Jump to content
The World News Media

Η Πολύτομη Αγία Γραφή στην Μπράιγ


Queen Esther

Recommended Posts

  • Member

182287_509105705816555_2115008113_n.jpg

Η Πολύτομη Αγία Γραφή στην Μπράιγ

Προτού ζητήσετε μια Αγία Γραφή στη γλώσσα Μπράιγ από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο στη βιβλιοθήκη σας. Ολόκληρη η Μετάφραση Νέου Κόσμου—η οποία είναι διαθέσιμη στην αγγλική, στην ισπανική, στην ιταλική, στην ολλανδική και στην πορτογαλική Μπράιγ—αποτελείται από 18 έως 28 τόμους, οπότε θα χρειαστείτε ράφι τουλάχιστον δύο μέτρων!

Άλλα μέσα με τα οποία ένας τυφλός μπορεί να έχει πρόσβαση στην Αγία Γραφή απαιτούν λιγότερο χώρο από ό,τι η έκδοση με ανάγλυφους χαρακτήρες σε χαρτί. Λόγου χάρη, υπάρχει το ηλεκτρονικό σημειωματάριο Μπράιγ—μια φορητή συσκευή που διαθέτει ακίδες οι οποίες ανασηκώνονται και χαμηλώνουν για να παραγάγουν τους χαρακτήρες Μπράιγ. Με αυτό ο τυφλός μπορεί, όχι μόνο να έχει πρόσβαση στο ηλεκτρονικό κείμενο, αλλά και να κρατήσει σημειώσεις. Επίσης, υπάρχουν προγράμματα ανάγνωσης οθόνης, τα οποία μετατρέπουν το γραπτό κείμενο σε ομιλία. Με αυτά ο τυφλός μπορεί να βρει τα έντυπα και να τα ακούσει.

Επιπλέον, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν αναπτύξει ένα πρόγραμμα υπολογιστών το οποίο μπορεί να μεταγράψει κείμενα πολλών γλωσσών στις αντίστοιχες Μπράιγ. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια ενός πίνακα μετατροπής ο οποίος περιέχει το αλφάβητο της κάθε γλώσσας και τους χαρακτήρες Μπράιγ. Κατόπιν, το κείμενο διαμορφώνεται έτσι ώστε να μπορεί να το διαβάσει εύκολα ένας τυφλός. Χάρη σε αυτή την αυτοματοποίηση, τα έντυπα, μεταξύ των οποίων και η Αγία Γραφή, θα μπορούν πλέον να μετατρέπονται σε γραφή Μπράιγ σε όλες σχεδόν τις γλώσσες που έχουν τους ανάλογους χαρακτήρες. Αυτό θα ισχύει και για εκείνες που δεν χρησιμοποιούν το λατινικό αλφάβητο.

Επί 100 και πλέον χρόνια οι Μάρτυρες παράγουν Βιβλικά έντυπα για τους τυφλούς, τα οποία είναι τώρα διαθέσιμα σε 19 γλώσσες. Όσοι τυφλοί ενδιαφέρονται για αυτές τις εκδόσεις μπορούν να τις αποκτήσουν δωρεάν. Οι περισσότεροι όμως κάνουν κάποια συνεισφορά.

Προηγουμένως, όταν κυκλοφορούσε μια νέα έκδοση στις συνελεύσεις των Μαρτύρων, γινόταν ανακοίνωση ότι όσοι ήθελαν εκδόσεις στην Μπράιγ θα μπορούσαν να τις παραγγείλουν αργότερα. Πέρσι, το γραφείο τμήματος των Ηνωμένων Πολιτειών ρώτησε εκ των προτέρων τις εκκλησίες σε ποιες συνελεύσεις θα παρευρίσκονταν τυφλοί και σε ποια μορφή προτιμούσε ο καθένας τους τις νέες εκδόσεις (τυπωμένες, για ηλεκτρονικό σημειωματάριο ή για πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης).

Οι τυπωμένες εκδόσεις στάλθηκαν στις συνελεύσεις στις οποίες παρευρέθηκαν τυφλοί. Έτσι, αυτοί πήραν τις νέες εκδόσεις ταυτόχρονα με τους υπόλοιπους παρόντες. Μία εβδομάδα μετά τη συνέλευση, στάλθηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου οι ηλεκτρονικές εκδόσεις σε όσους τις είχαν παραγγείλει.

Μια τυφλή Μάρτυρας του Ιεχωβά είπε: «Τι υπέροχο προνόμιο ήταν να πάρουμε τα έντυπα μαζί με όλους τους άλλους! Το εδάφιο Ψαλμός 37:4 λέει ότι ο Ιεχωβά θα μας δώσει τα αιτήματα της καρδιάς μας. Αυτό το σαββατοκύριακο είδαμε την υπόσχεσή του να γίνεται πράξη!» Ένας άλλος τυφλός άρχισε να κλαίει και είπε: «Με συγκινεί το προσωπικό ενδιαφέρον της οργάνωσης. Ευχαριστώ τον Ιεχωβά που μας φροντίζει τόσο πολύ!»

Ίσως υπάρχει ήδη μια νέα τεχνική;
Θα μάθετε ;ο)

Ευχαριστούμε τον Κύριο, θα αναλάβει τη φροντίδα του λαού σας ❤

❤ ♫ ❤ ♫ ❤ ♫ •*¨`*•..¸♥☼♥¸.•*¨`*•.♫ ❤ ♫ ❤ ♫ ❤

Link to comment
Share on other sites


  • Views 338
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Η Πολύτομη Αγία Γραφή στην Μπράιγ Προτού ζητήσετε μια Αγία Γραφή στη γλώσσα Μπράιγ από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο στη βιβλιοθήκη σας. Ολόκληρη η Μετάφραση Νέου Κό

Posted Images





×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.