Jump to content
The World News Media

Προσφέρουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά Ανθρωπιστική Βοήθεια σε Περιπτώσεις Καταστροφών;


ARchiv@L

Recommended Posts

  • Moderator

Προσφέρουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά Ανθρωπιστική Βοήθεια σε Περιπτώσεις Καταστροφών;

jwbrd_univ_201505_wss_03_lg.jpg

Ναι, προσφέρουμε ανθρωπιστική βοήθεια τόσο σε Μάρτυρες του Ιεχωβά όσο και σε άτομα που δεν ανήκουν στη θρησκεία μας. Το κάνουμε αυτό ακολουθώντας τη Γραφική οδηγία που αναφέρεται στο εδάφιο Γαλάτες 6:10: «Ας εργαζόμαστε το καλό προς όλους αλλά κυρίως προς εκείνους με τους οποίους είμαστε συγγενείς στην πίστη». Προσπαθούμε, επίσης, να προσφέρουμε στα θύματα τη συναισθηματική και πνευματική στήριξη που τόσο πολύ χρειάζονται σε τέτοιες καταστάσεις.—2 Κορινθίους 1:3, 4.

Οργάνωση

Όταν συμβεί μια καταστροφή, οι πρεσβύτεροι των εκκλησιών στις πληγείσες περιοχές προσπαθούν να επικοινωνήσουν με όλα τα μέλη των εκκλησιών για να μάθουν αν είναι καλά και τι είδους βοήθεια χρειάζονται. Κατόπιν, ενημερώνουν το τοπικό γραφείο τμήματος των Μαρτύρων του Ιεχωβά περιγράφοντας την κατάσταση, καθώς και τι βοήθεια πρόσφεραν μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Αν οι τοπικές εκκλησίες δεν μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες των πληγέντων, τότε το Κυβερνών Σώμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά φροντίζει να δοθεί η απαραίτητη βοήθεια. Αυτό μοιάζει με τη διευθέτηση που έκαναν οι πρώτοι Χριστιανοί για να βοηθήσουν κάποιους αδελφούς τους σε καιρό πείνας. (1 Κορινθίους 16:1-4) Επιτροπές Παροχής Βοήθειας σε Καταστροφές, οι οποίες συντονίζουν αυτό το ανθρωπιστικό έργο, διορίζονται από το τοπικό γραφείο τμήματος. Σε αυτό το έργο συμμετέχουν και Μάρτυρες του Ιεχωβά από άλλες περιοχές προσφέροντας εθελοντικά το χρόνο τους, καθώς και υλική βοήθεια.—Παροιμίες 17:17.

Χρηματοδότηση

Η βοήθεια που παρέχεται σε θύματα καταστροφών χρηματοδοτείται από τις συνεισφορές που στέλνονται στα γραφεία τμήματος των Μαρτύρων του Ιεχωβά. (Πράξεις 11:27-30· 2 Κορινθίους 8:13-15) Επειδή αυτό το ανθρωπιστικό έργο γίνεται από άμισθους εθελοντές, τα χρήματα που διατίθενται καλύπτουν τις ανάγκες των θυμάτων και όχι διοικητικά έξοδα. Η διαχείριση όλων των συνεισφορών γίνεται με πολλή προσοχή.—2 Κορινθίους 8:20.

 

https://www.jw.org/el/μάρτυρες-του-ιεχωβά/συχνές-ερωτήσεις/

 

Link to comment
Share on other sites


  • Views 398
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images





×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.