Jump to content
The World News Media

Γιατί Αποκαλείται ο Ιησούς Γιος του Θεού;


ARchiv@L

Recommended Posts

  • Moderator

502012495_univ_sqr_lg.jpg

Η απάντηση της Αγίας Γραφής

Ο Θεός δεν έχει μια κατά γράμμα σύζυγο με την οποία απέκτησε παιδιά. Δημιούργησε, όμως, κάθε μορφή ζωής. (Αποκάλυψη 4:11) Γι’ αυτό, ο Αδάμ, ο πρώτος άνθρωπος τον οποίο δημιούργησε ο Θεός, αποκαλείται “γιος του Θεού”. (Λουκάς 3:38) Παρόμοια, η Αγία Γραφή διδάσκει ότι ο Ιησούς δημιουργήθηκε από τον Θεό. Έτσι λοιπόν, και ο Ιησούς αποκαλείται «Γιος του Θεού».—Ιωάννης 1:49.

Ο Θεός δημιούργησε τον Ιησού πριν από τον Αδάμ. Ο απόστολος Παύλος έγραψε για τον Ιησού: «Αυτός είναι η εικόνα του αόρατου Θεού, ο πρωτότοκος όλης της δημιουργίας». (Κολοσσαείς 1:15) Η ζωή του Ιησού άρχισε πολύ προτού αυτός γεννηθεί σε έναν στάβλο στη Βηθλεέμ. Μάλιστα, η Αγία Γραφή λέει πως «η αρχή [του] είναι από παλιούς καιρούς, από τις ημέρες των αιώνων». (Μιχαίας 5:2) Ο Ιησούς, ο πρωτότοκος Γιος του Θεού, πριν γεννηθεί ως άνθρωπος στη γη, ήταν πνευματικό πλάσμα στον ουρανό. Ο ίδιος είπε: «Έχω κατεβεί από τον ουρανό».—Ιωάννης 6:38· 8:23.

 

https://www.jw.org/el/βιβλικές-διδασκαλίες/ερωτήσεις/

 

Link to comment
Share on other sites


  • Views 274
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images





×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.