Jump to content
The World News Media

Κηρύττοντας τον Λόγο του Ιεχωβά στις αγροτικές φυλακές


ARchiv@L

Recommended Posts

  • Moderator

Κηρύττοντας τον Λόγο του Ιεχωβά στις αγροτικές φυλακές Αγιάς

agrotiki-fylaki-agias.jpg

Μετά από έναν χρόνο εβδομαδιαίων επισκέψεων στις αγροτικές φυλακές Αγιάς, 15 άτομα συνολικά έδειξαν ενδιαφέρον, και έκαναν αίτηση για να τους επισκεφτούν θρησκευτικοί λειτουργοί των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά. Από αυτούς 11 ξεκίνησαν Γραφική μελέτη, η οποία συνεχίστηκε μέχρι την αποφυλάκισή τους. Η μαρτυρία που έχει δοθεί τόσο στο προσωπικό τής φυλακής όσο και στους κρατούμενους, είναι κάτι που δίνει δόξα στον ουράνιο Πατέρα μας, τον Ιεχωβά. Η συνεργασία με τις δύο κοινωνικούς λειτουργούς είναι πολύ καλή. Μάλιστα την προηγούμενη Πέμπτη, δεχτήκαμε ένα τηλεφώνημά τους, καθώς ένας ακόμη κρατούμενος ζήτησε να τον επισκεφτούμε.


Το όνομα του είναι Hugo Pereira, και κατάγεται από την Βραζιλία. Είναι 67 χρόνων και βρέθηκε στην φυλακή λόγω διακίνησης ναρκωτικών. Όπως μας είπε, είναι θεοφοβούμενο άτομο, που η ανάγκη όμως τον οδήγησε να διακινεί ναρκωτικά, λόγω του ότι δανείστηκε χρήματα από τοκογλύφους για να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας και θεραπειών της καρκινοπαθούς συζύγου του, η οποία πέθανε τελικά. Αυτό τον οδήγησε στην φυλακή.


Η αναζήτησή του για τον Θεό ξεκίνησε όταν ήταν 20 χρόνων. Έχει διαβάσει ολόκληρη την Αγία Γραφή, αρκετές φορές, και πήγαινε ανελλιπώς στην εκκλησία κάθε εβδομάδα, τις Κυριακές. Η πρώτη του επαφή με τους Μ. τ Ι. ήταν στις φυλακές της Πάτρας, όπου εκεί βρέθηκε να παρακολουθεί την διεξαγωγή της μελέτης Σκοπιάς. Στην συνέχεια, του έγινε μεταγωγή στις αγροτικές φυλακές Αγιάς.


Επειδή του αρέσει το διάβασμα, και αναζητώντας κάποιο βιβλίο στην γλώσσα του, στην βιβλιοθήκη της φυλακής, το βλέμμα του έπεσε σε έντυπα δικά μας, που είχαν αφήσει άλλοι κρατούμενοι εκεί, από αυτά που τους είχαμε προμηθεύσει. Αμέσως έκανε αίτηση, και το προηγούμενο Σάββατο είχαμε την πρώτη συνάντησή μας, δίνοντας του μια Αγία Γραφή, ΜΝΚ, και το βιβλίο “Τι Διδάσκει”, στην γλώσσα του. Διάβασε όλο το βιβλίο, και του έκανε εντύπωση, στο παράρτημα, η εξήγηση που δίνεται για το θέμα της Τριάδας.


Την επόμενη μέρα πήγε στην βιβλιοθήκη, αναζητώντας στα έντυπά μας που ήταν εκεί, περισσότερες πληροφορίες για την τριάδα. Ψάχνοντας βρήκε το βιβλιάριο «Πρέπει να Πιστεύετε στην Τριάδα;» Πήρε το βιβλιάριο και πήγε στο κελί του. Το διάβασε όλο! Ο ίδιος μας είπε: “Αναστατώθηκα και αγχώθηκα. Για 47 ολόκληρα χρόνια βρισκόμουν μέσα σε ένα ψέμα. Μέσα σε μια εβδομάδα άλλαξε η ζωή μου. Ήταν σαν να άνοιξε μπροστά μου ένα μεγάλο παράθυρο, και είδα επιτέλους την αλήθεια, είδα κάτι τόσο το διαφορετικό αλλά, τόσο αληθινό.


Αυτά που πίστευα για όλα αυτά τα χρόνια, καταρρίφθηκαν σαν χάρτινος πύργος μέσα σε μερικές μέρες. Δεν σας κρύβω”, είπε ο ίδιος, “ότι αγχώνομαι για το τι άλλο θα μάθω μέσα από την μελέτη μας. Γιατί τόσο ψέμα, γιατί δεν μας λένε την αλήθεια, γιατί;” Μέσα σε ένα γκρίζο και μουντό χώρο, όπως είναι ο χώρος της φυλακής, είναι υπέροχο να βλέπεις το φως αλήθειας να λάμπει, και να φωτίζει τις ειλικρινείς καρδιές!


Όπως φαίνεται, βγαίνουν αληθινά τα λόγια του Ψαλμωδού: «Στείλε το φως σου και την αλήθεια σου. Αυτά ας με οδηγούν. Ας με φέρουν στο άγιο βουνό σου και στη μεγαλειώδη σκηνή σου». (Ψαλμός 43:3) Ευχόμαστε να συνεχίσει ο Ιεχωβά να ευλογεί όλες τις προσπάθειες που γίνονται, για τον αγιασμό του ονόματος Του.


(Έκθεση από θρησκευτικούς μας λειτουργούς)
Κηρύττοντας τον Λόγο του Ιεχωβά στις αγροτικές φυλακές Αγιάς.pdf

Link to comment
Share on other sites


  • Views 419
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images





×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.