Jump to content
The World News Media

Επίγειος Παράδεισος—Φαντασία ή Πραγματικότητα;


ARchiv@L

Recommended Posts

  • Moderator

Επίγειος Παράδεισος—Φαντασία ή Πραγματικότητα;

Παράδεισος! Πολύχρωμα ταξιδιωτικά φυλλάδια μας προτείνουν δελεαστικές αποδράσεις σε μακρινούς «παραδείσους» για να χαλαρώσουμε και να ξεχάσουμε όλες τις έγνοιες και τα προβλήματά μας. Αλλά όπως ξέρουμε πολύ καλά, όταν επιστρέφουμε στο σπίτι, η καθημερινότητα παραμένει στην ουσία όπως την αφήσαμε.

Παρ’ όλα αυτά, η ιδέα ενός παραδείσου είναι ιδιαίτερα ελκυστική. Δεν μπορούμε, λοιπόν, παρά να αναρωτηθούμε: “Είναι ο «παράδεισος» απλώς αποκύημα της φαντασίας; Αν ναι, γιατί μας γοητεύει τόσο; Θα γίνει ποτέ πραγματικότητα;”

 

2017130_univ_lsr_lg.jpg

ΠΑΓΓΗΙΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ—ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ο Ιεχωβά Θεός, ο οποίος δημιούργησε τον αρχικό Παράδεισο, έχει υποσχεθεί να αποκαταστήσει ό,τι χάθηκε. Πώς; Θυμηθείτε ότι ο Ιησούς μάς δίδαξε να προσευχόμαστε: «Ας έρθει η βασιλεία σου. Ας γίνει το θέλημά σου, όπως στον ουρανό, έτσι και πάνω στη γη». (Ματθαίος 6:10) Αυτή η Βασιλεία είναι μια παγκόσμια κυβέρνηση στα χέρια του Ιησού Χριστού η οποία θα αντικαταστήσει κάθε ανθρώπινη διακυβέρνηση. (Δανιήλ 2:44) Υπό αυτή τη Βασιλεία, θα «γίνει» το θέλημα του Θεού αναφορικά με μια παραδεισιακή γη.

Παλιότερα, ο προφήτης Ησαΐας είχε περιγράψει υπό θεϊκή έμπνευση τις συνθήκες που θα επικρατούν στον υποσχεμένο Παράδεισο, όπου όλες οι εντάσεις και οι διαμάχες που ταλαιπωρούν την ανθρωπότητα σήμερα θα ανήκουν στο παρελθόν. (Ησαΐας 11:6-9· 35:5-7· 65:21-23) Σας παροτρύνουμε να αφιερώσετε λίγα λεπτά και να διαβάσετε αυτά τα εδάφια στη δική σας Γραφή. Αυτό θα ενισχύσει την πεποίθησή σας σε όσα επιφυλάσσει ο Θεός για την υπάκουη ανθρωπότητα. Εκείνοι που θα ζουν τότε θα απολαμβάνουν τόσο τον παράδεισο όσο και την εύνοια του Θεού, πράγματα τα οποία έχασε ο Αδάμ.—Αποκάλυψη 21:3.

Γιατί μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι η ελπίδα για έναν Παράδεισο στη γη δεν είναι αποκύημα της φαντασίας αλλά πραγματικότητα; Επειδή η Γραφή μάς λέει: «Στον Ιεχωβά ανήκουν οι ουρανοί, αλλά τη γη την έδωσε στους γιους των ανθρώπων». Η ζωή σε έναν επίγειο Παράδεισο είναι μια ελπίδα «την οποία ο Θεός, που δεν μπορεί να πει ψέματα, υποσχέθηκε πριν από καιρούς μακρόχρονους». (Ψαλμός 115:16· Τίτο 1:2) Τι υπέροχη προοπτική προσφέρει η Γραφή—έναν αιώνιο Παράδεισο!

Η ΣΚΟΠΙΑ ΑΡ. 4 2017

Link to comment
Share on other sites


  • Views 363
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images





×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.