites


 • Views 747
 • Replies 4
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

 Share

 • Similar Content

  • By ARchiv@L
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
  • Guest Nicole
   By Guest Nicole
    
    
    
    
   En ésta no, 
   No me toca ser el que te ama, 
   Ni nos toca hacer juntos la cama, 
   Ni ver cuerdas de reloj. 

   En ésta no, 
   No coinciden nuestros universos, 
   Ni podemos escribir un verso, 
   Que describa nuestro amor. 

   En ésta no, 
   No nos toca caminar el mundo, 
   Ni viajar hasta lo más profundo, 
   De este cielo que se abrió. 

   En ésta no, 
   Nuestra historia nunca comenzó... 

   Tal vez en otra vida 
   Pueda darte todo lo que siento ahora, 
   Tal vez en otra vida 
   Me toque en tu cuerpo contemplar la aurora, 
   Tal vez en otra vida seamos tú y yo, 
   Y cante nuestra piel con una misma voz, 
   Tal vez en otra vida 
   Beba de tu boca todas esas ansias, 
   Tal vez en otra vida 
   Este amor distante acorte las distancias, 
   Tal vez en otra vida se nos dé la luz, 
   Tal vez en otra vida seas primero tú, 
   En ésta vida no.    En ésta no, 
   No nos toca decirnos te quiero, 
   Ni cuidar lo poco de dinero 
   Que ha quedado en el cajón. 

   En ésta no, 
   Aunque duela tanto aceptarlo, 
   Y me quede con ganas de dar 
   Lo que me quema el corazón. 

   En ésta no, 
   Nuestra historia nunca comenzó... 

   Tal vez en otra vida 
   Pueda darte todo lo que siento ahora, 
   Tal vez en otra vida 
   Me toque en tu cuerpo contemplar la aurora, 
   Tal vez en otra vida seamos tú y yo, 
   Y cante nuestra piel con una misma voz, 
   Tal vez en otra vida 
   Beba de tu boca todas esas ansias, 
   Tal vez en otra vida 
   Este amor distante acorte las distancias, 
   Tal vez en otra vida se nos dé la luz, 
   Tal vez en otra vida seas primero tú, 
   En ésta vida no,    Tal vez en otra vida se nos dé la luz, 
   Tal vez en otra vida seas primero tú, 

   En ésta vida no, 

   En ésta vida, no.
  • Guest Nicole
  • Guest Nicole
  • By ARchiv@L
   Έγινε αυτό το Σαββάτο μια ειδική ομιλία, με μετάφραση στα ελληνικά, από επισκέπτη ομιλητή.
   Το πρόγραμμα μεταδόθηκε σε σύνδεση σε πολλές αίθουσες, καθώς επίσης πολλοί απόλαυσαν και τις ανακοινώσεις (χωρίς μετάφραση) του τοπικού αγρού στην Ελλάδα και Κύπρο.
   Στην ομιλία με μετάφραση, ξεχώρισε επίσης και το παράδειγμα του αδελφού που δεν άφησε την αμνησία (που έπαθε) να απομακρύνει αυτό που ρίζωσε στην καρδιά του!
   Στις τοπικές ανακοινώσεις, περιλαμβανόταν και τα κεντρικά γραφεία στο Μαρούσι, καθώς επίσης και μια θαυμάσια εμπειρία με έναν κληρικό από την Βόρεια Ελλάδα.
   Οι αδελφοί στις φωτογραφίες συμμετείχαν στο πρόγραμμα.


   [Τους χαιρετισμούς μου σε όλους]
    
   εικόνα: thrapsaniotis gr

   Κατεβάστε δωρεάν, το έντυπο για τα γραφεία στο Μαρούσι, στην Ελλάδα.
    Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
    
    
  • By ARchiv@L
   Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ
   Ευγνωμοσύνη
   Η εκδήλωση ευγνωμοσύνης έχει τόσο πολλά αδιαμφισβήτητα οφέλη—σωματικά, διανοητικά και συναισθηματικά—ώστε θα έπρεπε να έχει θέση στην καθημερινότητα όλων μας.
   Πώς συμβάλλει η ευγνωμοσύνη στην ευεξία σας;
   ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΙΑΤΡΙΚΗ
   Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Υπόμνημα του Χάρβαρντ για την Ψυχική Υγεία (The Harvard Mental Health Letter), «η ευγνωμοσύνη είναι πάντα στενά συνυφασμένη με μεγαλύτερη ευτυχία. Βοηθάει τους ανθρώπους να έχουν πιο θετικά αισθήματα, να απολαμβάνουν ό,τι καλό τους συμβαίνει, να είναι πιο υγιείς, να τα βγάζουν πέρα με τις δυσκολίες και να οικοδομούν ισχυρές σχέσεις».
   ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΓΡΑΦΗ
   Η Γραφή μάς παροτρύνει να καλλιεργούμε πνεύμα ευγνωμοσύνης. «Αποδειχτείτε ευγνώμονες», έγραψε ο απόστολος Παύλος, ο οποίος έθεσε θαυμάσιο παράδειγμα ως προς αυτό. Λόγου χάρη, “ευχαριστούσε τον Θεό ακατάπαυστα” για τη θετική ανταπόκριση όσων άκουσαν το άγγελμα που τους μετέδωσε. (
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. ) Η διαρκής ευτυχία δεν προκύπτει όταν λέμε απλώς ευχαριστώ κάπου κάπου, αλλά προέρχεται από μια στάση ευγνωμοσύνης. Αυτή, με τη σειρά της, μας προστατεύει από αισθήματα που θα μπορούσαν να μας αποξενώσουν από τους άλλους και να μας στερήσουν τη χαρά της ζωής—αισθήματα όπως η ζήλια και η μνησικακία ή το να νιώθουμε ότι δικαιούμαστε ειδική μεταχείριση. Ο ίδιος ο Δημιουργός μας έχει θέσει θαυμάσιο παράδειγμα όσον αφορά την εκδήλωση εκτίμησης—ακόμη και προς ανθρώπους! Το εδάφιο
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. δηλώνει: «Ο Θεός δεν είναι άδικος ώστε να ξεχάσει το έργο σας και την αγάπη που δείξατε για το όνομά του». Ναι, ο Δημιουργός μας θεωρεί ότι είναι άδικο να δείχνουμε αγνωμοσύνη. Πώς βελτιώνει η ευγνωμοσύνη τις σχέσεις μας με τους άλλους;
   ΤΙ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ Η ΠΕΙΡΑ
   Όταν εκφράζουμε γνήσια ευγνωμοσύνη σε κάποιον—για ένα δώρο, για έναν καλό λόγο ή για την πρακτική βοήθεια που μας πρόσφερε—του δείχνουμε ότι τον θεωρούμε πολύτιμο και ότι τον εκτιμούμε. Ακόμη και άγνωστοι ανταποκρίνονται εγκάρδια σε ανθρώπους που τους λένε ένα ειλικρινές «ευχαριστώ» για μια καλή πράξη, όπως το ότι τους κράτησαν την πόρτα για να περάσουν.
   ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΓΡΑΦΗ
   «Να δίνετε», είπε ο Ιησούς Χριστός, «και οι άνθρωποι θα σας δώσουν. Θα ρίξουν στον κόρφο σας μέτρο καλό, συμπιεσμένο, κουνημένο καλά, που θα ξεχειλίζει». (
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. ) Εξετάστε την εμπειρία της Ρόουζ, ενός κωφού κοριτσιού από το Βανουάτου, ένα νησιωτικό κράτος στον Νότιο Ειρηνικό. Η Ρόουζ παρακολουθούσε τις Χριστιανικές συναθροίσεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά αλλά δεν ωφελούνταν πολύ από αυτές, επειδή ούτε η ίδια ούτε κάποιος άλλος στην εκκλησία γνώριζε τη νοηματική γλώσσα. Όταν επισκέφτηκε την εκκλησία ένα αντρόγυνο που ήταν έμπειροι διερμηνείς της νοηματικής, διέκριναν το πρόβλημα και οργάνωσαν μια τάξη εκμάθησης της νοηματικής. Η Ρόουζ ήταν πολύ ευγνώμων. «Είμαι ευτυχισμένη γιατί έχω τόσο πολλούς φίλους που με αγαπούν», είπε η ίδια. Η ευγνωμοσύνη της και το ότι συμμετέχει πλέον στις συναθροίσεις είναι η καλύτερη ανταμοιβή για το αντρόγυνο που τη βοήθησε. Η Ρόουζ εκτιμάει βαθιά και τις προσπάθειες που έκαναν άλλοι για να μάθουν τη νοηματική ώστε να μπορούν να επικοινωνούν μαζί της.—Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. .
   Πώς μπορείτε να καλλιεργήσετε πνεύμα ευγνωμοσύνης;
   ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΓΡΑΦΗ
   Τα αισθήματά μας συνδέονται άμεσα με τις σκέψεις μας. Ο Βιβλικός συγγραφέας Δαβίδ είπε προσευχόμενος στον Θεό: «Στοχάστηκα όλες τις ενέργειές σου· έκανα πρόθυμα μέλημά μου το έργο των χεριών σου». (
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. ) Ναι, ο Δαβίδ δεν ήταν επιπόλαιος ούτε επιφανειακός. Το πνεύμα ευγνωμοσύνης που εκδήλωνε πήγαζε από τις σκέψεις που έκανε τακτικά γύρω από τις οδούς του Θεού, μια συνήθεια που καλλιεργούσε σε όλη του τη ζωή.—Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. . Η Γραφή μάς δίνει την εξής θαυμάσια συμβουλή: “Όσα είναι αληθινά, όσα είναι αξιαγάπητα, όσα έχουν καλή φήμη, όποια αρετή υπάρχει και ό,τι αξιέπαινο υπάρχει, αυτά να συλλογίζεστε”. (
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. ) Ο εξακολουθητικός χρόνος στο ρήμα «συλλογίζεστε» τονίζει ότι είναι ανάγκη να κάνουμε τακτικά στοχασμούς, κάτι που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εκδήλωση πνεύματος ευγνωμοσύνης.  
    
   Ξύπνα!—2016
  • By ARchiv@L
   «Ποιος Είναι ο Πραγματικός Εχθρός Σας;» 
   ήταν το θέμα που παρουσίασε ο Μαρκ Νουμέρ, ένας άλλος εκπαιδευτής της Γαλαάδ. 
   http://www.jw-archive.org/image/104705302753
   Στον πόλεμο, αρκετοί στρατιώτες θανατώνονται από φιλικά πυρά, δηλαδή χτυπιούνται από τις δικές τους δυνάμεις. «Τι θα λεχθεί για τον πνευματικό πόλεμο που διεξάγουμε εμείς;» ρώτησε. «Αν δεν προσέξουμε, θα μπορούσαμε να βρεθούμε σε σύγχυση όσον αφορά το ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός και να τραυματίσουμε κάποιους από το δικό μας στράτευμα».
   Ο φθόνος μπορεί να φέρει σύγχυση σε ένα άτομο. Έκανε τον Βασιλιά Σαούλ να προσπαθεί να σκοτώσει τον Δαβίδ, έναν συλλάτρη του, όταν ο πραγματικός εχθρός ήταν οι Φιλισταίοι. (
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. ) Κατόπιν, ο ομιλητής συνέχισε:
   «Τι θα γίνει αν υπηρετείτε μαζί με κάποιον ιεραπόστολο ο οποίος υπερέχει από πολλές απόψεις; Θα τραυματίσετε το συστρατιώτη σας με επικριτικές παρατηρήσεις ή θα αποδεχτείτε ειρηνικά το γεγονός ότι οι άλλοι θα σας ξεπερνούν με διάφορους τρόπους; Το να εστιάζουμε την προσοχή στις ατέλειες των άλλων μπορεί μόνο να μας δημιουργήσει σύγχυση όσον αφορά το ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός. Να πολεμάτε τον πραγματικό εχθρό, τον Σατανά».

    
   ΣΚΟΠΙΑ 2007:
   ΣΤΙΣ 9 Σεπτεμβρίου 2006 έλαβε χώρα η αποφοίτηση της 121ης τάξης της Βιβλικής Σχολής Γαλαάδ της Σκοπιάς στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Σκοπιάς στο Πάτερσον της Νέας Υόρκης. Ήταν ένα συγκινητικό πρόγραμμα.
    
    
    
    
    
  • By ARchiv@L
   List od brata pochodzenia romskiego
   W listopadzie 2014 roku na Słowacji powstał pierwszy zbór romani. Podczas niedawnego zgromadzenia obwodowego 21 głosicieli posługujących się językiem romani przyjęło chrzest. Wszyscy pochodzą z tej samej wioski. Na Pamiątkę zorganizowaną we wspomnianym zborze przybyło 495 osób. Jeden z nowo ochrzczonych braci napisał:
     Słowacja: Dwóch głosicieli Królestwa z radością dzieli się dobrą nowiną z kobietą narodowości romskiej
   „Jestem Romem z Žehry na Słowacji. Tu, gdzie mieszkam, wielu ludzi postrzega nas jako brudnych Cyganów, którzy kradną i kłamią. Gdy kiedyś wybrałem się do kościoła, stróż powiedział, żebym się stąd zabierał, bo to nie miejsce dla mnie. Łatwo sobie wyobrazić, jak po tym i kilku podobnych zdarzeniach zacząłem patrzeć na nie-Romów. Później Świadkowie Jehowy zaprosili mnie do Sali Królestwa. Poszedłem tam bardzo nieufny, spodziewając się kolejnego rozczarowania. Zdziwiło mnie jednak, że jeszcze przed wejściem do Sali Słowak uścisnął mi dłoń i serdecznie przywitał. W trakcie wykładu publicznego nie mogłem się skupić. Cały czas się zastanawiałem: ‚Jak to możliwe, że wszyscy są tu dla mnie tacy mili?’.
   „Tamtej nocy nie zmrużyłem oka. Ciągle myślałem o tym, co się wydarzyło w Sali Królestwa. Postanowiłem więc znów tam pójść, żeby się przekonać, czy nie potraktowano mnie tak życzliwie przez przypadek. Ale za drugim razem Świadkowie byli jeszcze serdeczniejsi i odnosili się do mnie jak do dobrego znajomego. Od tamtej pory chodzę na wszystkie zebrania. Jestem już ochrzczony. Po moim chrzcie życzliwość braci nie osłabła. Dalej pokazują oni, że mnie cenią. Czasami obdarowują mnie lepszą żywnością, niż sami jedzą! Na zawsze chcę pozostać częścią tej organizacji. Jehowa jest Bogiem, któremu pragnę służyć przez całą wieczność”.
   Modlitwa o okazję do głoszenia
   Siostra o imieniu Aysel jechała autobusem z miasta Gandża do Baku, stolicy Azerbejdżanu. W modlitwie powiedziała Jehowie, że chciałaby w trakcie podróży porozmawiać z kimś o Biblii. Choć miała już z góry wyznaczone miejsce, pewna kobieta nalegała, żeby usiadła raczej obok niej. Aysel wdała się z tą kobietą w rozmowę i skierowała jej uwagę na Biblię. Współpasażerka wyjaśniła, że kocha Jezusa i pragnie go lepiej poznać. Wymieniły się numerami telefonów i umówiły na spotkanie. Kobieta poprosiła, żeby jeśli to możliwe, siostra przyniosła jej Biblię.
   Po powrocie do Gandży Aysel odwiedziła zainteresowaną w miejscu pracy, a ta wspomniała, że posiada „modlitewnik”, który codziennie czyta. Jakże zdziwiona była nasza siostra, gdy się okazało, że jest to w rzeczywistości broszura Codzienne badanie Pism z roku 2013! Z kobietą rozpoczęto studium biblijne. Aysel jest szczęśliwa, że Jehowa dał jej śmiałość do głoszenia nieoficjalnego.
   List z podziękowaniem od więźnia
   Z Hiszpanii napłynął następujący list:
   „Na wstępie chciałbym Wam podziękować za wysiłki, jakie podejmujecie, żeby docierać z orędziem biblijnym do ludzi wszelkiego pokroju.
   „Pierwszy kontakt ze Świadkami Jehowy miałem 15 lat temu w Tiranie w Albanii. Byłem zdziwiony, gdy pewien Świadek odważył się podejść do 10 młodocianych chuliganów, do których się zaliczałem. Zwykle nikt nie miał odwagi się do nas odezwać, ale ten brat to zrobił, chociaż byliśmy uzbrojeni. Śmiało porozmawiał z nami o Biblii. Jego odwaga bardzo mi zaimponowała.
   „Cztery lata temu inny Świadek odwiedził mnie w więzieniu w Hiszpanii i zaproponował studium biblijne. Przystałem na to i od tamtej pory zmieniłem się na lepsze. Nie jestem już tym gwałtownym, agresywnym człowiekiem, co kiedyś. Minęło sporo lat, odkąd po raz ostatni wpakowałem się w kłopoty. Poznałem Jehowę i dzięki temu mam w życiu cel. Staram się zachowywać z innymi pokojowe stosunki i od ponad roku jestem nieochrzczonym głosicielem.
   „Choć w więzieniu przebywam już 12 lat, to w ciągu ostatnich czterech odczuwam szczęście i spokój umysłu, które wcześniej były mi obce. Każdego dnia dziękuję za to Jehowie.
   „Parę tygodni temu obejrzałem kilka filmów w serwisie jw.org. Film o bracie, który siedział w więzieniu w USA, szczególnie mnie poruszył. Z natury nie jestem wylewny, ale kiedy zobaczyłem, jak bardzo zmienił on swoje życie, nie mogłem powstrzymać łez.
   „Oby Jehowa nadal błogosławił Waszym staraniom w docieraniu do ludzi wszelkiego pokroju. Robicie to przez tłumaczenie dobrej nowiny na wiele języków, a także odwiedzanie tych z nas, którzy przebywają w zakładach karnych.
   „Bardzo Wam dziękuję”.
    
   Rocznik — 2016 
    
  • By ARchiv@L
   Γράμμα από Έναν Ρομ Αδελφό
   Τον Νοέμβριο του 2014, σχηματίστηκε η πρώτη ρομανί εκκλησία στη Σλοβακία. Σε κάποια πρόσφατη συνέλευση περιοχής, βαφτίστηκαν 21 ευαγγελιζόμενοι που μιλούν τη ρομανί, όλοι τους από το ίδιο χωριό. Στην Ανάμνηση, οι παρόντες στη ρομανί εκκλησία έφτασαν τους 495. Ένας νεοβαφτισμένος αδελφός έγραψε τα εξής:
     Σλοβακία: Δύο κήρυκες της Βασιλείας μεταδίδουν με χαρά τα καλά νέα σε γυναίκα της φυλής Ρομά
   «Ανήκω στους Ρομά που ζουν στη Ζίχρα της Σλοβακίας. Στην περιοχή μου, πολλοί μας βλέπουν με προκατάληψη και πιστεύουν ότι είμαστε βρόμικοι, λέμε ψέματα και κλέβουμε. Όταν ήθελα να πάω στην εκκλησία, ο νεωκόρος μού είπε ότι δεν είχα καμιά θέση εκεί, και με έδιωξε. Με τέτοια βιώματα, καταλαβαίνετε τι άποψη είχα για όσους δεν ανήκουν στη φυλή μου. Αργότερα, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά με προσκάλεσαν στην Αίθουσα Βασιλείας. Ήμουν πολύ καχύποπτος όταν πήγα και περίμενα ότι θα απογοητευόμουν πάλι. Έμεινα έκπληκτος όταν, προτού ακόμα μπω στην αίθουσα, κάποιος από όσους βρίσκονταν εκεί μού έσφιξε το χέρι και με καλωσόρισε εγκάρδια. Κατά τη διάρκεια της δημόσιας ομιλίας, δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν: “Πώς γίνεται να είναι όλοι τόσο καλοί μαζί μου;”
   »Εκείνη τη νύχτα, δεν μπορούσα να κλείσω μάτι. Όλη την ώρα σκεφτόμουν όσα είχαν συμβεί στην Αίθουσα Βασιλείας. Αποφάσισα λοιπόν να ξαναπάω για να διαπιστώσω αν η καλοσύνη που μου είχαν δείξει ήταν απλώς σύμπτωση. Εκείνη τη φορά, ήταν ακόμα πιο καλοί και με αντιμετώπισαν σαν παλιό τους φίλο. Από τότε και έπειτα, δεν έχασα ούτε μία συνάθροιση και τελικά βαφτίστηκα. Μετά το βάφτισμά μου, οι αδελφοί συνέχισαν να μου φέρονται με καλοσύνη και να μου δείχνουν ότι με εκτιμούν. Κάποιες φορές, όταν με προσκαλούν στο σπίτι τους, ετοιμάζουν καλύτερο φαγητό από αυτό που τρώνε συνήθως! Θέλω να ανήκω για πάντα σε αυτή την οργάνωση και να υπηρετώ αιώνια τον Ιεχωβά Θεό».
   Η Προσευχή της να Δώσει Μαρτυρία Απαντήθηκε
   Μια αδελφή, η Άισελ, ταξίδευε με το λεωφορείο από την πόλη Γκιάντζα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Προσευχήθηκε στον Ιεχωβά, εκφράζοντας την επιθυμία να μιλήσει σε κάποιον για τη Γραφή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Αν και η Άισελ είχε καθορισμένη θέση, μια κυρία επέμενε να καθίσει η Άισελ δίπλα της. Η Άισελ άρχισε να συνομιλεί μαζί της και τελικά κατάφερε να στρέψει τη συζήτηση στη Γραφή. Η κυρία εξήγησε ότι αγαπούσε τον Χριστό και ήθελε να μάθει περισσότερα για αυτόν. Η Άισελ και η κυρία αντάλλαξαν τηλέφωνα και συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν. Η κυρία ζήτησε να της φέρει και μια Αγία Γραφή αν ήταν δυνατόν.
   Όταν η Άισελ επέστρεψε στην Γκιάντζα, επισκέφτηκε την ενδιαφερόμενη κυρία στην εργασία της. Εκείνη ανέφερε ότι είχε ένα βιβλιαράκι με προσευχές το οποίο διάβαζε κάθε μέρα. Η αδελφή έμεινε έκπληκτη όταν διαπίστωσε ότι το βιβλιαράκι ήταν στην πραγματικότητα το βιβλιάριο Καθημερινή Εξέταση των Γραφών του 2013! Ξεκίνησαν Γραφική μελέτη, και η Άισελ ένιωθε πολύ χαρούμενη που ο Ιεχωβά τής έδωσε το θάρρος να δώσει ανεπίσημη μαρτυρία.
   Η Ευχαριστήρια Επιστολή Ενός Φυλακισμένου
   Η ακόλουθη επιστολή είναι από την Ισπανία:
   «Κατ’ αρχάς, θέλω να σας ευχαριστήσω για τις προσπάθειες που κάνετε ώστε να φτάσει το Γραφικό άγγελμα σε ανθρώπους κάθε είδους.
   »Ήρθα πρώτη φορά σε επαφή με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά πριν από 15 χρόνια στα Τίρανα της Αλβανίας. Όταν ένας Μάρτυρας βρήκε το θάρρος να μας πλησιάσει ξαφνιάστηκα, εφόσον ήμασταν μια συμμορία δέκα νεαρών. Κανείς δεν τολμούσε να μας μιλήσει, αλλά ο αδελφός το έκανε παρότι κρατούσαμε όπλα. Μας μίλησε άφοβα για τη Γραφή. Το θάρρος του μου έκανε μεγάλη εντύπωση.
   »Πριν από τέσσερα χρόνια εδώ στην Ισπανία, με επισκέφτηκε ένας Μάρτυρας στη φυλακή και μου πρόσφερε Γραφική μελέτη. Εγώ δέχτηκα και από τότε έχω αλλάξει προς το καλύτερο. Δεν είμαι πια βίαιος ούτε επιθετικός. Δεν έχω μπλέξει σε καβγάδες εδώ και χρόνια. Έχω γνωρίσει τον Ιεχωβά, και αυτό έχει δώσει σκοπό στη ζωή μου. Προσπαθώ να ζω ειρηνικά με τους γύρω μου και υπηρετώ ως αβάφτιστος ευαγγελιζόμενος πάνω από έναν χρόνο.
   »Αν και είμαι 12 χρόνια στη φυλακή, τα τελευταία 4 χρόνια νιώθω πρωτόγνωρη χαρά και ειρήνη διάνοιας. Δεν περνάει μέρα που να μην ευχαριστήσω τον Ιεχωβά για αυτό.
   »Πριν από μερικές εβδομάδες, είδα κάποια βίντεο στον ιστότοπο jw.org. Συγκινήθηκα όταν είδα το βίντεο με τον αδελφό ο οποίος βρισκόταν στη φυλακή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν και δεν είμαι συναισθηματικός, όταν είδα τις αλλαγές που έκανε στη ζωή του, δεν μπορούσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου.
   »Εύχομαι να συνεχίσει ο Ιεχωβά να ευλογεί τις προσπάθειες που κάνετε για να δώσετε μαρτυρία σε ανθρώπους κάθε είδους, μεταφράζοντας τα καλά νέα σε τόσο πολλές γλώσσες και κάνοντας επισκέψεις σε εμάς που βρισκόμαστε στη φυλακή.
   »Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».
    
    
   Βιβλίο Έτους 2016
    
    
  • By ARchiv@L
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
    
    
   πηγή :

    
    
  • By ARchiv@L
   Πρόγραμμα Ετήσιας Συνέλευσης 2016: Μέρος 1—Τα Παγκόσμια Κεντρικά Γραφεία στο Γουόργουικ

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
  • By ARchiv@L
   W Stanach Zjednoczonych specjalne świadczenie publiczne na terenach wielkomiejskich zorganizowano w 127 lokalizacjach w 14 miastach. W ciągu pierwszych siedmiu miesięcy roku służbowego 2015 zapoczątkowano 8445 studiów biblijnych! Ta forma świadczenia okazuje się skuteczna również w ponownym kierowaniu do zboru wielu tych, którzy kiedyś mieli z nim bliski kontakt. Na przykład w Los Angeles w Kalifornii mężczyzna imieniem Terry przyglądał się jednemu ze stolików z literaturą, więc małżeństwo Świadków zagadnęło go, czy już kiedyś czytał nasze publikacje. Człowiek ten przyznał się, że jest Świadkiem Jehowy, ale od jakichś czterech lat nieaktywnym. Bracia odczytali i omówili z nim werset z 
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. , gdzie Jehowa mówi: „Będę szukał moich owiec i będę się o nie troszczył”. Powiedzieli temu bratu o naszym serwisie internetowym i telewizji JW Broadcasting. Na drugi dzień rano Terry wysłał im e-mail. Wyjaśnił w nim, że kilka chwil przed tym, jak zobaczył stolik z literaturą, błagał Boga o wybaczenie tego, że lekceważył chrześcijańskie zebrania. Prosił też Jehowę, żeby pomógł mu się do siebie zbliżyć. „Wtedy wy serdecznie mnie przywitaliście. Odczytaliście zachęcający werset i udzieliliście informacji, których potrzebuję, żeby wrócić do organizacji Jehowy. To była odpowiedź na moją modlitwę” — podsumował Terry.  
    

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
    
  • By ARchiv@L
   Η επίδοση δημόσιας μαρτυρίας σε μεγαλουπόλεις έχει οργανωθεί σε 127 σημεία σε 14 πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Τους πρώτους εφτά μήνες του υπηρεσιακού έτους 2015, ξεκίνησαν 8.445 Γραφικές μελέτες! Επίσης, αυτή η μορφή μαρτυρίας συνέβαλε αποφασιστικά ώστε πολλοί που ήταν παλιότερα συνταυτισμένοι με την αληθινή λατρεία να επιστρέψουν και πάλι σε αυτήν. Για παράδειγμα, καθώς ο Τέρι κοιτούσε έναν πάγκο παρουσίασης εντύπων στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας, το αντρόγυνο των Μαρτύρων που βρισκόταν εκεί τον ρώτησε αν είχε διαβάσει ποτέ κάποιο έντυπό μας. Εκείνος απάντησε ότι είναι Μάρτυρας του Ιεχωβά αλλά ήταν αδρανής τέσσερα χρόνια. Το αντρόγυνο διάβασε και συζήτησε μαζί του το εδάφιο
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. , όπου ο Ιεχωβά λέει: «Εγώ θα ψάξω για τα πρόβατά μου και θα τα φροντίσω». Τον ενημέρωσαν για τον ιστότοπό μας και το JW Broadcasting. Το επόμενο πρωί, ο Τέρι έστειλε e-mail στον αδελφό, εξηγώντας ότι λίγο προτού δει τον πάγκο μαρτυρίας είχε ικετεύσει τον Ιεχωβά Θεό να τον συγχωρήσει για το ότι δεν πήγαινε στις συναθροίσεις. Του είχε ζητήσει επίσης βοήθεια για να τον πλησιάσει περισσότερο. «Τότε ήταν που με χαιρετήσατε εγκάρδια», είπε ο Τέρι. «Μου διαβάσατε εκείνο το ενθαρρυντικό εδάφιο και μου δώσατε τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να επιστρέψω στην οργάνωση του Ιεχωβά. Ήταν η απάντηση στην προσευχή μου».  

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
    
  • Guest Nicole
  • By ARchiv@L
   το τελευταίο (και υπέροχο) βιντεάκι της Συνέλευσης.
    
   download:

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

    
  • By ARchiv@L
   download:

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

      
  • By ARchiv@L
   Unikajmy tego, co osłabia lojalność

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
  • By ARchiv@L
   «Ας Μην Αφήνουμε την Υπερηφάνεια Να Εξασθενεί την Πίστη Μας»
   Όταν σκέφτεστε για τον Ιώβ, τι έχετε στο μυαλό σας; Σίγουρα σκεφτόμαστε κάποιον πιστό άντρα που πέρασε πάρα πολλά προβλήματα. Ένα από τα ενθαρρυντικά πράγματα για τον Ιώβ όμως, ήταν ότι δεν ήταν τέλειος. Για αυτό είπε μερικά πράγματα που δεν ήταν σωστά. Παρ’ όλα αυτά όμως ο Ιεχωβά τον θεώρησε τηρητή ακεραιότητας. Αυτό είναι ενθαρρυντικό για εμάς επειδή κανένας από εμάς δεν είναι τέλειος επίσης.
   Είναι καλό να σκεφτούμε όμως σε ποιο σημείο άρχισε να κάνει κάτι λάθος ο Ιώβ. Πάμε στο βιβλίο του Ιώβ, στο 1ο κεφάλαιο. Σίγουρα θυμάστε την ιστορία πως ο Ιώβ έχασε όλα τα αποκτήματά του και τα παιδιά του. Θα λέγαμε ότι τα «έχασε» ο Ιώβ; Άρχισε να κάνει κάτι λάθος; Ας προσέξουμε τι αναφέρεται στο εδάφιο 22. Λέει ότι δεν έκανε τίποτα λάθος. Ήταν πολύ πιστός, είχε χάσει όλα τα αποκτήματά του, τα παιδιά του και παρέμεινε πιστός στον Ιεχωβά. Τι συνέβη μετά; Πέρασε μια φοβερή αρρώστια στο σώμα του. Ήθελε να ξύνεται, μύριζε άσχημα, και η γυναίκα του, του είπε καταράσου τον Θεό. Μήπως τότε τα «έχασε» ο Ιώβ και άρχισε να λέει λάθος πράγματα; Κοιτάξτε το εδάφιο 10, στο 2ο κεφάλαιο, το τελευταίο μέρος, λέει ότι ακόμα δεν είχε κάνει κάτι λάθος – δεν αμάρτησε με τα χείλη του.
   Όμως ο Ιώβ έκανε κάποιο λάθος. Ας διαβάσουμε για αυτό το λάθος στο κεφάλαιο 32, εδάφιο 2. (Ιώβ 32:2) «Άναψε, όμως, ο θυμός του Ελιού, του γιου του Βαραχήλ του Βουζίτη, από την οικογένεια του Ραμ. Εναντίον του Ιώβ άναψε ο θυμός του, επειδή ανακήρυξε την ψυχή του δίκαιη αντί για τον Θεό». Ας διαβάσουμε και το εδάφιο 5, από το κεφάλαιο 34: «Διότι ο Ιώβ είπε: «Σίγουρα έχω δίκιο, αλλά ο Θεός απομάκρυνε την κρίση από εμένα». Έτσι λοιπόν, ο Ιώβ είπε κάποια πράγματα που δεν ήταν σωστά. Τι τον έκανε, όμως, να αμαρτήσει;
   Δεν είναι ότι έχασε τα παιδιά του, δεν είναι ότι έχασε όλα τα αποκτήματά του, ούτε η αρρώστια του. Η Σκοπιά έχει γράψει ότι αυτό το λάθος έγινε όταν εκείνοι οι τρείς φίλοι του άρχισαν να αμφισβητούν τα κίνητρά του. Όταν άρχισαν να τον κατηγορούν με ψέματα. Τότε ο Ιώβ ξαφνικά άρχισε να ανησυχεί για την εικόνα του, για την υπόληψή του. Ήθελε να αποδείξει ότι είχαν λάθος. Και στην προσπάθειά του να το κάνει, αυτό έγινε πιο σημαντικό ακόμα και από το να υπηρετεί τον Ιεχωβά πιστά. Αυτό είναι που θα μπορούσαμε να το μεταφράσουμε: «Να ανησυχούμε υπερβολικά για την υπόληψή μας». Πολλές φορές πιστεύουμε ότι μόνο οι Γιαπωνέζοι ανησυχούν για αυτό. Στον πολιτισμό τους στο παρελθόν τουλάχιστον αν κάποιον τον ντρόπιαζες, χάλαγες την υπόληψή του, τότε τι έκανε; «Χαρακίρι».
   Στον Ειρηνικό επίσης οι άνθρωποι ανησυχούν πολύ για την υπόληψή τους. Αν ντροπιάσεις κάποιον εκεί ή του χαλάσεις την υπόληψή του, οι άνθρωποι δεν αυτοκτονούν εκεί. Σκοτώνουν εσένα. Υπάρχει διαφορά. Βλέπετε η Σκοπιά έχει γράψει ότι όλοι οι πολιτισμοί στη γη έχουν πρόβλημα με αυτό. Δεν λέει όλοι οι πολιτισμοί εκτός από τους Έλληνες. Όλοι μας λοιπόν μπορεί να έχουμε πρόβλημα αν ανησυχούμε υπερβολικά για την υπόληψή μας. Στη Γραφή υπάρχουν πολλές αφηγήσεις για άτομα που τους ενδιέφερε η υπόληψή τους. Στους Κριτές, κεφάλαιο 30, αναφέρεται, αν θυμάστε, για τον Αβιμέλεχ. Ήταν στον πόλεμο εκεί πολύ κοντά στο τείχος και μια γυναίκα πήρε μια πέτρα και την έφερε πάνω από το τείχος την έριξε και τον σκότωσε. Ακριβώς πριν πεθάνει θυμάστε τι είπε; Είπε σε κάποιον: “Σκότωσέ με γρήγορα, σκότωσέ με!” Γιατί αλλιώς θα πεθάνω και θα λένε: “Γυναίκα τον σκότωσε”. Πόσο ανόητος μπορεί να είναι κάποιος; “Πεθαίνω, πεθαίνω, φτιάξε μου την γραβάτα λίγο”. Βλέπετε όταν θα πεθάνει δεν έχει σημασία τι λένε οι άλλοι για αυτόν. Όμως, τον ενδιέφερε τόσο πολύ η υπόληψή του.
   Ένα άλλο παράδειγμα είναι ο Ιωνάς. Κήρυξε στους Νινευίτες λέγοντας τελικά: “Θα πεθάνετε σύντομα”, αλλά όταν μετά μετάνιωσαν, πώς ένιωσε ο Ιωνάς. Εκνευρίστηκε πολύ. Γιατί; Είπε στον Ιεχωβά “το ήξερα ότι θα τους συγχωρέσεις”. Με άλλα λόγια, ανέφερε στον Ιεχωβά: “Σε παρακαλώ σκότωσέ τους όλους αυτούς για να νιώσω εγώ καλύτερα. Και θα λένε οι άνθρωποι, ο Ιωνάς ήταν προφήτης, το προφήτευσε αυτό και σκοτώθηκαν, πέθαναν όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Αλλά τώρα τι λένε; Ο Ιωνάς προφήτευσε αυτό, αλλά τελικά δεν πέθαναν”. Γιατί αυτό είναι πολύ επικίνδυνο θέμα; Γιατί όλοι μας ενδιαφερόμαστε για την εμφάνισή μας. Ενδιαφερόμαστε για την υπόληψή μας ενώπιον των άλλων. Πριν έρθουμε στην συνάθροιση κοιτάζουμε τον καθρέφτη, θέλουμε να είμαστε ωραίοι, δεν είναι κακό αυτό. Μερικές φορές όμως αυτή η ιδιότητα μέσα μας μπορεί να γίνει τόσο δυνατή που να καταστήσει τη λατρεία μας προς τον Ιεχωβά ελαττωματική. Και αυτό μπορεί να είναι μεγάλη δοκιμή. Με άλλα λόγια, πρέπει να σκεφτούμε ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μας; Είναι η δική μας υπόληψη ή η υπόληψη του Ιεχωβά; Δυστυχώς οι μερικοί αδελφοί μας φτάνουν σε αυτό το σημείο μερικές φορές. Τους γίνεται έμμονη ιδέα η δική τους υπόληψη που ξεχνάνε την υπόληψη του Ιεχωβά. Δεν είναι αυτό απόδειξη υπερηφάνειας; Τι λέει το εδάφιο Παροιμίες 16:18; Πρώτα υπερηφάνεια και μετά συντριβή.
   Ο Ιησούς ήταν ένα εξαιρετικό παράδειγμα κάποιου που ήταν πρόθυμος να ντροπιαστεί αλλά και να συνεχίσει να υπηρετεί τον Ιεχωβά. Ας διαβάσουμε στους Εβραίους το κεφάλαιο 12, και το εδάφιο 2. Στο εδάφιο Εβραίους 12:2 προς το τέλος λέει: «Καθώς προσηλώνουμε το βλέμμα μας στον Πρώτιστο Παράγοντα και Τελειοποιητή της πίστης μας, τον Ιησού. Για τη χαρά που είχε τεθεί μπροστά του αυτός υπέμεινε ξύλο βασανισμού, καταφρονώντας την ντροπή, και έχει καθήσει στα δεξιά του θρόνου του Θεού». Η έκφραση είναι «καταφρονώντας την ντροπή». Με άλλα λόγια δεν τον ένοιαζε να ντροπιαστεί. Για αυτόν, το πιο σπουδαίο πράγμα ήταν να κάνει το θέλημα του Ιεχωβά. Αλλά πώς μπορούμε να πούμε ότι ξέρουμε ότι έτσι ένιωθε ο Ιησούς; Θυμάστε το τελευταίο βράδυ προτού πεθάνει; Προσευχήθηκε τόσο ένθερμα στον Ιεχωβά. Σε παρακαλώ να αφαιρεθεί αυτό το ποτήρι από μπροστά μου, είπε. Τι ήταν αυτό το ποτήρι; Πολλοί λεγόμενοι Χριστιανοί λένε ότι αυτός ήταν ο θάνατός του. Αλλά ο Ιησούς άραγε προσευχόταν να μην πεθάνει; Όχι, αυτό είναι λάθος. Η Γραφή λέει καθαρά ότι ο Ιησούς ήξερε ότι θα πεθάνει, ήταν πρόθυμος να πεθάνει, ήθελε να πεθάνει για να αποδείξει τον Σατανά ψεύτη. Και αυτός ήταν ένας τρόπος για να βρεθεί και πάλι με τον πατέρα του στον ουρανό.
   Ποιο είναι το ποτήρι, λοιπόν; Δεν ήταν ο θάνατός του, αλλά αντιπροσώπευε τον τρόπο με τον οποίο θα πέθαινε. Βλέπετε ο Ιησούς κατάλαβε εκείνη τη στιγμή ότι δεν θα τον σκότωναν απλώς, αλλά θα τον έφερναν στο ανώτατο δικαστήριο του τόπου και θα τον κατηγορούσαν για βλασφημία και στη δίκη τελικά θα έλεγαν ότι είναι ένοχος βλασφημίας. Και πρόσθεσαν κι άλλες κατηγορίες, ότι στασίασε με τους Ρωμαίους κτλ. Αυτό ήταν πάρα πολύ δύσκολο για τον Ιησού. Γιατί; Ίσως θα πρέπει να το φανταστούμε εμείς οι ίδιοι.
   Ας σκεφτούμε ένα παράδειγμα.
   Αύριο ίσως ξυπνήσετε και διαβάσετε την εφημερίδα. Και λέει, 7 μέλη του Κυβερνώντος Σώματος του Ιεχωβά έχουν μπει στη φυλακή. Και γράφει στη συνέχεια από κάτω ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει τους Μάρτυρες του Ιεχωβά και τη Σκοπιά. Θα λυπόσασταν. Ελπίζω! Θα νιώθατε ντροπή, όμως; Όχι βέβαια. Θα νιώθατε δυνατοί μέσα σας. Αυτό είπε ο Ιησούς, θα γίνει. Άρχισε ο διωγμός. Είμαστε έτοιμοι. Αν θέλουν να έρθουν για μένα θα πάω κι εγώ στη φυλακή. Θα νιώθατε δυνατοί μέσα σας, καθόλου ντροπή.
   Να σκεφτούμε την ίδια ιστορία, όμως, με διαφορετικό τρόπο. Ίσως η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να μην μπορεί να βάλει το Κυβερνών Σώμα στη φυλακή. Δεν μπορείς να πας στο γραφείο κάποιου και να πεις: «Εσύ, εσύ, και εσύ, στη φυλακή!» Όχι, δεν γίνεται σε αυτή τη χώρα, τουλάχιστον. Ας φανταστούμε, λοιπόν, ότι η κυβέρνηση αποφασίζει να κατηγορήσει ψευδώς το Κυβερνών Σώμα. Και μας κατηγορεί ότι έχουμε καταχραστεί εκατομμύρια δολάρια. Βέβαια, δεν είναι αλήθεια αυτό, αλλά μας πάνε στο δικαστήριο, το δικαστήριο εξετάζει τα στοιχεία, υπάρχουν ψευδομάρτυρες, και οι αποστάτες θα πούνε “όντως είδα τον Τζέφρυ που είχε χρησιμοποιήσει 10 εκατομμύρια δολάρια εκεί”. Τώρα βρίσκουν ένοχο το Κυβερνών Σώμα και το πάνε στη φυλακή. Νιώθετε λύπη; Ναι. Νιώθετε ντροπή όμως; Ίσως λίγο. Ξέρετε ότι δεν είναι σωστό αυτό που λένε. Αλλά υπήρχε κανείς που να μη δει την εφημερίδα και να πει: «Αλλά τι να πούμε για αυτούς τους ανθρώπους τους δικούς σας; Αυτοί έκλεψαν εκατομμύρια εκεί στη φυλακή». Ξέρουμε ότι θα ήσασταν δυνατοί, ότι θα λέγατε ότι δεν με νοιάζει αυτή η ντροπή, εγώ πιστεύω στην αλήθεια. Αλλά είδατε; Αυτό αντιμετώπισε και ο Ιησούς; Δεν τον σκότωσαν απλώς. Τον πήγαν στο δικαστήριο πρώτα, τον βρήκαν ένοχο βλασφημίας και αυτό ήταν πολύ δύσκολο διότι τον ντρόπιαζε. Ήταν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ήθελε. Για αυτό, λοιπόν, προσευχήθηκε στον Ιεχωβά φυσικά: “Σε παρακαλώ πάρε αυτό το ποτήρι από μπροστά μου. Είμαι πρόθυμος να πεθάνω, αλλά είναι πολύ δύσκολο για εμένα να πεθάνω ως ένοχος βλασφημίας επειδή σε αγαπάω και αγαπάω το όνομά σου”. Αλλά κατόπιν τι είπε ο Ιησούς; “Ας γίνει όμως το δικό σου θέλημα, όχι το δικό μου”. Και το θέλημα του Ιεχωβά ήταν να πεθάνει με αυτόν τον τρόπο ο Ιησούς. Και αφού πέθανε ο Ιησούς οι άνθρωποι μπορεί να έλεγαν στους μαθητές του ότι αυτός ο άνθρωπος τον πήγαν στα δικαστήρια, τον βρήκαν ένοχο, του άξιζε να πεθάνει. Γι’ αυτό στην επιστολή προς Εβραίους αναφέρει ότι ο Ιησούς «καταφρόνησε την ντροπή». Βλέπουμε ένα μάθημα τώρα εδώ για μας. Μερικές φορές μπορεί να είμαστε πολύ δυνατοί στην αλήθεια. Και ίσως να μας επαινούν οι άνθρωποι. Σας ευχαριστούμε πολύ για την πίστη που έχετε. Είσαι στην εκκλησία 20 χρόνια, είσαι πολύ καλός. Αδελφή, είσαι πολύ καλό παράδειγμα, σκεφτόμαστε ότι δίνεις πολύ καλή μαρτυρία. Αισθανόμαστε ωραία. Μπορώ να συνεχίσω έτσι.
   Τι συμβαίνει, όμως, αν ξαφνικά κάποιος αρχίσει να αμφισβητεί τα κίνητρά μας; Ή μπορεί για παράδειγμα να ήσασταν πρεσβύτερος στο παρελθόν και τα παιδιά σας να έκαναν κάποιο λάθος και τώρα να έχετε διαγραφεί από πρεσβύτερος. Ίσως κάνατε κάποιο λάθος και αποκοπήκατε, και τώρα θέλετε να επιστρέψετε. Ίσως να ήσασταν διακονικός υπηρέτης στο παρελθόν. Σίγουρα, μπορούμε να σκεφτούμε διάφορα σενάρια. Ίσως μια αδελφή στην εκκλησία και οι άλλες αδελφές να λένε: “Α! νομίζει ότι τα ξέρει όλα επειδή είναι γυναίκα πρεσβυτέρου”. Είναι σαν τη γυναίκα του αφεντικού, αυτή κάνει κουμάντο. Όταν το ακούτε αυτό, τι συμβαίνει; Μπορεί να ανησυχούμε για τη φήμη μας τώρα. Μπορεί να θυμώσουμε. Και μπορεί να μοιάσουμε με τον Ιώβ και να αμαρτήσουμε. Για αυτό πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε κατάλληλη άποψη για την υπόληψή μας.
   Ας σκεφτούμε, όμως, ότι τον Ιεχωβά δεν τον νοιάζει η θέση μας στην εκκλησία. Αν κάποιος είναι πρεσβύτερος ή δεν είναι πρεσβύτερος, δεν τον κάνει αυτό περισσότερο πολύτιμο ή λιγότερο πολύτιμο. Αν κάποιος δεν υπηρετεί ως πρεσβύτερος, ο Ιεχωβά εξακολουθεί να τον αγαπάει αν παραμένει πιστός. Και ίσως αισθανόμαστε ντροπή επειδή προηγουμένως ήμασταν πάνω στο βήμα ενώ τώρα καθόμαστε κάτω ήσυχα, μαζεμένοι. Αν αγαπάμε τον Ιεχωβά, αυτό μας δίνει τη δύναμη να μη μας νοιάζει η υπόληψή μας. Και μας βοηθάει να έχουμε ισορροπημένη άποψη για τα πράγματα. Μας βοηθάει να μην εκνευριζόμαστε με άλλους στην εκκλησία αν λένε άσχημα πράγματα για εμάς.
   Για παράδειγμα μπορούμε να σκεφτούμε τον Ιωσήφ. Τον Ιωσήφ τον κατηγόρησαν ψευδώς ότι προσπάθησε να βιάσει τη γυναίκα του Πετεφρή. Τον έριξαν στη φυλακή. Μετά από χρόνια τι συνέβη; Σε μια μέρα έγινε πρωθυπουργός. Τι ήταν το πρώτο πράγμα που έκανε σαν πρωθυπουργός; Μήπως είπε: «Φέρτε μου τη γυναίκα του Πετεφρή εδώ. Θα ξανανοίξουμε την υπόθεση. Πρέπει να αποδειχτώ εγώ ότι έχω δίκιο. Ήμουν αθώος». Δεν είπε τίποτα για αυτό. Απλώς κοίταξε μπροστά στο μέλλον και συνέχισε να εργάζεται.
   Αλλά μερικές φορές μπορεί να στενοχωριόμαστε με πράγματα που ίσως μας κάνουν να φαινόμαστε κακοί. Θα σας αναφέρω ένα πραγματικό παράδειγμα. Δύο αδελφοί στην Αφρική. Ήταν και οι δύο πρεσβύτεροι. Έκαναν το ίδιο λάθος και οι δύο. Ο ένας αδελφός δέχτηκε ταπεινά τη ντροπή. Και συνέχισε να κάνει το θέλημα του Ιεχωβά. Μέσα σε λίγα χρόνια υπηρετούσε και πάλι ως πρεσβύτερος. Ο άλλος αδελφός, όμως, αγχώθηκε πάρα πολύ και ήθελε να αποδείξει ότι είχε δίκιο. Και συνέχισε να παραπονιέται. «Θα αποδείξω την αθωότητά μου. Δεν θα έπρεπε να με είχαν διαγράψει». Έκανε παράπονα στον επίσκοπο περιοχής. Και έκαναν έρευνα. Έκανε παράπονα στο γραφείο τμήματος. Έκαναν και αυτοί έρευνα. Έγραψε στο Κυβερνών Σώμα. Και έστειλε άτομα από εδώ να κάνουν έρευνα για εκεί. Και συνεχίζει να παραπονιέται μέχρι σήμερα. Όμως δεν υπηρετεί ως πρεσβύτερος. Αν απλώς ησύχαζε και δεν μιλούσε, τότε θα μπορούσε να είχε διοριστεί πάλι ως πρεσβύτερος εδώ και 20 χρόνια. Βλέπουμε, λοιπόν, το σημείο; Αν ανησυχούμε υπερβολικά για να αποδείξουμε ότι έχουμε δίκιο, τότε αυτό μπορεί να βλάψει τη σχέση μας με τον Ιεχωβά. Αν το θυμόμαστε αυτό, μας βοηθάει να έχουμε σωστή άποψη για τον εαυτό μας.
   Όλοι μας θέλουμε να φαινόμαστε καλοί. Όχι κακοί. Αλλά ποτέ να μην αφήσουμε αυτή την επιθυμία να γίνει πιο σημαντική από ό,τι η αγάπη σας για τον Ιεχωβά. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στο μέλλον. Δεν ξέρουμε τι πειρασμούς, τι δοκιμασίες και τι διωγμούς μπορεί να αντιμετωπίσουμε. Ό,τι και αν συμβεί δεν πρέπει να αφήσουμε ποτέ την υπερηφάνεια μας ή το ενδιαφέρον για την υπόληψή μας να εξασθενήσει την πίστη μας. Να είμαστε σαν τον Ιησού που καταφρόνησε τη ντροπή.
   Πάντα να μας ενδιαφέρει το όνομα του Ιεχωβά και η δική του υπόληψη. Τότε να είστε σίγουροι ότι ο Ιεχωβά θα σας ευλογήσει και σαν τον Ιωσήφ ίσως κάποια μέρα τελικά να δικαιωθείτε. Αλλά μέχρι τότε, ας μην πέσουμε ποτέ στην παγίδα να ανησυχούμε υπερβολικά για τη δική μας υπόληψη.

    
   Υπηρεσιακή ομιλία που εκφώνησε ο αδελφός Geoffrey Jackson στην ελληνόφωνη εκκλησία της Αστόριας, στη Νέα Υόρκη
    

    
    
    
    
    
    
    
  • By ARchiv@L
   Program zgromadzenia statutowego w roku 2016: Część 3 — Zachęcające przemówienia

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
    
  • By ARchiv@L
   12/2016
   mwbv16.12 — Ideias para Apresentações: Despertai!

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.12 — Ideias para Apresentações: Ensine a Verdade (Jó 34:10)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.12 — Ideias para Apresentações: Por Que Estudar a Bíblia? e Entenda a Bíblia (cap. 11)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   11/2016
   mwbv16.11 — Ideias para Apresentações: A Sentinela

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.11 — Ideias para Apresentações: Ensine a Verdade (2Ti 3:1-5)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.11 — Ideias para Apresentações: Por Que Estudar a Bíblia? e Bíblia Ensina
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.11 — Ideias para Apresentações: Entenda a Bíblia
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   10/2016
   mwbv16.10 — Ideias para Apresentações: Despertai!

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.10 — Ideias para Apresentações: Ensine a Verdade (Jo 11:11-14)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.10 — Ideias para Apresentações: Convite para as reuniões
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.10 — Ideias para Apresentações: Cartão de visita do site jw.org
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   9/2016
   mwbv16.09 — Ideias para Apresentações: A Sentinela (vídeo 1)

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.09 — Ideias para Apresentações: A Sentinela (vídeo 2)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.09 — Ideias para Apresentações: Ensine a Verdade (1Pe 5:7)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.09 — Ideias para Apresentações: Estudo bíblico (incorreto)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.09 — Ideias para Apresentações: Estudo bíblico (correto)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.09 — Sugestão de apresentação — Convite para as reuniões
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   8/2016
   mwbv16.08 — Ideias para Apresentações: Despertai! (vídeo 1)

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.08 — Ideias para Apresentações: Despertai! (vídeo 2)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.08 — Ideias para Apresentações: Escute e Viva (Sal 83:18)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   7/2016
   mwbv16.07 — Ideias para Apresentações: A Sentinela (vídeo 1)

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.07 — Ideias para Apresentações: A Sentinela (vídeo 2)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   Ideias para Apresentações: Boas Notícias (Lição 1)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   6/2016
   mwbv16.06 — Ideias para Apresentações: Despertai! (Vídeo 1)

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.06 — Ideias para Apresentações: Despertai! (Vídeo 2)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.06 — Ideias para Apresentações: Folhetos
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   5/2016
   mwbv16.05 — Ideia para apresentação: A Sentinela 1

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.05 — Ideia de apresentação: A Sentinela 2
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.05 — Ideia de apresentação: Bíblia Ensina
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

    
    
   ENGLISH:
   meeting workbook videos for 2016
   http://www.theworldnewsmedia.org/topic/28670-meeting-workbook-videos-for-2016/#comment-36815
   SPANISH:
   videos de las presentaciones —2016
   http://www.theworldnewsmedia.org/topic/28748-videos-de-las-presentaciones-—2016/#comment-36963
   GERMAN:
   Gesprächsvorschläge - Videos 2016
   http://www.theworldnewsmedia.org/topic/28961-gesprächsvorschläge-videos-2016/#comment-37316
   ITALIAN:
   Schemi per le presentazioni — 2016
   https://www.theworldnewsmedia.org/topic/29575-schemi-per-le-presentazioni-—-2016/
    
  • By ARchiv@L
   12/2016
   mwbv16.12 — 1. Gesprächsvorschlag für Erwachet!

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.12 — Gesprächsvorschlag Lehre die Wahrheit (Hi 34:10)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.12 — Gesprächsvorschlag Warum lohnt sich ein genauerer Blick in die Bibel? (Bibel-lehrt-Buch, Kapitel 11)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   11/2016
   mwbv16.11 — 1. Gesprächsvorschlag für den Wachtturm

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.11 — Gesprächsvorschlag Lehre die Wahrheit (2Ti 3:1-5)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.11 — Gesprächsvorschlag Warum lohnt sich ein genauerer Blick in die Bibel?
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.11 — Lehrvideo: Bibelkurs in einfacher Sprache
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   10/2016
   mwbv16.10 — Gesprächsvorschlag für Erwachet!

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.10 — Gesprächsvorschlag Lehre die Wahrheit (Joh 11:11-14)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.10 — Gesprächsvorschlag Einladung zu den Zusammenkünften
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.10 — Gesprächsvorschlag Kontaktkarte für JW.ORG
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   9/2016
   Gesprächsvorschlag Wachtturm 1

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   Gesprächsvorschlag Wachtturm 2
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   Gesprächsvorschlag Lehre die Wahrheit (1Pe 5:7)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   Lehrvideo Falsches Lehren
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   Lehrvideo Richtiges Lehren
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   Im Predigtdienst geschickter werden: Einladung zu den Zusammenkünften
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   8/2016
   mwb16.08 — Gesprächsvorschlag Erwachet! 1

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwb16.08 — Gesprächsvorschlag Erwachet! 2
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   Gesprächsvorschlag Höre auf Gott und lebe für immer (Ps 83:18)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   7/2016
   mwbv16.07 — Gesprächsvorschlag Wachtturm 1

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.07 — Gesprächsvorschlag Wachtturm 2
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   Gesprächsvorschlag Gute-Botschaft-Broschüre — Lektion 01
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   6/2016
   mwb16.06 — Gesprächsvorschlag Erwachet! 1

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwb16.06 — Gesprächsvorschlag Erwachet! 2
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwb16.06 — Gesprächsvorschlag Traktate
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   5/2016
   mwbv16.05 — Gesprächsvorschlag Wachtturm 1

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.05 — Gesprächsvorschlag Wachtturm 2
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.05 — Gesprächsvorschlag BIBEL-LEHRT
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

      
    
  • By ARchiv@L
   12/2016
   mwbv16.12: Ideas para presentar ¡Despertad! (1)

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.12: Ideas para la sección "Enseñemos la verdad" (Job 34:10)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.12: Ideas para mostrar el video ¿Por qué estudiar la Biblia? (Enseña, capítulo 11)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   11/2016
   mwbv16.11: Ideas para presentar La Atalaya (1)

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.11: Ideas para la sección "Enseñemos la verdad" (2Ti 3:1-5)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.11: Ideas para mostrar el video ¿Por qué estudiar la Biblia? (Enseña)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.11: Ideas para dar clases de la Biblia con la versión en lenguaje sencillo del libro Enseña
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   10/2016
   mwbv16.10: Ideas para presentar ¡Despertad!

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.10: Ideas para la sección "Enseñemos la verdad" (Jn 11:11-14)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.10: Ideas para invitar a nuestras reuniones
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.10: Ideas para presentar la tarjeta de contacto de jw org
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   9/2016
   mwbv16.09: Ideas para presentar La Atalaya (1)

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.09: Ideas para presentar La Atalaya (2)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.09: Ideas para la sección Enseñemos la verdad (1Pe 5:7)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.09: Qué no hacer al dar una clase de la Biblia (video 5)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.09: Qué hacer al dar una clase de la Biblia (video 6)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.09: Mejore sus habilidades: invite a las reuniones
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   8/2016
   mwbv16.08: Ideas para presentar ¡Despertad! (1)

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.08: Ideas para presentar ¡Despertad! (2)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.08: Ideas para presentar el folleto Escuche y vivirá (Sl 83:18)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   7/2016
   mwbv16.07: Ideas para presentar La Atalaya (1)

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.07: Ideas para presentar La Atalaya (2)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   Ideas para presentar el folleto Buenos noticias: lección 1
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   6/2016
   mwb16.06: Ideas para presentar ¡Despertad! (1)

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwb16.06: Ideas para presentar ¡Despertad! (2)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwb16.06: Ideas para presentar los tratados
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   5/2016
   mwbv16.05: Ideas para presentar La Atalaya (1)

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.05: Ideas para presentar La Atalaya (2)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.05: Ideas para presentar el libro Enseña
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

      
  • By ARchiv@L
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.  
  • By ARchiv@L
   Franz Michael Zagler präsentiert den Jahresbericht 

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.  
   Einmal jährlich präsentieren Jehovas Zeugen vor Ort ihren ehrenamtlichen Einsatz im Bezirk.

   Dazu Franz Michael Zagler, Beauftragter für Nachrichten: „Die 57 Bibellehrer setzten 5668 Stunden ein, um ihre Mitmenschen zu besuchen. Dabei ließen sie bei interessierten Personen 8252 Bücher, Broschüren und Zeitschriften gratis zurück und führten 334 Videos auf ihren Tablets vor. 191 Personen nutzten das Angebot eines kostenlosen Bibelkurses.“
   Zagler weiter: „Praktizierende Nächstenliebe ist das Markenzeichen der Zeugen Jehovas. Zeit und finanzielle Mittel werden kostenlos eingesetzt. Das betrifft auch die fremdländische Bevölkerung, die mittlerweile durch die eigene Homepage auf Literatur in über 870 Sprachen zugreifen kann.“

   In Österreich gibt es derzeit 21.500 Zeugen Jehovas, die über 3,9 Millionen Stunden als Bibellehrer ehrenamtlich einsetzten. 480 neue Mitglieder wurden registriert und 35700 Personen besuchten den höchsten Feiertag – das Abendmahl des Herrn.  
    
   Jahresbericht der Zeugen Jehovas

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
      
  • By ARchiv@L
   hello everyone,
   I'm adding the titles of the meeting workbook videos that appeared in 2016.
   you can use the links if you like to save them in your computer folder. thanks.
   [greetings to all]

   2016/12—December
   mwbv16.12—Sample Awake! Presentation 1

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.12—Sample Teach the Truth Presentation—Job 34:10
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.12—Sample Why Study the Bible? Presentation—Bible Teach, Chapter 11
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   2016/11—November
   mwbv16.11—Sample Watchtower Presentation 1

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.11—Sample Teach the Truth Presentation—2Ti 3:1-5
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.11—Sample Why Study the Bible? Presentation—Bible Teach
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.11—Sample Teach Us Bible Study 
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   2016/10—October
   mwbv16.10—Sample Awake! Presentation

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.10—Sample Teach the Truth Presentation—Joh 11:11-14
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.10—Sample Congregation Meeting Invite Presentation
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.10—Sample jw org Contact Card Presentation
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   2016/09—September
   mwbv16.09—Sample Watchtower Presentation 1

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.09—Sample Watchtower Presentation 2
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.09—Sample Teach the Truth Presentation—1Pe 5:7
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.09—Sample Incorrect Bible Study Presentation
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.09—Sample Correct Bible Study Presentation
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.09—Skills Presentation—Invite to Meeting
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   2016/08—August
   mwbv16.08—Sample Awake! Presentation 1

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.08—Sample Awake! Presentation 2
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.08—Sample Listen and Live Presentation—Ps 83:18
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   2016/07—July
   mwbv16.07—Sample Watchtower Presentation 1

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.07—Sample Watchtower Presentation 2
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   Sample Good News Presentation—Lesson 01
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   2016/06—June
   mwbv16.06—Sample Awake! Presentation 1

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.06—Sample Awake! Presentation 2
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.06—Sample Tracts Presentation
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   2016/05—May
   mwbv16.05—Sample Watchtower Presentation 1

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.05—Sample Watchtower Presentation 2
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.05—Sample Bible Teach Presentation
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

      
    
    
    
   do you think you need any other language (links) for this forum? 
   write your answer... thanks.
    
  • Guest Nicole
  • Guest Nicole
  • Guest Nicole
   By Guest Nicole
   Ya junté la ropa que tanto pedías 
   Saqué del sillón y guardé  el placard 
   La camisa vieja que yo mas quería 
   Que a ti no te gustaba la dejé de usar. 

   Puse rosas blancas como tu solías 
   En la vieja mesa junto al ventanal 
   Y el porta retrato a la fotografía 
   Donde me besabas dulce junto al mar 

   Si no es muy tarde para darte todo lo que no sabía 
   Si no es muy tarde para remediar las cosas que hice mal 
   Si no es muy tarde para ser de nuevo el hombre que tu elijas 
   Y cuidarte el alma como merecías, solo te pido otra oportunidad. 

   Y ahora que la cama se volvió gigante 
   Y ahora que le sobran tazas al café 
   Ahora que mis manos juegan a esperarte 
   Abrazando todo lo que se nos fue 

   Ahora que mendigo besos por tu cara 
   Ahora que no tengo nada que perder 
   Y ahora ya cansado de ser el cobarde 
   En cada domingo al atardecer, mujer... 

   Si no es muy tarde para darte todo lo que no sabía 
   Si no es muy tarde para remediar las cosas que hice mal 
   Si no es muy tarde para ser de nuevo el hombre que tu elijas 
   Y cuidarte el alma como merecías, solo te pido otra oportunidad
   Si no es muy tarde para darte todo lo que no sabía 
   Si no es muy tarde para remediar las cosas que hice mal 
   Si no es muy tarde para ser de nuevo el hombre que tu elijas 
   Y cuidarte el alma como merecías, solo te pido otra oportunidad
    
×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.