Jump to content
The World News Media

ΚΗΡΥΓΜΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΕ : Ευρώπη


ARchiv@L
 Share

Recommended Posts

 • Moderator

 

Γράμμα από Έναν Ρομ Αδελφό

Τον Νοέμβριο του 2014, σχηματίστηκε η πρώτη ρομανί εκκλησία στη Σλοβακία. Σε κάποια πρόσφατη συνέλευση περιοχής, βαφτίστηκαν 21 ευαγγελιζόμενοι που μιλούν τη ρομανί, όλοι τους από το ίδιο χωριό. Στην Ανάμνηση, οι παρόντες στη ρομανί εκκλησία έφτασαν τους 495. Ένας νεοβαφτισμένος αδελφός έγραψε τα εξής:

Δύο Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Σλοβακία κηρύττουν σε γυναίκα της φυλής Ρομά
 

Σλοβακία: Δύο κήρυκες της Βασιλείας μεταδίδουν με χαρά τα καλά νέα σε γυναίκα της φυλής Ρομά

«Ανήκω στους Ρομά που ζουν στη Ζίχρα της Σλοβακίας. Στην περιοχή μου, πολλοί μας βλέπουν με προκατάληψη και πιστεύουν ότι είμαστε βρόμικοι, λέμε ψέματα και κλέβουμε. Όταν ήθελα να πάω στην εκκλησία, ο νεωκόρος μού είπε ότι δεν είχα καμιά θέση εκεί, και με έδιωξε. Με τέτοια βιώματα, καταλαβαίνετε τι άποψη είχα για όσους δεν ανήκουν στη φυλή μου. Αργότερα, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά με προσκάλεσαν στην Αίθουσα Βασιλείας. Ήμουν πολύ καχύποπτος όταν πήγα και περίμενα ότι θα απογοητευόμουν πάλι. Έμεινα έκπληκτος όταν, προτού ακόμα μπω στην αίθουσα, κάποιος από όσους βρίσκονταν εκεί μού έσφιξε το χέρι και με καλωσόρισε εγκάρδια. Κατά τη διάρκεια της δημόσιας ομιλίας, δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν: “Πώς γίνεται να είναι όλοι τόσο καλοί μαζί μου;”

»Εκείνη τη νύχτα, δεν μπορούσα να κλείσω μάτι. Όλη την ώρα σκεφτόμουν όσα είχαν συμβεί στην Αίθουσα Βασιλείας. Αποφάσισα λοιπόν να ξαναπάω για να διαπιστώσω αν η καλοσύνη που μου είχαν δείξει ήταν απλώς σύμπτωση. Εκείνη τη φορά, ήταν ακόμα πιο καλοί και με αντιμετώπισαν σαν παλιό τους φίλο. Από τότε και έπειτα, δεν έχασα ούτε μία συνάθροιση και τελικά βαφτίστηκα. Μετά το βάφτισμά μου, οι αδελφοί συνέχισαν να μου φέρονται με καλοσύνη και να μου δείχνουν ότι με εκτιμούν. Κάποιες φορές, όταν με προσκαλούν στο σπίτι τους, ετοιμάζουν καλύτερο φαγητό από αυτό που τρώνε συνήθως! Θέλω να ανήκω για πάντα σε αυτή την οργάνωση και να υπηρετώ αιώνια τον Ιεχωβά Θεό».

Η Προσευχή της να Δώσει Μαρτυρία Απαντήθηκε

Μια αδελφή, η Άισελ, ταξίδευε με το λεωφορείο από την πόλη Γκιάντζα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Προσευχήθηκε στον Ιεχωβά, εκφράζοντας την επιθυμία να μιλήσει σε κάποιον για τη Γραφή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Αν και η Άισελ είχε καθορισμένη θέση, μια κυρία επέμενε να καθίσει η Άισελ δίπλα της. Η Άισελ άρχισε να συνομιλεί μαζί της και τελικά κατάφερε να στρέψει τη συζήτηση στη Γραφή. Η κυρία εξήγησε ότι αγαπούσε τον Χριστό και ήθελε να μάθει περισσότερα για αυτόν. Η Άισελ και η κυρία αντάλλαξαν τηλέφωνα και συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν. Η κυρία ζήτησε να της φέρει και μια Αγία Γραφή αν ήταν δυνατόν.

Όταν η Άισελ επέστρεψε στην Γκιάντζα, επισκέφτηκε την ενδιαφερόμενη κυρία στην εργασία της. Εκείνη ανέφερε ότι είχε ένα βιβλιαράκι με προσευχές το οποίο διάβαζε κάθε μέρα. Η αδελφή έμεινε έκπληκτη όταν διαπίστωσε ότι το βιβλιαράκι ήταν στην πραγματικότητα το βιβλιάριο Καθημερινή Εξέταση των Γραφών του 2013! Ξεκίνησαν Γραφική μελέτη, και η Άισελ ένιωθε πολύ χαρούμενη που ο Ιεχωβά τής έδωσε το θάρρος να δώσει ανεπίσημη μαρτυρία.

Η Ευχαριστήρια Επιστολή Ενός Φυλακισμένου

Η ακόλουθη επιστολή είναι από την Ισπανία:

«Κατ’ αρχάς, θέλω να σας ευχαριστήσω για τις προσπάθειες που κάνετε ώστε να φτάσει το Γραφικό άγγελμα σε ανθρώπους κάθε είδους.

»Ήρθα πρώτη φορά σε επαφή με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά πριν από 15 χρόνια στα Τίρανα της Αλβανίας. Όταν ένας Μάρτυρας βρήκε το θάρρος να μας πλησιάσει ξαφνιάστηκα, εφόσον ήμασταν μια συμμορία δέκα νεαρών. Κανείς δεν τολμούσε να μας μιλήσει, αλλά ο αδελφός το έκανε παρότι κρατούσαμε όπλα. Μας μίλησε άφοβα για τη Γραφή. Το θάρρος του μου έκανε μεγάλη εντύπωση.

»Πριν από τέσσερα χρόνια εδώ στην Ισπανία, με επισκέφτηκε ένας Μάρτυρας στη φυλακή και μου πρόσφερε Γραφική μελέτη. Εγώ δέχτηκα και από τότε έχω αλλάξει προς το καλύτερο. Δεν είμαι πια βίαιος ούτε επιθετικός. Δεν έχω μπλέξει σε καβγάδες εδώ και χρόνια. Έχω γνωρίσει τον Ιεχωβά, και αυτό έχει δώσει σκοπό στη ζωή μου. Προσπαθώ να ζω ειρηνικά με τους γύρω μου και υπηρετώ ως αβάφτιστος ευαγγελιζόμενος πάνω από έναν χρόνο.

»Αν και είμαι 12 χρόνια στη φυλακή, τα τελευταία 4 χρόνια νιώθω πρωτόγνωρη χαρά και ειρήνη διάνοιας. Δεν περνάει μέρα που να μην ευχαριστήσω τον Ιεχωβά για αυτό.

»Πριν από μερικές εβδομάδες, είδα κάποια βίντεο στον ιστότοπο jw.org. Συγκινήθηκα όταν είδα το βίντεο με τον αδελφό ο οποίος βρισκόταν στη φυλακή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν και δεν είμαι συναισθηματικός, όταν είδα τις αλλαγές που έκανε στη ζωή του, δεν μπορούσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου.

»Εύχομαι να συνεχίσει ο Ιεχωβά να ευλογεί τις προσπάθειες που κάνετε για να δώσετε μαρτυρία σε ανθρώπους κάθε είδους, μεταφράζοντας τα καλά νέα σε τόσο πολλές γλώσσες και κάνοντας επισκέψεις σε εμάς που βρισκόμαστε στη φυλακή.

»Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

 

 

Βιβλίο Έτους 2016
 

 

Link to comment
Share on other sites


 • Views 320
 • Replies 0
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Popular Days

 Share

 • Similar Content

  • By ARchiv@L
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
  • Guest Nicole
   By Guest Nicole
    
    
    
    
   En ésta no, 
   No me toca ser el que te ama, 
   Ni nos toca hacer juntos la cama, 
   Ni ver cuerdas de reloj. 

   En ésta no, 
   No coinciden nuestros universos, 
   Ni podemos escribir un verso, 
   Que describa nuestro amor. 

   En ésta no, 
   No nos toca caminar el mundo, 
   Ni viajar hasta lo más profundo, 
   De este cielo que se abrió. 

   En ésta no, 
   Nuestra historia nunca comenzó... 

   Tal vez en otra vida 
   Pueda darte todo lo que siento ahora, 
   Tal vez en otra vida 
   Me toque en tu cuerpo contemplar la aurora, 
   Tal vez en otra vida seamos tú y yo, 
   Y cante nuestra piel con una misma voz, 
   Tal vez en otra vida 
   Beba de tu boca todas esas ansias, 
   Tal vez en otra vida 
   Este amor distante acorte las distancias, 
   Tal vez en otra vida se nos dé la luz, 
   Tal vez en otra vida seas primero tú, 
   En ésta vida no.    En ésta no, 
   No nos toca decirnos te quiero, 
   Ni cuidar lo poco de dinero 
   Que ha quedado en el cajón. 

   En ésta no, 
   Aunque duela tanto aceptarlo, 
   Y me quede con ganas de dar 
   Lo que me quema el corazón. 

   En ésta no, 
   Nuestra historia nunca comenzó... 

   Tal vez en otra vida 
   Pueda darte todo lo que siento ahora, 
   Tal vez en otra vida 
   Me toque en tu cuerpo contemplar la aurora, 
   Tal vez en otra vida seamos tú y yo, 
   Y cante nuestra piel con una misma voz, 
   Tal vez en otra vida 
   Beba de tu boca todas esas ansias, 
   Tal vez en otra vida 
   Este amor distante acorte las distancias, 
   Tal vez en otra vida se nos dé la luz, 
   Tal vez en otra vida seas primero tú, 
   En ésta vida no,    Tal vez en otra vida se nos dé la luz, 
   Tal vez en otra vida seas primero tú, 

   En ésta vida no, 

   En ésta vida, no.
  • Guest Nicole
  • Guest Nicole
  • By ARchiv@L
   ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Σχεδόν κάθε Τετάρτη Μάρτυρες του Ιεχωβά μοιράζουν φυλλάδια έξω από την Λαϊκή (Φώτο)

   Μάρτυρες του Ιεχωβά βρέθηκαν σήμερα Τετάρτη έξω από την λαϊκή αγορά της Καστοριάς. 
   Από το πρωί έστησαν τον πάγκο τους και προσπαθούσαν να μοιράσουν τα φυλλάδια τους....
   Δείτε φωτογραφία:   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
    
  • By ARchiv@L
   Κήρυγμα για τη Βασιλεία—Παγκόσμια Διάδοση των Καλών Νέων
   Στις μέρες μας, η Χριστιανική διακονία είναι το κύριο έργο της Βασιλείας του Θεού. Ο Ιησούς προείπε ότι το έργο κηρύγματος θα έπαιρνε εκπληκτικές διαστάσεις στη διάρκεια των τελευταίων ημερών. (
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. )  
    
   Η Βασιλεία του Θεού Κυβερνάει!
   ΕΝΟΤΗΤΑ 2
    
  • By ARchiv@L
   ΘΕΜΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ | ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ;
   Γιατί κηρύττουμε;
   Ίσως αυτό που μας ξεχωρίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι το εκτεταμένο μας κήρυγμα—από σπίτι σε σπίτι, σε δημόσιους χώρους και οπουδήποτε υπάρχουν άνθρωποι. Γιατί κηρύττουμε;
   Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά κηρύττουν για να δοξάζουν τον Θεό και να γνωστοποιούν το όνομά του. (
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. ) Θέλουμε επίσης να υπακούμε στον Χριστό Ιησού, ο οποίος έδωσε την εντολή: «Πηγαίνετε, λοιπόν, και κάντε μαθητές από όλα τα έθνη, . . . διδάσκοντάς τους να τηρούν όλα όσα σας έχω παραγγείλει».—Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. . Επιπλέον, αγαπάμε τον πλησίον μας. (
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. ) Βέβαια, κατανοούμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τις δικές τους θρησκευτικές πεποιθήσεις και ότι δεν ενδιαφέρονται όλοι για το άγγελμά μας. Ωστόσο, θεωρούμε ότι οι Γραφικές διδασκαλίες είναι ζωοσωτήριες. Γι’ αυτόν τον λόγο, συνεχίζουμε “αδιάκοπα να διδάσκουμε και να διακηρύττουμε τα καλά νέα για τον Χριστό”, όπως έκαναν και οι Χριστιανοί του πρώτου αιώνα.—Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. . Ο κοινωνιολόγος Αντόνιο Κόβα Μαδούρο έγραψε για «την προσπάθεια και τον κόπο που καταβάλλουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, μέχρι του σημείου να εξαντλούν τους εαυτούς τους . . . , έτσι ώστε το ιερό κείμενο να φτάσει στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της γης».—Εφημερίδα El Universal, Βενεζουέλα
   Οι περισσότεροι αναγνώστες των εντύπων μας δεν είναι Μάρτυρες του Ιεχωβά. Και εκατομμύρια άνθρωποι που μελετούν τη Γραφή μαζί μας ανήκουν σε άλλες θρησκείες. Είναι όμως ευγνώμονες που τους επισκέπτονται Μάρτυρες του Ιεχωβά.
   Φυσικά, μπορεί να έχετε και άλλες ερωτήσεις σχετικά με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Σας καλούμε να μάθετε τις απαντήσεις
   Ρωτώντας κάποιον Μάρτυρα του Ιεχωβά.
   Επισκεπτόμενοι τον ιστότοπό μας, www.jw.org/el.
   Παρακολουθώντας τις συναθροίσεις μας, οι οποίες έχουν ελεύθερη είσοδο και είναι ανοιχτές για όλους.

    
    
    
    
    
    
   Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, δείτε τη βιντεοταινία Μάρτυρες του Ιεχωβά—Οργανωμένοι για να Μεταδίδουν τα Καλά Νέα στο www.jw.org/el. (Επιλέξτε ΕΚΔΟΣΕΙΣ >
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. )  
   Η Σκοπιά  |  Σεπτέμβριος 2015 
  • By ARchiv@L
   Απόσπασμα από το βίντεο των Μαρτύρων του Ιεχωβά με τίτλο Μάρτυρες του Ιεχωβά—Οργανωμένοι για να Μεταδίδουν τα Καλά Νέα.
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
    
  • By ARchiv@L
   ΤΜΗΜΑ 22
   Οι Απόστολοι Κηρύττουν Άφοβα
   Η Χριστιανική εκκλησία αναπτύσσεται ταχύτατα παρά το διωγμό
   ΔΕΚΑ ημέρες μετά την ανάληψη του Ιησού στον ουρανό, περίπου 120 από τους μαθητές του συγκεντρώθηκαν σε ένα σπίτι στην Ιερουσαλήμ κατά την Ιουδαϊκή Γιορτή της Πεντηκοστής του 33 Κ.Χ. Ξαφνικά, ένας θόρυβος σαν το θόρυβο ορμητικού αέρα γέμισε το σπίτι. Οι μαθητές άρχισαν θαυματουργικά να μιλούν γλώσσες τις οποίες δεν γνώριζαν. Πώς εξηγούνταν αυτά τα παράξενα γεγονότα; Ο Θεός είχε δώσει στους μαθητές άγιο πνεύμα.
   Έξω υπήρχε πλήθος ανθρώπων, επειδή είχαν έρθει για τη γιορτή επισκέπτες από πολλές χώρες. Αυτοί έμειναν έκπληκτοι ακούγοντας τους μαθητές του Ιησού να μιλούν με ευχέρεια τις γλώσσες τους. Εξηγώντας τι είχε συμβεί, ο Πέτρος αναφέρθηκε στην προφητεία του προφήτη Ιωήλ ότι ο Θεός θα “εξέχεε” το πνεύμα του, το οποίο θα μετέδιδε θαυματουργικά χαρίσματα σε όσους το λάβαιναν. (
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. ) Αυτή η ισχυρή απόδειξη του αγίου πνεύματος κατέστησε σαφές ότι είχε συντελεστεί μια σημαντική αλλαγή: Η εύνοια του Θεού είχε μετατοπιστεί από τον Ισραήλ στη νεοσύστατη Χριστιανική εκκλησία. Όσοι ήθελαν να υπηρετούν τον Θεό με αποδεκτό τρόπο έπρεπε να γίνονται στο εξής ακόλουθοι του Χριστού. Στο μεταξύ, η εναντίωση εντάθηκε και οι εχθροί έριξαν τους μαθητές στη φυλακή. Αλλά στη διάρκεια της νύχτας, άγγελος του Ιεχωβά άνοιξε τις πόρτες της φυλακής και είπε στους μαθητές να συνεχίσουν να κηρύττουν. Τα χαράματα, έκαναν ακριβώς αυτό. Μπήκαν στο ναό και άρχισαν να διδάσκουν τα καλά νέα για τον Ιησού. Οι θρησκευτικοί τους εναντιούμενοι έγιναν έξαλλοι και τους πρόσταξαν να πάψουν να κηρύττουν. Απτόητοι, οι απόστολοι απάντησαν: «Πρέπει να υπακούμε στον Θεό ως άρχοντα μάλλον παρά στους ανθρώπους».—Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. .
   Ο διωγμός κλιμακώθηκε. Ορισμένοι Ιουδαίοι κατηγόρησαν τον μαθητή Στέφανο για βλασφημία και τον λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου. Ένας νεαρός άντρας—ο Σαύλος (ή αλλιώς Σαούλ) από την Ταρσό—παρακολουθούσε, επιδοκιμάζοντας το φόνο. Έπειτα κατευθύνθηκε προς τη Δαμασκό για να συλλάβει οποιονδήποτε ακολουθούσε τον Χριστό. Καθώς ο Σαύλος βρισκόταν καθ’ οδόν, άστραψε γύρω του ένα φως από τον ουρανό και μια φωνή είπε: «Σαούλ, Σαούλ, γιατί με διώκεις;» Τυφλωμένος από το φως, ο Σαύλος ρώτησε: «Ποιος είσαι;» Η φωνή απάντησε: «Είμαι ο Ιησούς».—Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. .
   Ύστερα από τρεις ημέρες, ο Ιησούς έστειλε έναν μαθητή ονόματι Ανανία για να αποκαταστήσει την όραση του Σαύλου. Ο Σαύλος βαφτίστηκε και άρχισε να κηρύττει με τόλμη για τον Ιησού. Έγινε γνωστός ως ο απόστολος Παύλος και επιδείκνυε ζήλο ως μέλος της Χριστιανικής εκκλησίας.
   Οι μαθητές του Ιησού διακήρυτταν τα καλά νέα της Βασιλείας του Θεού μόνο σε Ιουδαίους και Σαμαρείτες. Τώρα εμφανίστηκε κάποιος άγγελος στον Κορνήλιο, έναν θεοφοβούμενο Ρωμαίο αξιωματικό, και του είπε να καλέσει τον απόστολο Πέτρο. Συνοδευόμενος από άλλους, ο Πέτρος κήρυξε στον Κορνήλιο και στο σπιτικό του. Ενώ ο Πέτρος μιλούσε, ήρθε άγιο πνεύμα πάνω σε εκείνους τους Εθνικούς πιστούς, και ο απόστολος έδωσε εντολή να βαφτιστούν στο όνομα του Ιησού. Ο δρόμος προς την αιώνια ζωή ήταν πλέον ανοιχτός για ανθρώπους από όλα τα έθνη. Η εκκλησία ήταν έτοιμη να κηρύξει τα καλά νέα σε μακρινά μέρη.
   —Βασίζεται στα εδάφια
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. .  
    
   Η Αγία Γραφή—Ποιο Είναι το Άγγελμά Της;
   ΤΜΗΜΑ 22
    
    
  • By ARchiv@L
   Ομιλία του επισκέπτη ομιλητή Γουίλιαμ Τέρνερ με μετάφραση 

   « Να προφυλάσσεστε από τις εξασθενητικές επιρροές » William Turner

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.  
    
    
    

   Τοπικός αγρός και έκθεση για την Ελλάδα

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.  
    
    
    
   κομμάτι 3

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.  

    
    
    

   Ακούστε όλο το πρόγραμμα σε ηχητική μορφή
   ή κατεβάστε το για την προσωπική μας χρήση.

  • By ARchiv@L
   Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ
   Ευγνωμοσύνη
   Η εκδήλωση ευγνωμοσύνης έχει τόσο πολλά αδιαμφισβήτητα οφέλη—σωματικά, διανοητικά και συναισθηματικά—ώστε θα έπρεπε να έχει θέση στην καθημερινότητα όλων μας.
   Πώς συμβάλλει η ευγνωμοσύνη στην ευεξία σας;
   ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΙΑΤΡΙΚΗ
   Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Υπόμνημα του Χάρβαρντ για την Ψυχική Υγεία (The Harvard Mental Health Letter), «η ευγνωμοσύνη είναι πάντα στενά συνυφασμένη με μεγαλύτερη ευτυχία. Βοηθάει τους ανθρώπους να έχουν πιο θετικά αισθήματα, να απολαμβάνουν ό,τι καλό τους συμβαίνει, να είναι πιο υγιείς, να τα βγάζουν πέρα με τις δυσκολίες και να οικοδομούν ισχυρές σχέσεις».
   ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΓΡΑΦΗ
   Η Γραφή μάς παροτρύνει να καλλιεργούμε πνεύμα ευγνωμοσύνης. «Αποδειχτείτε ευγνώμονες», έγραψε ο απόστολος Παύλος, ο οποίος έθεσε θαυμάσιο παράδειγμα ως προς αυτό. Λόγου χάρη, “ευχαριστούσε τον Θεό ακατάπαυστα” για τη θετική ανταπόκριση όσων άκουσαν το άγγελμα που τους μετέδωσε. (
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. ) Η διαρκής ευτυχία δεν προκύπτει όταν λέμε απλώς ευχαριστώ κάπου κάπου, αλλά προέρχεται από μια στάση ευγνωμοσύνης. Αυτή, με τη σειρά της, μας προστατεύει από αισθήματα που θα μπορούσαν να μας αποξενώσουν από τους άλλους και να μας στερήσουν τη χαρά της ζωής—αισθήματα όπως η ζήλια και η μνησικακία ή το να νιώθουμε ότι δικαιούμαστε ειδική μεταχείριση. Ο ίδιος ο Δημιουργός μας έχει θέσει θαυμάσιο παράδειγμα όσον αφορά την εκδήλωση εκτίμησης—ακόμη και προς ανθρώπους! Το εδάφιο
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. δηλώνει: «Ο Θεός δεν είναι άδικος ώστε να ξεχάσει το έργο σας και την αγάπη που δείξατε για το όνομά του». Ναι, ο Δημιουργός μας θεωρεί ότι είναι άδικο να δείχνουμε αγνωμοσύνη. Πώς βελτιώνει η ευγνωμοσύνη τις σχέσεις μας με τους άλλους;
   ΤΙ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ Η ΠΕΙΡΑ
   Όταν εκφράζουμε γνήσια ευγνωμοσύνη σε κάποιον—για ένα δώρο, για έναν καλό λόγο ή για την πρακτική βοήθεια που μας πρόσφερε—του δείχνουμε ότι τον θεωρούμε πολύτιμο και ότι τον εκτιμούμε. Ακόμη και άγνωστοι ανταποκρίνονται εγκάρδια σε ανθρώπους που τους λένε ένα ειλικρινές «ευχαριστώ» για μια καλή πράξη, όπως το ότι τους κράτησαν την πόρτα για να περάσουν.
   ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΓΡΑΦΗ
   «Να δίνετε», είπε ο Ιησούς Χριστός, «και οι άνθρωποι θα σας δώσουν. Θα ρίξουν στον κόρφο σας μέτρο καλό, συμπιεσμένο, κουνημένο καλά, που θα ξεχειλίζει». (
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. ) Εξετάστε την εμπειρία της Ρόουζ, ενός κωφού κοριτσιού από το Βανουάτου, ένα νησιωτικό κράτος στον Νότιο Ειρηνικό. Η Ρόουζ παρακολουθούσε τις Χριστιανικές συναθροίσεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά αλλά δεν ωφελούνταν πολύ από αυτές, επειδή ούτε η ίδια ούτε κάποιος άλλος στην εκκλησία γνώριζε τη νοηματική γλώσσα. Όταν επισκέφτηκε την εκκλησία ένα αντρόγυνο που ήταν έμπειροι διερμηνείς της νοηματικής, διέκριναν το πρόβλημα και οργάνωσαν μια τάξη εκμάθησης της νοηματικής. Η Ρόουζ ήταν πολύ ευγνώμων. «Είμαι ευτυχισμένη γιατί έχω τόσο πολλούς φίλους που με αγαπούν», είπε η ίδια. Η ευγνωμοσύνη της και το ότι συμμετέχει πλέον στις συναθροίσεις είναι η καλύτερη ανταμοιβή για το αντρόγυνο που τη βοήθησε. Η Ρόουζ εκτιμάει βαθιά και τις προσπάθειες που έκαναν άλλοι για να μάθουν τη νοηματική ώστε να μπορούν να επικοινωνούν μαζί της.—Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. .
   Πώς μπορείτε να καλλιεργήσετε πνεύμα ευγνωμοσύνης;
   ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΓΡΑΦΗ
   Τα αισθήματά μας συνδέονται άμεσα με τις σκέψεις μας. Ο Βιβλικός συγγραφέας Δαβίδ είπε προσευχόμενος στον Θεό: «Στοχάστηκα όλες τις ενέργειές σου· έκανα πρόθυμα μέλημά μου το έργο των χεριών σου». (
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. ) Ναι, ο Δαβίδ δεν ήταν επιπόλαιος ούτε επιφανειακός. Το πνεύμα ευγνωμοσύνης που εκδήλωνε πήγαζε από τις σκέψεις που έκανε τακτικά γύρω από τις οδούς του Θεού, μια συνήθεια που καλλιεργούσε σε όλη του τη ζωή.—Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. . Η Γραφή μάς δίνει την εξής θαυμάσια συμβουλή: “Όσα είναι αληθινά, όσα είναι αξιαγάπητα, όσα έχουν καλή φήμη, όποια αρετή υπάρχει και ό,τι αξιέπαινο υπάρχει, αυτά να συλλογίζεστε”. (
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. ) Ο εξακολουθητικός χρόνος στο ρήμα «συλλογίζεστε» τονίζει ότι είναι ανάγκη να κάνουμε τακτικά στοχασμούς, κάτι που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εκδήλωση πνεύματος ευγνωμοσύνης.  
    
   Ξύπνα!—2016
  • By ARchiv@L
   Γέμισαν τα Λουτρά από Μάρτυρες του Ιεχωβά

   Δεκάδες Μάρτυρες του Ιεχωβά βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο χωριό Λουτρά Αλεξανδρούπολης 
   Οι περισσότεροι κάτοικοι δεν δέχθηκαν να συνομιλήσουν μαζί τους, ενώ άλλοι έψαχναν τον ιερέα για να χτυπήσει τις καμπάνες…

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
      
  • By ARchiv@L
   List od brata pochodzenia romskiego
   W listopadzie 2014 roku na Słowacji powstał pierwszy zbór romani. Podczas niedawnego zgromadzenia obwodowego 21 głosicieli posługujących się językiem romani przyjęło chrzest. Wszyscy pochodzą z tej samej wioski. Na Pamiątkę zorganizowaną we wspomnianym zborze przybyło 495 osób. Jeden z nowo ochrzczonych braci napisał:
     Słowacja: Dwóch głosicieli Królestwa z radością dzieli się dobrą nowiną z kobietą narodowości romskiej
   „Jestem Romem z Žehry na Słowacji. Tu, gdzie mieszkam, wielu ludzi postrzega nas jako brudnych Cyganów, którzy kradną i kłamią. Gdy kiedyś wybrałem się do kościoła, stróż powiedział, żebym się stąd zabierał, bo to nie miejsce dla mnie. Łatwo sobie wyobrazić, jak po tym i kilku podobnych zdarzeniach zacząłem patrzeć na nie-Romów. Później Świadkowie Jehowy zaprosili mnie do Sali Królestwa. Poszedłem tam bardzo nieufny, spodziewając się kolejnego rozczarowania. Zdziwiło mnie jednak, że jeszcze przed wejściem do Sali Słowak uścisnął mi dłoń i serdecznie przywitał. W trakcie wykładu publicznego nie mogłem się skupić. Cały czas się zastanawiałem: ‚Jak to możliwe, że wszyscy są tu dla mnie tacy mili?’.
   „Tamtej nocy nie zmrużyłem oka. Ciągle myślałem o tym, co się wydarzyło w Sali Królestwa. Postanowiłem więc znów tam pójść, żeby się przekonać, czy nie potraktowano mnie tak życzliwie przez przypadek. Ale za drugim razem Świadkowie byli jeszcze serdeczniejsi i odnosili się do mnie jak do dobrego znajomego. Od tamtej pory chodzę na wszystkie zebrania. Jestem już ochrzczony. Po moim chrzcie życzliwość braci nie osłabła. Dalej pokazują oni, że mnie cenią. Czasami obdarowują mnie lepszą żywnością, niż sami jedzą! Na zawsze chcę pozostać częścią tej organizacji. Jehowa jest Bogiem, któremu pragnę służyć przez całą wieczność”.
   Modlitwa o okazję do głoszenia
   Siostra o imieniu Aysel jechała autobusem z miasta Gandża do Baku, stolicy Azerbejdżanu. W modlitwie powiedziała Jehowie, że chciałaby w trakcie podróży porozmawiać z kimś o Biblii. Choć miała już z góry wyznaczone miejsce, pewna kobieta nalegała, żeby usiadła raczej obok niej. Aysel wdała się z tą kobietą w rozmowę i skierowała jej uwagę na Biblię. Współpasażerka wyjaśniła, że kocha Jezusa i pragnie go lepiej poznać. Wymieniły się numerami telefonów i umówiły na spotkanie. Kobieta poprosiła, żeby jeśli to możliwe, siostra przyniosła jej Biblię.
   Po powrocie do Gandży Aysel odwiedziła zainteresowaną w miejscu pracy, a ta wspomniała, że posiada „modlitewnik”, który codziennie czyta. Jakże zdziwiona była nasza siostra, gdy się okazało, że jest to w rzeczywistości broszura Codzienne badanie Pism z roku 2013! Z kobietą rozpoczęto studium biblijne. Aysel jest szczęśliwa, że Jehowa dał jej śmiałość do głoszenia nieoficjalnego.
   List z podziękowaniem od więźnia
   Z Hiszpanii napłynął następujący list:
   „Na wstępie chciałbym Wam podziękować za wysiłki, jakie podejmujecie, żeby docierać z orędziem biblijnym do ludzi wszelkiego pokroju.
   „Pierwszy kontakt ze Świadkami Jehowy miałem 15 lat temu w Tiranie w Albanii. Byłem zdziwiony, gdy pewien Świadek odważył się podejść do 10 młodocianych chuliganów, do których się zaliczałem. Zwykle nikt nie miał odwagi się do nas odezwać, ale ten brat to zrobił, chociaż byliśmy uzbrojeni. Śmiało porozmawiał z nami o Biblii. Jego odwaga bardzo mi zaimponowała.
   „Cztery lata temu inny Świadek odwiedził mnie w więzieniu w Hiszpanii i zaproponował studium biblijne. Przystałem na to i od tamtej pory zmieniłem się na lepsze. Nie jestem już tym gwałtownym, agresywnym człowiekiem, co kiedyś. Minęło sporo lat, odkąd po raz ostatni wpakowałem się w kłopoty. Poznałem Jehowę i dzięki temu mam w życiu cel. Staram się zachowywać z innymi pokojowe stosunki i od ponad roku jestem nieochrzczonym głosicielem.
   „Choć w więzieniu przebywam już 12 lat, to w ciągu ostatnich czterech odczuwam szczęście i spokój umysłu, które wcześniej były mi obce. Każdego dnia dziękuję za to Jehowie.
   „Parę tygodni temu obejrzałem kilka filmów w serwisie jw.org. Film o bracie, który siedział w więzieniu w USA, szczególnie mnie poruszył. Z natury nie jestem wylewny, ale kiedy zobaczyłem, jak bardzo zmienił on swoje życie, nie mogłem powstrzymać łez.
   „Oby Jehowa nadal błogosławił Waszym staraniom w docieraniu do ludzi wszelkiego pokroju. Robicie to przez tłumaczenie dobrej nowiny na wiele języków, a także odwiedzanie tych z nas, którzy przebywają w zakładach karnych.
   „Bardzo Wam dziękuję”.
    
   Rocznik — 2016 
    
  • By ARchiv@L
   Πρόγραμμα Ετήσιας Συνέλευσης 2016: Μέρος 1—Τα Παγκόσμια Κεντρικά Γραφεία στο Γουόργουικ

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
  • By ARchiv@L
   W Stanach Zjednoczonych specjalne świadczenie publiczne na terenach wielkomiejskich zorganizowano w 127 lokalizacjach w 14 miastach. W ciągu pierwszych siedmiu miesięcy roku służbowego 2015 zapoczątkowano 8445 studiów biblijnych! Ta forma świadczenia okazuje się skuteczna również w ponownym kierowaniu do zboru wielu tych, którzy kiedyś mieli z nim bliski kontakt. Na przykład w Los Angeles w Kalifornii mężczyzna imieniem Terry przyglądał się jednemu ze stolików z literaturą, więc małżeństwo Świadków zagadnęło go, czy już kiedyś czytał nasze publikacje. Człowiek ten przyznał się, że jest Świadkiem Jehowy, ale od jakichś czterech lat nieaktywnym. Bracia odczytali i omówili z nim werset z 
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. , gdzie Jehowa mówi: „Będę szukał moich owiec i będę się o nie troszczył”. Powiedzieli temu bratu o naszym serwisie internetowym i telewizji JW Broadcasting. Na drugi dzień rano Terry wysłał im e-mail. Wyjaśnił w nim, że kilka chwil przed tym, jak zobaczył stolik z literaturą, błagał Boga o wybaczenie tego, że lekceważył chrześcijańskie zebrania. Prosił też Jehowę, żeby pomógł mu się do siebie zbliżyć. „Wtedy wy serdecznie mnie przywitaliście. Odczytaliście zachęcający werset i udzieliliście informacji, których potrzebuję, żeby wrócić do organizacji Jehowy. To była odpowiedź na moją modlitwę” — podsumował Terry.  
    

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
    
  • By ARchiv@L
   Η επίδοση δημόσιας μαρτυρίας σε μεγαλουπόλεις έχει οργανωθεί σε 127 σημεία σε 14 πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Τους πρώτους εφτά μήνες του υπηρεσιακού έτους 2015, ξεκίνησαν 8.445 Γραφικές μελέτες! Επίσης, αυτή η μορφή μαρτυρίας συνέβαλε αποφασιστικά ώστε πολλοί που ήταν παλιότερα συνταυτισμένοι με την αληθινή λατρεία να επιστρέψουν και πάλι σε αυτήν. Για παράδειγμα, καθώς ο Τέρι κοιτούσε έναν πάγκο παρουσίασης εντύπων στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας, το αντρόγυνο των Μαρτύρων που βρισκόταν εκεί τον ρώτησε αν είχε διαβάσει ποτέ κάποιο έντυπό μας. Εκείνος απάντησε ότι είναι Μάρτυρας του Ιεχωβά αλλά ήταν αδρανής τέσσερα χρόνια. Το αντρόγυνο διάβασε και συζήτησε μαζί του το εδάφιο
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content. , όπου ο Ιεχωβά λέει: «Εγώ θα ψάξω για τα πρόβατά μου και θα τα φροντίσω». Τον ενημέρωσαν για τον ιστότοπό μας και το JW Broadcasting. Το επόμενο πρωί, ο Τέρι έστειλε e-mail στον αδελφό, εξηγώντας ότι λίγο προτού δει τον πάγκο μαρτυρίας είχε ικετεύσει τον Ιεχωβά Θεό να τον συγχωρήσει για το ότι δεν πήγαινε στις συναθροίσεις. Του είχε ζητήσει επίσης βοήθεια για να τον πλησιάσει περισσότερο. «Τότε ήταν που με χαιρετήσατε εγκάρδια», είπε ο Τέρι. «Μου διαβάσατε εκείνο το ενθαρρυντικό εδάφιο και μου δώσατε τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να επιστρέψω στην οργάνωση του Ιεχωβά. Ήταν η απάντηση στην προσευχή μου».  

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
    
  • Guest Nicole
  • By ARchiv@L
   το τελευταίο (και υπέροχο) βιντεάκι της Συνέλευσης.
    
   download:

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

    
  • By ARchiv@L
   download:

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

      
  • By ARchiv@L
   Unikajmy tego, co osłabia lojalność

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
  • By ARchiv@L
   Πάτρα: Μάρτυρες του Ιεχωβά - Tην Τετάρτη ήταν στα Βραχνέικα

   Την εμφάνισή τους και στην περιοχή των Βραχνεΐκων έκαναν Μάρτυρες του Ιεχωβά την Τετάρτη 15 Μαΐου. Οι εμφανίσεις του σε διάφορες περιοχές της Πάτρας είναι συχνές, ενώ πρόσφατα είχαν περάσει από την περιοχή της Αρόης αφήνωντας γράμματα σε εισόδους πολυκατοικιών, αντιγράφοντας στους φακέλους, τα ονοματεπώνυμα που έβλεπαν στα κουδούνια.
   Το χθεσινό γεγονός ανέφερε ο εφημέριος της ενορίας Αγίου Βασιλείου Βραχναιίκων π. Σωτήριος Μανωλόπουλος, ο οποίος
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.  
   Τι Είναι η Βασιλεία του Θεού;
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
    

    
    
  • By ARchiv@L
   ΠΑΤΡΑ: Οι Μάρτυρες του Ιεχώβα στην Τετάρτη στα Βραχνεΐκα

   Την εμφάνισή τους και στην περιοχή των Βραχνεΐκων έκαναν Μάρτυρες του Ιεχωβά την Τετάρτη 15 Μαΐου. Οι εμφανίσεις του σε διάφορες περιοχές της Πάτρας είναι συχνές, ενώ πρόσφατα είχαν περάσει από την περιοχή της Αρόης αφήνωντας γράμματα σε εισόδους πολυκατοικιών, αντιγράφοντας στους φακέλους, τα ονοματεπώνυμα που έβλεπαν στα κουδούνια.
   Το χθεσινό γεγονός ανέφερε ο εφημέριος της ενορίας Αγίου Βασιλείου Βραχναιίκων π. Σωτήριος Μανωλόπουλος, ο οποίος
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.  
    
   Πώς Γίνονται τα Μαθήματα της Αγίας Γραφής;
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
    
    
    
  • By ARchiv@L
   Program zgromadzenia statutowego w roku 2016: Część 3 — Zachęcające przemówienia

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
    
  • By ARchiv@L
   12/2016
   mwbv16.12 — Ideias para Apresentações: Despertai!

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.12 — Ideias para Apresentações: Ensine a Verdade (Jó 34:10)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.12 — Ideias para Apresentações: Por Que Estudar a Bíblia? e Entenda a Bíblia (cap. 11)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   11/2016
   mwbv16.11 — Ideias para Apresentações: A Sentinela

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.11 — Ideias para Apresentações: Ensine a Verdade (2Ti 3:1-5)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.11 — Ideias para Apresentações: Por Que Estudar a Bíblia? e Bíblia Ensina
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.11 — Ideias para Apresentações: Entenda a Bíblia
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   10/2016
   mwbv16.10 — Ideias para Apresentações: Despertai!

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.10 — Ideias para Apresentações: Ensine a Verdade (Jo 11:11-14)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.10 — Ideias para Apresentações: Convite para as reuniões
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.10 — Ideias para Apresentações: Cartão de visita do site jw.org
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   9/2016
   mwbv16.09 — Ideias para Apresentações: A Sentinela (vídeo 1)

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.09 — Ideias para Apresentações: A Sentinela (vídeo 2)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.09 — Ideias para Apresentações: Ensine a Verdade (1Pe 5:7)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.09 — Ideias para Apresentações: Estudo bíblico (incorreto)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.09 — Ideias para Apresentações: Estudo bíblico (correto)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.09 — Sugestão de apresentação — Convite para as reuniões
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   8/2016
   mwbv16.08 — Ideias para Apresentações: Despertai! (vídeo 1)

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.08 — Ideias para Apresentações: Despertai! (vídeo 2)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.08 — Ideias para Apresentações: Escute e Viva (Sal 83:18)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   7/2016
   mwbv16.07 — Ideias para Apresentações: A Sentinela (vídeo 1)

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.07 — Ideias para Apresentações: A Sentinela (vídeo 2)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   Ideias para Apresentações: Boas Notícias (Lição 1)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   6/2016
   mwbv16.06 — Ideias para Apresentações: Despertai! (Vídeo 1)

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.06 — Ideias para Apresentações: Despertai! (Vídeo 2)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.06 — Ideias para Apresentações: Folhetos
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   5/2016
   mwbv16.05 — Ideia para apresentação: A Sentinela 1

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.05 — Ideia de apresentação: A Sentinela 2
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.05 — Ideia de apresentação: Bíblia Ensina
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

    
    
   ENGLISH:
   meeting workbook videos for 2016
   http://www.theworldnewsmedia.org/topic/28670-meeting-workbook-videos-for-2016/#comment-36815
   SPANISH:
   videos de las presentaciones —2016
   http://www.theworldnewsmedia.org/topic/28748-videos-de-las-presentaciones-—2016/#comment-36963
   GERMAN:
   Gesprächsvorschläge - Videos 2016
   http://www.theworldnewsmedia.org/topic/28961-gesprächsvorschläge-videos-2016/#comment-37316
   ITALIAN:
   Schemi per le presentazioni — 2016
   https://www.theworldnewsmedia.org/topic/29575-schemi-per-le-presentazioni-—-2016/
    
  • By ARchiv@L
   12/2016
   mwbv16.12 — 1. Gesprächsvorschlag für Erwachet!

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.12 — Gesprächsvorschlag Lehre die Wahrheit (Hi 34:10)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.12 — Gesprächsvorschlag Warum lohnt sich ein genauerer Blick in die Bibel? (Bibel-lehrt-Buch, Kapitel 11)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   11/2016
   mwbv16.11 — 1. Gesprächsvorschlag für den Wachtturm

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.11 — Gesprächsvorschlag Lehre die Wahrheit (2Ti 3:1-5)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.11 — Gesprächsvorschlag Warum lohnt sich ein genauerer Blick in die Bibel?
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.11 — Lehrvideo: Bibelkurs in einfacher Sprache
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   10/2016
   mwbv16.10 — Gesprächsvorschlag für Erwachet!

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.10 — Gesprächsvorschlag Lehre die Wahrheit (Joh 11:11-14)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.10 — Gesprächsvorschlag Einladung zu den Zusammenkünften
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.10 — Gesprächsvorschlag Kontaktkarte für JW.ORG
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   9/2016
   Gesprächsvorschlag Wachtturm 1

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   Gesprächsvorschlag Wachtturm 2
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   Gesprächsvorschlag Lehre die Wahrheit (1Pe 5:7)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   Lehrvideo Falsches Lehren
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   Lehrvideo Richtiges Lehren
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   Im Predigtdienst geschickter werden: Einladung zu den Zusammenkünften
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   8/2016
   mwb16.08 — Gesprächsvorschlag Erwachet! 1

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwb16.08 — Gesprächsvorschlag Erwachet! 2
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   Gesprächsvorschlag Höre auf Gott und lebe für immer (Ps 83:18)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   7/2016
   mwbv16.07 — Gesprächsvorschlag Wachtturm 1

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.07 — Gesprächsvorschlag Wachtturm 2
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   Gesprächsvorschlag Gute-Botschaft-Broschüre — Lektion 01
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   6/2016
   mwb16.06 — Gesprächsvorschlag Erwachet! 1

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwb16.06 — Gesprächsvorschlag Erwachet! 2
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwb16.06 — Gesprächsvorschlag Traktate
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   5/2016
   mwbv16.05 — Gesprächsvorschlag Wachtturm 1

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.05 — Gesprächsvorschlag Wachtturm 2
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.05 — Gesprächsvorschlag BIBEL-LEHRT
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

      
    
  • By ARchiv@L
   12/2016
   mwbv16.12: Ideas para presentar ¡Despertad! (1)

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.12: Ideas para la sección "Enseñemos la verdad" (Job 34:10)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.12: Ideas para mostrar el video ¿Por qué estudiar la Biblia? (Enseña, capítulo 11)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   11/2016
   mwbv16.11: Ideas para presentar La Atalaya (1)

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.11: Ideas para la sección "Enseñemos la verdad" (2Ti 3:1-5)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.11: Ideas para mostrar el video ¿Por qué estudiar la Biblia? (Enseña)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.11: Ideas para dar clases de la Biblia con la versión en lenguaje sencillo del libro Enseña
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   10/2016
   mwbv16.10: Ideas para presentar ¡Despertad!

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.10: Ideas para la sección "Enseñemos la verdad" (Jn 11:11-14)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.10: Ideas para invitar a nuestras reuniones
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.10: Ideas para presentar la tarjeta de contacto de jw org
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   9/2016
   mwbv16.09: Ideas para presentar La Atalaya (1)

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.09: Ideas para presentar La Atalaya (2)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.09: Ideas para la sección Enseñemos la verdad (1Pe 5:7)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.09: Qué no hacer al dar una clase de la Biblia (video 5)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.09: Qué hacer al dar una clase de la Biblia (video 6)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.09: Mejore sus habilidades: invite a las reuniones
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   8/2016
   mwbv16.08: Ideas para presentar ¡Despertad! (1)

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.08: Ideas para presentar ¡Despertad! (2)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.08: Ideas para presentar el folleto Escuche y vivirá (Sl 83:18)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   7/2016
   mwbv16.07: Ideas para presentar La Atalaya (1)

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.07: Ideas para presentar La Atalaya (2)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   Ideas para presentar el folleto Buenos noticias: lección 1
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   6/2016
   mwb16.06: Ideas para presentar ¡Despertad! (1)

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwb16.06: Ideas para presentar ¡Despertad! (2)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwb16.06: Ideas para presentar los tratados
   Your browser does not support the HTML5 video tag.
   5/2016
   mwbv16.05: Ideas para presentar La Atalaya (1)

   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.05: Ideas para presentar La Atalaya (2)
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

   mwbv16.05: Ideas para presentar el libro Enseña
   Your browser does not support the HTML5 video tag.

      
  • By ARchiv@L
   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.  
  • By ARchiv@L
   Franz Michael Zagler präsentiert den Jahresbericht 

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.  
   Einmal jährlich präsentieren Jehovas Zeugen vor Ort ihren ehrenamtlichen Einsatz im Bezirk.

   Dazu Franz Michael Zagler, Beauftragter für Nachrichten: „Die 57 Bibellehrer setzten 5668 Stunden ein, um ihre Mitmenschen zu besuchen. Dabei ließen sie bei interessierten Personen 8252 Bücher, Broschüren und Zeitschriften gratis zurück und führten 334 Videos auf ihren Tablets vor. 191 Personen nutzten das Angebot eines kostenlosen Bibelkurses.“
   Zagler weiter: „Praktizierende Nächstenliebe ist das Markenzeichen der Zeugen Jehovas. Zeit und finanzielle Mittel werden kostenlos eingesetzt. Das betrifft auch die fremdländische Bevölkerung, die mittlerweile durch die eigene Homepage auf Literatur in über 870 Sprachen zugreifen kann.“

   In Österreich gibt es derzeit 21.500 Zeugen Jehovas, die über 3,9 Millionen Stunden als Bibellehrer ehrenamtlich einsetzten. 480 neue Mitglieder wurden registriert und 35700 Personen besuchten den höchsten Feiertag – das Abendmahl des Herrn.  
    
   Jahresbericht der Zeugen Jehovas

   Hello guest! Please register or sign in (it's free) to view the hidden content.
      
×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.