Jump to content
The World News Media

Γρηγορότερος από τους Αετούς


ARchiv@L

Recommended Posts

  • Moderator

[Πλαίσιο/Εικόνα στη σελίδα 194]

BIBLIO ETOYS.jpg

 


Γρηγορότερος από τους Αετούς

Ο Κατούκου Νκομπόνγκο είναι ανάπηρος. Δεν μπορεί να περπατήσει. Μια Κυριακή στη διάρκεια της επίσκεψης του επισκόπου περιοχής, μαθεύτηκε ότι δυνάμεις ανταρτών κατευθύνονταν στο χωριό όπου ζούσε. Όλοι τράπηκαν σε φυγή. Από τους τελευταίους που έφυγαν ήταν ο επίσκοπος περιοχής, ο Μιάνγκα Μαμπόσο. Ενώ ανέβαινε στο ποδήλατό του για να πάει σε ασφαλές μέρος, άκουσε μια φωνή από κάποια κοντινή καλύβα: «Αδελφέ μου, εδώ θα με αφήσεις;» Ήταν ο Κατούκου. Ο επίσκοπος περιοχής τον βοήθησε γρήγορα να ανεβεί στο ποδήλατό του και έφυγαν από το χωριό.

Η διαδρομή που ακολούθησαν προς τα νότια, στη Ζάμπια, ήταν μέσα από δύσβατο έδαφος. Ο αδελφός Νκομπόνγκο έπρεπε να συρθεί καθώς ανέβαιναν σε απότομους λόφους. Ο επίσκοπος περιοχής θυμάται: «Αν και σκαρφάλωνα και με τα δυο μου πόδια, εκείνος έφτανε στην κορυφή των λόφων πριν από εμένα! Είπα: “Αυτός ο άνθρωπος είναι κουτσός, αλλά νομίζεις πως έχει φτερά!” Όταν τελικά φτάσαμε σε ασφαλέστερο μέρος και ετοιμαζόμασταν να φάμε, ζήτησα από τον αδελφό να κάνει προσευχή. Τα εγκάρδια λόγια του μου έφεραν δάκρυα στα μάτια. Αναφερόμενος στο 40ό κεφάλαιο του Ησαΐα, προσευχήθηκε: “Τα λόγια σου είναι αληθινά, Ιεχωβά. Τα αγόρια και θα εξαντληθούν και θα αποκάμουν, και οι νεαροί εξάπαντος θα σκοντάψουν, αλλά όσοι ελπίζουν σε εσένα θα ανακτήσουν τη δύναμή τους. Θα ανεβούν με φτερούγες σαν αετοί. Θα τρέξουν και δεν θα αποκάμουν· θα περπατήσουν και δεν θα εξαντληθούν”. Και πρόσθεσε: “Σε ευχαριστώ, Ιεχωβά, που με έκανες να κινηθώ γρηγορότερα από τους αετούς των ουρανών”».

http://wol.jw.org/el/wol/d/r11/lp-g/302006009#h=269-271
*** yb06 p. 194 Zambia ***
Faster Than Eagles
 

 

Link to comment
Share on other sites


  • Views 346
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images





×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.