Jump to content
The World News Media

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗ;


ARchiv@L

Recommended Posts

  • Moderator

Η ταπεινοφροσύνη περιλαμβάνει έλλειψη αλαζονείας ή υπερηφάνειας. Ο ταπεινός δεν θεωρεί τους άλλους κατώτερους. Κάθε ατελής άνθρωπος που είναι ταπεινός πρέπει να είναι και μετριόφρων, δηλαδή να ξέρει τους περιορισμούς του.

 


 

ΠΟΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ;

Η δύναμη, η εξουσία ή οι φυσικές ικανότητες δεν πρέπει ποτέ να μας κάνουν να έχουμε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας. Να θυμάστε: Για να είμαστε χρήσιμοι στον Ιεχωβά, η ταπεινοφροσύνη μας πρέπει πάντοτε να ξεπερνάει τις ικανότητές μας. (1 Σαμουήλ 15:17) Αν είμαστε πραγματικά ταπεινοί, θα αγωνιζόμαστε να εφαρμόζουμε τη σοφή συμβουλή της Αγίας Γραφής: «Να εμπιστεύεσαι στον Ιεχωβά με όλη σου την καρδιά και να μη στηρίζεσαι στη δική σου κατανόηση».Παροιμίες 3:5, 6.

Το παράδειγμα του Μωυσή μάς διδάσκει ακόμη να μη θεωρούμε υπερβολικά σπουδαία τη θέση ή την εξουσία μας.

Ωφελούμαστε άραγε μιμούμενοι το παράδειγμα ταπεινοφροσύνης του Μωυσή; Και βέβαια! Όταν καλλιεργούμε γνήσια ταπεινοφροσύνη, διευκολύνουμε τη ζωή των γύρω μας και γινόμαστε αγαπητοί σε αυτούς. Το πιο σπουδαίο είναι ότι γινόμαστε αγαπητοί στον Ιεχωβά Θεό, ο οποίος εκδηλώνει και ο ίδιος αυτή τη θαυμάσια ιδιότητα. (Ψαλμός 18:35) «Ο Θεός εναντιώνεται στους υπερηφάνους αλλά δίνει παρ’ αξία καλοσύνη στους ταπεινούς». (1 Πέτρου 5:5) Αυτός είναι επιτακτικός λόγος για να μιμούμαστε την ταπεινοφροσύνη του Μωυσή.

161.jpg


Η ΣΚΟΠΙΑ 
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013
http://wol.jw.org/el/wol/d/r11/lp-g/2013085#h=2

 

 

 

Link to comment
Share on other sites


  • Views 376
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Η ταπεινοφροσύνη περιλαμβάνει έλλειψη αλαζονείας ή υπερηφάνειας. Ο ταπεινός δεν θεωρεί τους άλλους κατώτερους. Κάθε ατελής άνθρωπος που είναι ταπεινός πρέπει να είναι και μετριόφρων, δηλαδή να ξέρει τ

Posted Images





×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.